![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
TEMAT WODA. CHYBA NAJŚMIESZNIEJSZY TEMAT W NASZYM MIEŚCIE. W DG ZAWSZE WODA JEST PRZEDMIOTEM ROZGRYWEK POLITYCZNYCH I DOSKONALE SIĘ NADAJE SIĘ DO SIANIA ZAMĘTU JAK Z TYM DOJAZDEM DO PARKU. CO O TYM MYŚLICIE. BO JA TYLKO WIECZNIE SŁYSZE O SUPER DROGIEJ WODZIE I PRZYJACIELACH LIPCZYKA Z NIEMIEC, TAJNYCH UMOWACH ITP. Z JEDNEJ STRONY DZIADEK WALCZY Z NIEMIECKIM PRZEDSIĘBIORSTWEM KTÓRE NAWET NIE MA PAKIETU WIĘKSZOŚCIOWEGO A Z DRUGIEJ STRONY SAM PODPISUJE SIE POD DECYZJA O PODWYŻCE CEN WODY I ŁATA BUDŻET SPRZEDAJĄC KOLEJNE AKCJE WODOCIĄGÓW. COS CHYBA TU ŚMIERDZI.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Podałem przykład gazu, aby pokazać, do czego moze doprowadzic odchodzenie od rynkowych cen danego produktu spowodowane dotowaniem. Nie twierdzę, że to najszczęśliwsza analogia
![]() Tak, pamiętam, Lipczyk i ówczesne władze miejskie też argumentowały wprowadzanie kapitału zagranicznego do spółki mającą nastąpić modernizacją sieci wodociągowej. Polaków to przerastało.. ![]() : ) - wspominajac o "złych Niemcach" nie tyle odnosiłem sie do Twej wypowiedzi, co do ciągle powtarzających się głosów, że wszystkiemu są winni ci zza Odry i wyzyskują biedny naród polski ![]() Co do wspomnianego przez Dami7 sposobu "oszczędzania" - jest to zwykła kradzież, ścigana prawem karnym. I w ostatniej kolejności stosowana przez ludzi, którym brakuje pieniędzy na wodę. Znacznie częściej przez tych, dla ktorych oszukiwanie i cwaniactwo stało się sposobem na życie. Na marginesie zauważę, że oddawanie akcji spółek komunalnych jakimkolwiek inwestorom jest w moim przekonaniu błędem. Powinny pozostawać własnością miasta, które zawsze będzie bardziej zainteresowane ich dobrym funkcjonowaniem na rzecz mieszkańców niż jakaś firma. I na koniec - nigdzie w tym kraju nie spotkałem się z tak dobrą jakościowo wodą w kranach ![]() ![]() Hej, hej :) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Na marginesie zauważę, że oddawanie akcji spółek komunalnych jakimkolwiek inwestorom jest w moim przekonaniu błędem. Powinny pozostawać własnością miasta, które zawsze będzie bardziej zainteresowane ich dobrym funkcjonowaniem na rzecz mieszkańców niż jakaś firma. Też tak uważam, mimo iż generalnie jestem gorącym zwolennikiem prywatycacji. A konkretnie jako kryterium rozstrzygające czy warto prywatyzować spółkę komunalną postawiłbym to czy dana firma będzie mogła po prywatyzacji działać w warunkach wolnego rynku i konkurencji. Jeżeli sprywatyzowana firma będzie monopolistą, który bezkarnie może dyktować warunki i ceny, to taka prywatyzacja nie ma najmniejszego sensu. Jest szkodliwa i przyniesie ludziom i miastu straty zamiast zysków. Sposobem byłoby podzielenie spółki przed sprzedażą na 3 mniejsze, które będą musiały ze sobą konkurować, ale w tym przypadku to niemożliwe, bo odbiorca uslug jest tylko jeden. Ten post edytował mucha czw, 21 gru 2006 - 15:39 -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:59 |