IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zaczarowany Młyn, nowa piekarnio-ciastkarnia
gieniu
post nie, 14 sie 2011 - 08:12
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 4,729

Dodany plik  DSC03642.JPG ( 910,96K ) Liczba pobrań: 95
I mamy nową piekarnio-ciastkarnie na Bandrowskiego smile2.gif ciekawe czy będzie dobry chleb?? a nawiasem mówiąc jest już trochę ładniej na w/w ulicy
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 17)
xMarcinx
post nie, 14 sie 2011 - 11:03
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Chyba nigdy nie będą działać załączane obrazki smile2.gif Na miniaturce wygląda naprawdę fajnie, ciekawe w jakiej cenie będzie pełnoziarnisty chleb, graham czy bagietki. Nie wiem jak reszta, ale ja już mam dość tych pieczywo podobnych tworów z najgorszej mąki. Nie dość, że po kryzysie zaczęli cudować z masłem i margaryną (a raczej miksem tłuszczowym, gdzie olej roślinny jest stabilizowany do formy stałej), pierw kostka 250g, potem 200g, a teraz wszędzie 170g.. i oczywiście cena w góre... to jeszcze zwykłego chleba nie uświadczysz.

+Quote Post
Sebastian22
post nie, 14 sie 2011 - 15:20
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

fajnie, ladnie miniaturka wyglada.....skrypt dalej nie dziala na Firefoxie, Chrome i Safari....na innych boje sie sprawdzac wink.gif Moze autor wrzuci fote na jakis host zdjeciowy .

+Quote Post
gieniu
post nie, 14 sie 2011 - 18:09
Post #4

UZYTKOWNIK

nie znam sie na dodawaniu zdjęć, poprostu przechodziłem i spodobała mi się nazwa, cykłem zd. i tyle biggrin.gif

+Quote Post
vacu
post pon, 15 sie 2011 - 13:19
Post #5

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(xMarcinx @ nie, 14 sie 2011 - 10:03) *
Nie wiem jak reszta, ale ja już mam dość tych pieczywo podobnych tworów z najgorszej mąki.

Jakiś rok temu czytałem artykuł nt. chleba, ponoć jest trochę piekarni piekących chleb tradycyjnie niestety już wtedy była mowa, że taki chleb musi kosztować ok. 6 zł więc jest to produkt niszowy i na większą skalę już się nie da do tradycji powrócić, bo klienci są przyzwyczajeni do niższych cen sad.gif
Niestety w okolicy nie znam piekarni, która piecze chleb w sposób tradycyjny a szkoda, bo czasem dałbym i 10zł za dobry i pachnący bochenek.

+Quote Post
BARES
post pon, 15 sie 2011 - 15:18
Post #6

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 352

CYTAT(vacu @ pon, 15 sie 2011 - 13:19) *
CYTAT(xMarcinx @ nie, 14 sie 2011 - 10:03) *
Nie wiem jak reszta, ale ja już mam dość tych pieczywo podobnych tworów z najgorszej mąki.

Jakiś rok temu czytałem artykuł nt. chleba, ponoć jest trochę piekarni piekących chleb tradycyjnie niestety już wtedy była mowa, że taki chleb musi kosztować ok. 6 zł więc jest to produkt niszowy i na większą skalę już się nie da do tradycji powrócić, bo klienci są przyzwyczajeni do niższych cen sad.gif
Niestety w okolicy nie znam piekarni, która piecze chleb w sposób tradycyjny a szkoda, bo czasem dałbym i 10zł za dobry i pachnący bochenek.

Porządny chleb to chleb z razowej mąki i takich wypieków na rynku przybywa, jak chcesz taki chlebek
to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności i nie za 10 zł, jako wieloletni zjadacz razowca polecam w szczególności orkiszowy ze względu na walory odżywcze jak i smakowe.

--------------------

+Quote Post
vacu
post pon, 15 sie 2011 - 15:27
Post #7

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(BARES @ pon, 15 sie 2011 - 14:18) *
Porządny chleb to chleb z razowej mąki i takich wypieków na rynku przybywa, jak chcesz taki chlebek
to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności i nie za 10 zł, jako wieloletni zjadacz razowca polecam w szczególności orkiszowy ze względu na walory odżywcze jak i smakowe.

No nie chodziło mi tu o chleb razowy ale tzw. biały chleb ale dobry. Razowego nigdy nie lubiłem więc w sumie nie wiem czy to co jest teraz na rynku jest dobre, natomiast zwykłe pieczywo jest okropne. Wiem o czym piszę, bo za dzieciaka sporo czasu spędzałem w piekarni (tradycyjnej) więc wiem jak pieczywo powinno smakować i mniej więcej znam technologię. Zdarzyło mi się też odiwedzić piekarnie współczesne i niepokoi mnie obecność worków z dziwnymi gotowymi mieszankami cholera wie czego. Kiedyś tego nie było a chleb był dobry.

