IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Nowe wojewodztwo ???
Kwasny
post śro, 21 sty 2004 - 11:29
Post #1

Echhhhhh

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 2

Nie mysleliscie kiedys o zorganizowaniu takiej akcji ???
Nie macie dosc kojarzenia was z hanysami ????

Ja mam dosc, i dlatego z checia, latalbym po ludziach i zbieral podpisy pod petycja utworzenia nowego wojewodztwa. Zdecydowanie moim zdaniem poprawilby sie poziom stopy zyciowej. Nasz region dopiero zaczyna sie pozadnie rozwijac, a szlag mnie trafia jezeli w jakiej ankiecie mam wpisywac ze mieszkam w woj.Slaskim, kojarzonym z haudami i wynglem i totalna bieda, dlatego zawsze wpisuje Zaglebie :elite:
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Master
post śro, 21 sty 2004 - 11:50
Post #2

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Kwasny ten temat jest bardzo czĘsto waŁkowany na innych forach np gazety.pl. Ja rÓwnieŻ nie jestem zadowolony z tego ,Że naleŻymy do wojewÓdztwa ŚlĄskiego, ale realnie patrzĄc , to z kim moŻemy tworzyĆ wojewÓdztwo i jak wyglĄdaŁby jego ksztaŁt? Realnie patrzĄc, jesteŚmy akurat tak usytuaowani geograficznie , ze nie ma na to szans. Zobacz , Że CzĘstochowa i Bielsko- BiaŁa rÓwnieŻ nie ma zbyt wiele wspÓlnego ze SlĄskiem a zostaŁy do niego wŁĄczone, troche to dziwne bo na przykŁad Opole uciekŁo mimo ze jest duŻo mniejsze od Czestochowy. Ale wracajĄc do tematu. Z kim i w jakich granicach mogŁoby to byĆ wojewÓdztwo. napewno ZagŁebie jest zbyt maŁe aby tworzyĆ wŁasne osobne. Tak wiĘc co wchodzi w gre??

PrzeŁaczenie do Krakowa( owszem to lepiej brzmi KrakÓw , nie Katowice, ale tak naprawde , bylibyŚmy prownicjĄ tego wojewÓdztwa, a z reztĄ znacznie wydŁuŻyŁa by sie droga w przypadku zaŁatwienia co niektÓrych spraw.

2 wariant , wojewÓdztwo z Kielcami ( w takim ukŁadzie Sosnowiec musiaŁby byĆ stolicĄ nowego wojewÓdztwa, i stolica byŁaby na samym skraju, a przyjezdzali by tu np. ludzie ...Końskich(200km) zaŁatwiaĆ swoje sprawy w urzĘdach , bezsens.

3 wariant -wojewÓdztwo z CzestochowĄ (ten sam problem , chociaŻ wole Czestochowe niŻ Kielce)

Realnie patrzĄc dalej zostaniemy gdzie jesteŚmy i dalej przez reszte Polski bedziemy kojarzeni jako hanyski i Ślonzoki ...
biggrin.gif mad.gif ohmy.gif wink.gif sad.gif ph34r.gif blink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:55
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza