![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: śro, 11 lut 04 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 45 ![]() |
Kolego Krawiec....
Jest w tym co piszesz duzo racji. OczywiŚcie nie moŻna oceniac calego gatunku na podstawie kilku zaledwie przykladow reprezentujacych dany nurt muzyczny. OczywiŚcie, wszedzie znajda siĘjakies nazwijmy to „czarne owce”. Tylko dlaczego w hh jest ich az tyle? Poza tym, ten mialki hh ( Liroy, Norbi ) – a wedlug mnie ten rodzaj jest w zdecydowanej wiekszosci ( jakies 80% hh dostepnego na rynku ) ktos kupuje. A dla nich to woda na mlyn. Pisza pare bzdur, dorabiaja to tego jakas filozofie a ludzie to lykaja. Duza role oczywiŚcie odgrywaja tu tez media. Dlaczego ¾ czasu emisijnego na przykladowej Vivie poswiecane jest hh i jakiemus tam popowi – a tak malo rockowi czy innym gatunkom? No chyba dlatego, ze stacje komercyjne robia kase na... komercji. Hip hop komercyjny? Ci ktÓrzy walcza z kapitalizmem zgadzaja siĘkomercyjnosc? To chyba zakrawa na jakis paradoks. Dlaczego Kazik ( nieszczesna jego postac ) potrafi siĘsam wypromowac, sprzedac plyty i jakos dobrze siĘma - bez udzialu stacji komercyjncyh radiowo-telewizyjnych? Mowi, ze nie bĘdzie postacia „medialna” i nie jest. Czyzby „artysci” hh nie potrafili obejsc siĘbez tego? Resumujac: sam hh nie jest zly. Poza tym nigdy tego nie powiedzialem. Boli mnie jedynie pseudo-hiphopowosc. KaŻdy moŻe uwarzac siĘza hh a przez takich caly gatunek cierpi. Pozdrawiam. -------------------- Marność nad marnościami...
Wszystko marność! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:04 |