![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
CzŁowieku, Ty mnie na maxa rozbrajasz :!:
Zarzucasz mi Że nie rozumiem co czytam ( :?: ) a spÓjrz na siebie. Poza tym uwaŻam, Że naprawdĘo temacie nie masz pojĘcia. QUOTE (...) Po co pisac o calym gatunku, o wszystkich rodzajach, stylach etc etc (...) Alternatywa? Koles rapujacy o ostrych laskach buntuje siĘprzeciw kapitalizmowi? JeŻeli w taki sposÓb, moŻna zmienic to co nam siĘnie podoba: to ja siĘpoddaje. Czytaj uwaŻnie to co piszesz, bo najpierw nie chcesz rozrÓŻniĆ nurtÓw w HH, a nastĘpnie zarzucasz, Że raperzy potrafiĄ odnaleĹşĆ takŻe pozytywnĄ stronĘŻycia. A jeŚli chodzi o porÓwnanie tekstÓw HH do tekstÓw Kazika, to wcale nie uwaŻam Żebym mu robiŁ krzywdĘ. Dla Twojej wiadomoŚci to pewien czas temu miaŁ powstaĆ pewien projekt Kazika (byŁ tego pomysŁodawcĄ) z jednym z bardziej znanych skŁadÓw hip-hopowych. A stwierdzenie Że texty Kazika sĄ gŁĘbokie, a HH pŁytkie Świadczy po raz kolejny o Twojej nieznajomoŚci tematu. Nie rozumiem teŻ po co napisaŁeŚ coŚ takiego: "Poza tym: mowic o tym, co jest a co kaŻdy widzi? Jaki w tym sens. Niech siĘkoles wezmie do roboty Żeby to zmienic zamiast wiecznie szlochac w rytmie murzynskich bebnow." CzŁowieku - posŁuchaj siebie :!: ObraŻasz w tym momencie wszystkich artystÓw ktÓrzy w swojej twÓrczoŚci buntujĄ siĘprzeciwko obecnej rzeczywistoŚci. Powiedz mi czy np. Kazik zrobiŁ coŚ, co zmieniŁo Świat w jakim Żyjemy (z caŁym szacunkiem dla jego twÓrczoŚci)? Czy moŻe on teŻ powinien przestaĆ siĘwydzieraĆ do mikrofonu i wziĄĆ siĘdo roboty? Tak wiĘc, niech hip-hop w dalszym ciĄgu przypomina Tobie "zwykŁa paplaninĘ", bo widzĘŻe zarÓwno moje, jak i Krawca argumenty do Ciebie nie trafiajĄ. :twisted: :twisted: :twisted: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:55 |