IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> propaganda wyborcza
Hator
post śro, 25 paź 2006 - 13:19
Post #1

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

proponuje na tydzien-kilka dni przed wyborami do wszystkich swoich znajomych osob na gg/skype z dg wyslac wiadomosc z prosba o uczestnictwo w wyborach i nie udzielaniu poparcia (glosujac) osobom, ktore na takie stanowiska sie NIE NADAJA!!!
(nie bede pisac o nazwiskach bo chyba wiemy o jaka osobe/osoby chodzi)
Tak samo mozemy apele tego typu umiescic na forach zwiazanych z DG.

PS Namowcie rodziny, znajomych, przyjaciol z pracy itp aby poszli madrze glosowac!!! przyszlosc naszego miasta zalezy takze od Nas - wypadaloby cos zrobic w tym kierunku!!!!

Mam nadzieje, ze moj apel i prosba beda pozytywnie przez Was przyjete :)
pozdr

Ten post edytował Hator śro, 25 paź 2006 - 13:21

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Hator
post pon, 18 gru 2006 - 23:07
Post #2

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

Samo zycie czyli Piekło i Sprawiedliwość

Kliknij i zobacz więcej!Historyjka opowiadana już, po drobnych modyfikacjach, w wielu kręgach zawodowych ale wg nas po tym tiuningu do tego środowiska pasuje najbardziej i najbardziej cieszy...

Jarosław Kaczyński zginął w tragicznym wypadku. Jest przyjęty w niebie przez Św. Piotra, który rzekł mu:
- Witamy ! Ale najpierw musimy załatwić drobny problem... Tak rzadko widujemy tu premierów, że nie jesteśmy pewni, co mamy z tobą zrobić. Szef chce, żebyś spędził jeden dzień w piekle i jeden dzień w niebie. Potem będziesz musiał wybrać miejsce, w którym będziesz chciał spędzić wieczność.
- Ależ ja już zdecydowałem, chcę zostać w niebie
- Żałuję, ale mamy swój regulamin.

Św. Piotr prowadzi Jarosława do windy, która wiezie go do piekła.
Gdy drzwi otworzyły się, znalazł się na znakomitym, zielonym polu golfowym, słońce świeci na bezchmurnym niebie i jest łagodne 25°C. W dali rysuje się wspaniały pawilon klubowy. Przed budynkiem jest jego ojciec, ksiądz Rydzyk i premier Jan Olszewski. Jest tu także znaczna część prawicy. Wszystkie te piękne postacie zabawiają się, szczęśliwi, ubrani elegancko, choć swobodnie (Dior, Versace, Armani, etc.). Podążają na jego spotkanie, ściskają go serdecznie i rozpoczynają się wspomnienia z przeszłości i homeryckie debaty (ha! ha!). Zagrali przyjacielską partię golfa, potem zjedli wystawny obiad z kawiorem i homarem. Diabeł oferuje także lody...

- Wypij jeszcze Margheritę i wypocznij sobie, Jarku.
- Och, no ... , nie mogę pić, złożyłem przysięgę.
- E tam, mój drogi, tu jest piekło. Możesz jeść i pić wszystko co chcesz bez obawy. Od tej chwili będzie tylko coraz lepiej!

Kaczyński wypija swój koktajl i zaczyna nabierać przekonania, że diabeł jest całkiem sympatyczny. Jest grzeczny, opowiada niezłe kawały, lubi zabawne sytuacje itd.
Bawili się tak dobrze, że nawet nie zauważyli kiedy minął im czas... W końcu nadeszła godzina odejścia. Wszyscy przyjaciele uścisnęli go i Kaczyński wsiadł do windy wiodącej do nieba.

Święty Piotr oczekiwał go przy wyjściu.
- Teraz pora na wizytę w niebie - rzekł mu staruszek otwierając drzwi do raju.

Przez 24 godziny Kaczyński miał przebywać z Turowiczem, Giedrojciem, Szczepańskim, Kisielewskim, całym bractwem życzliwych ludzi, przechadzających się po Polach Elizejskich, rozprawiających na tematy znacznie ciekawsze niż pieniądze i traktujących się z kurtuazją.
Żadnego złego zagrania ani świńskiego kawału; żadnego zachwycającego pawilonu klubowego, tylko zwykła jadłodajnia. Jako że ludzie ci nie należeli do bogaczy, nie znalazł tu nikogo dobrze znanego, nikt też w nim nie rozpoznał ważnej osobistości ani kogoś wyjątkowego. Gorzej! Jezus jest kimś w rodzaju hippisa, osobą nieodpowiedzialną, która wciąż mówi tylko o "wieczystym pokoju" i powtarza w nieskończoność komunały bez wyrazu :
- "Wygnać przekupniów ze Świątyni", "Trudniej będzie bogaczowi wejść do mojego królestwa, niż wielbłądowi przejść przez ucho igielne" itd.

