![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: śro, 11 lut 04 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 45 ![]() |
Kolego Misiek.
Fanatyzm chyba nie do konca jest zdrowy, ale niewazne, ja nie o tym. Owszem prosilem Cie o cytaty, ale : jeŚli juŻ cytujesz, to nie tak, ze wyrywasz dany fragment, ktÓry nagle ( w oderwaniu od calosci ) moŻe zupelnie zmienic swoje znaczenie. W przytaczanym przez Ciebie fragmencie o rapujacym kolesiu o ostrych laskach nie dostrzegam zadnej pozytywnej strony zycia... MiaŁem raczej na mysli pewien absurd: ze rzekomo koles rapujacy o w/w laskach buntuje siĘprzeciwko kapitalizmowi. Ale o hip hopie mialo byĆ na tyle. Co do porownan charakteru moich wypowiedzi do wypowiedzi Latkowskiego: no coz. Ani mnie to ziebi ani parzy. Czy zachowuje siĘpodobnie? Nie mnie to oceniac. Ale. Strasznie daleko idace to Twoje porownanie. Latkowski zrobil „film” ( chociaz z filmem to chyba mialo niewiele wspolnego ) o czym? W zasadzie ciezko powiedziec. Niby o kibicach, niby o huliganach, niby o jakis walkach w klatkach. Takie niby nic: o niczym. Jego teorie na temat filmu i bohaterach filmu kolokwialnie mowiac sa co najmniej smieszne. Ja natomiast hh nie robie. Krytykowac go za to mogĘ: bo mam to tego prawo ( jak juŻ wspomniales wolnosc slowa ciagle obowiazuje ). ByĆ moŻe wiedza moja na temat hh nie jest tak rozlegla jak Twoja ( chociaz do ogormu swojej wiedzy jakos specjalnie mnie nie przekonales ) ale co nie zmienia faktu: ze pisac o tym mogĘ, o tym co mnie irytuje, o tym co mi siĘnie podoba. I co wiecej: zadnych teorii na temat hip hopu nie wysnuwalem: po raz kolejny mnie nie zrozumiales. Wyrazilem jedynie swoja krytyke na powyzszy temat, ewentualnie spostrzezenia, ktÓre mnie uderzaja i co wiecej smiesza. Czy krytyka hh ( dla uscislenia nie calego ale pewnych jego elementow ) nie ma nic wspolnego z nim samym? No coz. Na pocieszenie pozostaje mi fakt, iŻ Latkowski nie ograniczyl siĘtylko i wylacznie do poczynienia jednego „filmu” – „Klatka”. Zrobil wiecej: niektÓre nawet dobre. Polecam „Nakreconych” film/reportaz o polskim rynku fonograficznym. Pozdrawiam. ![]() -------------------- Marność nad marnościami...
Wszystko marność! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:05 |