![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
CYTAT Karuzela Transferowa ruszyła Po ostatnich meczach w PlusLidze i PlusLidze Kobiet rusza nasza Strefowa Karuzela Transferowa. W niedzielę zakończą się baraże o miejsca w I lidze kobiet i mężczyzn, wieczorem dołożymy do karuzeli ostatnie zespoły. Jak co roku w naszym serwisie rusza Karuzela Transferowa. Jest to miejsce, w którym zbieramy wszystkie oficjalne i nieoficjalne informacje transferowe przed kolejnym sezonem dotyczące zespołów ekstraklasy i I ligi. Karuzela Transferowa co roku wzbudza wiele emocji. Obiecujemy Wam, że nie ulegniemy prezesom klubów dzwoniącym do nas z żądaniami usunięcia nazwisk zawodników, z którymi prowadzą rozmowy - macie prawo o tym wiedzieć. Obiecujemy Wam, że skorzystamy ze wszystkich dostępnych nam źródeł informacji, żebyście jako jedni z pierwszych dowiadywali się o składach swoich drużyn na kolejny sezon. W Karuzeli umieszczamy również niepotwierdzone jeszcze informacje. Transfery, które już się dokonały i zostały oficjalnie ogłoszone zaznaczymy wytłuszczonym drukiem. Wszelkie pozostałe informacje muszą być przez Was traktowane jako informacje nieoficjalne oraz tzw. "fakty prasowe", nawet wtedy, gdy wszyscy już wiedzą, że zawodnik na pewno przejdzie do danego klubu. siatka.org -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Myślę, że prezesi klubów też nie ulegną, jak Wencław będzie dzwonił...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 35 Dołączył: pon, 18 cze 07 Skąd: Bydgoszcz Nr użytkownika: 734 Płeć: Kobieta GG: 9653178 ![]() |
Fragment wywiadu z Kasią Wysocką.
CYTAT - Jakie są Twoje plany na najbliższy czas i na przyszły sezon ligowy? - "Jeszcze nie mam planów na przyszły sezon. Władze klubu z Dąbrowy rozwiązały ze mną dwuletni kontrakt i jest to dla mnie dość niemiła niespodzianka. Przyznam, że nie byłam na to przygotowana, bo moja umowa miała obowiązywać do 2010 roku, dlatego też nie brałam pod uwagę zmiany barw klubowych. Większość klubów wiedziała, że obowiązują mnie jeszcze zobowiązania co do MKS-u, dlatego pewnie jeszcze nie mam żadnej propozycji gry. Liczę, że to się w niedługim czasie zmieni i znajdę nowego pracodawcę." Ktoś wtajemniczony mógłby wyjaśnić o co tu kaman? Rozwiązywać kontrakt z jedną z najlepszych zawodniczek w sezonie????????? Czy jest tak, że każdy kij ma dwa końce i jest w tym też jakaś wina Kasi? Jeśli to jest robienie miejsce dla nowej środkowej, to chyba trochę nieprzemyślane, bo Ola Liniarska grała jednak mniej... chyba, że chodzi o kasę (oszczędności?). Szkoda, że podzieliła los trenera Popika... trener miał za dobry wynik, Kasia za dobrze grała ![]() Ten post edytował Elwyn pon, 04 maj 2009 - 15:58 -------------------- ![]() W każdym sercu naszym tkwi, błękit nieba, czerwień krwi Pałac Bydgoszcz! |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Cały wywiad z Kasią CYTAT K. Wysocka: Jeszcze nie mam planów na przyszły sezon W ostatniej edycji PlusLigi Kobiet Katarzyna Wysocka była wyróżniającą się zawodniczką w zespole MKS Dąbrowa Górnicza. O zakończonych rozgrywkach i planach na przyszły sezon opowiada w rozmowie ze Strefą Siatkówki. Anna Graczyk: W zakończonym przed tygodniem sezonie PlusLigi Kobiet podobnie jak rok temu zajęłyście 5. miejsce, czy wynik ten jest dla Ciebie satysfakcjonujący? Katarzyna Wysocka: - "W ubiegłym sezonie byłyśmy beniaminkiem ligi i piąte miejsce było dużą niespodzianką zarówno dla drużyny jak i dla władz MKS-u. Natomiast w tym sezonie wynik, jaki osiągnęłyśmy nie był jakimś wielkim zaskoczeniem, jednak patrząc na skład i doświadczenie zespołu można było liczyć na coś więcej niż 5. miejsce." - No właśnie, przecież przed rozpoczęciem rozgrywek specjaliści patrząc na skład personalny wróżyli Wam awans do pierwszej czwórki ligi. Jak sądzisz, co zadecydowało, że tak się jednak nie stało? - "Można się usprawiedliwiać mówiąc, że Dąbrowa to zespół nowy i że było mało czasu na zgranie. Nie mniej jednak warto zwrócić uwagę, że pokazałyśmy kilkakrotnie, że potrafimy nawiązać walkę i wygrywać z zespołami potencjalnie lepszymi od nas, tak jak to miało miejsce w meczu przeciwko Farmutilowi Piła. Bywały jednak pojedynki gdzie oddawałyśmy przeciwnikowi punkty, jak na przykład w Kaliszu, czego konsekwencją było uplasowanie się na 5. miejscu w lidze. Myślę, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy była nierówna gra naszego zespołu na przestrzeni całego sezonu." - Wielokrotnie w czasie trwania tegorocznych rozgrywek byłaś uznawana najlepszą zawodniczką meczu według ekspertów, a jaki to był sezon dla Ciebie? Zaliczysz go do udanych? - "Jeśli chodzi o aspekt sportowy, to bardzo miło wspominam zakończony sezon. Dostałam szansę gry w pierwszej szóstce i myślę, że nie zawiodłam ani kibiców ani koleżanek z zespołu. Z całą pewnością mogę uznać tę edycję rozgrywek PlusLigi Kobiet za udaną i mogę życzyć sobie jeszcze wielu takich." - Reprezentowałaś barwy MKS-u przez dwa ostatnie sezony, jak z perspektywy czasu oceniłabyś ten okres? - "Dwa lata w dąbrowskim klubie będę wspominać bardzo miło. Cieszę się, że mogłam pokazać się z dobrej strony dlatego mogę powiedzieć, że czuję się spełniona w pracy jaką tutaj wykonałam. Oczywistym jest, że bywały wzloty i upadki, ale na tym właśnie polega sport." - Jakie są Twoje plany na najbliższy czas i na przyszły sezon ligowy? - "Jeszcze nie mam planów na przyszły sezon. Władze klubu z Dąbrowy rozwiązały ze mną dwuletni kontrakt i jest to dla mnie dość niemiła niespodzianka. Przyznam, że nie byłam na to przygotowana, bo moja umowa miała obowiązywać do 2010 roku, dlatego też nie brałam pod uwagę zmiany barw klubowych. Większość klubów wiedziała, że obowiązują mnie jeszcze zobowiązania co do MKS-u, dlatego pewnie jeszcze nie mam żadnej propozycji gry. Liczę, że to się w niedługim czasie zmieni i znajdę nowego pracodawcę." - Na koniec, czego Ci życzyć? - "Sportowcom życzy się jak najmniej kontuzji, a mnie proszę życzyć nowego klubu i udanego przyszłego sezonu." * Z zawodniczką rozmawiała Anna Graczyk (Strefa Siatkówki) |
|
|
![]()
|
|
![]() Legitymacja #07 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 245 Dołączył: pią, 14 gru 07 Nr użytkownika: 950 Płeć: Mężczyzna GG: 5994649 ![]() |
hehe nie ma to jak wizja wzmocnienia składu poprzez osłabianie go
wniosek jest jeden ludzie z dużym umiejętnościami trenerskimi(pan.P) jak i siatkarskimi są wyrzucani ... no cóż to dopiero początek no chyba że włodarze naszego zespołu szykują mega transfer środkowej Kasi Gajgał ale czemu ma to się odbić kosztem naszej Kasi? http://www.siatka.org/?wyniki.lp.2009.t.2 Tu można śledzić ruchy transferowe drużyn xD Ten post edytował Franek8 pon, 04 maj 2009 - 17:25 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja się tam nie znam, ale śmiech na sali ta polityka transferowa naszego klubu...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 198 Dołączył: śro, 14 lis 07 Nr użytkownika: 882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciekawe czy w najbliższym czasie ukaże się oficjalna informacja, odnośnie przyczyny rozwiązania umowy klubu z Kasią.
Pozbyć się najlepszej środkowej, czołowej siatkarki w historii klubu, jest bardzo dziwną decyzją szefostwa klubu dla kibiców DG. Moim zdaniem - golem samobójczym zaczął się sezon transferowy. Po tej dzisiejszej przykrej informacji oczekujemy , już tylko na wszystkie pomyślne. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
CYTAT Konflikt w Dąbrowie!
Autor: Paweł Swarlik / sportowezaglebie.pl Nikt z kibiców MKS-u nie wyobraża sobie składu dąbrowskiej ekipy bez Katarzyny Wysockiej. Niestety, sympatycy klubu będą musieli się z tym pogodzić. Z czołową środkową Plus Ligi kobiet zerwano kontrakt. To niewiarygodne, ale prawdziwe. W przyszłym sezonie nie zobaczymy Katarzyny Wysockiej na parkiecie w dąbrowskiej hali "Centrum"! Zarząd klubu nie chce już dłużej mieć do czynienia ze środkową, która nie tylko pomogła przed rokiem w utrzymaniu dąbrowskiej ekipie, ale była także czołową postacią MKS-u w niedawno zakończonych rozgrywkach. - Jest mi bardzo przykro z tego powodu i nie mogę w to uwierzyć - przekonuje Wysocka. - Pod koniec kwietnia spotkałam się z zarządem i nie doszliśmy do porozumienia. Jest to dla mnie dziwna sytuacja, bo kontrakt mam ważny do 2010 roku. Na razie nie mogę zdradzić szczegółów, bo chcę być fair wobec zespołu. Od 31 maja będę już wolną zawodniczką i wtedy mogę ujawnić całą prawdę. Na razie niech to zostanie tajemnicą. Mam nadzieję, że znajdę nowego pracodawcę. Jest jeszcze sporo czasu do nowego sezonu, ale życie przynosi różne sytuacje i liczę się nawet z tym, że czeka mnie roczna przerwa od siatkówki - dodaje siatkarka. Wypowiedzą Katarzyny Wysockiej kompletnie zaskoczony był prezes MKS-u, Robert Karlik. Na początku twierdził, że nie zapadły żadne decyzje. - Konkrety powinny być znane w połowie maja. Na razie nie ma żadnych decyzji, więc nie mogę powiedzieć, kto odchodzi, a kto zostaje - mówił. Gdy jednak dowiedział się, że siatkarka udzieliła wywiadu i wyjawiła odejście, nagle zmienił zdanie. - Denerwuje mnie już ta Wysocka - zdradził Karlik. - W klubie trwają rozmowy z zawodniczkami, renegocjacje kontraktów. Jest to "sprawa płynna", rozmowy toczą się po kilka razy i na razie nie mogę udzielać żadnych informacji o siatkarkach. Jest to już kolejna niezrozumiała decyzja zarządu MKS-u Dąbrowa Górnicza. Wcześniej włodarze klubu z niewyjaśnionych przyczyn podziękowali za współpracę Wiesławowi Popikowi, który dokonał cudu i nie tylko utrzymał zespół w Plus Lidze kobiet w ubiegłym sezonie, ale zajął "za wysokie" piąte miejsce. Pozbyto się również czołowej atakującej Magdaleny Piątek, która pod koniec sezonu nabawiła się poważnej kontuzji kolana i była "bezużyteczna". Wszystkie osoby zastanawiają się o co właściwie chodzi. A jak nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o... kasę. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A właśnie, wie ktoś co z Madzią Piątek się dzieje?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Nie martwcie się, od nowego sezonu w DG pojawi się tajemnicza środkowa Katarzyna Plińska z domu Świderska, to dopiero będzie jazda.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 35 Dołączył: pon, 18 cze 07 Skąd: Bydgoszcz Nr użytkownika: 734 Płeć: Kobieta GG: 9653178 ![]() |
