Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zaczarowany Młyn
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
gieniu
Kliknij, aby zobaczyć załącznikI mamy nową piekarnio-ciastkarnie na Bandrowskiego smile2.gif ciekawe czy będzie dobry chleb?? a nawiasem mówiąc jest już trochę ładniej na w/w ulicy
xMarcinx
Chyba nigdy nie będą działać załączane obrazki smile2.gif Na miniaturce wygląda naprawdę fajnie, ciekawe w jakiej cenie będzie pełnoziarnisty chleb, graham czy bagietki. Nie wiem jak reszta, ale ja już mam dość tych pieczywo podobnych tworów z najgorszej mąki. Nie dość, że po kryzysie zaczęli cudować z masłem i margaryną (a raczej miksem tłuszczowym, gdzie olej roślinny jest stabilizowany do formy stałej), pierw kostka 250g, potem 200g, a teraz wszędzie 170g.. i oczywiście cena w góre... to jeszcze zwykłego chleba nie uświadczysz.
Sebastian22
fajnie, ladnie miniaturka wyglada.....skrypt dalej nie dziala na Firefoxie, Chrome i Safari....na innych boje sie sprawdzac wink.gif Moze autor wrzuci fote na jakis host zdjeciowy .
gieniu
nie znam sie na dodawaniu zdjęć, poprostu przechodziłem i spodobała mi się nazwa, cykłem zd. i tyle biggrin.gif
vacu
CYTAT(xMarcinx @ nie, 14 sie 2011 - 10:03) *
Nie wiem jak reszta, ale ja już mam dość tych pieczywo podobnych tworów z najgorszej mąki.

Jakiś rok temu czytałem artykuł nt. chleba, ponoć jest trochę piekarni piekących chleb tradycyjnie niestety już wtedy była mowa, że taki chleb musi kosztować ok. 6 zł więc jest to produkt niszowy i na większą skalę już się nie da do tradycji powrócić, bo klienci są przyzwyczajeni do niższych cen sad.gif
Niestety w okolicy nie znam piekarni, która piecze chleb w sposób tradycyjny a szkoda, bo czasem dałbym i 10zł za dobry i pachnący bochenek.
BARES
CYTAT(vacu @ pon, 15 sie 2011 - 13:19) *
CYTAT(xMarcinx @ nie, 14 sie 2011 - 10:03) *
Nie wiem jak reszta, ale ja już mam dość tych pieczywo podobnych tworów z najgorszej mąki.

Jakiś rok temu czytałem artykuł nt. chleba, ponoć jest trochę piekarni piekących chleb tradycyjnie niestety już wtedy była mowa, że taki chleb musi kosztować ok. 6 zł więc jest to produkt niszowy i na większą skalę już się nie da do tradycji powrócić, bo klienci są przyzwyczajeni do niższych cen sad.gif
Niestety w okolicy nie znam piekarni, która piecze chleb w sposób tradycyjny a szkoda, bo czasem dałbym i 10zł za dobry i pachnący bochenek.

Porządny chleb to chleb z razowej mąki i takich wypieków na rynku przybywa, jak chcesz taki chlebek
to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności i nie za 10 zł, jako wieloletni zjadacz razowca polecam w szczególności orkiszowy ze względu na walory odżywcze jak i smakowe.
vacu
CYTAT(BARES @ pon, 15 sie 2011 - 14:18) *
Porządny chleb to chleb z razowej mąki i takich wypieków na rynku przybywa, jak chcesz taki chlebek
to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności i nie za 10 zł, jako wieloletni zjadacz razowca polecam w szczególności orkiszowy ze względu na walory odżywcze jak i smakowe.

No nie chodziło mi tu o chleb razowy ale tzw. biały chleb ale dobry. Razowego nigdy nie lubiłem więc w sumie nie wiem czy to co jest teraz na rynku jest dobre, natomiast zwykłe pieczywo jest okropne. Wiem o czym piszę, bo za dzieciaka sporo czasu spędzałem w piekarni (tradycyjnej) więc wiem jak pieczywo powinno smakować i mniej więcej znam technologię. Zdarzyło mi się też odiwedzić piekarnie współczesne i niepokoi mnie obecność worków z dziwnymi gotowymi mieszankami cholera wie czego. Kiedyś tego nie było a chleb był dobry.
gieniu
no i stało się.. dzisiaj nabyłem chleb orkiszowy, kawałek drwala i trochę osiem ziaren. Superrr
pieczywo dobre a i cena jak za taki chleb jest na razie ok. ciekawe czy się utrzyma.
Ciasta też dobrze wyglądały, jutro będę próbował, a i bym zapomniał była degustacja chleba ze smalcem i ogórek, coś pysznego wink.gif
BARES
CYTAT(vacu @ pon, 15 sie 2011 - 15:27) *
No nie chodziło mi tu o chleb razowy ale tzw. biały chleb ale dobry. Razowego nigdy nie lubiłem więc w sumie nie wiem czy to co jest teraz na rynku jest dobre, natomiast zwykłe pieczywo jest okropne.

