![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: sob, 22 paź 11 Nr użytkownika: 4,827 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://oi51.tinypic.com/j5a6w8.jpg
Organizowany jest wspólny wyjazd na Marsz dla mieszkańców naszego Regionu. Wszystkie informacje zawarte są na powyższym plakacie. Wszelkie pytania PW Bądź Dumny, Przyjdź! 11.11.11 WARSZAWA ! www.Marszniepogleglosci.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Wystarczy sprawdzić nazwiska z komitetu popierającego by stracić ochotę na udział w czymś takim - z góry można przewidzieć hasła, te z transparentów i te skandowane...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
A mnie to śmieszy po prostu - na zdjęciach zamieszczonych na tej stronie wyraźnie widoczne symbole uznane w niektórych krajach za zabronione jako neofaszystowskie (krzyż celtycki). Nie wiem jak wam ale mnie osobiście faszyzm średnio się kojarzy z niepodległością naszego kraju...
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja jadę we własnym zakresie. Vacu krzyż celtycki dalej jest był i będzie w odznaczeniach wojskowych.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
A mnie to śmieszy po prostu - na zdjęciach zamieszczonych na tej stronie wyraźnie widoczne symbole uznane w niektórych krajach za zabronione jako neofaszystowskie (krzyż celtycki). Nie wiem jak wam ale mnie osobiście faszyzm średnio się kojarzy z niepodległością naszego kraju... ![]() ![]() Skoro sądy w Polsce są wstanie uznać, że hajlowanie jednoznacznie wyglądających panów w brunatnych koszulach jest tylko starorzymskim pozdrowieniem.. już nie wspominając o samym i to legalnym istnieniu ONRu i hasłach jakie w pełni legalnie ta piękna złota polska młodzież krzyczy. To w czym na tym tle ma krzyż celtycki przeszkadzać. Ten post edytował gregol nie, 23 paź 2011 - 00:34 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Robienie z nacjonalistów faszystów jest śmieszne i przystoi jedynie czytelnikom GW...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Robienie z nacjonalistów faszystów jest śmieszne i przystoi jedynie czytelnikom GW... To nie ja robię, cytat z wiki: CYTAT Na terenie Niemiec jest zakazany jako symbol neofaszystowski[2][3]. A zacząłem szukać, bo swego czasu znałem paru ludzi posługujących się krzyżem celtyckim i byli to ludzie np. zaczytujący się w Mein Kampf i otwarcie "wielbiących" Hitlera co jak dla mnie jest totalnym idiotyzmem. Rysowali "celtyk" zamiennie ze swastyką tyle, że "celtyk" nie jest zabroniony więc można go wrzucić na flagę na demonstracji a swastyki nie. Nie wiem, może miałem pecha ale od tej pory krzyż celtycki w stylistyce nazistowskiej swastyki kojarzy się z neofaszystami. Ten post edytował vacu nie, 23 paź 2011 - 15:45 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie tylko boli, że w naszym kraju jest przyzwolenie na propagowanie treści komunistycznych. Nikogo nie oburza bluza czy koszulka z sierpem i młotem, napisem CCCP czy mordą zbrodniarza Che Guevary, boli za to celtyk, czy mieczyk Chrobrego...
I widać to zwłaszcza w mediach głównego nurtu takich jak GW czy TVN gdzie często z patriotów, nacjonalistów robi sie faszystów, za to z przedstawicieli środowisk lewackich to co jest normalne, cool i zachodnie. I potem widać u szarych, zwykłych obywateli takie podejście a nie inne, gdzie polskość powinna ograniczać się do wywieszania flagi a w publicznej tv w rocznicę odzyskania niepodległości poza relacją z uroczystości w Warszawie nie ma żadnych programów specjalnych, bo za specjalny nie mogę uznać film 'Potop' czy inne "Ogniem i Mieczem''. Na koniec chciałbym dodać, że potępiam zarówno komunizm jak i faszyzm. A jeśli chodzi o media, to staram się czytać i oglądać wszystkie, zarówno te bardziej prawicowe jak i lewicowe, jednak wnioski staram się wyciągać sam. Nie głosowałem też na PiS ani RP. To tak by uprzedzić wycieczki osobiste ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mnie tylko boli, że w naszym kraju jest przyzwolenie na propagowanie treści komunistycznych. Nikogo nie oburza bluza czy koszulka z sierpem i młotem, napisem CCCP czy mordą zbrodniarza Che Guevary, boli za to celtyk, czy mieczyk Chrobrego... Żeby była jasność - mnie tak samo wk... koleś z celtykiem czy swastyką na bluzie jak i ten co ma CCCP czy Che. Jeden i drugi najwyraźniej spali na lekcjach historii. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
takim też? Na flagach na powyższej stronie widziałem jednak taki: Swastykę również można różnie namalować i różnie interpretować. W ogóle tak BTW co ma celtyk do naszej niepodległości do cholery? Jakoś orła w dużych ilościach nie widzę a to jest godło Polski. Ten post edytował vacu nie, 23 paź 2011 - 20:04 |
|
|
![]()
|
|
Celty zawsze był w odznaczeniach RP (herbach, orderach itd). Z Polską jest związany od początku, głownie poprzez plemiona Siewierzan, Polan i Drewnian. Kościół KK też go akceptuje.
Ten post edytował xMarcinx nie, 23 paź 2011 - 21:15 |
|
|
![]()
|
|
Celty zawsze był w odznaczeniach RP (herbach, orderach itd). Z Polską jest związany od początku, głownie poprzez plemiona Siewierzan, Polan i Drewnian. Kościół KK też go akceptuje. Wiesz co - swastyka też oznacza "przynoszący szczęście" jednak użyta przez nieodpowiednich ludzi... [Edytka] Ale żeby uciąć dyskusję o samym symbolu - ja znam ludzi, którzy używają takiego krzyża celtyckiego jak wstawiłem wyżej i z niepojętych dla mnie przyczyn tęsknią oni chyba z 3cią Rzeszą. Dla mnie 2+2=4 więc ktoś posługujący się tą symboliką DLA MNIE reprezentuje to samo co oni. Zresztą po co szukać jakichś dziwnych szemranych symboli skoro mamy piękne godło? Ten post edytował vacu nie, 23 paź 2011 - 21:40 |
|
|
![]()
|
|
No ale bez przesady, swastyka używana przez hitlera jest nieco inna. Natomiast nie wiem, co za nieodpowiedni ludzi posługują się krzyżem celtyckim by go powszechnie zabraniać. Idąc tym tokiem, trzeba by zabronić używania wszelkich symboli, bo zawsze znajdzie się ktoś nieodpowiedni posługujący się ów symbolem. To co symbol oznacza, nie decyduje grupka 2 czy 10 osób, ale całe społeczności czy też narody.
Ten post edytował xMarcinx nie, 23 paź 2011 - 21:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Marcin, akurat w Polsce jakoś krzyże celtyckie kojarzą się przede wszystkim z młodymi wygolonymi patriotami, zwłaszcza na stadionach (po kampanii wyborczej już nawet Prezes i Szkodniki nazywają ich po imieniu czyli bandytami stadionowymi) - ci sami, którzy malują hasła typu "White Power", 88, ci sami, którzy kibiców wrogich klubów wyzywają od żydów itp. I nie uwierzę, że wykorzystują je dla manifestacji patriotyzmu czy miłości do narodu - bo jak słusznie zauważył Vacu mamy zupełnie inne symbole. Poza tym - jakoś ci kolesie nie stosują wzorów kojarzących się z Virtuti Militari czy innymi odznaczeniami wojskowymi, więc argument chybiony.
Od razu też proszę, by nie wyciągać argumentu, że i swastyka była popularnym symbolem w przedwojennej Polsce, zwłaszcza na Podhalu i również znajduje się w odznaczeniach i odznakach wojskowych. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Ja dorzucę jeszcze swoje 3 grosze do wątku komunistycznego. Bo pojawia się to chyba w każdej takiej dyskusji, co z tego, że "jebać żyda, spalić murzyna, geja na pal" przecież on ma koszulkę z Che. Fakt w Polsce ogólnie przyjęte są knajpy w stylu PRL (ciekawe ile pobyła by knajpa w stylu Berlin '39?) i koszulki z CCCP czy Che itd. wszyscy wiemy.. Jednak nic nie bierze się bez przyczyny, reliktami PRL zajmują się kolekcjonerzy a w idee komunizmu wierzą zbuntowane nastolatki, koszulki z Che noszą głównie Ci którzy chcą być fajni. A brunatne koszulę i symbolikę drugiego okupanta noszą Ci, których można się bać na ulicy. Dzieciak z czerwoną koszulką Cię nie pobije za to jak wyglądasz, wyrośnięty i wygolony z celownikiem na plecach już tak.. ot taką sobie panowie wypracowali markę.
Co nie zmienia faktu, że prawnie jednych i drugich powinno się tępić. Tyle, że jedni to niegroźna zajawka, drudzy to poza nielicznymi ideowcami niebezpieczni bandyci. Stąd zapewne bierze się przymykanie oka. A drugą sprawą jest to, że ani po prawej ani po lewej, Polacy ze święta niepodległości cieszyć się nie potrafią. Bo to, że zbierze się kilka tysięcy narodowców (dla mnie głównie skrajnej prawicy o niejednokrotnie faszystowskich lub patologicznie nacjonalistycznych poglądach) i pokrzyczy mniej lub bardziej żałosne hasła a po drugiej stronie stanie kilkaset osób lewicującej młodzieży i odkrzyczy im hasła na podobnym poziomie to nie jest radość... Nie można jak w większości krajów, dobrych i hucznych koncertów, fajerwerków, licznych imprez kulturalnych? Radości! A nie na 11 dostaniemy na przemian tragiczne polskie kino historyczne, zajawki z zadym w Warszawie i może jakiś program ile Polaków zginęło a ilu nie odnaleziono po wszystkich powstaniach/wojnach/rozbiorach.. eh. Ten post edytował gregol pon, 24 paź 2011 - 01:05 |
|
|
![]()
|
|
Tyle, że jedni to niegroźna zajawka, drudzy to poza nielicznymi ideowcami niebezpieczni bandyci. Stąd zapewne bierze się przymykanie oka. Też uważam, że ANTIFE, nigdy więcej i tym podobne bandyckie organizacje trzeba zdelegalizować, podkładanie bomb, zakłócanie manifestacji związanych z świętami narodowymi, obrzucanie pomników farbami. Nie wspominając o tak szkodliwych społecznie działaniach jakie propaguje palikot i jego otoczenie. Nie spotkałem się by takie akcje były wpisywane w misje organizacji tych po prawej stronie, choć też nie wykluczam, że zdarzają się tam różni skrajni kretyni co wykrzykują swoje hasła i swoje poglądy, jednak nie sposób ich podpiąć pod całość czy też sens istnienia całej organizacji. A drugą sprawą jest to, że ani po prawej ani po lewej, Polacy ze święta niepodległości cieszyć się nie potrafią. Bo to, że zbierze się kilka tysięcy narodowców (dla mnie głównie skrajnej prawicy o niejednokrotnie faszystowskich lub patologicznie nacjonalistycznych poglądach) i pokrzyczy mniej lub bardziej żałosne hasła a po drugiej stronie stanie kilkaset osób lewicującej młodzieży i odkrzyczy im hasła na podobnym poziomie to nie jest radość...Nie można jak w większości krajów, dobrych i hucznych koncertów, fajerwerków, licznych imprez kulturalnych? Radości! A nie na 11 dostaniemy na przemian tragiczne polskie kino historyczne, zajawki z zadym w Warszawie i może jakiś program ile Polaków zginęło a ilu nie odnaleziono po wszystkich powstaniach/wojnach/rozbiorach.. eh. Nie zgodzę się, wielokrotnie prawa strona organizowała koncerty, pikniki historyczne, pokaz fajerwerków etc. po to by ludzie się bawili i dowiadywali o historii swojego kraju - jednak jak im tam nagle wyskakuje grupka ubranych na czarno, w kapturach i w kominiarkach debili z antify, krzyczy niszczyć faszyzm i kopie kogo popadnie, skacze po godle to trudno sie dziwić, że takich akcji jest coraz mniej, a jak juz sa to nie cieszą się takim zainteresowaniem, z leku przed takimi oszołomami.Marcin, akurat w Polsce jakoś krzyże celtyckie kojarzą się przede wszystkim z młodymi wygolonymi patriotami, zwłaszcza na stadionach mi nie, ale to może dlatego, że nie czytam GW(po kampanii wyborczej już nawet Prezes i Szkodniki nazywają ich po imieniu czyli bandytami stadionowymi) - ci sami, którzy malują hasła typu "White Power", 88, ci sami, którzy kibiców wrogich klubów wyzywają od żydów itp. http://www.portalsamorzadowy.pl/polityka-i...apis,23474.html Generalizujesz, nie da sie mieć poglądów narodowo-radykalnych czy narodowo demokratycznych i jednocześnie narodowo-socjalistycznych. To, że często jedni i drudzy pojawiają się razem jest tylko i wyłącznie wynikiem, wspólnych (bardzo wąskich) interesów. Nie mniej z doświadczenia wiem, że praktycznie zawsze, po głównych obchodach dochodzi albo do bójki, albo ostrej sprzeczki słownej pomiędzy tymi obozami. I nie uwierzę, że wykorzystują je dla manifestacji patriotyzmu czy miłości do narodu - bo jak słusznie zauważył Vacu mamy zupełnie inne symbole. Poza tym - jakoś ci kolesie nie stosują wzorów kojarzących się z Virtuti Militari czy innymi odznaczeniami wojskowymi. Nie wiem czy taki chybiony, bo rok w rok na manifestacji narodowej w Bytomiu zawsze przychodzi kilku kombatantów i uczestniczy w uroczystościach.. Nie pisze, że w całości popiera to co się tam dzieje, jednak na pewno toleruje, bo własnie na tym polega demokracja. Co do symboli VM to zapewniam Cie, że są, jak chcesz to nawet wolnej chwili mogę poszperać na dysku za fotkami. Po prostu Twoje wyobrażenie jest bardzo dalekie od faktów i głownie opiera się o jakieś stereotypy pilnie pielęgnowane przez taką prasę jak GW.
Ten post edytował xMarcinx pon, 24 paź 2011 - 09:46 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Też uważam, że ANTIFE, nigdy więcej i tym podobne bandyckie organizacje trzeba zdelegalizować, podkładanie bomb, zakłócanie manifestacji związanych z świętami narodowymi, obrzucanie pomników farbami. Nie wspominając o tak szkodliwych społecznie działaniach jakie propaguje palikot i jego otoczenie. Nie spotkałem się by takie akcje były wpisywane w misje organizacji tych po prawej stronie, choć też nie wykluczam, że zdarzają się tam różni skrajni kretyni co wykrzykują swoje hasła i swoje poglądy, jednak nie sposób ich podpiąć pod całość czy też sens istnienia całej organizacji. Podaj mi przykład agresji skierowanej przez ANTIFE do przeciętnego Kowalskiego, takiego niezwiązanego ze skrajnie nacjonalistycznymi formacjami. Bardzo mnie to ciekawi, bo osobiście nie znam, ale zdaje sobie sprawę, że "moje" media lubią kłamać i zakłamywać prawdę. Więc czekam. Argumentem o zakłócaniu manifestacji narodowych mnie nie przekonasz, bo środowiska lewackie usilnie blokują te manifestacje związane z hasłami faszystowskimi/nacjonalistycznymi. Niestety u nas w kraju mam wrażenie, że tłumnie polskość można manifestować przez wyzywanie mniejszych lub większych grup społecznych. A argumentu o Palikocie nawet nie mam ochoty rozwijać, bo już mnie bawi i wiem, że do konkretów w tym wypadku nie dojdziemy.. CYTAT Nie zgodzę się, wielokrotnie prawa strona organizowała koncerty, pikniki historyczne, pokaz fajerwerków etc. po to by ludzie się bawili i dowiadywali o historii swojego kraju - jednak jak im tam nagle wyskakuje grupka ubranych na czarno, w kapturach i w kominiarkach debili z antify, krzyczy niszczyć faszyzm i kopie kogo popadnie, skacze po godle to trudno sie dziwić, że takich akcji jest coraz mniej, a jak juz sa to nie cieszą się takim zainteresowaniem, z leku przed takimi oszołomami. Ja mówię o koncertach dla ludzi, nie dla grupki zainteresowanych. Scena RAC raczej tłumów nie przyciągnie. Myślę o koncertach typu sylwestrowe czy na dni miasta, duże (na naszym rynku muzycznym) gwiazdy, transmisja spod PKiN w Warszawie na całą Polskę, pomniejsze wydarzenia w miastach w Polsce, fajerwerki itd. Bez nadęcia i martyrologii. CYTAT Nie wiem czy taki chybiony, bo rok w rok na manifestacji narodowej w Bytomiu zawsze przychodzi kilku kombatantów i uczestniczy w uroczystościach.. Nie pisze, że w całości popiera to co się tam dzieje, jednak na pewno toleruje, bo własnie na tym polega demokracja. Co do symboli VM to zapewniam Cie, że są, jak chcesz to nawet wolnej chwili mogę poszperać na dysku za fotkami. Po prostu Twoje wyobrażenie jest bardzo dalekie od faktów i głownie opiera się o jakieś stereotypy pilnie pielęgnowane przez taką prasę jak GW. Tej samej na której wyraźnie widać tych którzy popierają serbskie Kosowo? Sądzę, że kto jak kto ale Ty wiesz co nieco o sprawie Kosowa i konsekwencji przyłączenia tej części Serbii na dalsze losy Bośni i Hercegowiny. A jeśli nie wiesz to nie przywołuj demonstracji, która ośmiesza Twoje argumenty. Bo są rzeczy, których nawet w demokratycznie tolerować nie można.. |
|
|
![]()
|
|
Podaj mi przykład agresji skierowanej przez ANTIFE do przeciętnego Kowalskiego, takiego niezwiązanego ze skrajnie nacjonalistycznymi formacjami. Bardzo mnie to ciekawi, bo osobiście nie znam, ale zdaje sobie sprawę, że "moje" media lubią kłamać i zakłamywać prawdę. Więc czekam. Tym samym tropem mogę Ciebie poprosić byś podał mi przykład pobicia przeciętnego Kowalskiego, przez kogoś z ruchu nr. Poza tym kiepska retoryka, to że ktoś się utożsamia z poglądami narodowymi, oznacza, ze trzeba go bić metalowa pałka? Mi to przypomina Hitlera, jesteś Żydem więc do pieca.. i to są ANTYFASZYŚCI?! Argumentem o zakłócaniu manifestacji narodowych mnie nie przekonasz, bo środowiska lewackie usilnie blokują te manifestacje związane z hasłami faszystowskimi/nacjonalistycznymi. Pytanie, po co? Przecież nacjonalizm jest w Polsce legalny, tak jak manifestowanie swoich poglądów. Dziwny przejaw tolerancji, lewej strony (a raczej faszyzmu). Co do haseł rzekomo faszystowskich. To po pierwsze, przed wydaniem zgodny na marsz, policja musi wiedzieć jakie hasła będą głoszone i jakie transparenty. Nigdy nie było tak, by ów hasła były uznane za faszystowskie - bo poprostu, do manifestacji by nie doszło. Dwa jesli nawet ktoś wyskoczy z takim hasłem, to przed wyruszeniem marszu wszyscy są legitymowania, a cała manifestacja jest kamerowana (na wniosek maszerujących!), więc sprawa jest prosta. Niestety u nas w kraju mam wrażenie, że tłumnie polskość można manifestować przez wyzywanie mniejszych lub większych grup społecznych. Nie spotkałem takich haseł, jedynie separatystyczne. Czyli dokładnie takie jakimi posługują się izraelici. Z tym, że u nich to tez przejawia się też czynem - murem izraelsko-palestyńskim. Jeśli chodzi natomiast o hasło nasze ulice i kamienice, to chyba wiesz, że jest to odpowiedz na hasło którym przed wojną posługiwali się wyznawcy wiary Mojzeszowej w stosunku do polaków. Ja mówię o koncertach dla ludzi, nie dla grupki zainteresowanych. Scena RAC raczej tłumów nie przyciągnie. Myślę o koncertach typu sylwestrowe czy na dni miasta, duże (na naszym rynku muzycznym) gwiazdy, transmisja spod PKiN w Warszawie na całą Polskę, pomniejsze wydarzenia w miastach w Polsce, fajerwerki itd. Bez nadęcia i martyrologii. Tylko, że to nie RAC, a m.in zespól Piersi. Impreza w części historycznej prowadzona przez IPN i muzeum warszawskie. Martyrologia jest była i będzie, bo jest wpisana w historie, co oczywiście nie znaczy, że nie można się cieszyć i bawić. Tej samej na której wyraźnie widać tych którzy popierają serbskie Kosowo? Sądzę, że kto jak kto ale Ty wiesz co nieco o sprawie Kosowa i konsekwencji przyłączenia tej części Serbii na dalsze losy Bośni i Hercegowiny. A jeśli nie wiesz to nie przywołuj demonstracji, która ośmiesza Twoje argumenty. Bo są rzeczy, których nawet w demokratycznie tolerować nie można.. Znowu generalizujesz i wkładasz wszystkich do tego samego worka. Idąc Twoim tokiem, trzeba by powiedzieć, że koncert Arki Noego jest nazistowski, bo zawsze znajdzie się ktoś z takimi poglądami w okolicy. |
|
|
![]()
|
|
Oj Marcin, Marcin - jak Ci brakuje argumentów, rzucasz typowo pisowską obelgą (czytelnik GW) i uważasz, że wygrałeś... Wyborcza (a ściślej gazeta.pl) to tylko jedno ze źródeł, które czytam - a jest ich trochę. Chociaż fakt, nie czytam jedynego chyba uznawanego przez Jedynych i Prawdziwych Polaków szmatławca "Gazeta Polska" i jego codziennej, chyba jeszcze bardziej dennej mutacji ("Gazeta Polska Codziennie"), więc faktycznie - mam fałszywe wyobrażenie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Leszek nie zrozumiałeś mnie. IMO żadną obelga nie jest, że ktoś czyta GW - o ile ma świadomość ich nadinterpretacji faktów i przedstawiania ich w jedynym i słusznym ujęciu. To, że Tobie coś z czymś się kojarzy to jedno, jak jest naprawde to drugie. Prezes bandytami nazwał chuliganów ze stadionów, a nie osoby uprawiające politykę na stadionach. Wyjechałem z GW tylko i wyłącznie z prostego prostego powodu już kilka razy byłem na zdjęciu z podpisem "neofaszysci". Co lepsze, zdjęcie prezentuje legalny pochód z okazji 11 listopada (w Warszawie) m.in członków KoLibra, Ruchu Republikańskiego, UPR, ONR i atakująca go grupkę ANTIFIARZY, którzy przecie są wyznacznikiem kto jest naziol a kto nie;)
Ten post edytował xMarcinx pon, 24 paź 2011 - 15:24 |
|
|
![]()
|
|
Każda gazeta ma swoją wizję świata i przedstawia fakty tak, by do niej najlepiej pasowały - i wyborcza nie jest tu żadnym wyjątkiem. Dodatkowo rzetelność i warsztat tzw. dziennikarzy również pozostawia bardzo wiele do życzenia - w każdej chyba gazecie, poczynając od lokalnych.