CYTAT A właśnie, wie ktoś co z Madzią Piątek się dzieje? końcówkę sezonu (po powrocie do gry) grała w Wiśle Kraków, jakie dalej plany - nie wiem... może gdzieś w I lidze, by rozegrać pełen sezon po kontuzji, a jak dobrze pójdzie to może wtedy zobaczymy ją ponownie na parkietach ekstraklasy... -------------------- ![]() W każdym sercu naszym tkwi, błękit nieba, czerwień krwi Pałac Bydgoszcz! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to jak podaje siatka.org z Ewą Matyjaszek też się już żegnamy... Za bardzo nie miała okazji pokazać swoich umiejętności w poprzednim sezonie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
CYTAT Od 31 maja będę już wolną zawodniczką i wtedy mogę ujawnić całą prawdę. Na razie niech to zostanie tajemnicą. ja czekam na ta tajemnice, chyba jak kazdy. Odnosnie skomentowania to tak jak Kamil_ i Mydlik Co do Ewy to jej sie nie dziwie, nie moze nawet grac, ale jeszcze nie jest to pewna informacja ze odejdzie -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
Jezu...i kto na jej miejsce? Śliwa musi mieć jakąś zmienniczkę na poziomie. No chyba, że ściągniemy młodą Wołosz z SMS'u żeby się ogrywała ;-)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 142 Dołączył: nie, 27 sty 08 Nr użytkownika: 1,059 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
CYTAT Łowy Dąbrowy Autor: (ps) / sportowezaglebie.pl Po kontrowersyjnym odejściu środkowej Katarzyny Wysockiej i rezerwowej rozgrywającej Ewy Matyjaszek, działacze dąbrowskiego klubu za wszelką cenę chcą sprowadzić na ich miejsce siatkarki, które będą wzmocnieniami dla zespołu. W Dąbrowie Górniczej od kilku lat buduje się drużynę, która ma walczyć o najwyższą stawkę. Zajęcie 5. miejsca było kolejnym etapem w rozwoju i podopiecznym Waldemara Kawki gwarantuje to grę w europejskich pucharach. Nic więc dziwnego, że w klubie z Zagłębia Dąbrowskiego już myśli się o transferowych hitach, które mają sprawić, że MKS będzie walczył w przyszłym sezonie o medale! Pierwszą pozycją, na której brakuje klasowej zawodniczki jest środkowa bloku. Po zerwaniu kontraktu z jedną z kluczowych postaci zespołu, Katarzyną Wysocką, która miała ważną umowę do 2010 roku, działacze MKS-u muszą jak najszybciej znaleźć siatkarkę, która nie tylko ją zastąpi, ale będzie od niej lepsza. Świetną kandydatką na "wieżę" MKS-u jest Agnieszka Bednarek. Ze względu na niestabilną sytuację finansową trzeciej drużyny Plus Ligi Kobiet, Farmutilu Piła, reprezentantka kraju musi szukać sobie nowego klubu. Niestety, złowić taki skarb będzie bardzo trudno. Bednarek jest na celowniku wielu klubów, nie tylko z Polski, ale także z Rosji i Włoch. Ciekawym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie do Dąbrowy młodej środkowej Gedanii Żukowo. Maja Tokarska choć ma dopiero 18 lat, to jest bardzo utalentowana i już budzi zainteresowanie połowy zespołów PLK. Najbardziej prawdopodobnym scenariuszem będzie transfer do MKS-u doświadczonej środkowej BKS-u Aluprof Bielsko-Biała, Katarzyny Gajgał. Doświadczona siatkarka ze stażem reprezentacyjnym to byłby strzał w dziesiątkę na liście transferowej prezesa Roberta Karlika. Popularna "Lady Gaga" nie ukrywa, że znudziła jej się gra w Bielsku i szuka sobie nowego klubu, a stamtąd do Dąbrowy ma najbliżej. Bardziej skomplikowana jest sytuacja na pozycji rozgrywającej. Pożegnano się z Ewą Matyjaszek, która od dwóch lat grzała ławę. Na przyszły sezon zostaje Magdalena Śliwa. O jej roli w drużynie zadecyduje trener Kawka, ale nie ma co ukrywać, że zespołowi przydałaby się młodsza i solidna zawodniczka na tej pozycji. Wprawdzie z klubem z Piły żegna się Milena Sadurek-Mikołajczyk, ale trudno przypuszczać, że reprezentacyjna rozgrywająca skusi się na przeprowadzkę do Dąbrowy, choć kobieta zmienną jest i nie można wykluczać żadnego scenariusza. Możliwe, że na przejście do Dąbrowy zdecyduje się była reprezentantka kraju Magdalena Godos, której pracodawca - Calisia - spadł z ligi i ma kryzys finansowy. Już przed rokiem było głośno o jej transferze do MKS-u, ale ostatecznie zdecydowano się na duet Śliwa-Matyjaszek. Czy tym razem rozmowy dojdą do skutku i w dąbrowskiej hali "Centrum" zobaczymy reprezentacyjne gwiazdy? Odpowiedź poznamy do połowy maja. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!!
Transfery transferami. A że Kasi nie chcą to to sprawa trenera i klubu; a nie kibiców, którzy nigdy nie zasiedli na ławce trerskiej. Wysocka zagrała w 07/08 bez rewelacji. W sezonie 08/09 "rewelka" dzięki zmianie rozgrywającej!!!!!!!!!! Moim zdaniem: W dupie (albo i gdzie indziej) się Wysockiej poprzewracało i myślała, że już jest WIELKA, a tu ........ (latka, umiejętości i nie kadra). To iż miała jeden z najlepszych sezonów w swojej karierze zawdzięcza Gwiazdkom z obrony i M. Śliwie. Transfery dla mnie: p. Liniarska - szuka klubu p. Strządała - szuka klubu p. W. Kawka - organizuje MKS, odpuszcza PLK (jako trener) i zajmuje się szkoleniem młodzieży co mu rewelacyjnie wychodzi!!!!! p. Cieśla - zaczyna grać swoją dziwną, silną, lewą ręką POZ. P.S. Przypuszczam, że przy takiej rozgrywającej każda środkowa będzie rewelacyjna - kwestia czasu i zgrania. Ten post edytował Szczepan śro, 06 maj 2009 - 20:52 -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: czw, 07 maj 09 Nr użytkownika: 3,313 Płeć: Mężczyzna ![]() |
szanowny pany Szczepan,chyba sam nie wiesz co mowisz i w co wierzysz! Jeśli uważasz że geniusz ataków Wysockiej opiera się w większym procencie na rozegraniu,to w takim razie przypomnij mi jak grała druga środkowa i kto jej rozgrywał? Chyba ,że w zespole grały dwie rozgrywające i kiedy Kaśka zmieniała sie z libero to wtedy wchodziła inna rozgrywająca i wystawiała pani Lis gorsze piłki. Więc jeśli masz zapędy na menagera to zrób odpowiednie papiery i dopiero potem cwniakuj
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cześć.
Na dzień dobry siądź sobie na dupie, bo każdy ma możliwość wyrazić swoją opinię na w/w forum. Chcesz jebaj mnie, JEB ILE WEJDZIE!!! ☺☺☺ Ale i tak mam swoje zdanie , o ile się z nim nie zgadzasz, a jesteś w stanie przedstawić konkretne argumenty dotyczące tematu to możemy podjąć dyskusję i z pewnością kilka osób się dołączy. Będzie mam nadzieję rozmowa na poziomie i tacy sami ludzie. Jednemu podoba się "TO" a drugiemu "TAMTO". I tak większość z nas forumowiczów nie ma wpływu na skład, finanse itp. itd ..... MKS"u. Dopingujemy dąbrowskie Gwiazdki i bawimy się przednio. POZ. -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
MKS-owi potrzebny jest jeden transfer, którego na pewno nie będzie, więc nam kibicom pozostaje dawać na msze i żarliwie się modlić, żeby MKS utrzymał się w ekstraklasie i zabawa nadal była przednia
![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam!
Ja poddaje pod osąd taki oto temat: Dlaczego zawodniczka, która miała udany sezon w klubie odchodzi? a) pomieszało jej się w głowie, b ) nie doszli do porozumienia co do kasy, c) robiła złą atmosferę w drużynie, d) mają kogoś na oku kto jest lepszy, e) inne powody pozdro Ten post edytował kursor czw, 07 maj 2009 - 18:25 |
|
|
![]()
|
|
Może sama się wypowie, dla tych co jej kibicowali. Darli gumiora z sektora w jej kierunku jak serwowała np.
Była na forum swego czasu Rybka, a teraz co, nie ma? Mnie to w sumie rybka, czy będzie ta grała, czy inna oby grała i się nie opie**** . I mądra była... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
czyżby kolejne odejścia??
CYTAT Ewleina Sieczka: Czekam na konkrety W Pluslidze Kobiet zakończył się sezon i teraz kluby „rywalizują” między sobą o najlepsze zawodniczki poszczególnych zespołów. Jedną z nich jest przyjmująca MKS Dąbrowa Górnicza – Ewelina Sieczka. Michał Grzyb: W klubie ostatnio spore zgrzyty. Bardzo niemiła sprawa z odejściem Katarzyny Wysockiej. Co możesz powiedzieć na temat tej sytuacji? Ewelina Sieczka: - "Szczerze, to nie mam pojęcia o co chodzi. Zarząd o niczym nas nie informował w tej kwestii. Między zawodniczkami także nie ma rozmów na ten temat. Sprawy kontraktów każda z nas rozwiązuje sobie sama i nikt nikomu się nie wtrąca. Dlatego wszystko co się wydarzy pozostaję na linii zarząd – zawodniczka. " Teraz po zakończeniu rozgrywek rozpoczęła się karuzela transferowa. Dostałaś sporo propozycji? - "Owszem było kilka telefonów w sprawie ewentualnego przejścia do innego zespołu. Kilka ofert uważam za konkretne, ale na razie jestem w Dąbrowie i jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim podejmę decyzję." Na dzień dzisiejszy zostajesz w Dąbrowie? - "Czekam na konkrety ze strony działaczy MKS-u. Teraz każda z nas rozmawia na temat umowy. Jeżeli warunki będą mi odpowiadać, to zostanę. Nie ukrywam, że chcę wiedzieć jaką rolę miałabym pełnić w przyszłym sezonie. Jeżeli mam grzać ławkę rezerwowych, to podziękuję za współpracę. Chcę się rozwijać i systematycznie występować na parkiecie . Rola rezerwowej mnie nie interesuje." Niestety nie dostałaś się do głównej reprezentacji Polski. Czujesz się zwiedziona? - "Nie. Wiedziałam, że się w niej nie znajdę. Wiem gdzie moje miejsce i jeszcze sporo pracy przede mną zanim się dostanę do najlepszej „12”." Teraz czeka Cię gra w kadrze B… - "Skupiam się tylko na tym. Za tydzień udaje się do Warszawy, gdzie będę przechodzić badania lekarskie. Później udajemy się całą drużyną na dwutygodniowy obóz do Szczyrku. Mamy się skupić na ogólnej rehabilitacji. Podczas następnego zgrupowania będziemy trenować i rozgrywać mecze sparingowe. Sporo pracy przed nami." Czego zatem można Ci życzyć? - "Z racji tego, że jestem sportowcem – zdrowia. Szczęście również się przyda." www.siatka.org Jak na dzień dzisiejszy to więcej mamy odejść a następczyń brak.... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przykre to co mówi Ewelina, ale ma absolutną rację, bo przy strategii stosowanej przez cały ubiegły sezon, siedem zawodniczek wystarczy, ósma cały sezon będzie stała w kwadracie... Przy takiej taktyce łatwo komuś złamać karierę, a Ewelina powinna się rozwijać i ma szansę stać się zawodniczką dużego formatu, tyle że u nas to będzie raczej niemożliwe... "Kwadratowe" transfery... Ech! Żal na to patrzeć...
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() KK #7 ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 261 Dołączył: sob, 18 paź 08 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 1,974 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wracając do tematu Kasi, oraz jej następczyń. Z Agnieszką Bednarek to my możemy się już pożegnać, podpisała kontrakt z Farmutilem.
MKS ---> W kręgu zainteresowań: A. Woźniakowska ?!... ;/ -------------------- MKS ON TOUR: -->5185 km<---
Record: -->2255 km<--- |
|
|
![]()
|
|
Napiszę to jeszcze raz:
Bez tego jednego transferu, wszystkie inne nie mają sensu... Nawet gdyby w składzie była narodowa drużyna Brazylii... -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
O kurde, przeczytałem to wszystko i ...
![]() Konflikt w Dąbrowie ! - prawie biegnąc dopadłem okna, bo pewnie z hali to już zgliszcza zostały, a w pozostałościach, broni się ostatkiem sił zarząd klubu, wściekle atakowany przez zawodniczki obecne i te które chcą zająć ich miejsce - ale nie. Stoi spokojnie. Straży, policji i pogotowia nie ma. Zdziwiony/zaciekawiony czytam dalej... CYTAT ... Paweł Swarlik: W przyszłym sezonie nie zobaczymy Katarzyny Wysockiej na parkiecie w dąbrowskiej hali "Centrum"! Zarząd klubu nie chce już dłużej mieć do czynienia ze środkową – dalej, że już szuka nowego, klubu, na karuzeli transferowej już jest w kręgu zainteresowań AZS-u, a akapit niżej… CYTAT Wypowiedzą Katarzyny Wysockiej kompletnie zaskoczony był prezes MKS-u, Robert Karlik. Na początku twierdził, że nie zapadły żadne decyzje. - Konkrety powinny być znane w połowie maja. Na razie nie ma żadnych decyzji… To już nic nie rozumie, kontrakt rozwiązany a prezes klubu nic o tym nie wie? Przypomina mi to sytuację z zeszłego roku, kiedy o swoim kontrakcie za pośrednictwem prasy, próbowały o swoje przyszłości dyskutowała Sadurkowa i Handzel. CYTAT „Gdy jednak dowiedział się, że siatkarka udzieliła wywiadu i wyjawiła odejście, nagle zmienił zdanie. - Denerwuje mnie już ta Wysocka - zdradził Karlik. - W klubie trwają rozmowy z zawodniczkami, renegocjacje kontraktów. Jest to "sprawa płynna", rozmowy toczą się po kilka razy i na razie nie mogę udzielać żadnych informacji o siatkarkach.” – wyjaśnijcie mi proszę w której części tej wypowiedzi nagle zmienił zdanie? Nieodparcie odnoszę wrażenie, że „redaktorzy” próbują na siłę wkleić w usta zawodniczki i innych - wypowiedzi, które pasują do ich wersji. Jednak jeśli zawodniczka poprzez prasę próbuje wywrzeć nacisk, żeby dostać lepszy kontrakt, to mnie by tez „wkurzyła” i jak byłbym jej pracodawcą to mocno bym się zastanowił nad jej przyszłością. CYTAT „Pozbyto się również czołowej atakującej Magdaleny Piątek… która pod koniec sezonu nabawiła się poważnej kontuzji kolana i była "bezużyteczna"” – o takie słowa to już imho zahacza o pomówienie nie wspominając, że to po prostu hamstwo. Jakby „redaktor” tylko trochę się doinformował, że leczyła kontuzje i dopiero niedawno wznowiła treningi i już w ubiegłym roku było widomo, że może nie zagrać przez cały sezon. Kolejna próba wywołania do tablicy: CYTAT „Michał Grzyb: W klubie ostatnio spore zgrzyty. Bardzo niemiła sprawa z odejściem Katarzyny Wysockiej. Co możesz powiedzieć na temat tej sytuacji? Ewelina Sieczka: - "Szczerze, to nie mam pojęcia o co chodzi” Wszystko przeczytałem i nie wiem, dlaczego piszecie, o odejściu Eweliny, skąd ten wniosek? Bo nic takiego nie powiedziała w tym wywiadzie. Za to pogoń za sensacją wyczytuję, nie ma o czym pisać to trzeba coś „wymyśleć” i pisać byle tylko było napisane. No i najważniejsze to źródła tych „sensacji” - sosnowieckie strony internetowe (bo źródłem nie jest siatka.org jak napisał Padziu), które to przecież są ekspertami w sprawach kobiecej siatkówki i Paweł Swarlik - Super Express – czy muszę coś jeszcze dodawać. SokratesDg już daje na msze w intencji utrzymania. Ja proponuje, żebyś się o rozum pomodlił - nie tylko dla redaktorów ale i dla siebie, a pozostałym życzę więcej optymizmu i wiary… w MKS... żebyście w czytanych newsach umiejętnie oddzielali „ziarna od plew”… i doszedłem jeszcze do wniosku, że w mentalności Polaków (nie wiem czy pisać z dużej "P") nic się nie zmieniło. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak podajom portale i gazety, już jest pewny spektakularny transfer środkowej babci klozetowej do Dombrowy.
Jest to była olimpijka, ostatnio przemieszkiwała na Olimpie, Sokrates wie ocb ![]() pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
Czas wszystko zweryfikuje... A o rozum nie muszę się już modlić, bo w moim wypadku to już mogę tylko o zdrowie
![]() Zresztą ja MKS-owi będę kibicował nawet w trzeciej lidze jeśli do tego dojdzie... A jak kogoś coś boli to plastry można w aptece kupić... -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Fakt I
W sezonie 2007/2008 MKS z "krótką ławką" zajmuje V miejsce w lidze, za co trener który to osiągnął ląduje na trawie. Fakt II W sezonie 2008/2009 MKS w pełnym składzie i sporymi wzmocnieniami ląduje na V miejscu w lidze, wszyscy trąbią, że to sukces. Fakt III MKS mógł walczyć w sezonie 2008/2009 o przynajmniej IV miejsce ("dziwne" przegrane z Gedanią, Kalisią i Gwardią - 9 pkt. "w plecy") Fakt IV Farmutil stracił sponsora, prawdopodobnie będzie musiał zrezygnować z udziału w Europejskich Pucharach (choć mają jaszcze tydzień na znalezienie takowego), wobec czego MKS będzie prawdopodobnie trzecią drużyną mogącą zagrać w pucharach (jak można się domyślić na miejsce Farmutilu) Oczywiście wyssałem to sobie z brudnego palucha, sieję defetyzm i podważam "dorobka"... Mod. Fakt V post nie na temat - dopisz proszę coś o transferach, bo tak to nadaje się do tematu o klubie lub o sezonie 08/09 Ten post edytował Zibar pią, 08 maj 2009 - 15:22 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja powrócę na tory:
Fakt I W sezonie 2007/2008 MKS z "krótką ławką" zajmuje V miejsce w lidze, za co trener który to osiągnął ląduje na trawie. Mod. Fakt V post nie na temat - dopisz proszę coś o transferach, bo tak to nadaje się do tematu o klubie lub o sezonie 08/09 To jedna stara sprawa z ubiegłego sezonu, ale bardzo podobna do sprawy Kasi. p.Popikowi skończył się kontrakt i klub nie był w żaden sposób zobligowany do przedłużenia go, a z Kaśką został zerwany. Przypuszczalnie obie strony MKS po jednej, a po drugiej trener i obecnie zawodniczka negocjowali, renegocjowali warunki kontraktów. Klub się nie zgodził i w pierwszym przypadku nie podpisał, a w drugim zerwał kontrakt. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. W sezonie 07/08 nie było jakichś wybitnych indywidualności (z małymi wyjątkami). W 08/09 Kasia błyszczy, kilka nagród indywidualnych, media przymierzają ją do reprezentacji - szaleństwo i co Narcyzka?? Jakie były klimaty w zespole poza meczami oficjalnie się nie dowiemy. Co do transferu Miśki z BKS'u do D.G. jestem za tylko mogłaby to być inna środkowa. Na sezon 08/09 do MKS'u zawitały byłe bielszczanki i jedną darzyliście wielką sympatią, czemu i tym razem miałoby być inaczej? Obawiam się tylko jednego, w MKS'ie mało grają młode zawodniczki, a nie chcemy chyba, aby klub stał się "przechowalnią"? Chociaż wymiana tych środkowych odmłodziła by trochę skład, aż o dwa lata. POZ. -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
Fakt I W sezonie 2007/2008 MKS z "krótką ławką" zajmuje V miejsce w lidze, za co trener który to osiągnął ląduje na trawie. Fakt II W sezonie 2008/2009 MKS w pełnym składzie i sporymi wzmocnieniami ląduje na V miejscu w lidze, wszyscy trąbią, że to sukces. Fakt III MKS mógł walczyć w sezonie 2008/2009 o przynajmniej IV miejsce ("dziwne" przegrane z Gedanią, Kalisią i Gwardią - 9 pkt. "w plecy") Fakt IV Farmutil stracił sponsora, prawdopodobnie będzie musiał zrezygnować z udziału w Europejskich Pucharach (choć mają jaszcze tydzień na znalezienie takowego), wobec czego MKS będzie prawdopodobnie trzecią drużyną mogącą zagrać w pucharach (jak można się domyślić na miejsce Farmutilu) Oczywiście wyssałem to sobie z brudnego palucha, sieję defetyzm i podważam "dorobka"... Mod. Fakt V post nie na temat - dopisz proszę coś o transferach, bo tak to nadaje się do tematu o klubie lub o sezonie 08/09 Myślałem, że się wszyscy domyślą, że biorąc wszystkie te fakty, jedynym i głównym transferem jakiego ja oczekuję jest zmiana trenera, szerzej na ten temat napisałem w podsumowaniu sezonu. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 48 Dołączył: nie, 25 sty 09 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 3,149 Płeć: Kobieta ![]() |
Dzisiaj Kasia Wysocka była w Białymstoku i rozegrała spotkanie sparingowe z mistrzem Białorusi - Atlanta Baranowicze. Po weekendzie możliwe,ze podpisze u nas kontrakt. Pokazała się z bardzo dobrej strony. Jutro drugie spotkanie
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Polowanie na „Mineralne” Autor: Paweł Swarlik / sportowezaglebie.pl To mogą być transferowe hity maja w Dąbrowie Górniczej! Po odejściu z Muszynianki Fakro prawdziwych gwiazd rozpoczęło się wielkie „polowanie” na siatkarki, które mogą wzmocnić szeregi MKS-u Dąbrowa Górnicza. To stało się faktem. Muszyna zrezygnowała z Mileny Rosner, Moniki Targosz, Joanny Kaczor, Ivany Plchotovej i Kamili Frątczak. Od tego momentu kluby Plus Ligi Kobiet robią wszystko, by zdobyć gwiazdy nie tylko polskiej ligi, ale i reprezentacji. Jednym z nich jest również MKS Dąbrowa Górnicza. Prezes Robert Karlik nie ukrywa, że marzy mu się w nadchodzącym sezonie medal, dlatego potrzebne są konkretne wzmocnienia, które pozwolą się bić dąbrowskiemu klubowi o najwyższą stawkę. Niestety, jest już pewne, że w szeregach dąbrowianek nie zobaczymy Anny Woźniakowskiej, która mimo, że miała ofertę również z MKS-u, zdecydowała się na grę w ekipie mistrzyń Polski, Muszyniance Fakro Muszyna. Przesądzony jest również los młodej gwiazdy Agnieszki Bednarek, która podobnie jak Woźniakowska postanowiła związać się z klubem z Muszyny. Sytuacja w Dąbrowie na dzień dzisiejszy jest stabilniejsza. Na pewno w klubie zostają przyjmujące Ewelina Sieczka i Marzena Wilczyńska oraz libero Krystyna Tkaczewska. Jest również wstępna zgoda na grę w przyszłym sezonie rozgrywającej Magdaleny Śliwy i przyjmującej Joanny Staniuchy-Szczurek. Szczegóły są już dogrywane. Problemy z rozwiązaniem kontraktów są za to ze środkową Katarzyną Wysocką i rezerwową rozgrywającą Ewą Matyjaszek. Sam prezes Karlik nie ukrywa, że chciałby zobaczyć w swoich szeregach jakąś zawodniczkę z Muszyny. - Myślimy o wszystkich siatkarkach, którym skończyły się kontrakty w klubach. Z tego co wiem, to przyjmująca Milena Rosner wraca do Włoch, a środkowa Ivana Plchotova w rodzinne strony. W Muszynie obie zarabiały spore pieniądze, dlatego nie stać naszego klubu na ich usługi. Dalej szukamy wzmocnień na środek i przyjęcie z atakiem. Jeśli nie dogadamy się z Ewą Matyjaszek, będziemy chcieli ściągnąć do klubu rozgrywającą, która będzie się ogrywać przy Magdzie Śliwie i w przyszłości przejmie po niej stery prowadzenia gry zespołu. Na pewno nie będzie to jednak Magdalena Godos, z którą rozmawialiśmy rok temu i nas zawiodła. Cały skład skompletujemy pod koniec maja. Niepewny jest również udział MKS-u w europejskich pucharach, ale sternik dąbrowskiego klubu jest dobrej myśli. - Chęci do gry w zagranicznych rozgrywkach są, ale za tym muszą iść również odpowiednie środki finansowe - mówi Karlik. - Szukamy sponsora, który zagwarantuje nam bezpieczne finansowanie udziału w tych rozgrywkach. Mam nadzieję, że dobre wieści będę mógł już przekazać wszystkim na oficjalnym podsumowaniu sezonu, które odbędzie się 21 maja o godzinie 17:00 w restauracji Aquaparku Nemo, na które serdecznie zapraszam - dodał Karlik. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Czyli z Muszyny zostaje tylko Monika Targosz i Joanna Kaczor, skoro Karlik mówi, że Rosner wraca do Włoch, Plchotova powrót w rodzinne strony, a Kamila Frątczak jak już kiedyś zapowiadała bierze urlop, wstępnie 1 roczny.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: czw, 07 maj 09 Nr użytkownika: 3,313 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Problemy z rozwiązaniem kontraktów są za to ze środkową Katarzyną Wysocką i rezerwową rozgrywającą Ewą Matyjaszek. "
Co to oznacza że są problemy. Przecież podobno już rozwiązali kontrakt z tymi zawodniczkami. Ten post edytował tzndg śro, 13 maj 2009 - 19:14 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Lady Gaga wystąpi w Dąbrowie!