Wiem jak najczęściej ludzie reaguje na myśl o razowcu wspomniałem o orkiszowym chlebie tylko dlatego że wypiek jest wyjątkowo smaczny, dostarczany prosto z serca Małopolski.
xMarcinx
Dobre białe pieczywo to z mąki typu 1400 (3zł za kg). Jednak tanie nie jest.. Pocieszam się, że jeśli chodzi o białe pieczywo to nic gorszego niż to co oferuje auchan nie może być wink.gif
yaku
CYTAT
jak chcesz taki chlebek
to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności

a gdzie dokładnie bo tez doceniam dobry chleb [prawdziwy, bez dopalaczy]
czasem jak jestem gdzieś w trasie to lubię na takich wioskach kupic chleb w nadziei , ze jest robiony metodą naturalną [cokolwiek to znaczy:p]
mały
powiedz mi gieniu tak szczerze, czy tylko dlatego zarejestrowałeś się na forum i założyłeś nowy wątek żeby tak bezinteresownie promować jakąś nową piekarnię? Domyślam się, że jutro kupisz te ciasta i też będą Ci bardzo smakowały i będą w bardzo dobrej cenie
KJS
CYTAT(mały @ czw, 18 sie 2011 - 22:32) *
powiedz mi gieniu tak szczerze, czy tylko dlatego zarejestrowałeś się na forum i założyłeś nowy wątek żeby tak bezinteresownie promować jakąś nową piekarnię? Domyślam się, że jutro kupisz te ciasta i też będą Ci bardzo smakowały i będą w bardzo dobrej cenie

przypomniało mi się jak jakaś laska promowała pogotowie alkoholowe wink.gif
yaku
Niech mu będzie:XD przynajmniej ciekawy temat chlebka sie rozkręcił;-)

Bares to gdzie ten prawdziwy orkisz dostanę?

Pewnie już wiecie , że jestem fanką zdrowej żywności i stąd moje pytania:-) nawet jeżeli korzystam z tematu powstałego jako kryptoreklama hehe
BARES
CYTAT(yaku @ czw, 18 sie 2011 - 22:08) *
CYTAT
jak chcesz taki chlebek
to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności

a gdzie dokładnie bo tez doceniam dobry chleb [prawdziwy, bez dopalaczy]
czasem jak jestem gdzieś w trasie to lubię na takich wioskach kupic chleb w nadziei , ze jest robiony metodą naturalną [cokolwiek to znaczy:p]

CYTAT(BARES @ pon, 15 sie 2011 - 15:18) *
to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywnośc
i i nie za 10 zł, jako wieloletni zjadacz razowca polecam w szczególności orkiszowy ze względu na walory odżywcze jak i smakowe.

Na przeciw Pogorii chociaż może bardziej adekwatne byłoby gdybym powiedział że market jest vis a vis sklepu gdyz był wczesniej
gieniu
maly ciasta akurat takie sobie !
I powiem więcej, jestem tu nowy i to mój pierwszy wątek i post. Po Twojej ocenie chyba już ostatni sad.gif
mały
i właśnie to jest podejrzane. Tym bardziej, że wcześniej już mieliśmy kilku osobników co mieli 1 post, zakładali nowy wątek np. o świetnej nowej pizzerii i znikali w otchłani. Jeśli mówisz, że ciasta takie sobie to jestem w stanie uwierzyć w twoje bezinteresowne zainteresowanie tematem pieczywa i przepraszam że wrzuciłem cię do jednego wora z innymi, btw nie obrażaj się tak łatwo, jeszcze gorsze rzeczy mogą Cię tu spotkać smile2.gif
gieniu
Na pieczywie też się nie znam tz. z jakiej mąki itp. ale w porównaniu z innymi chlebami np. z hipermarketów gdzie pieką sami nie ma porównania. Drwal i osiem ziaren naprawdę polecam biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.