Skoro podpisali Cię jako neofaszystę - nie dziwię się, że jesteś z tego powodu zły, ale to, że pochód jest legalny nie oznacza od razu, że wszyscy biorący w nim udział są czyści jako lelije. Czy to nie ONR ma gustowne brunatne koszule, a kilku jego członków skazano za hajlowanie? Jakoś nie przypominam sobie, żeby organizacja się od nich odcięła... CYTAT Prezes bandytami nazwał chuliganów ze stadionów Dopiero po wyborach, wcześniej twierdził, że to patrioci prześladowani przez złego Tuska. Ale to już totalny offtop, z mojej winy zresztą ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Każda gazeta ma swoją wizję świata i przedstawia fakty tak, by do niej najlepiej pasowały - i wyborcza nie jest tu żadnym wyjątkiem. Dodatkowo rzetelność i warsztat tzw. dziennikarzy również pozostawia bardzo wiele do życzenia - w każdej chyba gazecie, poczynając od lokalnych. Skoro podpisali Cię jako neofaszystę - nie dziwię się, że jesteś z tego powodu zły, ale to, że pochód jest legalny nie oznacza od razu, że wszyscy biorący w nim udział są czyści jako lelije. Czy to nie ONR ma gustowne brunatne koszule, a kilku jego członków skazano za hajlowanie? Jakoś nie przypominam sobie, żeby organizacja się od nich odcięła... To kolejny Offtop dotyczący salutu rzymskiego, którym posługiwali się narodowcy na długo przed Hitlerem (zarówno 17 wiek jak i 19). No i znowu pytanie czy powitania Sława (Polsce)! To pozdrowienie Hitlera czy nie? Dla mnie nie, niemniej niektórzy już tak jakoś mają, że na wszystko muszą patrzeć przez pryzmat Hitlera. Przez co ich zdaniem cywilizacje powinny zakopywać swoje całe dziedzictwo (dziwnie wpisuje się w cele Antify). Dla mnie czymś innym pozdrowienie się dwóch narodowców w tym geście krzyczących sława! czy też podczas składania przysięgi narodowej, od tegoż samego gestu w otoczce słów Sieg heil.. Ja bym raczej pragnął zwrócić uwagę na statut ONR, WM czy każdej innej narodowej organizacji, która odcina się od przemocy od "statutu" Antify, gdzie czytamy: CYTAT KIM JESTEŚMY? Grupą radykalnych antyfaszystów mających na celu fizyczne i ideologiczne wyeliminowanie skrajnej prawicy jako siły politycznej. Nasza działalność jest odpowiedzią na aktywność ugrupowań szerzących faszyzm, nazizm, rasizm, antysemityzm, nacjonalizm i homofobię. Idee te traktujemy jako bezpośrednie zagrożenie dla swobody jednostek. Wychodzimy z założenia, że w kraju tak mocno doświadczonym przez systemy totalitarne nazizmu, a także państwowego komunizmu, tego typu ideologie i próby ich szerzenia powinny spotykać się ze zdecydowanym i skutecznym sprzeciwem. Nie akceptujemy żadnej współpracy z policją, służbami specjalnymi i partiami politycznymi. Dopiero po wyborach, wcześniej twierdził, że to patrioci prześladowani przez złego Tuska. Ale to już totalny offtop, z mojej winy zresztą ![]() Nie po, bo jeszcze przed, chodźmy w "debacie" z Lisem, wcześniej jeszcze podczas kilku wystąpień w miastach, nie wspominając o konferencji jak Tusk zamknął stadiony i karał za nieprzychylne transparenty. |
|
|
![]()
|
|
Każda gazeta ma swoją wizję świata i przedstawia fakty tak, by do niej najlepiej pasowały - i wyborcza nie jest tu żadnym wyjątkiem. Dodatkowo rzetelność i warsztat tzw. dziennikarzy również pozostawia bardzo wiele do życzenia - w każdej chyba gazecie, poczynając od lokalnych. Skoro podpisali Cię jako neofaszystę - nie dziwię się, że jesteś z tego powodu zły, ale to, że pochód jest legalny nie oznacza od razu, że wszyscy biorący w nim udział są czyści jako lelije. Czy to nie ONR ma gustowne brunatne koszule, a kilku jego członków skazano za hajlowanie? Jakoś nie przypominam sobie, żeby organizacja się od nich odcięła... To kolejny Offtop dotyczący salutu rzymskiego, którym posługiwali się narodowcy na długo przed Hitlerem (zarówno 17 wiek jak i 19). No i znowu pytanie czy powitania Sława (Polsce)! To pozdrowienie Hitlera czy nie? Dla mnie nie, niemniej niektórzy już tak jakoś mają, że na wszystko muszą patrzeć przez pryzmat Hitlera. Przez co ich zdaniem cywilizacje powinny zakopywać swoje całe dziedzictwo (dziwnie wpisuje się w cele Antify). Dla mnie czymś innym pozdrowienie się dwóch narodowców w tym geście krzyczących sława! czy też podczas składania przysięgi narodowej, od tegoż samego gestu w otoczce słów Sieg heil.. Szkoda tylko, że sami przyznali się do tego. Swastyki na ramię też jeden nie założył po to, by wspominać Podhalan... CYTAT We wrześniu Sąd Rejonowy w Opolu skazał trzy osoby (w tym dwóch studentów) za hajlowanie podczas ubiegłorocznych Piastonaliów w kampusie UO. Po koncercie muzycznym ustawili się w kole i zaczęli hajlować, a jeden z nich założył na ramię opaskę ze swastyką. Początkowo oskarżeni próbowali przekonywać, że nie hajlowali, tylko wykonywali "starogermańskie pozdrowieniem boga słońca". Inny tłumaczył, że był to rzymski salut. Ostatecznie wszyscy przyznali się do winy i przeprosili za swoje zachowanie. Ale zapewne i tak "żadne krzyki i żadne płacze nie przekonają Cię, że czarne jest czarne, a białe białe" ![]() To mój ostatni post w tym temacie - Ty też nie jesteś w stanie mnie przekonać. Są ciekawsze rzeczy od jałowych dyskusji -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To kolejny Offtop dotyczący salutu rzymskiego, którym posługiwali się narodowcy na długo przed Hitlerem (zarówno 17 wiek jak i 19). No i znowu pytanie czy powitania Sława (Polsce)! To pozdrowienie Hitlera czy nie? Dla mnie nie, niemniej niektórzy już tak jakoś mają, że na wszystko muszą patrzeć przez pryzmat Hitlera. Przez co ich zdaniem cywilizacje powinny zakopywać swoje całe dziedzictwo (dziwnie wpisuje się w cele Antify). Dla mnie czymś innym pozdrowienie się dwóch narodowców w tym geście krzyczących sława! czy też podczas składania przysięgi narodowej, od tegoż samego gestu w otoczce słów Sieg heil.. Ja bym raczej pragnął zwrócić uwagę na statut ONR, WM czy każdej innej narodowej organizacji, która odcina się od przemocy od "statutu" Antify, gdzie czytamy: Kurcze Marcin tylko powiedz mi jedno - dlaczego ci ludzie (narodowcy czy jak tam ich zwał) posługują się głównie dwuznacznymi symbolami? Dlaczego stylistyka tych symboli jest podobna do tej z flag nazistów? Mamy więcej pięknych symboli nie kojarzących się z Hitlerem - dlaczego ich właśnie nie używać aby nie być posądzonym o neofaszyzm? To jest właśnie dla mnie dziwne. A żebyś mnie właściwie ocenił to powiem, że ostatni raz "wybiórczą" czytałem z 15 lat temu, na co dzień czytuję "PDZ" jeśli ma to znaczenie. |
|
|
![]()
|
|
Kurcze Marcin tylko powiedz mi jedno - dlaczego ci ludzie (narodowcy czy jak tam ich zwał) posługują się głównie dwuznacznymi symbolami? Dlaczego stylistyka tych symboli jest podobna do tej z flag nazistów? Mamy więcej pięknych symboli nie kojarzących się z Hitlerem - dlaczego ich właśnie nie używać aby nie być posądzonym o neofaszyzm? To jest właśnie dla mnie dziwne. A żebyś mnie właściwie ocenił to powiem, że ostatni raz "wybiórczą" czytałem z 15 lat temu, na co dzień czytuję "PDZ" jeśli ma to znaczenie. Znaczenia raczej nie ma ![]() Przypomnę tymi symbolami posługiwali się narodowcy na długo długo przed Hitlerem. Dziwne i niesprawiedliwe by było gdyby mieli porzucić je, porzucić możliwość kultywowania tradycji swojego ruchu, tylko dlatego, że pojawił się jakiś tam Hitler i "zawłaszczył" je sobie. Warto też zwrócić uwagę na jedną z podstawowych tez jednego z najbardziej znanych socjologów naszych czasów Ernesta Gellnera, któregoż to zdaniem nacjonalizm jako idea był bytem pierwotnym wobec narodu, naród jest tylko i wyłącznie ekspresją ów idei. Przenosząc to na nasze podwórko, wyobrażasz sobie (od strony producenta) cole w zielonym woreczku z nazwa pisaną czcionką times new roman, zamiast dotychczasowej? Domyślam się, że nie, a to raptem 125 lat tradycji, kiedy w przypadku nacjonalizmu mówimy o setkach i tysiącach lat. Ten post edytował xMarcinx pon, 24 paź 2011 - 20:13 |
|
|
![]()
|
|
