![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: śro, 11 lut 04 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 45 ![]() |
Tym razem moje sprostowanie:
Nie pisalem o srodowisku hip hopowym tylko o stylu muzycznym ( przypomne na forum: muzyka a nie na przykŁad : subkultury albo jeszcze nie wiadomo co ) zwanym hip hopem. Powiem po raz kolejny: pisalem o tym co mi siĘwybitnie w hip hopie nie podoba. Ogolniej rzecz biorac o muzyce: o tekstach, podkladach, zachowaniu „artystow” hh na scenie. O srodowisku? Nie bardzo. Nie pisalem przeciez o kolesiach, pseudo hip hopowcach, ktÓrzy pisza spreyami po scianach, demoluja windy, bekaja innym do ucha etc etc. Albo o hip hopowcach z krwi i kosci, ktÓrz zachowuja siĘw taki czy inny sposÓb – ktÓrzy to wlasnie oni + pare „innych czynnikow” tworza cale srodowisko hip hopowe To material, na zupelnie nowy watek ( pytanie tylko czy jest sens siĘgo podejmowac i czy ktos ewentualnie bĘdzie miaŁ na tyle odwagi ). A wiec mylisz siĘtwierdzac, ze ja, tak jak Latkowski pisze o srodowisku, o ktÓrym nie mam pojecia. Żeby pisac o muzyce: wysarczy posluchac. I juŻ jakies zdanie moŻna spobie wyrobic. OczywiŚcie im bardziej siĘdany temat zglebia tym lepiej: bo osad moŻe byĆ mniej omylny. Natomiast, Żeby pisac o srodowisku, w sposÓb obiektywny, trzeba by na to poswiecic troche wiecej czasu. Totez uwazam, ze Twoje porownanie : nie jest trafione. Pozdrawiam. PS: huligan - chuligan : mala literowka kazdemu moŻe siĘzdarzyc ;-) -------------------- Marność nad marnościami...
Wszystko marność! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:04 |