![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Slyszeliscie o pomysle utworzenia w dg opretki? Co wy na to?
Osobiscie uwazam to za dobry pomysl, choc raczej nie bede tam chodzil (nie kreci mnie taka muza :) ). Natomiast, przynajmniej wsrod mojej rodziny itd. dosc duzo jest osob (np moja mama), ktora z checia by chodzila na tego typu imprezy. Ciekawe co z tego wyjdzie. Czy dabrowa sie w koncu odchami?? ![]() Ten post edytował kwintosz sob, 15 wrz 2007 - 22:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
DZIENNIK ZACHODNI
QUOTE Wyjątkowe prezenty pod choinkę i na Nowy Rok
dziś Kasia Ruchlewicz, Ania Kusiak i Monika Wierzba malują świąteczne aniołki. W tym roku coraz więcej dąbrowian zdecydowało się na obdarowanie swoich najbliższych niecodziennymi, własnoręcznie wykonanymi podarkami. Potwierdzeniem tego jest spora frekwencja podczas warsztatów plastycznych w Pałacu Kultury Zagłębia, gdzie aż do 15 stycznia pod okiem fachowców można jeszcze wyczarować z gliny i szkła prawdziwe cudeńka. REKLAMA - O zajęcia cały czas pytają nowe osoby, tak więc chętnych nie brakuje. Myślę, że to fajna propozycja, szczególnie dla dzieci i młodzieży, którzy mogą sprawdzić się w nowej roli. Nie trzeba mieć nawet specjalnych predyspozycji plastycznych. Wystarczy własny pomysł, projekt, który wspólnie postaramy się zrealizować - mówi Sylwia Nowak, prowadząca świąteczne zajęcia. Wybrać można zajęcia ceramiczne (formowanie i szkliwienie) oraz zajęcia w szkle (malowanie farbami witrażowymi i ceramicznymi). Na miejscu powstają oryginalne, niepowtarzalne aniołki, płaskorzeźby świąteczne, Mikołaje, bałwanki, a także choinki, witraże i zimowe widoczki, wypalane w glinie. Z tej propozycji skorzystali m.in. milusińscy z dąbrowskiego Przedszkola nr 8. Na glinianych tabliczkach z zacięciem wyciskali symbole i postacie, kojarzące się nieodłącznie z Nowym Rokiem i Bożym Narodzeniem. Na nietypowy prezent skusiły się także uczennice III Liceum Profilowanego w Zespole Szkół Technicznych, dokładnie kładąc kolejne warstwy farby na ceramicznych i glinianych aniołkach. - Nie miałyśmy jakichś wyjątkowych pomysłów, ale na miejscu udało nam się przygotować fajne wzory i projekty. Początki były trochę trudne, ale teraz idzie nam już całkiem dobrze. Właśnie malujemy figurki kolejny raz, ale trzeba będzie chyba zaczekać aż przeschną, bo farba się ściera - podkreślają Ania Kusiak i Kasia Ruchlewicz. - Taka indywidualna praca nie tylko cieszy twórców, ale jej efekty doskonale nadają się na prezent lub świąteczną ozdobę - zachęca Sylwia Nowak. Koszty zajęć są stosunkowo niewielkie. Za materiały plastyczne i opiekę instruktora trzeba zapłacić 10 zł. (pas) - Dziennik Zachodni -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:14 |