Podaj mi przykład agresji skierowanej przez ANTIFE do przeciętnego Kowalskiego, takiego niezwiązanego ze skrajnie nacjonalistycznymi formacjami. Bardzo mnie to ciekawi, bo osobiście nie znam, ale zdaje sobie sprawę, że "moje" media lubią kłamać i zakłamywać prawdę. Więc czekam. Tym samym tropem mogę Ciebie poprosić byś podał mi przykład pobicia przeciętnego Kowalskiego, przez kogoś z ruchu nr. Poza tym kiepska retoryka, to że ktoś się utożsamia z poglądami narodowymi, oznacza, ze trzeba go bić metalowa pałka? Mi to przypomina Hitlera, jesteś Żydem więc do pieca.. i to są ANTYFASZYŚCI?! Sądzę, że rozumiesz co czytasz, więc zwyczajnie manipulujesz moją wypowiedzią, która dotyczyła potępienia zarówno promocji symboli komunistycznych jak i faszystowskich. I była tylko próbą odpowiedzi na pytanie dlaczego jedno wolno drugie nie. A poza tym nigdzie nie napisałem, że pochwalam skrajny sposób działania ANTIFY. Bo dla mnie to legalne działania stowarzyszenia Nigdy Więcej są słuszne, a nie robienie tego samego co "łysi". A dla spełnienia Twojej prośby: to co działo się w M9 (nie wiem jak teraz sytuacja, się tam ma), to co dzieje się teraz w Białym stoku czy to co dzieje się na stadionach (na szczęście coraz częściej incydentalnie)... itd. CYTAT Niestety u nas w kraju mam wrażenie, że tłumnie polskość można manifestować przez wyzywanie mniejszych lub większych grup społecznych. Nie spotkałem takich haseł, jedynie separatystyczne. Czyli dokładnie takie jakimi posługują się izraelici. Z tym, że u nich to tez przejawia się też czynem - murem izraelsko-palestyńskim. Jeśli chodzi natomiast o hasło nasze ulice i kamienice, to chyba wiesz, że jest to odpowiedz na hasło którym przed wojną posługiwali się wyznawcy wiary Mojzeszowej w stosunku do polaków. Nie spotkałeś takich haseł jak "kto nie skacze jest pedałem hej hej hej" czy "chłopka i dziewczyna normalna rodzina"? Zresztą nie chodziło mi tu tylko o środowiska związane z ONR czy MW. Również o tych spod znaku krzyża jak i różnych innych. A ta wypowiedź z której wyrwałeś to zdanie tyczyła ogółu Polaków. I była smutnym pytaniem w powietrze dlaczego nie potrafimy tak jak w sylwestra (np.) bawić się 11listopada. CYTAT Ja mówię o koncertach dla ludzi, nie dla grupki zainteresowanych. Scena RAC raczej tłumów nie przyciągnie. Myślę o koncertach typu sylwestrowe czy na dni miasta, duże (na naszym rynku muzycznym) gwiazdy, transmisja spod PKiN w Warszawie na całą Polskę, pomniejsze wydarzenia w miastach w Polsce, fajerwerki itd. Bez nadęcia i martyrologii. Tylko, że to nie RAC, a m.in zespól Piersi. Impreza w części historycznej prowadzona przez IPN i muzeum warszawskie. Martyrologia jest była i będzie, bo jest wpisana w historie, co oczywiście nie znaczy, że nie można się cieszyć i bawić. Proszę Cię.. nie zauważyłeś jeszcze, że wiem o czym piszę. Miałem pisać już w tamtej wypowiedzi abyś nie wyskakiwał mi z Kukizem ale pomiąłem. CYTAT Tej samej na której wyraźnie widać tych którzy popierają serbskie Kosowo? Sądzę, że kto jak kto ale Ty wiesz co nieco o sprawie Kosowa i konsekwencji przyłączenia tej części Serbii na dalsze losy Bośni i Hercegowiny. A jeśli nie wiesz to nie przywołuj demonstracji, która ośmiesza Twoje argumenty. Bo są rzeczy, których nawet w demokratycznie tolerować nie można.. Znowu generalizujesz i wkładasz wszystkich do tego samego worka. Idąc Twoim tokiem, trzeba by powiedzieć, że koncert Arki Noego jest nazistowski, bo zawsze znajdzie się ktoś z takimi poglądami w okolicy. To co Wasze środowisko jest aż tak kulawe, że wpakowuje Wam się ktoś w Waszą manifestację, kto robi Wam czarny PR i macie to w dupie? Bo jeśli pozwalacie aby grupka ludzi szła z dużym banerem tak aby każdy ich widział mimo, że jak próbujesz nam wcisnąć nie zgadzacie się z tym, a Wy to ignorujecie to albo jesteście dupy albo coś tu nie gra. Pokazujesz nam w tym wątku idealną kwintesencję całego ruchu "narodowego" tańczyć na granicy i idealnie uważać na każde słowo. Tak aby zawsze móc mówić o machaniu do słońca czy innych bzdurach. A to, że ludzie Waszej ideologii czasem pobiją lub zakatują murzyna, wybiją kamieniami szyby w oknach cyganom czy powyzywają na stadionach się nawzajem od żydów to nic.. bo to przecież nie my. "w każdym środowisku znajdą się zwyrodnialcy.. i bla bla bla to sam shit od lat. Dla mnie też ta dyskusja nie ma sensu. Bo wszystkie te argumenty już znam. Ten post edytował gregol wto, 25 paź 2011 - 00:45 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 373 Dołączył: nie, 22 paź 06 Nr użytkownika: 241 ![]() |
Podyskutowaliśmy trochę sobie o idei, ale jeśli ktoś z Was byłby dalej zainteresowany wyjazdem na Marsz Niepodległości do Warszawy 11.11.2011 proszę o kontakt na mail:
klub.dabrowa@gmail.com ------------------------ Regulamin Marszu Niepodległości 2011 http://marszniepodleglosci.pl/2011/10/09/r...dleglosci-2011/ |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Gdzieś ten nadmiar testosteronu trzeba wypuścić, ale czy koniecznie 11 listopada i w stolicy?
|
|
|
![]()
|
|
Sądzę, że rozumiesz co czytasz, więc zwyczajnie manipulujesz moją wypowiedzią, która dotyczyła potępienia zarówno promocji symboli komunistycznych jak i faszystowskich. I była tylko próbą odpowiedzi na pytanie dlaczego jedno wolno drugie nie. A poza tym nigdzie nie napisałem, że pochwalam skrajny sposób działania ANTIFY. Bo dla mnie to legalne działania stowarzyszenia Nigdy Więcej są słuszne, a nie robienie tego samego co "łysi". A dla spełnienia Twojej prośby: to co działo się w M9 (nie wiem jak teraz sytuacja, się tam ma), to co dzieje się teraz w Białym stoku czy to co dzieje się na stadionach (na szczęście coraz częściej incydentalnie)... itd. Zawodzi Cie stosowana heurystyka. Nie mam pojęcia skąd wiesz, że ów kibice to akurat członkowie ów ruchów? Nie wiem, też od kiedy osoby w M9 są przykładami typowego Kowalskiego? A już zupełnie nie wiem co ma do tego Białystok, czy też ogólnie tereny przygraniczne? Wszelkie teorie konfliktu społecznego, jak jeden mąż rzeczą, że nie jest możliwe istnienie społeczeństwa multikulturowego, gdyż wiąże się to z funkcjonowaniem zupełnie innych wartości, często będących w opozycji wobec siebie, co powoduje liczne napięcia. A gdzie jak gdzie, ale na granicach najlepiej je widać, poprzez powszechne eksponowanie przez społeczności swojej tożsamości narodowej i odcięcie od innego narodu. Tak więc, nie wiem czy wobec tego, uważasz, że tylko osoba o poglądach prawicowych może odczuwać tożsamość narodową czy może, że wszyscy na granicy mają takie poglądy? Zresztą z tego co wiem, to zaczęło się od demontowania tabliczek w języku polskim, a następnie karaniu Polaków za takie tabliczki na domu. Już zupełnie pomijając pozbawienia tak podstawowych praw mniejszości, jak zapis nazwiska w języku ojczystym. I właśnie z powodu niemożności istnienia społeczeństwa multikulturowego NR czy Endecja postuluje za separatyzmem, który lewica jak to lewica lubi przedstawić jako element rasizmu. Nie spotkałeś takich haseł jak "kto nie skacze jest pedałem hej hej hej" czy "chłopka i dziewczyna normalna rodzina"? Zresztą nie chodziło mi tu tylko o środowiska związane z ONR czy MW. Również o tych spod znaku krzyża jak i różnych innych. Nie wiem co w ów hasłach nieprawidłowego. Zwykłe demokratyczne wyrażanie poglądu, które jakie by nie były należy uszanować. Poza tym to jest konflikt bardziej lewica vs prawica. Tak, wiec nie wiem, co te hasła mają do tematu. A ta wypowiedź z której wyrwałeś to zdanie tyczyła ogółu Polaków. I była smutnym pytaniem w powietrze dlaczego nie potrafimy tak jak w sylwestra (np.) bawić się 11listopada. Już Ci odpowiedziałem, bo zaraz przyleci Antifa. Proszę Cię.. nie zauważyłeś jeszcze, że wiem o czym piszę. Miałem pisać już w tamtej wypowiedzi abyś nie wyskakiwał mi z Kukizem ale pomiąłem. bo co Kukiz to jakiś trendowaty jest? zaproszenie dostali też chłopaki z T. Love i wieli innych kapel, większość wypięła się jak dowiedziała się, że impreza o charakterze narodowym, a kolejni, kiedy dotarło do nich, że mieli by grać za darmo... To co Wasze środowisko jest aż tak kulawe, że wpakowuje Wam się ktoś w Waszą manifestację, kto robi Wam czarny PR i macie to w dupie? Bo jeśli pozwalacie aby grupka ludzi szła z dużym banerem tak aby każdy ich widział mimo, że jak próbujesz nam wcisnąć nie zgadzacie się z tym, a Wy to ignorujecie to albo jesteście dupy albo coś tu nie gra. Jak pisałem banery są sprawdzane przez policje tak jak transparenty i hasła. Organizator, nie ma jakiejkolwiek władzy by decydować kto ma uczestniczyć w marszu a kto, przychodzą ludzie i idą to co robią, robią na swoją odpowiedzialność. Żyjemy w wolnym kraju. Pokazujesz nam w tym wątku idealną kwintesencję całego ruchu "narodowego" tańczyć na granicy i idealnie uważać na każde słowo. Tak aby zawsze móc mówić o machaniu do słońca czy innych bzdurach. hola hola a)pierw był salut rzymski, przyszedł Hitler i jest SH, Hitlera nie ma, ale według lewicy to dalej SH mimo,że wykonujący ten gest ostro się od niego odżegnują b)było sobie takie miasto jak DG, przyszedł Stalin, kazał sobie wybudować pomnik w centrum "Bohaterom Czerwonych Sztandarów" z żołnierzami ZSRR mordującymi Polaków, Stalina nie ma, a według lewicy to pomnik ku czci, pierw Hendrixa (?!) a potem PPS, klasy robotniczej i zagłębiaków?! CZY TO NIE JEST HIPKRYZJA LEWICY?! DLA MNIE TAK I DLA MNIE TO KWINTESENCJA POGLĄDÓW LEWICOWYCH. PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA. A to, że ludzie Waszej ideologii czasem pobiją lub zakatują murzyna, wybiją kamieniami szyby w oknach cyganom czy powyzywają na stadionach się nawzajem od żydów to nic.. bo to przecież nie my. Tym samym tonem, nie chce mówić co ludzie Waszej ideologi robili w Katyniu.. (BTW mam rozumieć, że według Ciebie murzynów, Romów czy Żydów biją tylko ludzie o poglądach prawicowych?) w każdym środowisku znajdą się zwyrodnialcy.. i bla bla bla to sam shit od lat. Dla mnie też ta dyskusja nie ma sensu. Bo wszystkie te argumenty już znam. Ale nie potrafisz ich ocenić z neutralnego punktu widzenia. Z punktu widzenia różnych potrzeb, różnych ludzi. Nie rozumiesz, tego, że pierw pojawia się wartoś u jednostki (miłość do narodu), a dopiero potem pojawia się przynależność (obecnośc w ruchu). W otaczającej rzeczywistości szukasz tylko argumentów potwierdzających Twój punkt widzenia, odtrącając, nie pasujące do tego elementy. Ten post edytował xMarcinx wto, 25 paź 2011 - 21:20 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 373 Dołączył: nie, 22 paź 06 Nr użytkownika: 241 ![]() |
