![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ostatnio zauwaŻyŁem , ze administrujĄce targiem na Redenie, Stowarzyszenie KupcÓw Targowych bardzo angaŻuje sie w polityke w miescie. I popiera kaŻdĄ decyzje Talkowskiego, czegokolwiek by one dotyczyŁy. W sprawach Politechniki, Biblioteki, referendum. Kupcy Targowi zawsze majĄ coŚ do powiedzenia. Tymczasem nie zajmujĄ sie oni , tyn za co sĄ odpowiedzialni czyli Targiem. WyglĄd , estetyka i tragiczne warunki jakie na nim panujĄ, nienajlepiej swiadczĄ o tym Stowarzyszeniu i polecam sie tym zajĄc , a nie podpisywaĆ swoje poparcie pod kaŻdĄ decyzjĄ Thala. ZwŁaszcza ze dĄbrowski Targ ma coraz wiekszĄ range i liczba osob handlujĄcych stale sie zwiĘksza. I wiecej osÓb tutaj jezdzi niŻ do Bedzina. WedŁug mnie Targ powinien zostaĆ poddany gruntownej modernizacji i dobrze zagospodarowaĆ ten plac.Po pierwsze utworzyĆ duŻy parking, a nie jak teraz samochody parkujĄ wzdŁuŻ ulicy powodujĄc korki i trudnoŚci z przejazdem.Po drugie powinno sie wydzieliĆ strefe w ktÓrej bĘdĄ bary z jedzeniem, gdzie bedĄ ToiToie, a nie jak teraz miĘdzy straganami unoszĄ sie "zapachy" z WCetu.Po trzecie: podzieliĆ targ na dziaŁy np: ubrania , meble , zywnoŚĆ i inne, a nie jak teraz kupuje sie majtki miĘdzy kiszonĄ kapustĄ, a tapetami.To chyba tyle. Ciekawi mnie kiedy kupcy zmodernizujĄ swÓj targ, bo wstyd wogÓle handlowaĆ w takich warunkach. :afro:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kurna a ja nie korzystam z targu, ale mieszka obok, i te samochody mogą być uciązliwe, bo i tak jest mało miejsca na prakingach i choć smochodu też nie ma, to mogę zrozumieć tych co mają. A tak pozatym to drażni ten syf i smród zwłaszcza latem, aż się dziwie czasem ludziom którzy lubia tam robić zakupy. Mimo to też nie jestem przekonany co do jego przeniesienia, bo chyba soporo ludzi ma dzięki temu prace, choć znam też kilku klientów co tam pracują i to są zwykli krętacze i pijacy, no ale cóż chyba taka branża, wygodna kanapa na słoneczku kiełbska na grilu, disco-polo i wódeczka, normalny biznesik
![]() co do targowiska na redenie to faktycznie, mozna by tylko coś z nim pokombinować, zeby było ładnie,tylko co z tymi samochodami? jak na to znaleźć pomysł? a co do dojazdów jakby miało być gdzie indziej, to myśle, że te podstarzałe panie okupujące regularnie przystanki a autobusy to by się nie pogniewały, bo one to najwyraźniej lubią, a wiec 10min dłużeszj jazdy to sama frajda ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kwestia dojazdu jest do rozwiązania - pisałem o tym na formu. Wystarczy kosztem podniesienie opłat targowiskowych zorganizować bezpłatne autobusy, tak jak to robią markety.
@:) Targ powinien zniknąć z miejsca, gdzie jest obecnie. Nie wierzę, by jakiś inwestor chciał na tej lokalizacji wystawić coś sensownego mając za plecami syfiaste targowisko. A terenów w mieście jest dużo i to takich, których własność nie budzi kontrowersji. -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:42 |