![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
TEMAT WODA. CHYBA NAJŚMIESZNIEJSZY TEMAT W NASZYM MIEŚCIE. W DG ZAWSZE WODA JEST PRZEDMIOTEM ROZGRYWEK POLITYCZNYCH I DOSKONALE SIĘ NADAJE SIĘ DO SIANIA ZAMĘTU JAK Z TYM DOJAZDEM DO PARKU. CO O TYM MYŚLICIE. BO JA TYLKO WIECZNIE SŁYSZE O SUPER DROGIEJ WODZIE I PRZYJACIELACH LIPCZYKA Z NIEMIEC, TAJNYCH UMOWACH ITP. Z JEDNEJ STRONY DZIADEK WALCZY Z NIEMIECKIM PRZEDSIĘBIORSTWEM KTÓRE NAWET NIE MA PAKIETU WIĘKSZOŚCIOWEGO A Z DRUGIEJ STRONY SAM PODPISUJE SIE POD DECYZJA O PODWYŻCE CEN WODY I ŁATA BUDŻET SPRZEDAJĄC KOLEJNE AKCJE WODOCIĄGÓW. COS CHYBA TU ŚMIERDZI.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Podałem przykład gazu, aby pokazać, do czego moze doprowadzic odchodzenie od rynkowych cen danego produktu spowodowane dotowaniem. Nie twierdzę, że to najszczęśliwsza analogia
![]() Tak, pamiętam, Lipczyk i ówczesne władze miejskie też argumentowały wprowadzanie kapitału zagranicznego do spółki mającą nastąpić modernizacją sieci wodociągowej. Polaków to przerastało.. ![]() : ) - wspominajac o "złych Niemcach" nie tyle odnosiłem sie do Twej wypowiedzi, co do ciągle powtarzających się głosów, że wszystkiemu są winni ci zza Odry i wyzyskują biedny naród polski ![]() Co do wspomnianego przez Dami7 sposobu "oszczędzania" - jest to zwykła kradzież, ścigana prawem karnym. I w ostatniej kolejności stosowana przez ludzi, którym brakuje pieniędzy na wodę. Znacznie częściej przez tych, dla ktorych oszukiwanie i cwaniactwo stało się sposobem na życie. Na marginesie zauważę, że oddawanie akcji spółek komunalnych jakimkolwiek inwestorom jest w moim przekonaniu błędem. Powinny pozostawać własnością miasta, które zawsze będzie bardziej zainteresowane ich dobrym funkcjonowaniem na rzecz mieszkańców niż jakaś firma. I na koniec - nigdzie w tym kraju nie spotkałem się z tak dobrą jakościowo wodą w kranach ![]() ![]() Hej, hej :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:59 |