"Niestety, z przyczyn niezależnych jestesmy zmuszeni odwolac tegoroczny Marsz Niepodleglosci" - to fragment informacji (pisownia oryginalna), która pojawiła się na stronie internetowej organizatorów Marszu Niepodległości. Pochód 11 listopada ma przejść ulicami Warszawy. Według ustaleń tvp.info za atakami hakerskimi stoją środowiska lewicowe.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,1..._odwolali_.html |
|
|
![]()
|
|
![]() GNLS ! ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 49 Dołączył: nie, 21 lut 10 Skąd: Dąbrowa Górnicza (MDC Północ) Nr użytkownika: 3,730 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wg. nich nie stoją, ale to na bank stoją Anarchiści i ta wielka 'Antifa' xD Marsz się odbędzie i nie wierzcie w te brednie ;P
|
|
|
![]()
|
|
Na Boga, rouse - ty cytujesz gazeta.pl? W dodatku linkując? Przecież jak się prezes dowie, będziesz miał przechlapane...
PS. Plakaty byś lepiej pozdejmował. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka
![]() Zapraszam pod ten link ![]() http://antifa.pl/ Edycja. Przekierowanie z antify na profil marszu na fb. To tak, jak już odhakują, żeby nikt nie podejrzewał mnie o lewacto. Ten post edytował Kamil_ pią, 28 paź 2011 - 12:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Taki trening przed marszem...
![]() Ci co pojadom pewnie słowa umiom. pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
Na Boga, rouse - ty cytujesz gazeta.pl? W dodatku linkując? Przecież jak się prezes dowie, będziesz miał przechlapane... PS. Plakaty byś lepiej pozdejmował. Leszku nie nakręcaj się – naprawdę jeszcze mało rzeczy widziałeś i wiesz - stereotyp trochę przysłonił Ci oczy - Ale ok. zostawmy to – nie chcę być złośliwy Zadam Ci tylko jedno pytanie: Jak często czytasz Gazetę Polską? |
|
|
![]()
|
|
A ja się tak zawsze zastanawiam - czy wśród wszystkich tych grup tak "lubiących" policję (kibole, hiphopowcy, dresiarze i cała reszta) jest aż tak dużo gejów, jak sugeruje powszechność hasła z tytułu (które przez Ch zresztą pisane być powinno)?
Zadam Ci tylko jedno pytanie:Jak często czytasz Gazetę Polską? Papierową? Nigdy, znam lepsze sposoby marnowania pieniędzy. Internetowe teksty - okazjonalnie. Nie mam wielkiego zaufania do pisma kierowanego przez ludzi otwarcie lekceważących prawo i sądy.PS. Rouse - Ty niby widziałeś tak dużo? Nie rozśmieszaj mnie, człowieku... Ten post edytował Leszek pią, 28 paź 2011 - 11:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A ja się tak zawsze zastanawiam - czy wśród wszystkich tych grup tak "lubiących" policję (kibole, hiphopowcy, dresiarze i cała reszta) jest aż tak dużo gejów, jak sugeruje powszechność hasła z tytułu (które przez Ch zresztą pisane być powinno)? Zadam Ci tylko jedno pytanie:Jak często czytasz Gazetę Polską? Papierową? Nigdy, znam lepsze sposoby marnowania pieniędzy. Internetowe teksty - okazjonalnie. Nie mam wielkiego zaufania do pisma kierowanego przez ludzi otwarcie lekceważących prawo i sądy.PS. Rouse - Ty niby widziałeś tak dużo? Nie rozśmieszaj mnie, człowieku... Dziękuję – nie mam więcej pytań |
|
|
![]()
|
|
Raczej odpowiedzi - ale to żadna nowość.
A plakaty nadal nie zdjęte... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Bo dla mnie to legalne działania stowarzyszenia Nigdy Więcej są słuszne, a nie robienie tego samego co "łysi". Czyli tworzenie takich transparentow jak w Gdansku? http://www.wielkislask.pl/index.php?module...cle&aid=394 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
A może pooglądacie sobie zdjęcia z marszu gdzie 20 tysięcy ludzi idzie spokojnie? Idą rodziny, kombatanci, profesorowie, niepełnosprawni? Czy tego już nie widzicie bo nie ma w mainstreamowych mediach?
Ja wiem, że patriotyzm to dla was wstyd ale nie każdy jest taki. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
A może pooglądacie sobie zdjęcia z marszu gdzie 20 tysięcy ludzi idzie spokojnie? Idą rodziny, kombatanci, profesorowie, niepełnosprawni? Czy tego już nie widzicie bo nie ma w mainstreamowych mediach? Ja wiem, że patriotyzm to dla was wstyd ale nie każdy jest taki. Sorry, ale nie wytrzymałem. Wstyd to dla mnie byłoby pokazać się w jednym szeregu z tymi, którzy szli w tym marszu. Patriotyzm to duma z historii państwa, gdzie "prawdziwych Polaków i katolików" była mniejszość. Państwa które tworzyli Żydzi, Rusini, Ormianie, Niemcy, Tatarzy, Litwini i Ukraińcy i również Polacy. Organizatorzy tego marszu to dla mnie czyści faszyści i ludzie o odchyłach nazistowskich( naziści=nation=narodowcy). Ludzie o bardzo wielkich kompleksach i słabym kręgosłupie moralnym. Na komentarze nie będę odpowiadał, bo to moje zdanie i odczucia i guzik mnie obchodzą wynurzenia zspod znaku Falangi i ONR. Ja spędziłem święto miło w Dąbrowie i nie musiałem się bać, że mi w patriotycznym uniesieniu ktoś da w mordę i ukradnie aparat. |
|
|
![]()
|
|
Ja wiem, że patriotyzm to dla was wstyd ale nie każdy jest taki. Wstyd to jest mi za to co zostało pokazane w stolicy - z patriotyzmem nic wspólnego to nie miało. Nieistotne dla mnie czy miasto niszczy narodowiec czy lewak - obaj są siebie warci. Jedni i drudzy pokazali, że nie o żadną ideologię chodzi, nie o żaden patriotyzm a tylko o to, żeby dać komuś w mordę, wybić szybę czy spalić samochód. Pewnie byli też ludzie chcący świętować, pewnie byli w większości niestety zostali stłamszeni przez hołotę w dresach. Do narodowców mam o tyle większe pretensje, że na stadionach częściej można spotkać te same symbole co na marszach ONR niż tęczowe flagi - a teraz wszyscy zwalają winę za zamieszki na kiboli i Niemców właśnie. Ten post edytował vacu sob, 12 lis 2011 - 14:26 |
|
|
![]()
|
|
A może pooglądacie sobie zdjęcia z marszu gdzie 20 tysięcy ludzi idzie spokojnie? Idą rodziny, kombatanci, profesorowie, niepełnosprawni? Czy tego już nie widzicie bo nie ma w mainstreamowych mediach?Ja wiem, że patriotyzm to dla was wstyd ale nie każdy jest taki. Sorry, ale nie wytrzymałem. Wstyd to dla mnie byłoby pokazać się w jednym szeregu z tymi, którzy szli w tym marszu.Patriotyzm to duma z historii państwa, gdzie "prawdziwych Polaków i katolików" była mniejszość.Państwa które tworzyli Żydzi, Rusini, Ormianie, Niemcy, Tatarzy, Litwini i Ukraińcy i również Polacy.Organizatorzy tego marszu to dla mnie czyści faszyści i ludzie o odchyłach nazistowskich( naziści=nation=narodowcy). Ludzie o bardzo wielkich kompleksach i słabym kręgosłupie moralnym.Na komentarze nie będę odpowiadał, bo to moje zdanie i odczucia i guzik mnie obchodzą wynurzenia zspod znaku Falangi i ONR.Ja spędziłem święto miło w Dąbrowie i nie musiałem się bać, że mi w patriotycznym uniesieniu ktoś da w mordę i ukradnie aparat.![]() Ja wiem, że patriotyzm to dla was wstyd ale nie każdy jest taki. Wstyd to jest mi za to co zostało pokazane w stolicy - z patriotyzmem nic wspólnego to nie miało. Nieistotne dla mnie czy miasto niszczy narodowiec czy lewak - obaj są siebie warci. Jedni i drudzy pokazali, że nie o żadną ideologię chodzi, nie o żaden patriotyzm a tylko o to, żeby dać komuś w mordę, wybić szybę czy spalić samochód. Pewnie byli też ludzie chcący świętować, pewnie byli w większości niestety zostali stłamszeni przez hołotę w dresach. Do narodowców mam o tyle większe pretensje, że na stadionach częściej można spotkać te same symbole co na marszach ONR niż tęczowe flagi - a teraz wszyscy zwalają winę za zamieszki na kiboli i Niemców właśnie.Ten post edytował Kamil_ sob, 12 lis 2011 - 14:40 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Jakie to szczęście, że nie chodziłem do gimnazjum.
