![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
QUOTE(Yearh) A wiec... Czy zawezilem temat? MoŻe tak siĘwydawac. Ale... Po co pisac o calym gatunku, o wszystkich rodzajach, stylach etc etc Pozdrawiam. To bardzo proste pytanie i prosta odpowiedĹş ... ano po to Żeby byc bliŻszym prawdy. Jest w polskim hip-hopie naŚladowanie amerykaĹskich wzorcÓw i teledyskÓw, w ktÓrych poza dupami lasek nic nie widaĆ a teksty sĄ miaŁkie. Specjalizuja sie w tym liroy lub norbi , ktÓrzy nie maja zadnego szacunku w Środowisku , takie produkcje zdarzaja sie rÓwniez rasowym squadom ale nie mozna przez ten pryzmat oceniac caŁego gatunku. To tak jakby ktoŚ zarzuciŁ, Że muzyka pank rockowa lat 80- tych byŁa infantylna , masowa i nic nie warta . Wszak za punk rocka braŁy siĘtakie zjawiska jak franek kimono , maryla rodowicz czy rÓŻowe tuby a lady punk nagraŁo "marchewkowe pole" - puszczali to na okragŁo w tv i radio. Gdyby ktoŚ wÓwczas oceniaŁ ten gatunek pod katem tych parodii, a nie : dezertera, siekiery, armii itp. popeŁniŁby ten sam bŁad co ty w ocenie gatunku jako caŁoŚci. Ps. Tower polecam rÓwnieŻ , dobrze gotujĄ i nie drogo, a obsŁuga i wystrÓj sĄ bardo miŁe ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:07 |