![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Jako że mój protest przeciw propagowaniu inicjatyw Ruchu Autonomii Śląska na forum DG potraktowano jako OT w temacie o bytomskim lwie, chciałem dokończyć dyskusję tutaj.
Po pierwsze co sądzicie o ruchu separatystycznym na Śląsku i jego działalności na terenie Zagłębia (nie wszycy być może wiedzą, że z tej organizacji startowało do sejmiku kilka osób w okręgu sosnowieckim w tym jedna z DG) ? I pytanie szczegółowe (wykasowane) będące kontynuacją polemiki z " : ) " z czym częsciowo miał rację duchowy przywódca RAŚ Kazimierz Kutz określając na łamach Dziennika Zachodniego Zagłębiaków jako barbarzyńców, azjatów, czekistów i ubeków ? Możesz uzasadnić w jakiej częsci się z nim zgadzasz ? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Do Krawiec
Kto Ci powiedział, że istnieje język śląski? Pierwsze słyszę! Mnie uczono, że to jest GWARA ŚLĄSKA! Taka jak góralska i inne. Do Kwintosza Gazety są niemieckie, więc dziennikarze mają powinność wtłaczania nam, że żyjemy na Śląsku. Przypomnij sobie kto powiedział, że "długo powtarzane kłamstwo staje się prawdą"? Jak ten h.........c się nazywał? Moderator: Niby wykropkowane, ale wiadomo o jaki wyraz chodzi. Unikajmy wulgaryzmów. dr Paul Joseph Goebbels: "Kłamstwo powtórzone tysiąc razy pozostaje kłamstwem, kłamstwo powtórzone milion razy staje się prawdą", choć niczym oryginalnym nie wykazał się, a jedynie sparafrazował Voltaire'a -"la vérité est un mensonge répété mille fois" ("prawda jest kłamstwem powtórzonym tysiąc razy"). Ten post edytował pulsatilla1214 nie, 17 gru 2006 - 03:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:02 |