"Naprawdę macie takie klapki na oczach, że poza dymem, który był, nie widzicie tego, że miał miejsce jeszcze NORMALNY, SPOKOJNY MARSZ?" Nie chodzi o zadymę. Ta była z dwóch stron. Chodzi o ideologię i zawłaszczanie patriotyzmu. Monopol na to kto Polakiem, a kto nie. Ja ze względu na pochodzenie pewnie Polakiem nie jestem w oczach "patriotów". Ten post edytował sandwich sob, 12 lis 2011 - 15:05 |
|
|
![]()
|
|
Policja próbuje powstrzymać J.K.M i innych, zwykłych ludzi. Łamią prawo, gdyż Marsz był legalny.
http://www.youtube.com/watch?v=lx9IF4BnSRE Czoło MN. Faktycznie. Sami bandyci... ![]() https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphoto...762727591_n.jpg ![]() https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphoto...822028773_n.jpg ![]() A to kolorowa niepodległa: ![]() ![]() EDYCJA w odpowiedzi na post Sandwicha: Tylko, że to ludzie skupieni wokół koalicji 11 listopada odmawiali narodowcom prawa do świętowania niepodległości poprzez MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI. Więc kto tu zawłaszcza sobie prawo do dyktowania jak ma wyglądać patriotyzm? A tak wyglądał MN JAKIEGO NIE ZOBACZYCIE W TV: http://www.youtube.com/watch?v=Zrg3XMX8GYU...player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=ObCRGcH_NHg...player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=uiqc5YhsF6Q...player_embedded A tutaj "BOHATERSKA'' POLICJA: http://www.youtube.com/watch?v=5l217mtvA98 http://www.youtube.com/watch?v=BHTrAcSHdsU A tutaj ANTIFA KATUJĄCA ZWYKLEGO PRZECHODNIA Z FLAGĄ: http://www.mmwarszawa.pl/blog/entry/279910...+listopada.html Ten post edytował Kamil_ sob, 12 lis 2011 - 15:26 |
|
|
![]()
|
|
Też dziś wróciłem i dopiero jak właczyłem TV okazało się, ze uczestniczyłem w jakiejś burdzie. A było wesoło radosnie.
Na początku tylko miało miejsce takie wydarzenie: http://www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM...player_embedded potem było w cały czas spokojnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Szkoda, że media już o tym nie powiedzą. idź im coś podpal za karę. pozamykałbym to bydło w kamieniołomach. tyle w temacie. No właśnie. Z tobą jak zawsze można podyskutować na argumenty ![]() Kolejne linki: Wywiad z jednym z rekonstruktorów: http://www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/rek...e_niemiec_16826 Marsz w okolicach pomnika Romana Dmowskiego: http://www.youtube.com/watch?v=d1qQjnsL1qw&feature=feedu Ten post edytował Kamil_ sob, 12 lis 2011 - 16:59 |
|
|
![]()
|
|
pozamykałbym to bydło w kamieniołomach. Ja się dziwię jednemu - przecież uczestniczymy w kilku misjach wojskowych, można pojechać, postrzelać, poobijać mordę "kolorowym" i jeszcze za to płacą a i order można dostać zostając wzorowym patriotą. Dlaczego więc to bydło tłukące się na ulicach Warszawy nie pojedzie na misję wyładować złe emocje? Ja bym ich tam wysłał i niech palą samochody talibom skoro takie to kozaki... @Kamil_: Ja pisząc o "stłamszeniu" miałem na myśli przekaz w TV. Ale to chyba nic dziwnego, że media pokazują to co niezwykłe? A po obejrzeniu tego wszystkiego mam jeszcze jedną refleksję - po każdej manifestacji rachunek za straty powinien być wystawiany organizatorom. Organizator np. meczu ma obowiązek zapewnić odpowiednią do ilości uczestników liczbę służb ochrony, dlaczego w tym przypadku jest inaczej? |
|
|
![]()
|
|
pozamykałbym to bydło w kamieniołomach. Ja się dziwię jednemu - przecież uczestniczymy w kilku misjach wojskowych, można pojechać, postrzelać, poobijać mordę "kolorowym" i jeszcze za to płacą a i order można dostać zostając wzorowym patriotą. Dlaczego więc to bydło tłukące się na ulicach Warszawy nie pojedzie na misję wyładować złe emocje? Ja bym ich tam wysłał i niech palą samochody talibom skoro takie to kozaki... @Kamil_: Ja pisząc o "stłamszeniu" miałem na myśli przekaz w TV. Ale to chyba nic dziwnego, że media pokazują to co niezwykłe? A po obejrzeniu tego wszystkiego mam jeszcze jedną refleksję - po każdej manifestacji rachunek za straty powinien być wystawiany organizatorom. Organizator np. meczu ma obowiązek zapewnić odpowiednią do ilości uczestników liczbę służb ochrony, dlaczego w tym przypadku jest inaczej? 1. Wielu chłopaków o ciężkich charakterach jest na misjach. Nie myślisz chyba, że na misje jeżdżą osoby, które wcześniej latały po tęczowych paradach. W ogóle cały argument taki troszkę niepoważny. Zamieszki były złe ale czasu się nie cofnie. 2. Media kłamią, a że mi się to cholernie nie podoba to uważam, że mam prawo o tym pisać. Wiem, że wy macie to generalnie gdzieś co pokazuje się w mediach i w większości przyjmujecie to za prawdę ale może chociaż część osób zobaczy te materiały, opowie znajomym i więcej osób pomyśli SAMODZIELNIE. 3.Porównanie meczu do marszu jest niepoważne. Mecz jest imprezą zamkniętą, biletowaną. Marsz taką imprezą nie jest. Mógł przyjść każdy. Osoby niszczące miasto to niekoniecznie musieli być uczestnicy marszu (nie mówię, że tak nie było). Mecze organizowane są na podstawie ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych natomiast marsze na podstawie ustawy Prawo o Zgromadzeniach. To ustawodawca postawił różne wymogi. Ten post edytował Kamil_ sob, 12 lis 2011 - 17:21 |
|
|
![]()
|
|
2. Media kłamią, a że mi się to cholernie nie podoba to uważam, że mam prawo o tym pisać. Wiem, że wy macie to generalnie gdzieś co pokazuje się w mediach i w większości przyjmujecie to za prawdę ale może chociaż część osób zobaczy te materiały, opowie znajomym i więcej osób pomyśli SAMODZIELNIE. Nie kłamią. Pokazują wycinek prawdy a to różnica. Poza tym błędnie zakładasz. Ja nie widziałem ani minuty nagrania (nie oglądam TV, to co widziałem to tylko na YT) ze spokojnym marszem a mimo to wcześniej założyłem, że ci co chcieli świętować stanowili większość. Mimo, że daleki jestem od kibicowania nacjonalistom. Tylko ja się nie dziwię mediom, że szukają sensacji, taki jest ich cel. 3.Porównanie meczu do marszu jest niepoważne. Mecz jest imprezą zamkniętą, biletowaną. Marsz taką imprezą nie jest. Mógł przyjść każdy. Osoby niszczące miasto to niekoniecznie musieli być uczestnicy marszu (nie mówię, że tak nie było). Mecze organizowane są na podstawie ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych natomiast marsze na podstawie ustawy Prawo o Zgromadzeniach. To ustawodawca postawił różne wymogi. Nie zgadzam się. Zakładam, że manifestacje organizują poważni i odpowiedzialni ludzie. Tacy, którzy zdają sobie sprawę, że czasem lepiej jest z pomysłu zrezygnować jeżeli nie da się zapewnić spokoju. Niestety teraz to wygląda trochę tak: "O, zróbmy manifastację! Ale będą burdy... No to co, po to jest policja...", zero odpowiedzialności. A to, że tak postanowił ustawodawca to nie znaczy, że tak jest dobrze i muszę się z tym zgadzać. Najlepszy przykład to to, że nie było mechanizmu prawnego pozwalającego uniemożliwić blokadę marszu niepodległości. |
|
|
![]()
|
|
2. Media kłamią, a że mi się to cholernie nie podoba to uważam, że mam prawo o tym pisać. Wiem, że wy macie to generalnie gdzieś co pokazuje się w mediach i w większości przyjmujecie to za prawdę ale może chociaż część osób zobaczy te materiały, opowie znajomym i więcej osób pomyśli SAMODZIELNIE. Nie kłamią. Pokazują wycinek prawdy a to różnica. Poza tym błędnie zakładasz. Ja nie widziałem ani minuty nagrania (nie oglądam TV, to co widziałem to tylko na YT) ze spokojnym marszem a mimo to wcześniej założyłem, że ci co chcieli świętować stanowili większość. Mimo, że daleki jestem od kibicowania nacjonalistom. Tylko ja się nie dziwię mediom, że szukają sensacji, taki jest ich cel. Celowe wprowadzanie w błąd to jest kłamstwo. Media nie wspominając o tym, że Marsz Niepodległosci przyciągnął całe rodziny, osoby w różnym wieki i rożnego wyznania (tak, tak, byli nie tylko katolicy!), że miał także pokojowy przemarsz a wiedząc o tym, zatajają część informacji wprowadzając tym samym w błąd. Kłamią! Idąc do pracy zaczepia Cię Pani z Wywiadu Środowiskowego z MOPSu. Pyta czy sąsiad X jest dobrym sąsiadem, rodzicem itd. Ty oczywiście odpowiadasz, że tak, chodzi przecież do pracy, dzieci są zawsze czyste. Zapominasz jednak wspomnieć, że zawsze tłucze żonę jak się wkurzy. Okłamałeś Panią z MOPSu czy nie? No przecież tylko nie wspomniałeś o części rzeczy, pokazałeś tylko wycinek prawdy. Celem mediów, które określają się mianem informacyjnych nie jest szukanie sensacji tylko rzetelne, obiektywne informowanie! Niestety w Polsce takich mediów nie uświadczysz, ale wiem, że jesteś człowiekiem światowym więc pewnie spotkałeś się z takimi. Nie zgadzam się. Zakładam, że manifestacje organizują poważni i odpowiedzialni ludzie. Tacy, którzy zdają sobie sprawę, że czasem lepiej jest z pomysłu zrezygnować jeżeli nie da się zapewnić spokoju. Niestety teraz to wygląda trochę tak: "O, zróbmy manifastację! Ale będą burdy... No to co, po to jest policja...", zero odpowiedzialności. A to, że tak postanowił ustawodawca to nie znaczy, że tak jest dobrze i muszę się z tym zgadzać. Najlepszy przykład to to, że nie było mechanizmu prawnego pozwalającego uniemożliwić blokadę marszu niepodległości. Twoje założenie jest prawdziwe. Manifestację zorganizowali ludzie