![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Ostatnio mówiliście o założeniu nowego tematu o PKP na śląsku. Więc jest
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Co do ATP to powiem, że był to super pomysł ale imho wciąż nierealizowalny u nas. Za biedne są i koleje i autobusy na dzielenie się kasą natomiast miasta chyba nie są skłonne się dorzucić. Szkoda - z drugiej jednak strony u nas powinno się najpierw pomyśleć o wyregulowaniu rozkładów jazdy itp. a potem myśleć o ATP, bo w takiej sytuacji jaka jest teraz ATP nie może działać tak jak powinno...
Co do SKM'ów - masz na myśli te plany, opisywane już na forum? |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do ATP to powiem, że był to super pomysł ale imho wciąż nierealizowalny u nas. Za biedne są i koleje i autobusy na dzielenie się kasą natomiast miasta chyba nie są skłonne się dorzucić. Szkoda - z drugiej jednak strony u nas powinno się najpierw pomyśleć o wyregulowaniu rozkładów jazdy itp. a potem myśleć o ATP, bo w takiej sytuacji jaka jest teraz ATP nie może działać tak jak powinno... Co do SKM'ów - masz na myśli te plany, opisywane już na forum? vacu - na bilet atp doplacal sejmik wojewodztwa a co do skmow - tak - o te pomysly mi chodzi - dobra podstawa do rozmawiania o tym temacie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
vacu - na bilet atp doplacal sejmik wojewodztwa Fakt, mój błąd - zapomniałem po prostu. W każdym razie dopłacać tyle ile by trzeba - nie chce/nie może [może jakby np. kolej była bogatsza to mogłaby sobie pozwolić na małe straty kosztem spopularyzowania transportu publicznego ale w tej sytuacji?]. Co do SKM-ów to tak jak pisałem już - imo na razie tylko trasa do Tychów jest sensowna. Co do reszty - myślę, że jakby ktoś usiadł i sensownie pomyślał nad rozkładami jazdy, do tego nieco zmodernizował tabor/torowiska i zapewnił schludne dworce to nie potrzebaby budowy nowych [w sensie - do ruchu pasażerskiego] linii. Tym bardziej, że mi się wcale nie wydaje, że większa ilość przystanków spowoduje przyspieszenie przejazdu. Zawsze mnie to zastanawia - politycy snują wielkie wizje "szklanych domów", z góry wiadomo, że nierealizowalne, chyba po to, żeby zaciemnić obraz wyborcom. A wystarczyłoby zapewnić sensowne wykorzystanie [np. porządne rozkłady jazdy] tego co jest + modernizacja [tabor, dworce] i byłoby ok. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:53 |