Autor: (ps) / sportowezaglebie.pl Wreszcie dobra wiadomość dla kibiców MKS-u Dąbrowa Górnicza. Po niewyjaśnionym odejściu środkowej Katarzyny Wysockiej, dąbrowscy działacze już znaleźli jej następczynię. W przyszłym sezonie barwy zagłębiowskiej drużyny będzie reprezentować doświadczona środkowa Katarzyna Gajgał. Nowy "nabytek" MKS-u poszła w ślady swojej koleżanki z klubu Joanny Staniuchy-Szczurek, która po kilku latach gry w BKS-ie Aluprof Bielsko-Biała postanowiła poszukać nowych wyzwań i zdecydowała się na przeprowadzkę do Dąbrowy Górniczej. Popularna "Lady Gaga" w klubowej siatkówce zdobyła już wszystko. 28-letnia wychowanka SMS-u Sosnowiec dwa razy sięgała po brązowy medal (2000, 2007), raz po złoto (2003) i trzykrotnie cieszyła się z wygranej w Pucharze Polski (2004, 2006, 2009). W minionych rozgrywkach, mimo wielkiego apetytu na złoto, przegrała z BKS-em finałowe starcia o mistrzostwo Polski przeciwko Muszyniance Fakro Muszyna i musiała zadowolić się srebrem, ale na otarcie łez pozostał triumf w Pucharze Polski. Do bogatej kolekcji medali Plus Ligi Kobiet na pewno będzie chciała dołożyć sukces międzynarodowy. Była już w kadrze Marco Bonitty, ale "złotka" nie zdobyły wtedy żadnego medalu. Na szczęście znalazła się w kadrze powołanej pod koniec kwietnia przez Jerzego Matlaka. Miejmy nadzieję, że środkowa MKS-u Dąbrowa Górnicza wystąpi we wrześniowych mistrzostwach Europy i da dąbrowskim kibicom powody do radości. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT MKS z Katarzyną Gajgał autor: Marcin Nikiel, dodano: 16 maj 2009 , 13:28 Już kilka dni po zakończeniu sezonu PlusLigi Kobiet pojawiła się informacja, że Katarzyna Gajgał nosi się z zamiarem zmiany barw klubowych. 28-letnia środkowa podpisała roczny kontrakt z zespołem z Dąbrowy Górniczej, który miniony sezon zakończył na 5. miejscu. Katarzyna Gajgał reprezentowała barwy bielskiego klubu od dziesięciu lat. W tym okresie wywalczyła z zespołem medale mistrzostw Polski, w tym ostatni srebrny, a także trzykrotnie świętowała triumf w krajowym pucharze. Wraz z klubem ze stolicy Podbeskidzia siatkarka występowała również na międzynarodowej arenie, a jej dobra postawa zaowocowała powołaniem do reprezentacji Polski. W ubiegłym roku Gajgał dostąpiła zaszczytu występu w pekińskich igrzyskach olimpijskich, a w Bielsku-Białej została uhonorowana zaszczytną nagrodą dla najlepszego sportowca mijającego roku. Przypomnijmy, że w poprzednim sezonie ekipę MKS-u zasiliły inne bielszczanki: Joanna Staniucha-Szczurek oraz Beata Strządała, a w Dąbrowie Górniczej grają również inne zawodniczki z bielskimi epizodami w karierze – Magdalena Śliwa, Małgorzata Lis i Małgorzata Cieśla lsk.net.pl W końcu coś sie ruszyło w dąbrowskiej karuzeli, czekamy na jeszcze.. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UŻYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 163 Dołączył: czw, 12 lut 09 Skąd: Center ! Nr użytkownika: 3,192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobry transfer, który już od pewnego czasu wydawał się pewny
![]() |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Katarzyna Gajgał: Postanowiłam spróbować gdzie indziej
Ligowe rozgrywki pod siatką dobiegły już końca, ale prawie codziennie z klubów dochodzą informacje o zmianach, ruchach kadrowych. W Dąbrowie Górniczej pozyskano ostatnio nową środkową - Katarzynę Gajgał. Reprezentantka kraju tuż po zakończeniu sezonu i zdobyciu srebrnego medalu zapowiedziała, że zamierza odejść z BKS Aluprof Bielsko-Biała. - "Przez dziesięć lat grałam w Bielsku-Białej, zdobyłam z tą drużyną dwa złote medale mistrzostw Polski. To wystarczy, dlatego postanowiłam spróbować gdzie indziej" - przyznała 28-letnia zawodniczka. Gajgał podpisała z MKS Dąbrowa Górnicza roczny kontrakt z opcją przedłużenia na kolejne sezony. To kolejna zawodniczka klubu ze stolicy Podbeskidzia, która zasiliła szeregi MKS. Wcześniej tą drogę poszły Joanna Staniucha-Szczurek, Beata Strządała, w BKS grały także Małgorzata Lis i Magdalena Śliwa. - "Jestem przekonany, że zrobiliśmy dobry ruch" - przyznaje prezes klubu z Dąbrowy Górniczej Robert Karlik. - "To nie wszystkie jeszcze zmiany. Szukamy w dalszym ciągu zawodniczki na przyjęcie i rozegranie". Z MKS oprócz Wysockiej pożegnała się "Ewa Matyjaszek", która miała już dość roli drugiej rozgrywającej. Klub prowadził rozmowy z kadrowiczką "Anną Woźniakowską" z Calisii Kalisz, jednak zakończyły się one fiaskiem. 27-letnia przyjmująca wybrała ofertę Muszynianki. - "Podejrzewam, że klub z Muszyny zaproponował jej większe pieniądze" - sądzi prezes MKS. - "Prowadzimy rozmowy z kilkoma zawodniczkami, na razie jednak nie chcemy o tym mówić". *Autorem tekstu jest Leszek Jaźwiecki Po dziesięciu latach pobytu w stolicy Podbeskidzia przyszedł czas na zmianę barw klubowych dla środkowej Katarzyny Gajgał. Ikona bielskiego klubu kieruje słowa podziękowania za pełne sukcesów lata nad Białą: "Po 10 letnim pobycie w Bielsku-Białej oraz udanych występach w barwach BKS Aluprof Bielsko-Biała, z którym zdobyłam m.in. brązowy medal Mistrzostw Polski - 2000 rok, srebrny medal Mistrzostw Polski - 2009 rok, złote medale Mistrzostw Polski - 2003 i 2004 rok, Puchar Polski - 2004, 2006 i 2009 rok postanowiłam skorzystać z oferty, którą otrzymałam z MKS Dąbrowa Górnicza. Przeżyłam dziesięć fantastycznych lat w klubie i w mieście. Dziesięć lat, w ciągu których wspólnie - fani i zespół, osiągnęli wspaniałe sukcesy i jestem pewna, że te sukcesy będą kontynuowane w bliskiej przyszłości". "Chciałabym podziękować wszystkim pracującym w klubie BKS Aluprof Bielsko-Biała za to, jak dobrze traktowali zarówno mnie, jak i moją rodzinę, dzięki czemu od samego początku do końca, czuliśmy się jak w domu". "Pragnę również podziękować zarządowi, trenerom i dyrektorom za danie mi możliwości bycia częścią tak ważnego klubu jak BKS. Klubu, który pomógł mi rozwinąć się jako siatkarce i w którym odniosłam największe sukcesy w mojej dotychczasowej karierze". "Bez wątpienia, ten sukces był możliwy dzięki niezwykłej grupie zawodniczek, z którą mogłam dzielić szatnię przez ostatnie dziesięć lat. Nie będę wymieniała kogoś z osobna, bo uważam, że to jest właśnie tajemnica sukcesu tego zespołu – nikt nie chciał wyrastać ponad resztę, i zawsze w ekipie panowała atmosfera wspólnoty, która z grupy zawodników czyniła grupę przyjaciół. Dziękuję wam wszystkim za pomoc i waszą przyjaźń". "Na koniec zostawiłam najważniejsze dla mnie podziękowanie. Dziękuję Wam, kibice. Wasze wsparcie pozwoliło mi szybko wpasować się zarówno w klub, jak i miasto, sprawiliście, że czułam się swobodnie od samego początku. Wasze bezwarunkowe wsparcie jest czymś, co zapewnia, że ta drużyna daje sobie radę w najtrudniejszych okolicznościach i mogę was zapewnić, że zespół zdaje sobie z tego sprawę i jest wam za to wdzięczny". "Klub nie składa się tylko z zawodników, trenerów i dyrektorów. Bardziej niż cokolwiek innego, to kibice tworzą klub, i być może to jest właśnie składnik, który odróżnia BKS od każdego innego - kibice. Dziękuje za wszystko". źródło: Dziennik Zachodni / sportowebeskidy.pl Ten post edytował Padziu wto, 19 maj 2009 - 15:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 48 Dołączył: nie, 25 sty 09 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 3,149 Płeć: Kobieta ![]() |
http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35239,..._siatkarek.html
Matyjaszek i Cieślą interesuje się AZS Białystok |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Katarzyna Wysocka w AZS-ie Białystok Środkowa, która w minionym sezonie była jedną z wiodących postaci w drużynie MKS-u Dąbrowa Górnicza, dziś podpisała kontrakt z klubem z Podlasia. To pierwsze poważne wzmocnienie przed sezonem 2009/2010. Działacze AZS-u Białystok, po utracie dwóch podstawowych środkowych bloku - Marleny Mieszały oraz Dominiki Koczorowskiej, musieli szybko znaleźć ich następczynie. Od dłuższego czasu mówiło się, iż jedną z nich ma być Katarzyna Wysocka, która po udanym sezonie w Dąbrowie Górniczej z niewyjaśnionych względów została zmuszona do zmiany barw klubowych. Od dziś popularna "Keta" jest już oficjalnie zawodniczką białostockiego AZS-u. - "Już od maja byłam przekonana, że od października będę reprezentować barwy klubu z Białegostoku, ale do wczoraj obowiązywał mnie kontrakt w Dąbrowie Górniczej, dlatego dopiero dzisiaj mogłam złożyć podpis na umowie. Włodarze AZS-u pierwsi skontaktowali się ze mną i zaproponowali zadowalające warunki. Zdecydowałam się na grę w tym klubie również dlatego, że trenerem będzie Alojzy Świderek. Słyszałam, że jest bardzo dobrym szkoleniowcem i mam nadzieję, że jeszcze sporo się przy nim nauczę. Skład jest jeszcze w trakcie kompletowania, ale liczę na intuicję trenera Świderka co do doboru zawodniczek. Przygotowania do przyszłego sezonu rozpoczniemy w sierpniu" – powiedziała Katarzyna Wysocka. Przypomnijmy, że w drużynie pozostały Magdalena Saad, Joanna Szeszko, Katarzyna Kalinowska, Ilona Gierak, a bliska przedłużenia umowy jest Katarzyna Walewander. Po przyjściu trenera Alojzego Świderka, pozyskanie tej klasy środkowej, jak Katarzyna Wysocka jest kolejnym krokiem do stworzenia na Podlasiu silnej drużyny, która będzie w stanie powalczyć o miejsce w czołowej czwórce ligi. Jakie będą dalsze wzmocnienia? Dowiemy się już niebawem. www.siatka.org |
|
|
![]()
|
|
Czyli AZS spina się na czołową czwórkę. No zobaczymy
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szczerze to wątpię, dość sporo rewolucja się tam szykuje... Jak na tym wyjdą to się okaże. Z klubem pożegnały się już m.in. Karczmarzewska-Pura, Mieszała, Żebrowska, Walawender, a wzmocnień na razie poza Kasią nie widać...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Do tego pożegnali się z II trenerem Rafałem Prusem, który podpisał kontrakt ze Stalą Mielec.
