![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sŁucham prawie kazdego gatunku muzyki, no moŻe wyŁĄczajĄc metal, muzyke klasycznĄ, disco polo, jazz i blues.
![]() Z rocka to sŁucham najczesciej Kazika ![]() A czasami to i Bob Marley poleci... Ostatnio zaŚ sciĄgnoŁem sobie pare piosenek ..........Marka Grechuty ![]() ZauwazyŁem tez ze caŁkowicie zaprzestaŁem juz od dwÓch lat kupowaĆ jakiekolwiek kasety i kompakty, teraz tylko Winamp i muza z kompa. Dawniej sŁuchaŁem duŻo techno , ale to powoli sie zmieniŁo, przestaŁem po dyskotekach jezdziĆ, chociaŻ nie ma to jak posŁuchaĆ WestBama lub dobrych kawaŁkÓw z Love Parade i Mayday. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
A kto tutaj siĘprzechwala Że sŁucha hip-hopu :?: :?: :?:
Nie bardzo CiĘrozumiem Yearh, bo wysnuwasz pretensje do Świata za to Że stworzyŁ hip-hop. Krytykujesz go jako gatunek, chociaŻ prawdopodobnie miaŁeŚ maŁo z nim do czynienia. Temat ten zostaŁ zaŁoŻony po to aby kaŻdy wyraziŁ tu swoje gusty muzyczne, a to Że akurat pierwsze wpisy byŁy na temat hip-hopu to jest czysty zbieg okolicznoŚci. RÓwnie dobrze moŻna byŁo napisaĆ na temat heavy metalu, popu lub disco-polo, gdyby akurat fani tej muzyki siĘw owym czasie pojawili. I nagle zjawiasz siĘTy, wcielajĄc siĘjednoczeŚnie w rolĘkrytyka muzycznego (ktÓrym zapewne nie jesteŚ) i wyraŻasz opiniĘo rzeczach z ktÓrymi raczej nie miaŁeŚ za duŻej stycznoŚci. Dla Twojej wiadomoŚci: hip-hop (podobnie jak jazz) zostaŁ stworzony przez "czarnych" - ludzi, ktÓrzy sĄ obdarzeni najwiĘkszĄ muzykalnoŚciĄ spoŚrÓd wszystkich ras. ZresztĄ nie przypadkowo wspomniaŁem tutaj takŻe gatunek jazzu, poniewaŻ coraz czĘŚciej artyŚci hip-hopowi nawiĄzujĄ w swoich kompozycjach wŁaŚnie do niego. Skoro juŻ mÓwimy o tworzeniu muzyki, to Twoje wyobraŻenie o jej tworzeniu jest jeszcze kilka Ładnych lat wstecz. Owszem kiedyŚ byŁa robiona tylko na komputerze, jako zlepek kilku prostych dĹşwiĘkÓw. Teraz jest zupeŁnie inaczej, coraz czĘŚciej na pŁytach hip-hopowych pojawiajĄ siĘmuzycy sesyjni (pianiŚci, skrzypkowie itp.) a sama muzyka coraz bardziej siĘrozwija. Teraz o tekstach - mÓwisz Że sĄ "wyszczekane i najczĘŚciej o niczym". CzŁowieku w jakiej Ty rzeczywistoŚci Żyjesz ? Nie zauwaŻasz Że Ci mŁodzi ludzie mÓwiĄ o problemach Życia codziennego, Że prÓbujĄ coŚ przekazaĆ ? Dla Twojej wiadomoŚci, texty hip-hopowe nie rÓŻniĄ siĘod liryki np. Kultu. To sĄ te same problemy, ale wyraŻone w odmienny sposÓb. Nie mam zamiaru tu prawiĆ Ci moraŁÓw, ale spÓjrz na texty popowe. Tam wiĘkszoŚĆ jest o dupie Marynie albo o tym Że "poznaŁem zajebistĄ laskĘna wakacjach i juŻ wiĘcej jej nie zobaczĘ". To jest dopiero gÓwno ! Aha, moje preferencje muzyczne nie ograniczajĄ siĘdo samego hip-hopu. Bardzo dobrze znam twÓrczoŚĆ takich kapel jak Metallica, G'n'R lub Aerosmith. Staram siĘnie szufladkowaĆ siebie w jakimŚ konkretnym gatunku muzycznym i dlatego np. jazz, blues a nawet muzyka klasyczna nie sĄ dla mnie jakimiŚ egzotycznymi zjawiskami. Pozdrawiam (ale walnĄŁem wykŁad) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:07 |