poważni i odpowiedzialni. Widzisz... W tym rzecz, że zadaniem panów Policjantów jest zabezpieczanie takich imprez. Od czegoś chyba oni są? A że prawo jest takie a nie inne, to organizator był zwolniony z takiego obowiązku działając w oparciu o obowiązującą ustawę Prawo o zgromadzeniach. Nie rozumiem w jaki sposób on miał zapewnić bezpieczeństwo. Nie ma takich kompetencji i możliwości przecież. Gdyby ustawa była inna pewnie by się do niej dostosował. Wtedy moglibyśmy gdybać. Nie pisz mi proszę, że mógł wynająć ochronę. Przeczytaj ustawę o ochronie osób i mienia i będziesz wiedział, że w tym momencie nie miałoby to sensu ![]() POLICJA w akcji. Oglądajcie uważnie zwłaszcza od 1:58: http://www.youtube.com/watch?v=KVaob5AYht8&feature Ten post edytował Kamil_ sob, 12 lis 2011 - 18:59 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Celem mediów, które określają się mianem informacyjnych nie jest szukanie sensacji tylko rzetelne, obiektywne informowanie! Niestety w Polsce takich mediów nie uświadczysz, ale wiem, że jesteś człowiekiem światowym więc pewnie spotkałeś się z takimi. Może i są takie media, które rzetelnie przedstawiają WSZYTKIE fakty ale ja takich nie widziałem. Niestety. Czy to TVN czy Gazeta Polska - zawsze masz tylko jeden punkt widzenia. Można się oburzać ale dziennikarze to też ludzie, mają jakieś poglądy, trudno aby chciało im się działać tym poglądom wbrew. Podobnie właściciele stacji/gazet itp. Ja po prostu nie wymagam zbyt wiele a ponieważ mam swój rozum oceny dokonuję sam. Twoje założenie jest prawdziwe. Manifestację zorganizowali ludzie poważni i odpowiedzialni. Widzisz... W tym rzecz, że zadaniem panów Policjantów jest zabezpieczanie takich imprez. Od czegoś chyba oni są? A że prawo jest takie a nie inne, to organizator był zwolniony z takiego obowiązku działając w oparciu o obowiązującą ustawę Prawo o zgromadzeniach. Nie rozumiem w jaki sposób on miał zapewnić bezpieczeństwo. Nie ma takich kompetencji i możliwości przecież. Gdyby ustawa była inna pewnie by się do niej dostosował. Wtedy moglibyśmy gdybać. Nie pisz mi proszę, że mógł wynająć ochronę. Przeczytaj ustawę o ochronie osób i mienia i będziesz wiedział, że w tym momencie nie miałoby to sensu ![]() Źle mnie zrozumiałeś, dziś nie mam pretensji do organizatorów. Może nie do końca, ale na pewno nie wymagam od nich dziś ochrony itd. uważam, że w przyszłości być może należałoby zmienić prawo w tym kierunku. Jednak mimo wszystko gdybym to ja chciał zorganizować taki marsz, byłbym patriotą i jedynym moim celem byłoby uczczenie święta niepodległości to - wiedząć co może się zdarzyć (a każdy wiedział, trąbiło się o tym od jakiegoś czasu) może dogadałbym się z jakąś mniej radykalną organizacją niż ONR czy MW aby to ona firmowała marsz a później po prostu wziął w nim udział, bez zbędnej symboliki, tylko orzeł i biało-czerwone flagi (zastrzegam, że nie wiem czy we "właściwym" marszu pojawiła się inna symbolika, piszę na wszelki wypadek w związku ze zdjęciami na wcześniej wspomnianym portalu). Aby nie zaogniać sytuacji, przecież nie chodzi o manifest polityczny tylko o patriotyzm prawda? W myśl zasady, że jeśli mam do czynienia z idiotą to nie będę się zniżał do jego poziomu. Tego bym oczekiwał mniej więcej od ROZSĄDNYCH organizatorów. |
|
|
![]()
|
|
Marsz w okolicach pomnika Romana Dmowskiego: http://www.youtube.com/watch?v=d1qQjnsL1qw&feature=feedu jak krzyczeli? "policyjna prowokacja?" a co było tą prowokacją? wytłumacz mi proszę... |
|
|
![]()
|
|
Służby porządkowe organizator zapewnił (ba przez 15 minut dzielnie bronili wóz TVN24, na oczach beztrosko obserwujących zajście policjantów) . Jednak to są służby porządkowe, a nie armia. Zresztą jakby zmienić tak prawo, że organizator zapewnia całkowitą ochronę marszu, to zaraz przeciwna strona ów ochronę nazwała by prowokacją faszystowskich bojówek... i kolejny konflikt gotowy. Jedyny sposób by takich scen nie było, to nie dopuszczać do kontrmanifestacji. Nie wiedzę problemu by były dwie uroczystości po dwóch przeciwnych stronach Warszawy. Co innego, że jedna ze stron za jedyny sens swojego istnienia stawia zakłócanie uroczystości tej drugiej.
|
|
|
![]()
|
|
Po której stronie jestem i co uważam o skrajnej prawicy już wiadomo.
Ale dla mnie jest ważniejsza rzecz. Polskie prawo daje możliwość, niewyrażenia zgody na manifestacje. Ba, każda manifestacja musi mieć określoną trasę.. To jakim cudem można pozwolić na przecinające się manifestacje jawnie mówiące, że będą doprowadzać do konfrontacji??? Bo te sygnały były jasne i z lewej i z prawej/kibicowskiej strony. Jak dla mnie to po czymś takim, prezydent Warszawy powinna podać się do dymisji, a już na pewno urzędnik za to bezpośrednio odpowiedzialny. Ale cóż.. w tym wypadku.. PO |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
no ![]() Nie ma się czym podniecać. Wiadomo było, że będzie mordobicie. Zamieszki były na małą skale. Ino policji się sprawy wymknęły spod kontroli. Dużo gorsza jest dzisiejsza yarkowa histeria w stylu "Niemcy bija Polaków". Albo te wszystkie eSBeckie pomysły w stylu prewencyjnych aresztowań "dzień wcześniej" ![]() To jest prawdziwe zgrożenie. Dużo gorsze niż mordobicie kilku pajaców z prawa i lewa. Ten post edytował bzenek nie, 13 lis 2011 - 00:06 |
|
|
![]()
|
|
Co innego, że jedna ze stron za jedyny sens swojego istnienia stawia zakłócanie uroczystości tej drugiej. No, a jak się weźmie pod uwagę, że Marsz Niepodległości wcale nie był zgłoszony jako pierwszy - wychodzi na to, że to on miał zakłócić wcześniej zgłoszone zgromadzenia... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No, a jak się weźmie pod uwagę, że Marsz Niepodległości wcale nie był zgłoszony jako pierwszy - wychodzi na to, że to on miał zakłócić wcześniej zgłoszone zgromadzenia... Błąd logiczny. Tu nie chodzi o zawłaszczanie święta przez jedna ze stron, w myśl zasady kto pierwszy ten lepszy, tylko świętowanie tego osobno jeśli zachodzi taka potrzeba. Poza tym chyba trzeba być naiwnym by wierzyć, że kolejność zgłoszeń decyduje o tym, że ktoś coś chce zakłócać. W przypadku kolorowych to było w programie, tak jak ściąganie Niemców by "świętowali" naszą niepodległość. Hanka po prostu się nie popisała, przecie wystarczyło zatrzymać stosowne autokary i trzepać je tak długo by dojechały dopiero po zakończeniu obchodów. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 497 Dołączył: pon, 01 paź 07 Skąd: reden Nr użytkownika: 818 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po której stronie jestem i co uważam o skrajnej prawicy już wiadomo. Ale dla mnie jest ważniejsza rzecz. Polskie prawo daje możliwość, niewyrażenia zgody na manifestacje. Ba, każda manifestacja musi mieć określoną trasę.. nie do konca tak jest, kiedys zabronili marszu i przegrali w sadzie... CYTAT Będzie można demonstrować w intencji legalizacji marihuany. Hanna Gronkiewicz-Waltz przegrała z Inicjatywą Wolne Konopie. Warszawski Sąd Apelacyjny uznał, że decyzja pani prezydent, zakazująca marszów w intencji legalizacji marihuany, jest niezgodna z prawem. - Ten wyrok otwiera nam drogę do organizowania manifestacji w całej Polsce - cieszy się Jędrzej Sadowski, pełnomocnik Inicjatywy Wolne Konopie. Czytaj więcej na: http://hyperreal.info/node/100425#ixzz1dZe4VdcK |
|
|
![]()
|
|
No, a jak się weźmie pod uwagę, że Marsz Niepodległości wcale nie był zgłoszony jako pierwszy - wychodzi na to, że to on miał zakłócić wcześniej zgłoszone zgromadzenia... Błąd logiczny. Tu nie chodzi o zawłaszczanie święta przez jedna ze stron, w myśl zasady kto pierwszy ten lepszy, tylko świętowanie tego osobno jeśli zachodzi taka potrzeba. Poza tym chyba trzeba być naiwnym by wierzyć, że kolejność zgłoszeń decyduje o tym, że ktoś coś chce zakłócać. Skoro Kolorowa była zgłoszona wcześniej, wystarczyłoby, żeby organizatorzy Marszu Niepodległości wyznaczyli inną trasę, prawda? Nie zrobili tego, więc z góry powinni wiedzieć, że do konfrontacji dojdzie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No, a jak się weźmie pod uwagę, że Marsz Niepodległości wcale nie był zgłoszony jako pierwszy - wychodzi na to, że to on miał zakłócić wcześniej zgłoszone zgromadzenia... Błąd logiczny. Tu nie chodzi o zawłaszczanie święta przez jedna ze stron, w myśl zasady kto pierwszy ten lepszy, tylko świętowanie tego osobno jeśli zachodzi taka potrzeba. Poza tym chyba trzeba być naiwnym by wierzyć, że kolejność zgłoszeń decyduje o tym, że ktoś coś chce zakłócać. W przypadku kolorowych to było w programie, tak jak ściąganie Niemców by "świętowali" naszą niepodległość. Hanka po prostu się nie popisała, przecie wystarczyło zatrzymać stosowne autokary i trzepać je tak długo by dojechały dopiero po zakończeniu obchodów. Logiga jest taka. Kolega chce spać ze mną w jednym pokoju na wyjeździe, a ja z nim nie. Kto melduje się pierwszy? Jeżeli kolega się zameldował, to ja mogę wybrać inny pokój. Jeżeli się jednak melduję w jego pokoju, to ja szukam zadymy. "40 obcokrajowców otrzymało tylko mandaty za udział w zbiegowisku. Zostali bowiem zatrzymani jeszcze przed zadymami, które rozpoczęły się na pl. Konstytucji, gdy do marszu dołączyli kibole." Niemcy nie maja tu nic do rzeczy, bo nie słyszałem o zdemolowanym Nowym Świecie, tylko o Placu Konstytucji, na którym zebrali się "patrioci". A tu jest filmik z Niemcami na Nowym Świecie. Jakoś nie widać zamieszek i starć z policją. http://www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM...layer_embedded#! I żeby nie było wątpliwości. Nie cierpię lewaków, komunistów, pseudoekologów i innych oszołomów na równi z narodowcami. Ten post edytował sandwich nie, 13 lis 2011 - 10:16 |