Jeśli wypali w Łodzi kontrakt z Kaczor i Teixeirą to tam też szykuje się całkiem fajny team ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() EC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 547 Dołączył: nie, 16 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza-Centrum Nr użytkownika: 958 Płeć: Mężczyzna GG: 9808465 ![]() |
CYTAT Przyjmująca Katarzyna Walawender w sezonie 2009/2010 będzie grała w MKS Dąbrowa Górnicza. W ubiegłym sezonie reprezentowała barwy AZS Białystok. Zawodniczka ta niewątpliwie stanowi wzmocnienie drużyny z Zagłębia. Jeszcze kilka dni temu sama zawodniczka nie była zdecydowana, czy zagra w PlusLidze Kobiet deklarując: W pierwszej lidzie potrzeba przyjmujących, a ja mam sporo starych kontaktów, które teraz uruchomię. Na razie się wypakowuję, bo wszystkie rzeczy z całego mieszkania w Białymstoku muszę zmieścić w jednym pokoju. Prezes MKS Dąbrowa Górnicza Robert Karlik podkreśla: - Kontrakt został podpisany i cieszymy się, że siatkarka o takich cechach charakteru trafiła do nas, kadrę mamy już prawie skompletowaną i brakuje nam jeszcze rozgrywającej - informuje sternik klubu. Wiele wskazuje na to, że kontrakt z klubem podpisze rozgrywająca Magdalena Godos, która w ubiegłym sezonie grała w Calisii Kalisz. siatka.org -------------------- Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 15 Dołączył: pon, 09 mar 09 Nr użytkownika: 3,231 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Z kolei PTPS Piła kompletuje nowy skład. Ze starego odeszło wiele zawodniczek - Agnieszka Bednarek, Milena Sadurek, Alena Hendzel, Joanna Frąckowiak, a w czwartek - Brazylijka Michela Teixeira. - Z nią sytuacja była szczególna, bowiem Michela po trzech latach grania w polskiej lidze wciąż miała kłopot z barierą językową. Nie miała jak spędzać tu wolnego czasu. Nawet do kina nie mogła pójść - mówi trener pilskiej drużyny Wojciech Lalek. - Dlatego podjęła decyzję, że chce odpocząć od Polski i przenieść się do Włoch bądź Hiszpanii. siatka.org Jednak z Teixeiry chyba nici ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jako Brazylijka zna pewnie tylko portugalski, więc jakby nie patrzeć, bariera językowa zanika w Hiszpanii, czy Włoszech ;-)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 142 Dołączył: nie, 27 sty 08 Nr użytkownika: 1,059 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ewa Matyjaszek w Farmutilu Piła...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: sob, 26 sty 08 Nr użytkownika: 1,058 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i Ewa zostanie tam pierwszą rozgrywającą.U nas też mogła być, to postawili na emerytkę.A skład na utrzymanie nie na Ligę Mistrzów.A trener na A klase.
|
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze nie obrażaj Magdy.
Po drugie, to trener decyduje kto gra na boisku. Po trzecie nie wyrokowałbym z tym utrzymaniem, myślę, że możemy być jeszcze pozytywnie zaskoczeni. Na boisku gra drużyna, nie nazwiska. Można mieć w składzie pół reprezentacji Polski, a nie mieć drużyny. Ja wierzę w to, że będzie wszystko dobrze. Też mi żal Ewy, ale życzę jej sukcesów w Pile skoro nie dane jej było w Dąbrowie... -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Na pyskówki z dziećmi szkoda czasu, więc wróćmy do tematu...
Szkoda, że odeszła od nas Ewa, ale w sumie tego się należało spodziewać. Zrealizowano już dwa transfery i zgodnie z zapowiedzią będzie jeszcze trzeci na pozycji rozgrywającej, więc albo jeszcze któraś z naszych dziewczyn odejdzie, albo drużyna będzie 14-osobowa, co w świetle nowych przepisów jest możliwe pod warunkiem, że są dwie libero, bądź zawodniczka wyznaczona do tej funkcji przed meczem (może grać tylko na tej pozycji). Wiele się pisze, że najprawdopodobniej pojawi się u nas Magdalena Godos, ciekaw jestem ile w tym prawdy. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Walawender w MKS-ie
W siatkarskiej Plus Lidze trwa gorący okres transferowy. Dosięgnął on także klub MKS Dąbrowa Górnicza. Po przyjściu środkowej Katarzyny Gajgał, prezes Robert Karlik "złowił" kolejną siatkarkę. Jest nią była przyjmująca AZS-u Białystok Katarzyna Walawender. Siatkarka postanowiła nie przedłużać umowy z dotychczasowym pracodawcą i zdecydowała się skorzystać z oferty MKS-u Dąbrowa Górnicza. Siatkarka charakteryzuje się solidnym przyjęciem, co na pewno będzie korzystne dla dąbrowskiej ekipy, która w minionym sezonie właśnie przez ten element przegrała najważniejsze batalie. Walawender od razu zagościła w pierwszej szóstce AZS-u i była kluczowa postacią w tym zespole. Dzięki niej białostocki klub utrzymał się bez problemu. W sezonie 2008/2009 Walawender rozegrała 99 setów. Zdobyła łącznie 202 punkty (166 w ataku, 19 z zagrywki i 17 blokiem). Miejmy nadzieję, że w MKS-ie będzie spisywać się równie dobrze. Po zakontraktowaniu przyjmującej Katarzyny Walawender oraz środkowej Katarzyny Gajgał w miejsce Katarzyny Wysockiej (odeszła do AZS-u Białystok), do skompletowania kadry pozostała już tylko pozycja rezerwowej rozgrywającej (odeszła Ewa Matyjaszek), która ma się ogrywać i nabierać doświadczenia u boku Magdaleny Śliwy. Działacze z Dąbrowy chcą, żeby to była młoda, perspektywiczna zawodniczka, która w przyszłości ma zastąpić Śliwę. Czy te zmiany w składzie gwarantują walkę o czołową czwórkę i uniknięcie kompromitacji w Lidze Mistrzyń? Niech kibice odpowiedzą sobie na to pytanie sami. sportowezaglebie.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 198 Dołączył: śro, 14 lis 07 Nr użytkownika: 882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli oprócz Wysockiej, Matyjaszek klub opuszczą również Cieśla i Strządała i licząc dwie które pozyskano to obecnie jest 10 zawodniczek. Dlatego liczymy jeszcze na kilka zawodniczek, które będą wzmocnieniem, a nie uzupełnieniem zespołu.
LM zobowiązuje, no i w PLK przydałby się przynajmniej brązik |
|
|
![]()
|
|
do medalu daleko ale czy w nowym sezonie drużyny będą mogły liczyć 14 zawodniczek (żeby nie było jak w zeszłym roku z dotykaniem siatki w bloku) i czy info odnośnie Strządały i Cieśli są pewne ?
A wracając do tematu to może niech zarząd pomyśli o zawodniczkach które pomogą uniknąć kompromitacji w LM (chodzi mi o znane i renomowane zawodniczki:) ) |
|
|
![]()
|
|
14 zawodników, czyli inaczej dwóch libero, tylko w lidze światowej ma być. W naszej lidze tego nie będzie...
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Katarzyna Walawender: To dla mnie sportowy awans
Katarzyna Walawender, która nie przedłużyła kontraktu z Pronarem Zeto Astwa AZS Białystok, w sezonie 2009/2010 zagra w MKS-ie Dąbrowa Górnicza. Z kolei z tego klubu do AZS-u prawdopodobnie przyjdzie Małgorzata Cieśla. - "Myślałam o grze w I lidze, jednak gdy pojawiła się oferta z Dąbrowy Górniczej, długo się nie zastanawiałam" - mówi "Współczesnej” Walawender. - "MKS znalazł się w Lidze Mistrzyń, poza tym jeszcze kilka lat temu nawet nie marzyłam o występach u boku Magdaleny Śliwy. Ona prowadzi grę w sposób, który mi najbardziej odpowiada. Myślę, że przejście do Dąbrowy to dla mnie sportowy awans". Działacze Pronaru Zeto Astwa AZS, mimo wyjazdu Walawender, wierzyli, że zdołają jeszcze namówić ją do zmiany zdania. Teraz pozostaje szukać zastępczyń. Blisko finalizacji rozmów z klubem jest rezerwowa atakująca Dąbrowy Górniczej Małgorzata Cieśla, a także jedna z przyjmujących zawodniczek z ekstraklasy. Jej nazwiska włodarze nie zdradzają. Prawdopodobnie nie pojawiało się ono do tej pory w ogłaszanych przez media listach zainteresowań prezesów białostockiego klubu. siatka.org -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Magda Piątek w Stali Mielec
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Co do Mielca to właśnie zaczęli polowanie :
CYTAT Stal bez prezesa, ale z nowymi zawodniczkami www.siatka.org
dzisiaj, 09:59:36 (aktualizacja: dzisiaj, 19:18:25) Umowę ze Stalą przedłużyła Iwona Niedźwiecka. Bardzo możliwe, że w nowym sezonie zagra jako środkowa. Do ekipy Stali dołączyły też trzy nowe zawodniczki: Magdalena Piątek, Agata Durajczyk oraz Anita Chojnacka. zamknij Na dzisiejszym Walnym Zebraniu Sprawozdawczo-Wyborczym nie został wybrany nowy prezes. Podczas zebrania członkowie klubu udzielili absolutorium zarządowi. Niestety nie było żadnego kandydata na stanowisko prezesa. Natomiast Marian Grzanka, któremu skończyła się 4-letnia kadencja, odrzucił swoją kandydaturę. Decyzją komisji wyznaczono nowy termin Walnego Zebrania Sprawozdawczo-Wyborczego na 15 lipca. Do tego czasu zarząd KPSK Stal Mielec będzie pracował w nie zmienionym składzie. Podczas zebrania został ogłoszony skład zespołu na nowy sezon. Prezes Marian Grzanka podał do wiadomości , że prowadzone są rozmowy z środkową, jednak nazwiska nie chciał ujawnić. Tomasz Kamuda został asystentem Rafała Prusa, nowego trenera Stali Mielec. Kamuda urodził się w Mielcu i tu ma rodzinę. Swoją siatkarską karierę rozpoczynał w barwach mieleckiej Stali. Nowymi zawodniczki Stali zostały oficjalnie: Magdalena Piątek, Agata Durajczyk oraz Anita Chojnacka. - "Mam nadzieję, że Magda będzie rywalizować o miejsce w podstawowym składzie z Martą Łukaszewską" - powiedział Marian Grzanka. Magdalena Piątek mierzy 181 cm wzrostu, w poprzednim sezonie występowała w krakowskiej Wiśle, a wcześniej w MKS Dąbrowa Górnicza. Magda ma 24 lata i 181 cm wzrostu, występuje na pozycji atakującej. Ukończyła krakowski Uniwersytet Pedagogiczny. Agata Durajczyk, wychowanka Gedanii Gdańsk, zastąpi w nowym sezonie Magdalenę Banecką na pozycji libero. 20- letnia zawodniczka od sezonu 07/08 występowała w Gedanii. Na swoim koncie ma sukcesy w Mistrzostwach Polski kadetek i juniorek z zespołem Gedanii. Anita Chojnacka jest absolwentką Szkoły Mistrzostwa Sportowego w Sosnowcu. Grała również przez 4 sezony w Pile, gdzie zdobyła razem z drużyną trzy srebrne, jeden brązowy medal Mistrzostw Polski oraz Puchar Polski. Zdobywała również medale na Mistrzostwach Europy Juniorek i Kadetek oraz Mistrzostwach Świata Juniorek. Nowa siatkarka Stali, występowała w kadrze B, z którą zdobyła złoty medal Uniwersjady w Bangkoku. W ostatnim sezonie występowała w Calisii Kalisz. Kontrakt ze Stalą przedłużyła Iwona Niedźwiecka. Podpis złożyła później, bo uzależniała swoją decyzję od swojego partnera szczypiornisty Łukasza Kandory, który negocjuje z działaczami BRW Stali. Gdzie on zagra, ostatecznie nie wiadomo, ale siatkarka zdecydowała się zostać w Mielcu. Nie wykluczone, że w nowym sezonie zagra jako środkowa. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Marta Haładyn odchodzi z Impelu Gwardii dzisiaj, 23:01 Marta Haładyn odchodzi z Impelu Gwardii Wrocław, będzie grać w MKS-ie Dąbrowa Górnicza. To spore osłabienie wrocławskiego klubu, który chce grać w pucharach, a ma teraz tylko jedną rozgrywającą - juniorkę Joannę Wołosz. Joanna Wołosz w tym sezonie będzie się uczyć siatkówki na poziomie PlusLigi Kobiet. Miała stanowić mocną rezerwę dla żelaznej wystawiającej Gwardii Marty Haładyn, ta jednak wolała zmienić pracodawcę. Wcześniej miała niezłą ofertę z Farmutilu Piła, a w ostatnich dniach negocjowała z MKS-em Dąbrowa Górnicza. Ostatecznie zagra w tym klubie w nowym sezonie, a - co nie jest żadną tajemnicą - o wszystkim zdecydowały finanse. MKS zaoferował Haładyn pieniądze, których Gwardia nie była w stanie wyłożyć. - Na pewno odejście Marty jest sporym osłabieniem, bo nie ukrywam, że w ostatnim czasie sporo swojej wiedzy zainwestowałem w tę zawodniczkę - mówi trener Impelu Gwardii Rafał Błaszczyk. - Mam tylko nadzieję, że kiedyś skończy się ta sytuacja, że my tylko szkolimy siatkarki, a one potem odchodzą do innych klubów... Teraz Gwardia musi poszukać klasowej rozgrywającej, bo opierać grę na młodziutkiej Wołosz w sytuacji, gdy zespół chce grać w Pucharze CEV, byłoby grubym nieporozumieniem. Przypomnijmy tylko, że oprócz Wołosz Gwardia pozyskała w ostatnich tygodniach także 27-letnią Monikę Konsek grającą na pozycji atak-przyjęcie. Konsek występowała w pierwszoligowym Sokole Chorzów i dla niej także PlusLiga będzie nowym wyzwaniem. Wcześniej wrocławski klub zakontraktował także Dominikę Sobolską, 18-letnią środkową, która ostatnio grała w Belgii. W tej sytuacji właśnie na środku Gwardia ma najmniej niewiadomych, bo na pewno pozostaną w niej Zuzanna Efimienko i Aleksandra Szafraniec. Gwardia zatrzyma dwójkę libero - Agnieszkę Jagiełło i Aleksandrę Krzos, na Krupniczej pozostanie też Marta Czerwińska. Aleksandra Kruk związała się za to z pierwszoligowym Treflem Gdynia. Najważniejsze z perspektywy gry w pucharach będzie jednak przedłużenie umów z Katarzyną Mroczkowską i Bogumiłą Barańską. - Na razie nic nie wskazuje na to, by jedna z nich miała nas opuścić. W tej kwestii jestem optymistą, choć nie można wykluczyć, że znajdzie się chętny i będzie miał na to przygotowane pieniądze - mówi Błaszczyk. autor tekstu: Jakub Michalak, Gazeta Wyborcza Wrocław www.siatka.org CYTAT IMPEL Gwardia Wrocław zostanie bez swojej pierwszej rozgrywającej. Marta Haładyn przechodzi bowiem do MKS-u Dąbrowa Górnicza. Do załatwienia pozostały już tylko formalności.
