![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
QUOTE(Yearh) W przytaczanym przez Ciebie fragmencie o rapujacym kolesiu o ostrych laskach nie dostrzegam zadnej pozytywnej strony zycia... MiaŁem raczej na mysli pewien absurd: ze rzekomo koles rapujacy o w/w laskach buntuje siĘprzeciwko kapitalizmowi. Dlatego przytoczyŁem ten fragment poniewaŻ popeŁniŁeŚ pewien bŁĄd, wynikajĄcy z niewiedzy w temacie. PomieszaŁeŚ 2 zupeŁnie odmienne style w hip-hopie. Jeden opowiadajĄcy o laskach, imprezach itp. (tzw. bounce'owy) oraz drugi - przeciwstawiajĄcy siĘtrudnym realiom Życia. To takŻe naleŻy rozrÓŻniaĆ. Ale powinniŚmy juŻ zakoĹczyĆ temat HH. To byŁo tylko krÓtkie sprostowanie. QUOTE(Yearh) Strasznie daleko idace to Twoje porownanie. Latkowski zrobil „film” ( chociaz z filmem to chyba mialo niewiele wspolnego ) o czym? W zasadzie ciezko powiedziec. Niby o kibicach, niby o huliganach, niby o jakis walkach w klatkach. Takie niby nic: o niczym. Jego teorie na temat filmu i bohaterach filmu kolokwialnie mowiac sa co najmniej smieszne. Ja natomiast hh nie robie. Krytykowac go za to mogĘ: bo mam to tego prawo ( jak juŻ wspomniales wolnosc slowa ciagle obowiazuje ). ByĆ moŻe wiedza moja na temat hh nie jest tak rozlegla jak Twoja ( chociaz do ogormu swojej wiedzy jakos specjalnie mnie nie przekonales ) ale co nie zmienia faktu: ze pisac o tym mogĘ, o tym co mnie irytuje, o tym co mi siĘnie podoba. I co wiecej: zadnych teorii na temat hip hopu nie wysnuwalem: po raz kolejny mnie nie zrozumiales. Wyrazilem jedynie swoja krytyke na powyzszy temat, ewentualnie spostrzezenia, ktÓre mnie uderzaja i co wiecej smiesza. Nie porÓwnaŁem CiĘstricte do Latkowskiego, jedynie stwierdziŁem Że styl Twoich wypowiedzi przypomina mi jego. JeŻeli odebraŁeŚ to jako porÓwnanie do Latkowskiego to wielkie sorry, ale nie miaŁem takiego zamiaru, a przede wszystkim nie miaŁem zamiaru CiĘobraziĆ. Wiem Że hip-hopu nie robisz (i niech tak zostanie) ale tak jak napisaŁeŚ, Twoja wiedza o nim nie jest zbyt szeroka (moim zdaniem nawet bardzo wĄska) podobnie jak wiedza Latkowskiego o kibicach-chuliganach. W podobny sposÓb jednak krytykujecie Środowisko, ktÓrego prawie wcale nie znacie. Aha, tak siĘpisze chuliganach :!: ![]() -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:57 |