|
|
![]()
|
|
nie do konca tak jest, kiedys zabronili marszu i przegrali w sadzie... Prawo o zgromadzeniach. (Dz. U. z dnia 1 sierpnia 1990 r.): CYTAT Art. 8. Organ gminy zakazuje zgromadzenia publicznego, jeżeli: (...) 2) odbycie zgromadzenia może zagrażać życiu lub zdrowiu ludzi albo mieniu w znacznych rozmiarach. W przykładzie, który podałeś, wygrali bo trudno mówić aby zagrażali komukolwiek. A tu HGW po prostu jaj brakło. Bo by musiała nie dopuścić do marszu narodowego.. a oj wtedy by się działo! |
|
|
![]()
|
|
Skoro Kolorowa była zgłoszona wcześniej, wystarczyłoby, żeby organizatorzy Marszu Niepodległości wyznaczyli inną trasę, prawda? Nie zrobili tego, więc z góry powinni wiedzieć, że do konfrontacji dojdzie. Narodowi wyznaczyli swoją trasę, ale szli i tak ta zaakceptowana i wyznaczona przez policje, która była ulicę obok kolorowych i skąd przebiegali lewacy blokować. Przed i po miały być przemówienia, nie doszło do nich bo lewacy rzucali płytami chodnikowymi i policja wszystkich przegoniła (wideo jak pałują starszych ludzi). Policja zatrzymała tylko część niemców i antyfiarzy, reszta chodziła obok marszu i rzucała w tłum petardy, oraz stała na Nowym Świecie i Pl. Konstytucji. http://www.youtube.com/watch?v=BHTrAcSHdsU...player_embedded Ten post edytował xMarcinx nie, 13 lis 2011 - 19:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Tu macie przykład prowokacji... |
|
|
![]()
|
|
Masz na myśli, że prawicowo nastawiony kibol prowokował wcześniej na lewackiej manifestacji? No cóż, pewnie mogło tak być - taka sama dobra interpretacja jak ta, którą Ty przedstawiłeś.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Uważaj jak chcesz
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Tak i w 2007 roku udawał lewaka by dziś robić zadymę jako prawicowiec. Ten post edytował xMarcinx nie, 13 lis 2011 - 13:21 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
w stolicy został pokazany w 100 % obraz totalnego debilizmu. Z każdej strony. A jedyna słuszna realacja z pokazywania imbecyli i kretynów, wyglądała tak:
http://www.youtube.com/watch?v=6IqdcRcVdYI...layer_embedded#! |
|
|
![]()
|
|
Ten gość jest bardziej żałosny od obu stron łącznie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Tu macie przykład prowokacji... Widzę, że wyjątkowo samokrytyczny jest facebookowy adres widoczny na zdjęciu ![]() http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862..._czlowiek_.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
GW..
Jakbyś sięgnął po inne źródło to byś się dowiedział, że to diler na dodatek znany kibol Legii. Z prawicą nie ma nic wspólnego, no chyba, że wpisujesz się w logikę GW kibol = prawicowiec, tak wiec na pewno wyborca Kaczyńskiego.. Ten post edytował xMarcinx wto, 15 lis 2011 - 21:00 |
|
|
![]()
|
|
Przecież w tym artykule jest mowa, że to kibol. A kiboli ostatnio prawica hołubiła, więc nie jest tak, żeby nie miał z nią nic wspólnego
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To już z faktami za wiele nie ma wspólnego. Tak, więc dziwi mnie taka pokrętna interpretacja rzeczywistości.
|
|
|
![]()
|
|
Twierdzenie prawiczków, że jest lewakiem/prowokatorem to nawet nie była interpretacja rzeczywistości...
BTW, co nie ma za wiele wspólnego z faktami, hołubienie przez PiS kiboli? IIjasne, branie w obronę biednych uciśnionych przez rząd kiboli, nazywanie bydła patriotami albo odwiedzanie w areszcie Starucha nie miało miejsca? No chyba, że masz na myśli to, że PiS nie ma wiele wspólnego z prawicą, bo z tym się mogę zgodzić... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@ Leszku z tym prowokatorem to przyznaję wtopa prawicy i moja tym samym też
![]() Ale to, że PiS plaszczył się do kibiców przed wyborami to chyba nie ich wina? Każda partia przed wyborami podlizuje się którejś grupie społecznej, czy to emerytom, rolnikom, czy studentom. A to, że posłowie PiS odwiedzali Starucha to co ma potwierdzać? Bo nie wiem po co nagminnie czytelnicy wybiórczej przytaczają ten przykład. Aha, dodam, że uważam, iż kibice są nękani przez ludzi nadgorliwych. Ale nie od dziś wiadomo, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. @Marcin: Akurat w tym kraju kibol to w 95% prawicowiec (na szczęście) i tu nie ma się co oszukiwać. Natomiast nie można już oczywiście powiedzieć, że kibol to wyborca PiSu czy Jarosława Kaczyńskiego. Tu taka ciekawostka z forum policyjnego, pewnego żołnierza: CYTAT Witam wszystkich, Do zabrania głosu w tej dyskusji skłoniły mnie trzy kwestie: a) też jestem na garnuszku budżetówki, tylko mój jest napełniany przez "MONar" ![]() c) prześledziłem zapisy wideo dostępne w Sieci. Pierwsze pytanie. Panowie, do jasnej cholery, kto Was uczy "pracy z tłumem"? Jak można sobie pozwolić na tak nieprofesjonalne "wejście z buciorami" w spokojny tłum (pomnik Dmowskiego - tam byłem pod koniec Marszu)? Ludzie wokół mnie byli zupełnie neutralni ale po "wejściu" Policji poleciały mocne wiązanki. W mojej pracy często mieliśmy do czynienia z tłumem, z którego strony butelki, kamienie i wyzwiska to najmniejsze zło, jakie mogło się nam przytrafić. Gdybyśmy się zachowali wobec niego tak, jak Policja blokująca wejście na Plac Konstytucji (potem też wyjścia), to pożylibyśmy może z godzinę. Drugie pytanie. O jakim sukcesie Wy mówicie? To była totalna klęska. Banda, może ze 200 gówniarzy, pusza Wam z dymem ileś tam radiowozów. Gazujecie się sami nawzajem, jak ostatnie niedojdy! Na filmach widać zagubionych, płaczących od gazu gliniarzy. Gdyby moi ludzie tak się załatwili na jakiejkolwiek akcji, to nie wystawiliby nosa za bramę bazy do końca zmiany! Przecież, gdyby przeciwko Wam ruszyło nie te kilku wyrostków tylko 5% tego tłumu, to by Was po prostu roznieśli na strzępy! b]Trzecie pytanie. [/b]Żalicie się, że Wam zabronili lać z gładkiej lufy w taki tłum? Czy Wyście do reszty oszaleli? Widzieliście kiedyś, co się dzieje z kilkutysięcznym tłumem, który usłyszy strzały z broni palnej? Nie wiem, czy starczyłoby w Warszawie karetek, żeby wywieźć stamtąd wszystkich stratowanych. A jakby ruszyli np. w Waszą stronę, to wątpię żeby ktoś "brał jeńców". Podsumowując. Dopiero na końcu winię szeregowych policjantów. Ktoś ich przecież powinien wyszkolić i wyposażyć. Nie wystarczy ubrać młodych chłopaków w ograniczającego ruchy żółwia i dać do ręki pałkę. Za burdel, jaki widziałem wyiniłbym tych, którzy zajmowali się dowodzeniem od szczebla drużyny i wyżej. Dlaczego? Dlatego: 1. Brak jest JAKIEGOKOLWIEK pomysłu na PREWNCYJNE zachowania. 2. PROWOKUJECIE tłum, co jest taktycznie po prostu niedopuszczalne! 3. Dajęcie się zaszachować GARSTCE gówniarzy, co z kolei jest wręcz żałosne. 4. Potem, "przy kamerach", lejecie kogo popadnie i jak popadnie dając popis braku opanowania i pożywkę dla mediów. A po takich akcjach wielkie zdziwienie, że 92% społeczeństwa uważa, że Policja "źle wykonuje swoje obowiązki". Gdzie byli dowódcy? Kto tak fatalnie zaplanował ten burdel i kto poniesie za to odpowiedzialność? Na koniec pytanie najważniejsze. Co się stanie, jeżeli kiedyś przeciwko Wam ruszy nie 200 gówniarzy, jak było w Warszawie, tylko 2000 równie zdesperowanych gości? Przecież Was zadepczą! Niemożliwe? To zobaczcie na relacje z greckich ulic i przypomnijcie sobie o nich, kiedy za kilka miesięcy zadłużenie przekroczy magiczne 55% i Tuski podniosą VAT do 25%, a zaraz za tym pójdą cięcia socjalne. To Wy staniecie w pierwszym szeregu przeciwko wkurzonemu tłumowi. Zajścia z Marszu będą przy tym tylko lekką zaprawą! Warszawa dała dowód, że w razie buntu wewnętrznego na miarę Grecji, Policja nie ma żadnego przygotowania i pomysłu, jak bez rozlewu krwi spacyfikować ulice. Co gorsza, w Polsce jest "potencjał w narodzie". Można piętnować "kiboli" i podobne środowiska ale należy się liczyć z tym, że w razie poważnej rozruby, w takiej Warszawie może stawić się nawet 100 tysięcy i więcej luda. I co wtedy zrobią? Wyślą nas żeby Was wspierać? Proszę bardzo - ale ja strzelać do rodaków nie będę! Atak Antify na grupę rekonstrukcyjną: ![]() Ten post edytował Kamil_ śro, 16 lis 2011 - 16:39 |
|
|
![]()
|
|
Twierdzenie prawiczków, że jest lewakiem/prowokatorem to nawet nie była interpretacja rzeczywistości... Nie znam, żadnej organizacji narodowej będącej za legalizacją narkotyków to raz. Dwa postawa, a zachowanie to co innego. Działania partii, a posłów to też zupełnie coś innego tak jak i popieranie kibiców prze PiS, a nie kiboli. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 73 Dołączył: nie, 22 lis 09 Skąd: Reden Nr użytkownika: 3,570 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A tu coś dla tych co wierzą we wszystko co pokazuje telewizja oświadczenie niech ludzie zaczną sami myśleć
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:44 |