O odejściu reprezentantki Polski ze stolicy Dolnego Śląska raczej się nie mówiło. Ona sama deklarowała, że prawdopodobnie zostanie w Gwardii. I była na to gotowa. Tyle, że działacze 6. zespołu PlusLigi do dziś nie przedstawili jej nowej umowy do podpisu. Teraz jest już za późno, bowiem z opieszałości skorzystał MKS. Drużyna z Dąbrowy Górniczej w przyszłym sezonie wystąpi w Lidze Mistrzów i szukała rozgrywającej, która docelowo zastąpi Magdalenę Śliwę. Haładyn jeszcze w tym tygodniu powinna podpisać kontrakt z nową drużyną. Będzie on obowiązywać przez 3 lata. Piąty zespół ostatniego sezonu wykupi kartę utalentowanej siatkarki. - Bardzo się cieszę, że przechodzę do Dąbrowy. To na pewno awans sportowy - będę mogła uczyć się od tak znakomitej zawodniczki jak Magdalena Śliwa, a jednocześnie spróbować swoich sił w Lidze Mistrzów. Nie da się ukryć, że MKS to wyższa półka sportowa niż Gwardia. Dla mnie to nobilitacja i mobilizacja do dalszej pracy. - mówi Haładyn. Gwardia zaś została z jedną rozgrywającą. Jest to sprowadzona z SMS-u Sosnowiec młoda Joanna Wołosz. Teraz wrocławianie na gwałt będą musieli poszukać jeszcze jednej zawodniczki na tę pozycję. Być może trop wiedzie do Magdaleny Godos, która opuściła Calisię, a była na liście MKS-u Dąbrowa. Tomasz Szuchta (tomasz.szuchta@dlastudenta.pl) Ten post edytował szer pon, 15 cze 2009 - 23:39 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
No to jednak nie Magda Godos..
|
|
![]()
|
|
No to pozyskaliśmy młodą perspektywiczną rozgrywającą. Chyba w transferach już niewiele się zmieni w tym roku oprócz Gajgał to raczej bez rewelacji, z tym składem raczej powinny wejść do "4" tak jak obiecywał prezes...
|
|
|
![]()
|
|
To jest ta Wołosz co w SMS'ie grała? A pisałem z rok temu, żeby ją brać...
|
|
|
![]()
|
|
Tak to jest ta co grała w SMS'ie Sosnowiec
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Nowe zawodniczki w Białymstoku
Małgorzata Cieśla podpisała dwuletni kontrakt z Pronarem Zeto Astwą AZS Białystok. 23-letnia atakująca w poprzednim sezonie broniła barw MKS Dąbrowa Górnicza. Do akademiczek mają dołączyć również Alena Hendzel i Magdalena Godos. - Może nie grała tam pierwszych skrzypiec, ale jest bardzo perspektywiczną zawodniczką i w przeciągu dwóch sezonów powinna się rozwinąć - mówi Adam Cybulski, prezes białostockiego klubu, o transferze Małgorzaty Cieśli. Mierząca 186 cm siatkarka podążyła śladem Katarzyny Wysockiej, która wcześniej także zdecydowała się zamienić Dąbrowę na Białystok. Jak na razie są to jedyne wzmocnienia akademiczek w przerwie letniej. - Jesteśmy blisko finalizacji rozmów z innymi zawodniczkami i każdy dzień może przynieść coś nowego w tych sprawach - dodaje prezes Cybulski. Wiadomo, że klub przygotował już umowy dla Aleny Hendzel i Magdaleny Godos, które muszą tylko złożyć podpisy. Podobnie ma się sprawa z nowym szkoleniowcem Alojzym Świderkiem, który wkrótce powinien pojawić się w Białymstoku. źródło:www.siatka.org/poranny.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() KK #7 ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 261 Dołączył: sob, 18 paź 08 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 1,974 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT IMPEL Gwardia Wrocław zostanie bez swojej pierwszej rozgrywającej. Marta Haładyn przechodzi bowiem do MKS-u Dąbrowa Górnicza. Do załatwienia pozostały już tylko formalności. O odejściu reprezentantki Polski ze stolicy Dolnego Śląska raczej się nie mówiło. Ona sama deklarowała, że prawdopodobnie zostanie w Gwardii. I była na to gotowa. Tyle, że działacze 6. zespołu PlusLigi do dziś nie przedstawili jej nowej umowy do podpisu. Teraz jest już za późno, bowiem z opieszałości skorzystał MKS. Drużyna z Dąbrowy Górniczej w przyszłym sezonie wystąpi w Lidze Mistrzów i szukała rozgrywającej, która docelowo zastąpi Magdalenę Śliwę. Haładyn jeszcze w tym tygodniu powinna podpisać kontrakt z nową drużyną. Będzie on obowiązywać przez 3 lata. Piąty zespół ostatniego sezonu wykupi kartę utalentowanej siatkarki. - Bardzo się cieszę, że przechodzę do Dąbrowy. To na pewno awans sportowy - będę mogła uczyć się od tak znakomitej zawodniczki jak Magdalena Śliwa, a jednocześnie spróbować swoich sił w Lidze Mistrzów. Nie da się ukryć, że MKS to wyższa półka sportowa niż Gwardia. Dla mnie to nobilitacja i mobilizacja do dalszej pracy. - mówi Haładyn. Gwardia zaś została z jedną rozgrywającą. Jest to sprowadzona z SMS-u Sosnowiec młoda Joanna Wołosz. Teraz wrocławianie na gwałt będą musieli poszukać jeszcze jednej zawodniczki na tę pozycję. Być może trop wiedzie do Magdaleny Godos, która opuściła Calisię, a była na liście MKS-u Dąbrowa. CYTAT Marta Haładyn nie będzie już występować w Gwardii Wrocław. Do zawodniczki dotarła korzystniejsza oferta z Dąbrowy Górniczej. - Gwardia przedstawiła mi konkretną ofertę, ale nie będę ukrywać, że propozycja z Dąbrowy Górniczej była korzystniejsza. To dla mnie awans sportowy, ale też satysfakcja, że ktoś docenił moją pracę - twierdzi.
W sezonie 2008/2009 Gwardia Wrocław niespodziewanie zajęła 6. miejsce w końcowym rozrachunku. W stolicy Dolnego Śląska nie spodziewano się tak dobrego rezultatu. Grę ekipy poprowadziła Marta Haładyn, młoda rozgrywająca, która debiutowała w ekstraklasie. Za swoją szybką grę zebrała wiele pochlebnych opinii. Wszystko zaowocowało propozycją z Dąbrowy Górniczej, gdzie będzie miała szansę występować w Lidze Mistrzyń. - Bardzo się cieszę, że tak to się zakończyło - mówi zawodniczka. - Gwardia przedstawiła mi konkretną ofertę, ale nie będę ukrywać, że propozycja z Dąbrowy Górniczej była korzystniejsza. To dla mnie awans sportowy, ale też satysfakcja, że ktoś docenił moją pracę - twierdzi. Swego czasu w mediach pojawiły się doniesienia o pozostaniu zawodniczki w klubie. - Nie wiem, skąd wzięły się takie doniesienia. Skończył mi się kontrakt z Gwardią i jak każda zawodniczka w tej sytuacji mogłam rozmawiać z innymi zespołami - twierdzi siatkarka. - Rzeczywiście, mówiło się, że Marta będzie grać u nas, ale stało się inaczej. Nie mogliśmy tego przewidzieć - stwierdza Jacek Grabowski, prezes kobiecej Gwardii. Prezes przyznaje, że klub zabiegał o to, żeby siatkarka w kolejnym roku również występowała we Wrocławiu. - Wiedzieliśmy, że Marta rozmawia z innymi klubami. Przedstawiliśmy jej konkretną ofertę, ale pewnego poziomu nie przeskoczymy. Pożegnaliśmy się w miłej atmosferze - twierdzi. Teraz przez działaczami Gwardii kolejne trudne zadanie. Będzie nim znalezienie rozgrywającej, która wspomoże młodą Joannę Wołosz, sprowadzoną niedawno z SMS-u Sosnowiec. Trudno będzie zakontraktować zawodniczkę klasy Haładyn. - Czasu niby jest sporo, ale rynek transferowy jest płytki - kończy Grabowski. Ten post edytował bargidg czw, 18 cze 2009 - 20:07 -------------------- MKS ON TOUR: -->5185 km<---
Record: -->2255 km<--- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT MKS szuka wzmocnień w Rosji i Serbii
Siatkarki MKS-u Dąbrowa Górnicza będą reprezentować Polskę na arenie międzynarodowej. Aby móc pokazać się z dobrej strony, oprócz nowoczesnej hali i kibiców, potrzebny jest mocny zespół. Czy Dąbrowa zbuduje swój dream team? Z klubem pożegnało się kilka zawodniczek: Katarzyna Wysocka (AZS Białystok), Małgorzata Cieśla (AZS Białystok), Aleksandra Liniarska (?) i Ewa Matyjaszek (Farmutil Piła). Natomiast w miejsce tych siatkarek sprowadzono: Katarzynę Gajgał (BKS Bielsko-Biała), Katarzynę Walawender (AZS Białystok) oraz Martę Haładyn (Gwardia Wrocław). – W związku z tym, że będziemy grać w Lidze Mistrzyń, poczyniliśmy odpowiednie wzmocnienia. Myślę, że nowe nabytki znacznie wpłyną na poprawę poziomu naszej gry. Na przełomie lipca i sierpnia spodziewamy się jeszcze jednej zawodniczki, grającej na pozycji przyjęcie-atak. – mówi prezes klubu Robert Karlik. Z zespołu odeszła druga atakująca (Małgorzata Cieśla) i jedyną zawodniczką na tej pozycji jest Magdalena Sadowska. Czy kibice mogą się spodziewać nowej konkurentki Sadowskiej? – Szukamy siatkarki, która byłaby zmiennikiem lub rywalizowałaby z Asią Szczurek na pozycji przyjęcie – atak. Taka zawodniczka musi przede wszystkim wzmocnić przyjęcie, ale być także na tyle dobra, aby mogła występować w ataku i godnie zastępować Magdę. – dodaje prezes. Sternik MKS-u nie zna jeszcze nazwisk siatkarek jakie mogą dołączyć do zespołu, ale wie w jakich państwach będzie ich poszukiwał. – W naszym kraju już nikogo nie znajdziemy. Dlatego menadżerowie szukają dla nas zawodniczek na rynku zagranicznym. W grę wchodzą siatkarki z takich państw jak Serbia, Chorwacja, Rosja i Białoruś. – wyjaśnia Karlik. Dąbrowianki podczas losowania trafiły na włoskie Scavolini Pescaro (z Katarzyną Skowrońską), francuski ASPTT Mulhouse (z trenerką - Teresą Worek) oraz turecki Vakifbank Stambuł. Jak ocenia rywali prezes? – Marketingowo wygląda to rewelacyjnie. Nikomu nie trzeba przypominać, co to za kluby. Regularnie występują w tych rozgrywkach i to z sukcesami. Mecz np. we Francji będzie o tyle ciekawy, że połowa mieszkańców tego miasta, to Polacy. Liczę na pełną halę kibiców i głośny doping. – kontynuuje. O ile marketingowo rywalizacja wygląda fantastycznie, to sportowo już nie