+Quote Post
gieniu
post śro, 17 sie 2011 - 15:56
Post #8

UZYTKOWNIK

no i stało się.. dzisiaj nabyłem chleb orkiszowy, kawałek drwala i trochę osiem ziaren. Superrr
pieczywo dobre a i cena jak za taki chleb jest na razie ok. ciekawe czy się utrzyma.
Ciasta też dobrze wyglądały, jutro będę próbował, a i bym zapomniał była degustacja chleba ze smalcem i ogórek, coś pysznego wink.gif

+Quote Post
BARES
post czw, 18 sie 2011 - 16:28
Post #9

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ pon, 15 sie 2011 - 15:27) *
No nie chodziło mi tu o chleb razowy ale tzw. biały chleb ale dobry. Razowego nigdy nie lubiłem więc w sumie nie wiem czy to co jest teraz na rynku jest dobre, natomiast zwykłe pieczywo jest okropne.

Wiem jak najczęściej ludzie reaguje na myśl o razowcu wspomniałem o orkiszowym chlebie tylko dlatego że wypiek jest wyjątkowo smaczny, dostarczany prosto z serca Małopolski.

--------------------

+Quote Post
xMarcinx
post czw, 18 sie 2011 - 20:48
Post #10

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Dobre białe pieczywo to z mąki typu 1400 (3zł za kg). Jednak tanie nie jest.. Pocieszam się, że jeśli chodzi o białe pieczywo to nic gorszego niż to co oferuje auchan nie może być wink.gif

+Quote Post
yaku
post czw, 18 sie 2011 - 22:08
Post #11

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,717

CYTAT
jak chcesz taki chlebek
to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności

a gdzie dokładnie bo tez doceniam dobry chleb [prawdziwy, bez dopalaczy]
czasem jak jestem gdzieś w trasie to lubię na takich wioskach kupic chleb w nadziei , ze jest robiony metodą naturalną [cokolwiek to znaczy:p]

--------------------

Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja!

+Quote Post
mały
post czw, 18 sie 2011 - 22:32
Post #12

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 370

powiedz mi gieniu tak szczerze, czy tylko dlatego zarejestrowałeś się na forum i założyłeś nowy wątek żeby tak bezinteresownie promować jakąś nową piekarnię? Domyślam się, że jutro kupisz te ciasta i też będą Ci bardzo smakowały i będą w bardzo dobrej cenie

+Quote Post
KJS
post pią, 19 sie 2011 - 08:00
Post #13

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,493

CYTAT(mały @ czw, 18 sie 2011 - 22:32) *
powiedz mi gieniu tak szczerze, czy tylko dlatego zarejestrowałeś się na forum i założyłeś nowy wątek żeby tak bezinteresownie promować jakąś nową piekarnię? Domyślam się, że jutro kupisz te ciasta i też będą Ci bardzo smakowały i będą w bardzo dobrej cenie

przypomniało mi się jak jakaś laska promowała pogotowie alkoholowe wink.gif

+Quote Post
yaku
post pią, 19 sie 2011 - 09:39
Post #14

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,717

Niech mu będzie:XD przynajmniej ciekawy temat chlebka sie rozkręcił;-)

Bares to gdzie ten prawdziwy orkisz dostanę?

Pewnie już wiecie , że jestem fanką zdrowej żywności i stąd moje pytania:-) nawet jeżeli korzystam z tematu powstałego jako kryptoreklama hehe

--------------------

Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja!

+Quote Post
BARES
post sob, 20 sie 2011 - 09:53
Post #15

UZYTKOWNIK

CYTAT(yaku @ czw, 18 sie 2011 - 22:08) *
CYTAT
jak chcesz taki chlebek
to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności

a gdzie dokładnie bo tez doceniam dobry chleb [prawdziwy, bez dopalaczy]
czasem jak jestem gdzieś w trasie to lubię na takich wioskach kupic chleb w nadziei , ze jest robiony metodą naturalną [cokolwiek to znaczy:p]

CYTAT(BARES @ pon, 15 sie 2011 - 15:18) *
to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywnośc
i i nie za 10 zł, jako wieloletni zjadacz razowca polecam w szczególności orkiszowy ze względu na walory odżywcze jak i smakowe.

Na przeciw Pogorii chociaż może bardziej adekwatne byłoby gdybym powiedział że market jest vis a vis sklepu gdyz był wczesniej

--------------------

+Quote Post
gieniu
post sob, 20 sie 2011 - 17:47
Post #16

UZYTKOWNIK

maly ciasta akurat takie sobie !
I powiem więcej, jestem tu nowy i to mój pierwszy wątek i post. Po Twojej ocenie chyba już ostatni sad.gif

+Quote Post
mały
post sob, 20 sie 2011 - 23:01
Post #17

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 370

i właśnie to jest podejrzane. Tym bardziej, że wcześniej już mieliśmy kilku osobników co mieli 1 post, zakładali nowy wątek np. o świetnej nowej pizzerii i znikali w otchłani. Jeśli mówisz, że ciasta takie sobie to jestem w stanie uwierzyć w twoje bezinteresowne zainteresowanie tematem pieczywa i przepraszam że wrzuciłem cię do jednego wora z innymi, btw nie obrażaj się tak łatwo, jeszcze gorsze rzeczy mogą Cię tu spotkać smile2.gif

+Quote Post
gieniu
post nie, 21 sie 2011 - 07:10
Post #18

UZYTKOWNIK

Na pieczywie też się nie znam tz. z jakiej mąki itp. ale w porównaniu z innymi chlebami np. z hipermarketów gdzie pieką sami nie ma porównania. Drwal i osiem ziaren naprawdę polecam biggrin.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:57
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza