![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Slyszeliscie o pomysle utworzenia w dg opretki? Co wy na to?
Osobiscie uwazam to za dobry pomysl, choc raczej nie bede tam chodzil (nie kreci mnie taka muza :) ). Natomiast, przynajmniej wsrod mojej rodziny itd. dosc duzo jest osob (np moja mama), ktora z checia by chodzila na tego typu imprezy. Ciekawe co z tego wyjdzie. Czy dabrowa sie w koncu odchami?? ![]() Ten post edytował kwintosz sob, 15 wrz 2007 - 22:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE ![]() Do odwiedzenia organizowanego tu jarmarku zachęcały dźwięki kolęd. Na ustawionej przed pałacem scenie prezentowała się Miejska Orkiestra Dęta i dąbrowscy wokaliści. Mieszkańców wabił zapach czerwonego barszczyku, którym dla rozgrzewki częstowano uczestników spotkania. Przed pałacem, obok sceny i kotłów z barszczem, stanęła choinka udekorowana kartkami z życzeniami składanymi sobie przez dąbrowian. Życzenia czytane były też na głos przez prowadzącego imprezę Grzegorza Perza. W pałacu przygotowano wystawę szopek bożonarodzeniowych - pokłosie VI Diecezjalnego Konkursu Gimnazjalnego. Prace zlicytowano na cel charytatywny. Ale nie tylko szopki przyciągały - równie atrakcyjnie wyglądały przygotowane przez Koło Gospodyń Wiejskich stoły z wigilijnymi specjałami. Przygotowany przez Urząd Miejski, PKZ, Caritas Diecezji Sosnowieckiej i organizacje pozarządowe jarmark odbył się w Dąbrowie Górniczej po raz pierwszy. Pomysłodawcy liczą jednak, że na stałe wpisze się do kalendarza miejskich imprez. ![]() Panie ze Strzemieszyc Wielkich (od lewej): Ryszarda Stolarek, Regina Konopka, Franciszka Porc i Maria Cikalska zachęcały do degustacji potraw -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
zajrzałem na tą imprezę ok 13 i mam takie uwagi:
- impreza za słabo rozleklamowana wśród mieszkańców (choć pogoda też nie sprzyjała frekwencji), - przygotowano za mało miejsca w środku PKZ - gdyby przyszło nieco więcej ludzi ciężko było by sie poruszać - dlaczego nie wykorzystano I piętra PKZ? - mozna było wprowadzić zakaz postoju i wjazdu samochodów na uliczkę przed PKZ, - podczas takiej pogody (deszcz i dość zimno) lepiej będzie przenieść całość (łącznie z występami) do budynku PKZ. W przyszłym roku należałoby zorganizowac z większym rozmachem, poszukać sponsorów i bardziej zachęcić mieszkańców miasta do udziału. Ale - generalnie - pomysł dobry i wart kontynuacji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:19 |