bardzo. Czy młode zawodniczki MKS-u poradzą sobie ze stresem i poziomem rywalizacji? – Kiedyś trzeba podnieść tą rękawice i zobaczyć jak to wygląda. Będzie to doskonała szkoła dla takich siatkarek jak Krysia Tkaczewska czy Ewelina Sieczka. Myślę, że to doświadczenie przełoży się na lepszą postawę zespołu w Pluslidze. Pamiętajmy również, że w naszej drużynie jest kilka doświadczonych zawodniczek, które grały już w pucharach i reprezentacji kraju. Młodość i doświadczenie to dobra mieszanka. – tłumaczy Karlik. MKS czeka ciężki sezon. Oprócz gry w Lidze Mistrzyń, Pluslidze Kobiet jest także rywalizacja w Pucharze Polski. Jakie cele stawia sobie klub przed nowymi rozgrywkami? – W polskiej lidze chcemy przede wszystkim awansować do czwórki, a później kto wie, może uda się powalczyć o medal? Jeżeli chodzi o grę w europejskich pucharach, to musimy się sprawdzić pod względem organizacyjnym. To jest ogromne wyzwanie. Poprzeczka postawiona jest bardzo wysoko. Jednak mam nadzieję, że damy sobie radę. – mówi prezes sosnowiec.info -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Chciała grać z idolką dziś Marta Haładyn to nowy nabytek MKS-u. Opuściła Gwardię Wrocław, by rywalizować o jak najwyższe cele w lidze. Jest pełna zapału do treningów Trenerzy MKS Dąbrowa Górnicza długo szukali drugiej rozgrywającej, która zastąpiłaby Ewę Matyjaszek i była alternatywą dla Magdaleny Śliwy. Dąbrowscy szkoleniowcy jak i władze klubu penetrowali rynek w celu znalezienia zawodniczki młodej, perspektywicznej, ale już z bagażem doświadczeń. Wydaje się, że lepiej trafić nie mogli. W minionym sezonie Marta Haładyn była pierwszą rozgrywającą Gwardii Wrocław, regularnie występował w kadrze B, a kilka dni po transferze do MKS została powołana do pierwszej reprezentacji, która w najbliższych dniach będzie rywalizować w Rzeszowie w kwalifikacjach do mistrzostw świata. Obecnie nowa rozgrywająca wraz z koleżankami klubowymi: Eweliną Sieczką i Krystyną Tkaczewską przebywa na Uniwersjadzie w Belgradzie. Marta Haładyn ma 21 lat i 180 centymetrów wzrostu. Zaczynała karierę w Gwardii Wrocław, ale w Zagłębiu na pewno nie będzie czuć się obco. Nowy nabytek dąbrowskiego klubu ma za sobą okres spędzony w Szkole Mistrzostwa Sportowego w sąsiednim Sosnowcu. Po ukończeniu liceum wróciła do stolicy Dolnego Śląska. Teraz znów będzie występować w naszym regionie. - Skorzystałam z oferty klubu, który będzie grał o znacznie wyższe cele, niż Gwardia Wrocław. Nie chodzi tutaj tylko o ligę, ale także o możliwość występów w prestiżowej Lidze Mistrzów. Przyjście do MKS to dla mnie na pewno sportowy awans. Oferta klubu z Dąbrowy była także korzystniejsza finansowo, ale przede wszystkim zadecydowały względy sportowe - podkreśla Marta Haładyn, która nie boi się rywalizacji o miejsce w składzie z Magdaleną Śliwą. - Przede wszystkim chciałabym podkreślić, że Magda to moja idolka. Zawsze ją podpatrywałam, podziwiałam. Jestem niezwykle szczęśliwa, że będę mogła grać z nią w jednej drużynie. Na pewno dużo się od niej nauczę. Co do rywalizacji to myślę, że będzie to bardziej współpraca. Przed nami ciężki sezon, wiele spotkań. Na pewno nie przyszłam tutaj tylko po to, aby statystować. Nie to było moim celem. Zresztą pewne rzeczy zostały ustalone podczas składania podpisu pod kontraktem i jestem przekonana, że będą one respektowane. Chcę grać, pomóc drużynie i myślę, że wszystko dobrze się ułoży - dodaje Haładyn, dla której ostatnie tygodnie to prawdzie szalony okres. Przenosiny do nowego klubu, powołanie do pierwszej reprezentacji, wyjazd na Uniwersjadę. - Zdaje sobie sprawę z tego, że ten awans sportowy, jakim jest powołanie na najbliższe mecze pierwszej reprezentacji w dużej mierze jest spowodowany kłopotami zdrowotnymi kliku zawodniczek. Cieszę się z powołania do reprezentacji, ale zdaję sobie sprawę z mojego miejsca w szeregu. Przede mną jeszcze wiele nauki, ale chętnie podejmę to wyzwanie. Jedno jest pewne. To wszystko co teraz się dzieje wokół mnie mobilizuje do jeszcze cięższej pracy. To dla mnie wyjątkowo gorące lato - mówi Haładyn. Ściągniecie byłej rozgrywającej Gwardii Wrocław to praktycznie ostatni transfer do dąbrowskiego klubu. Przypomnijmy, że wcześniej MKS pozyskał Katarzynę Gajgał (również została powołana na turniej kwalifikacyjny MŚ - przyp. red.) oraz Katarzynę Walawender. Z klubu odeszły z kolei Katarzyna Wysocka i Ewa Matyjaszek. Prawdopodobnie ich los podzieli również Małgorzata Cieśla, której pozyskaniem zainteresowany jest AZS Białystok. Wcześniej kontrakt z klubem z Podlasia podpisała Wysocka. Krzysztof Polaczkiewicz - POLSKA Dziennik Zachodni Trochę jest w poprzednim artykule - wlejonym przez Szera, trochę w powyzszym. Razem, mniej/więcej tworzą obraz ruchów transferowych w MKS-e. Z tym, że odeszła Beata Strządała a Ola została. Już w najbliższym czasie wszytko się wyjaśni, bo to już tylko trzy tygodnie do wznowienia treningów. Pozosatje mieć nadzieję, że na grzę w MKS-e zdecyduje się jakaś "rasowa" atakująca. Uwzgledniajać, że ma pochodzić z za granicy - kogo chcieli byście oglądać w hali "Centrum"? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: nie, 12 lip 09 Nr użytkownika: 3,385 Płeć: Mężczyzna GG: 3726356 ![]() |
Siema. Nie chce mi się tego czytać całego wiec możecie mi powiedzieć kto przyszedł do mks-u??
Z góry dzięki i pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Jaqueline zagra w polskiej lidze? dzisiaj, 12:01 MKS Dąbrowa Górnicza Drużyna siatkarek MKS Dąbrowa Górnicza, która nieoczekiwanie dostała "dziką kartę" do udziału w Lidze Mistrzyń, niebawem zyska nowego, strategicznego sponsora - czytamy w dzienniku "Sport". To pozwoli im także na wzmocnienia kadrowe. Działacze klubu zwrócili się do Andrzeja Grzyba , znanego menedżera , o znalezienie dobrej siatkarki. Dziennikarze "Sportu" nie wykluczają nawet sprowadzenia 25-letniej brazylijskiej przyjmującej Jaqueline Carvalho , która wyróżnia się nie tylko umiejętnościami, ale również urodą. Więcej szczegółów w "Sporcie" www.siatka.org Czyżby hit porównywalny ze ściągnięciem Abramova do Jastrzębskiego Węgla? (w końcu Mistrzyni Olimpijska z Pekinu ) |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy się śmiać czy płakać... Hymmmm Strefa Siatkówki schodzi poziomem do Faktu...
|
|
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak ta dupeczka będzie u nas grała to pozwalam Wam co najmniej 5 razy w ciagu seta skandowac jej nazwisko
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() EC'09 ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 424 Dołączył: nie, 07 gru 08 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 2,813 Płeć: Mężczyzna GG: 2245908 ![]() |
ta i wprowadzimy nową przyśpiewkę...
"pokaż cycki, pokaż cycki" xD hehehe Ten post edytował Coelho czw, 16 lip 2009 - 16:33 -------------------- Ekipa Centrum '09 [EC'09]
MKS ON TOUR: Sezony: 2 Razem: 6878 Ostatni: 2350 Najdalszy: 2350 <p> A co w tym pięknego? Poświęcenie, które każdy z nas wkładał w to żeby jechać za swa drużyną. Miłość nie za pieniądze nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których się nigdy nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, za kolegów, którzy staneli zawsze murem. Każdego dnia dziękuje bogu że jestem kibicem a nie typem, dla którego liczy się kasa i pozycja. |
|
|
![]()
|
|
Musi sezon ogórkowy na całego i dziennikarze się nudzą, bo te bzdury powtarza reprezentacja.net
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
A prawda jest taka że w 'sporcie' są przytaczane wypowiedzi tego menedżera Grzyba który mówi mniej więcej tak: "Jeśli MKS znajdzie 1mln zł. to możemy ściągnąć nawet Jaqueline'
Także to raczej bajki bo skoro najbogatsza Muszyna ma budżet 3-3,5 mln (jeśli źle podaje to poprawcie) to DG nie bedzie miala wiecej kasy i nie wyda 1/3 budżetu na 1 zawodniczke ![]() |
|
|
![]()
|
|
Sezon ogórkowy w pełni...
CYTAT [...]Spektakularne wzmocnienia szykują działacze MKS Dąbrowa Górnicza, który w przyszłym roku zagra w Lidze Mistrzów. Informacja o pozyskaniu Brazylijki Jaqueline okazała się co prawda kaczką dziennikarską (Jaqueline podpisała kontrakt z Osasco Sao Paolo), ale Dąbrowa Górnicza jest zainteresowana Amerykanką Jordan Larson.[...]
supervoley.pl -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ze strony klubowej Agata Karczmarzewska - Pura została 12 zawodniczką MKSu
|
|
![]()
|
|
![]() EC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 547 Dołączył: nie, 16 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza-Centrum Nr użytkownika: 958 Płeć: Mężczyzna GG: 9808465 ![]() |
Spektakularne wzmocnienie na miarę Ligi Mistrzyń to to nie jest, ale zawsze coś.
-------------------- Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.
|
|
|
![]()
|
|
Spektakularne wzmocnienie na miarę Ligi Mistrzyń to to nie jest, ale zawsze coś. No ja też spodziewałem się czegoś więcej ale właściwie .... do wczoraj - bo to właśnie wtedy kierownik hali oznajmił że najprawdopodobniej zostanie "dziewczyna z Muszyny" No cóż obyśmy się mylili co do umiejętności Agaty |
|
|
![]()
|
|
Po zapowiedziach prezesa Karlika, że szukają wzmocnień za granicą, wszyscy liczyli na coś więcej.Ale cóz, wszystko wyjdzie w praniu.
|
|
![]()
|
|
Witamy serdecznie wszystkie nowe zawodniczki
![]() Garść suchych statystyk. Na wątpliwości i pytania odpowiedz da zapewne nadchodzący sezon ![]() PUNKTY Zawodniczki Specjalność Drużyna Rozegrane Mecze Roz. sety PUNKTY ZPk PUNKTY na SET 1 Mroczkowska Katarzyna środkowy Impel Gwardia Wroclaw 27 106 510 182 4,81 2 Wozniakowska Anna przyjmujący Calisia Kalisz 23 88 452 170 5,14 3 Kowalkowska Ewa atakujący GCB Centrostal Bydgoszcz 28 102 428 150 4,2 4 Baranska Anna przyjmujący BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 101 422 214 4,18 5 Zebrowska Izabela atakujący Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 27 98 421 132 4,3 6 Wellna Katarzyna atakujący Gedania Zukowo 27 105 415 149 3,95 7 Skowronska Elzbieta przyjmujący Gedania Zukowo 27 102 400 128 3,92 8 Kosmatka Agnieszka atakujący Farmutil Pila 28 109 382 143 3,5 9 Jagielo Aleksandra przyjmujący MKS Muszynianka Fakro Muszyna 28 109 354 159 3,25 10 Bamber Natalia atakujący BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 95 344 127 3,62 11 Kuligowska Joanna przyjmujący GCB Centrostal Bydgoszcz 28 103 327 149 3,17 12 Kaczorowska Klaudia przyjmujący Farmutil Pila 28 108 320 147 2,96 13 Karczmarzewska-Pura Agata przyjmujący Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 27 94 319 127 3,39 14 Fratczak Kamila atakujący MKS Muszynianka Fakro Muszyna 28 98 317 105 3,23 15 Bednarek Agnieszka środkowy Farmutil Pila 28 109 311 135 2,85 16 Szczurek Joanna przyjmujący MKS Dabrowa Górnicza 28 96 300 123 3,12 17 Hendzel Alena środkowy Farmutil Pila 28 99 298 139 3,01 18 Horka Helena przyjmujący BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 88 285 127 3,24 19 Koczorowska Dominika środkowy Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 27 96 282 105 2,94 20 Zemstova Natalya środkowy Gedania Zukowo 24 96 281 102 2,93 21 Efimienko Zuzanna środkowy Impel Gwardia Wroclaw 27 106 278 127 2,62 22 Wysocka Katarzyna środkowy MKS Dabrowa Górnicza 28 91 268 104 2,95 23 Mirek Joanna przyjmujący MKS Muszynianka Fakro Muszyna 28 87 266 129 3,06 24 Sciurka Dorota przyjmujący KPSK Stal Mielec 23 86 260 106 3,02 25 Mróz Katarzyna środkowy GCB Centrostal Bydgoszcz 28 102 258 97 2,53 26 Baranska Bogumila przyjmujący Impel Gwardia Wroclaw 26 97 250 96 2,58 27 Chojnacka Anita atakujący Calisia Kalisz 23 88 246 78 2,8 28 Dazblaz Ewelina środkowy KPSK Stal Mielec 23 84 242 110 2,88 29 Kuczynska Dominika środkowy GCB Centrostal Bydgoszcz 28 102 238 98 2,33 30 Dziekiewicz Eleonora środkowy BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 91 237 126 2,6 31 Pycia Sylwia środkowy MKS Muszynianka Fakro Muszyna 28 101 233 128 2,31 32 Tokarska Maja środkowy Gedania Zukowo 23 85 230 103 2,71 33 Sadowska Magdalena atakujący MKS Dabrowa Górnicza 27 77 229 89 2,97 34 Zaroslinska Katarzyna atakujący KPSK Stal Mielec 23 74 212 67 2,86 35 Sieczka Ewelina przyjmujący MKS Dabrowa Górnicza 28 83 207 101 2,49 36 Kruk Aleksandra przyjmujący Impel Gwardia Wroclaw 27 98 204 86 2,08 37 Walawender Katarzyna przyjmujący Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 27 99 202 72 2,04 38 Teixeira Michela przyjmujący Farmutil Pila 28 106 195 87 1,84 39 Pykosz Dorota środkowy MKS Muszynianka Fakro Muszyna 28 84 190 88 2,26 40 Wojcieska Sylwia środkowy Calisia Kalisz 23 88 189 98 2,15 41 Lis Malgorzata środkowy MKS Dabrowa Górnicza 28 86 186 92 2,16 42 Hardzeyeva Tatsiana przyjmujący GCB Centrostal Bydgoszcz 28 80 185 70 2,31 43 Studzienna Jolanta środkowy BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 84 178 93 2,12 44 Sieradzan Dominika przyjmujący Calisia Kalisz 23 83 175 76 2,11 45 Nuszel Natalia przyjmujący Gedania Zukowo 27 100 174 80 1,74 46 Plchotova Ivana środkowy MKS Muszynianka Fakro Muszyna 28 84 173 101 2,06 47 Niedzwiecka Iwona przyjmujący KPSK Stal Mielec 23 73 170 78 2,33 48 Mieszala Marlena środkowy Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 27 97 159 85 1,64 49 Toborek Ewelina środkowy Calisia Kalisz 21 81 158 71 1,95 50 Skorupa Malgorzata środkowy KPSK Stal Mielec 23 80 145 73 1,81 51 Czerwinska Marta przyjmujący Impel Gwardia Wroclaw 27 96 138 61 1,44 52 Sliwa Magdalena rozgrywający MKS Dabrowa Górnicza 28 97 128 64 1,32 53 Kucharska Edyta środkowy Farmutil Pila 28 92 126 45 1,37 54 Kaczor Joanna atakujący MKS Muszynianka Fakro Muszyna 28 64 115 39 1,8 55 Gajgal Katarzyna środkowy BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 57 113 56 1,98 56 Belcik Izabela rozgrywający MKS Muszynianka Fakro Muszyna 28 89 101 63 1,13 57 Sadurek-Mikolajczyk Milena rozgrywający Farmutil Pila 28 109 98 63 0,9 57 Strzadala Beata przyjmujący MKS Dabrowa Górnicza 28 49 98 33 2 59 Skorupa Katarzyna rozgrywający BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 103 91 55 0,88 59 Zielinska Kinga przyjmujący GCB Centrostal Bydgoszcz 21 42 91 34 2,17 61 Wilk Agata przyjmujący KPSK Stal Mielec 22 65 89 49 1,37 62 Rosner Milena przyjmujący MKS Muszynianka Fakro Muszyna 27 64 85 44 1,33 62 Wilczynska Marzena przyjmujący MKS Dabrowa Górnicza 28 63 85 39 1,35 64 Ciaszkiewicz Karolina przyjmujący BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 63 83 41 1,32 65 Szafraniec Aleksandra środkowy Impel Gwardia Wroclaw 27 76 82 41 1,08 65 Lukaszewska Marta atakujący KPSK Stal Mielec 23 55 82 27 1,49 67 Okuniewska Berenika środkowy BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 74 80 32 1,08 68 Kaliszuk Tamara atakujący Gedania Zukowo 27 65 74 31 1,14 69 Savochina Yana rozgrywający Gedania Zukowo 24 93 67 35 0,72 70 Muhlsteinova Lucie rozgrywający Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 27 96 63 47 0,66 71 Haladyn Marta rozgrywający Impel Gwardia Wroclaw 27 105 59 33 0,56 72 Godos Magdalena rozgrywający Calisia Kalisz 23 88 56 34 0,64 72 Naczk Monika środkowy GCB Centrostal Bydgoszcz 28 83 56 33 0,67 72 Liniarska Aleksandra środkowy MKS Dabrowa Górnicza 28 32 56 28 1,75 75 Smak Monika rozgrywający GCB Centrostal Bydgoszcz 26 98 54 31 0,55 76 Kasprzyk Izabela atakujący GCB Centrostal Bydgoszcz 28 44 52 18 1,18 77 Szkudlarek Wioletta środkowy Impel Gwardia Wroclaw 14 49 51 25 1,04 78 Olczyk Karolina rozgrywający KPSK Stal Mielec 23 60 46 31 0,77 79 Szymanska Aleksandra środkowy Gedania Zukowo 26 48 36 16 0,75 80 Srutowska Agnieszka rozgrywający MKS Muszynianka Fakro Muszyna 28 75 31 19 0,41 80 Zwiazek Anna atakujący KPSK Stal Mielec 18 28 31 10 1,11 82 Truchanova Katarina przyjmujący Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 18 35 30 14 0,86 82 Szeszko Joanna przyjmujący Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 27 39 30 4 0,77 84 Dutkiewicz Paulina środkowy KPSK Stal Mielec 23 25 28 15 1,12 84 Szczygielska Marta przyjmujący Farmutil Pila 26 46 28 6 0,61 86 Ordak Justyna rozgrywający KPSK Stal Mielec 23 62 25 20 0,4 86 Nowakowska Dominika przyjmujący GCB Centrostal Bydgoszcz 28 83 25 15 0,3 88 Kalinowska Katarzyna środkowy Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 26 42 19 9 0,45 89 Wawrzyniak Magdalena atakujący Calisia Kalisz 23 44 15 9 0,34 89 Tanaka Masami przyjmujący Calisia Kalisz 22 45 15 9 0,33 91 Lunkiewicz Justyna rozgrywający GCB Centrostal Bydgoszcz 28 39 14 4 0,36 92 Starzyk Agnieszka przyjmujący Impel Gwardia Wroclaw 7 5 13 5 2,6 93 Frackowiak Joanna przyjmujący Farmutil Pila 7 12 9 3 0,75 94 Ciesla Malgorzata atakujący MKS Dabrowa Górnicza 28 12 8 5 0,67 95 Kupisz Malgorzata rozgrywający Impel Gwardia Wroclaw 12 33 7 3 0,21 96 Wysocka Katarzyna libero GCB Centrostal Bydgoszcz 27 97 6 3 0,06 97 Waligóra Iwona przyjmujący BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 15 5 2 0,33 97 Pasznik Aleksandra rozgrywający Gedania Zukowo 24 52 5 2 0,1 99 Kaczmar Anna rozgrywający BKS Aluprof Bielsko-Biala 27 47 4 4 0,09 99 Wojtowicz Gabriela atakujący Farmutil Pila 28 13 4 1 0,31 101 Kasprów Ewa rozgrywający Farmutil Pila 28 26 3 2 0,12 101 Wawrzyniak Katarzyna rozgrywający Calisia Kalisz 23 33 3 2 0,09 101 Manikowska Anna rozgrywający Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 27 45 3 1 0,07 104 Jagiello Agnieszka libero Impel Gwardia Wroclaw 27 84 2 2 0,02 104 Wajda Ewa rozgrywający Impel Gwardia Wroclaw 7 11 2 1 0,18 104 Matyjaszek Ewa rozgrywający MKS Dabrowa Górnicza 28 12 2 1 0,17 104 Saad Magdalena libero Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 27 101 2 1 0,02 104 Maj Paulina libero Farmutil Pila 28 109 2 1 0,02 109 Solodkowicz Anna przyjmujący Gedania Zukowo 1 3 1 0 0,33 109 Gierak Ilona przyjmujący Pronar Zeto Astwa AZS Bialystok 27 19 1 0 0,05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT "Sucha” na deser
Dąbrowscy kibice mogą już spać spokojnie. Ostatnią zawodniczką MKS-u została atakująca AZS-u Białystok Agata Karczmarzewska-Pura i skład jest już zamknięty. Popularna „Sucha” poszła w ślady przyjmującej Katarzyny Walawender, która miała okazję grać z Karczmarzewską w poprzednim sezonie w barwach drużyny z Białegostoku. Najwyraźniej usłyszała, jaka świetna atmosfera panuje w dąbrowskiej ekipie i postanowiła również przenieść się do naszego regionu. Tym samym ostatnia pozycja, na którą trener Waldemar Kawka szukał zawodniczki, została zajęta. Dąbrowianki już w spokoju mogą przygotowywać się do najbliższego sezonu, w którym na początek zmierzą się Gwardią Wrocław (24.10.). Nie jest tajemnicą, że trener Kawka szukał doświadczonej atakującej, która w razie problemów kadrowych lub słabszej formy koleżanek nie tylko w rozgrywkach ligowych, ale i europejskich pucharach, będzie mogła zagrać także w przyjęciu. Biorąc pod uwagę te kryteria, wybór Karczmarzewskiej - Pury jest strzałem w dziesiątkę. 31-letnia siatkarka ma za sobą nie tylko solidne występy w lidze, ale posiada także przeszłość reprezentacyjną. Oprócz epizodu w Białymstoku, występowała w takich zespołach jak: Dick Black Andrychów, BKS Bielsko-Biała, Stal Mielec, PTPS Piła, MKS Muszynianka. Nie wolno także zapomnieć o reprezentowaniu przez nią barw włoskiego zespołu Airone Terra Sarda Tortoli oraz rosyjskiej ekipy Tulica Tulamasz Tula. Nowy „nabytek” MKS-u mierzy 188 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest brązową medalistką mistrzostw Europy juniorek. Największe sukcesy odnosiła jednak jako seniorka. W barwach Muszynianki wywalczyła mistrzostwo Polski (2008) oraz Puchar Polski (2003). Poza tym dwa razy sięgnęła po wicemistrzostwo Polski (1998, 2000) i raz po brązowy medal (2001). Miejmy nadzieję, że tak utytułowana siatkarka będzie nie tylko wzorem dla młodszych koleżanek, ale i pociągnie dąbrowski zespół do walki o medale mistrzostw Polski i przyzwoity występ w Lidze Mistrzyń. Ostateczny skład MKS-u na najbliższy sezon: Rozgrywające: Marta Haładyn, Magdalena Śliwa Środkowe: Katarzyna Gajgał, Aleksandra Liniarska, Małgorzata Lis Przyjmujące: Ewelina Sieczka, Joanna Staniucha-Szczurek, Katarzyna Walawender, Marzena Wilczyńska Atakujące: Agata Karczmarzewska-Pura, Magdalena Sadowska Libero: Krystyna Tkaczewska sportowezaglebie.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czyli przybyły
Marta Haładyn - Wrocław Katarzyna Walawender - Białystok Agata Karczmarzewska-Pura - Białystok Katarzyna Gajgał - Bielsko Biała a ubyły ?? bo nie pamietam |
|
|
![]()
|
|
Beata Strządała - Murowana Goślina (?)
Katarzyna Wysocka - AZS Białystok Małgorzata Cieśla - AZS Białystok Ewa Matyjaszek - PTPS Piła |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czyli jak oceniacie zmiany na Plus czy na Minus ?? Ja nie jestem akurat zbyt zorientowany;)
|
|
|
![]()
|
|
Na plus choć mogłoby być jeszcze lepiej
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:58 |