![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: śro, 11 lut 04 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 45 ![]() |
A wiec...
Czy zawezilem temat? MoŻe tak siĘwydawac. Ale... Po co pisac o calym gatunku, o wszystkich rodzajach, stylach etc etc Wyklad taki zapewne byŁ by bogaty w tresc i objetosc a przez to stal by siĘmalo czytelny i chyba przydlugawo nudnawy. A chyba nie o to chodzi. Pisze o tym co mnie uderza: co mi siĘpodoba a co nie, co mnie zaskakuje a co nie. OczywiŚcie moŻna byŁo siĘograniczyc do wymienienia kilku nazw zespolow, ktÓre wiekszosci czytelnikom tego forum niewiele by dalo. I chyba tak trzeba bĘdzie zrobic: bo jak siĘpodnosi dyskusje to jest zle, jak siĘogranicza w postach do minimum to jest placz, ze forum zamiera. Tak zle i tak niedobrze. Wyjsciem byŁa by metoda zlotego srodka: ale jak tu trafic, Żeby nikt siĘnie oburzyl? Piszesz o podziemiu... MoŻe kiedys. Teraz jest to muzyka masowa. Wrecz popularna. Nowe zepsoly hip hopowe powstaja jak grzyby po deszczu – z jednej strony to dobrze, bo kaŻdy wybierze cos dla siebie. Z drugiej strony – troche mi to hip hopowanie przypomina zwykla paplanine. Alternatywa? Koles rapujacy o ostrych laskach buntuje siĘprzeciw kapitalizmowi? JeŻeli w taki sposÓb, moŻna zmienic to co nam siĘnie podoba: to ja siĘpoddaje. A skoro juŻ do polskiego gothicu nawiazales: to polecam Tower. Pozdrawiam. -------------------- Marność nad marnościami...
Wszystko marność! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:28 |