Gdy dzień skończył się, Święty Piotr wrócił ...

- No, Jarosławie, teraz musisz wybrać.
Kaczyński zastanowił się przez minutę i odrzekł :
- Nigdy nie przypuszczałem, że dokonam podobnego wyboru. Ech, dobra. Stwierdzam, że niebo jest interesujące ale jestem przekonany, że będę czuł się znacznie swobodniejszy w piekle, wśród moich przyjaciół.

Święty Piotr odprowadził go aż do windy i Jarosław Kaczyński zjechał znowu do piekła . Gdy drzwi otworzyły się, znalazł się w środku wielkiej równiny, wypalonej i pustej, pokrytej toksycznymi wylewami i odpadkami przemysłowymi.

Z przerażeniem dostrzegł wszystkich swoich przyjaciół na kolanach, powiązanych wzajemnie łańcuchami, którzy zbierali śmieci, aby je wrzucać do wielkich, czarnych worów. Stękali z bólu, zanosili skargi na swoje tortury; ręce i twarze mieli czarne od brudu. Diabeł zbliżył się, obejmując go za ramiona swoją włochatą i śmierdzącą łapą.

- Nie rozumiem - bełkotał Kaczyński w stanie szoku- gdy byłem tu wczoraj, było pole golfowe i pawilon klubowy. Jedliśmy kawior i homara i podpiliśmy sobie. Podskakiwaliśmy jak zające i bawiliśmy się świetnie... Teraz widzę tylko pustynię wypełnioną nieczystościami i wszyscy mają wygląd żałosny.

Diabeł spojrzał na niego, uśmiechnął się i szepnął do ucha:
- Wczoraj mieliśmy tu kampanię wyborczą; dzisiaj zagłosowałeś na nas!

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
Hator   propaganda wyborcza   śro, 25 paź 2006 - 13:19
kursor   Ja uważam ze warto rozmawiać o nazwiskach. Szczegó...   śro, 25 paź 2006 - 17:46
Master   Pomysl dobry , ale nie ma sensu, za malo uzytkowni...   śro, 25 paź 2006 - 17:55
pozdrawiam   W teorii twój pomysł jest dobry. Ale nie zdziw się...   śro, 25 paź 2006 - 18:02
kursor   No oki sprobuje namówić parę osób niech każdy da z...   śro, 25 paź 2006 - 18:06
Hator   halo - odbiegacie od tematu co to za mody ktore sa...   śro, 25 paź 2006 - 19:29
vacu   QUOTE(Hator @ Oct 25 2006, 07:29 PM) Co z...   śro, 25 paź 2006 - 19:41
kursor   QUOTE(vacu @ Oct 25 2006, 07:41 PM) pees:...   śro, 25 paź 2006 - 21:47
vacu   QUOTE(kursor @ Oct 25 2006, 09:47 PM) nam...   czw, 26 paź 2006 - 13:25
Hator   ja rodzine juz przekabacam - wiedza ze nmaja isc d...   nie, 29 paź 2006 - 10:30
drygu   Na pewno trzeba namawiać do głosowania. I dobrze, ...   nie, 05 lis 2006 - 11:49
tomasz.wiecek   Popieram pomysł propagowania uczestnistwa w wybora...   nie, 05 lis 2006 - 23:07
kwintosz   Może przeprowadźmy małą akcje "spamer". ...   wto, 07 lis 2006 - 21:37
Hator   jutro na stronie forum mieszkancow dabrowy gornicz...   wto, 07 lis 2006 - 22:14
kwintosz   Ja proponuje coś takiego po małych popra...   wto, 07 lis 2006 - 22:17
Master   Taka wiadomosc na gadu wygląda jak by to Nasze for...   śro, 08 lis 2006 - 08:12
Hator   moze ulozymy jakis tekst ktory w sobote bedziemy r...   śro, 08 lis 2006 - 23:33
Hator   prawdopodobnie jutro zamierzam rozpropagowac na gg...   śro, 22 lis 2006 - 12:41
Hator   dnia 26 XI w naszym miescie odbedzie sie 2 tura wy...   czw, 23 lis 2006 - 16:14
Hator   mam nadzieje ze moj apel nie pozostanie bez echa -...   czw, 23 lis 2006 - 20:21
Hator   Samo zycie czyli Piekło i Sprawiedliwość Kliknij ...   pon, 18 gru 2006 - 23:07
rouse   Hator ładne bajki piszesz, masz talent do opowieśc...   wto, 19 gru 2006 - 07:11
Hator   poprostu wkleilem kawal z joe monstera. jak chcesz...   wto, 19 gru 2006 - 13:09
pulsatilla1214   rouse - zawsze możesz podstawić do ról swoich ant...   wto, 19 gru 2006 - 15:15

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 04:29
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza