![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tu zajmijmy sie komentarzami o wrażeniach w CH Pogoria, natomiast tamten temat zostawmy na komentowanie budowy CH Pogoria jak i remontów w jej otoczeniu. Mysle ze taki podział powinien być dobry.
Ten post edytował kwintosz czw, 27 lis 2008 - 21:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
W takim razie moje wrażenia negatywne:
1. Od dnia otwarcia nie działa jedna winda, przez jakiś czas nieczynne były obie. 2. W KFC ciągłe kolejki (z reguły czynne dwie kasy), w dodatku dostałem tam wybrakowany kubełek ![]() 3. W dalszym ciągu (dwa tygodnie od otwarcia przypominam, byłem ostatnio w weekend) jest brudno - cokoliki, witryny, wózki realowskie są pokryte pyłem lub rozmazanym pyłem (jakby ktoś brudną szmatą mył). Rozumiem, że spieszyli się na otwarcie, ale do diabła, dwa tygodnie to chyba dość czasu, żeby to umyć? 4. Szyba w drzwiach od parkingu pęknięta od początku - i znów, dwa tygodnie to za mało, żeby ją wymienić? 5. Część oświetlenia na parkingu już nie działa ![]() Ogólnie centrum mi się podoba, ale te utrzymujące się niedoróbki powodują, że zaczynam czuć się jak dzikus, który dostał szklane paciorki i ma się cieszyć ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
3. W dalszym ciągu (dwa tygodnie od otwarcia przypominam, byłem ostatnio w weekend) jest brudno - cokoliki, witryny, wózki realowskie są pokryte pyłem lub rozmazanym pyłem (jakby ktoś brudną szmatą mył). Rozumiem, że spieszyli się na otwarcie, ale do diabła, dwa tygodnie to chyba dość czasu, żeby to umyć? Wszechobecny kurz wynika z tego, że po wyjściu ostatniego klienta ruszają do boju ekipy budowlane i robią poprawki. Wczoraj np. malowano z podnośnika ściany głównego świetlika. W najbliższym czasie ma być odbiór obiektu przez przedtawicieli centrali z zagranicy, dlatego śpiesza się z poprawkami jak mogą. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Wszechobecny kurz wynika z tego, że po wyjściu ostatniego klienta ruszają do boju ekipy budowlane i robią poprawki. Wczoraj np. malowano z podnośnika ściany głównego świetlika. W najbliższym czasie ma być odbiór obiektu przez przedtawicieli centrali z zagranicy, dlatego śpiesza się z poprawkami jak mogą. Wiesz co - IMHO przy malowaniu tak się kurzyć nie powinno, to raczej wygląda jak skutki szlifowania gładzi. A że w środku sklepów jest raczej czysto, więc podejrzewam raczej brud 'przetrwały' sprzed otwarcia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiesz co - IMHO przy malowaniu tak się kurzyć nie powinno, to raczej wygląda jak skutki szlifowania gładzi. A że w środku sklepów jest raczej czysto, więc podejrzewam raczej brud 'przetrwały' sprzed otwarcia. Nie tylko malowanie.. po przejściu ekipy od poprawiania sufitów u mnie w sklepie rano na podłodze mieliśmy centymetrową warstwę kurzu i śmieci :-/ A myjemy nawet parę razy dziennie. Tak samo wygląda rano przed otwarciem pasaż zanim go umyją. |
|
|
![]()
|
|
Nie tylko malowanie.. po przejściu ekipy od poprawiania sufitów u mnie w sklepie rano na podłodze mieliśmy centymetrową warstwę kurzu i śmieci :-/ A myjemy nawet parę razy dziennie. Tak samo wygląda rano przed otwarciem pasaż zanim go umyją. Chyba, że tak - czyli witryny od zewnątrz myje CH, a nie konkretny sklep? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: wto, 04 kwi 06 Skąd: DG - korzeniec Nr użytkownika: 198 GG: 105879 ![]() |
Przy wyjściu na parking widać na suficie zacieki - nieszczelny dach był. Chyba już to zrobili, niestety wiąże się to z poprawkami gipsowymi na łączeniach płyt - przy tej wysokości w czasie szlifowania pył będzie leciał wszędzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
W temacie "CH Pogoria" kilka czy kilkanaście dni przed otwarciem stwierdziłem, że CH nie jest jeszcze gotowe na otwarcie go 7.11! Co niektórzy chcieli mnie zjeść, że wszystko gotowe, że zgodnie zplanem itd. A teraz wychodzi, że miałem rację! Można było poczekać tydzień i wszystko zrobić na tip-top, a nie teraz na chybcika poprawiać. A potem narzekanie, że kurz, brud.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
A - jeszcze mi się tak przypomniało - w pustym (w dniu otwarcia) miejscu obok Dominium jest Zielona Budka (czy też Ice Cafe - według planu na stronie). Sphinx się całkiem wycofał? Wiecie coś?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sfinx na planie jest obok KFC, ale tam jest aktualnie ściana
![]() |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
może Sphinx będzie w tym komisariacie bo w jakim tekscie na forum kiedyś było mówione że tam ma być powierzchnia restauracyjna (jeśli dobrze pamiętam)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
I gdzie jest Deep?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: pią, 09 mar 07 Skąd: DG-Strzemieszyce Nr użytkownika: 546 Płeć: Mężczyzna GG: 6540816 ![]() |
nie wiem czy ktoś to zauważył, a raczej wyczuł, że pomiędzy sklepami KAZAR i GREENPOINT coś strasznie śmierdzi, nie wiem co, ale śmierdzi i tyle! W pogori byłem kilka razy i za każdym razem jak przechodziłem tamtędy coś zalatywało!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: sob, 01 lis 08 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 2,293 Płeć: Kobieta GG: 8646382 ![]() |
pewnie z tego pospiechu wmurowali kogos zywcem... to sie teraz rozklada
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 105 Dołączył: nie, 24 gru 06 Skąd: golonog Nr użytkownika: 382 ![]() |
leciałem nad marketem jakos tak dzień po otwarciu. Fajnie to wyglądało, widać było ludzi w srodku przez swietlik... a dach dopiero w budowie.. spora ekipa coś tam z dachem majstrowała. Przeził mnie widok parkingu i ilości samochodów (pakingowi tam chyba ruchem sterowali). Jakoś nie potrafie zrozumieć czemu ludzie lgna jak muchy do nowootwartch wielkich sklepów.
Pozdro Dzygit Ten post edytował Dzygit czw, 27 lis 2008 - 14:35 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sphinx, lub inna podobna, niedroga ale miła restauracyjka pasuje jak nic obok KFC! Jest miejsce na kuchnie, stoliki dla gości wewnątrz i zewnątrz - mam nadzieję, że jednak tak powstanie, pomimo, że nic się tam nie dzieje i nic nie ma na stronie Pogorii
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
leciałem nad marketem jakos tak dzień po otwarciu. Fajnie to wyglądało, widać było ludzi w srodku przez swietlik... a dach dopiero w budowie.. spora ekipa coś tam z dachem majstrowała. Przeził mnie widok parkingu i ilości samochodów (pakingowi tam chyba ruchem sterowali). Jakoś nie potrafie zrozumieć czemu ludzie lgna jak muchy do nowootwartch wielkich sklepów. Pozdro Dzygit nie zrobiles fotek? Wogole to kiedys nam obiecales fotki DG z lotu ptaka ![]() Ale wkolko sie to samo powtarza. Sphinx ma byc obok KFC, a na Deep tez jest miejsce. A z wykonczeniem to tak juz jest wszedzie, taka to nowa polska tradycja zwiazana z otwieraniem CH. Zawsze sa mniejsze lub wieksze poprawki. Dobrze, ze sie nic nie zawalilo podczas budowy. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: nie, 28 wrz 08 Skąd: MDC Nr użytkownika: 1,492 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W takim razie moje wrażenia negatywne: 1. Od dnia otwarcia nie działa jedna winda, przez jakiś czas nieczynne były obie. 2. W KFC ciągłe kolejki (z reguły czynne dwie kasy), w dodatku dostałem tam wybrakowany kubełek ![]() 3. W dalszym ciągu (dwa tygodnie od otwarcia przypominam, byłem ostatnio w weekend) jest brudno - cokoliki, witryny, wózki realowskie są pokryte pyłem lub rozmazanym pyłem (jakby ktoś brudną szmatą mył). Rozumiem, że spieszyli się na otwarcie, ale do diabła, dwa tygodnie to chyba dość czasu, żeby to umyć? 4. Szyba w drzwiach od parkingu pęknięta od początku - i znów, dwa tygodnie to za mało, żeby ją wymienić? 5. Część oświetlenia na parkingu już nie działa ![]() Ogólnie centrum mi się podoba, ale te utrzymujące się niedoróbki powodują, że zaczynam czuć się jak dzikus, który dostał szklane paciorki i ma się cieszyć ![]() zacytuje całość, bo nie wiem co wyciąć... chłopie, musisz mieć przykre życie :/ sorry, ale jak czytam takie pierdoły to mi się śmiać chce ![]() to wybieraj się do plejady, czy M1, a nie tu!! no ale pod plejada widziałem, rysę na ławce przed wejściem, a w M1 jeden wózek miał koło krzywe, więc Tobie się tam podobać nie będzie i będziesz się czuł jak dzikus :/ porażka stary, porażka :/ |
|
|
![]()
|
|
zacytuje całość, bo nie wiem co wyciąć... chłopie, musisz mieć przykre życie :/ sorry, ale jak czytam takie pierdoły to mi się śmiać chce ![]() Nudzi Ci się? To idź teraz do wątku o budowie Pogorii i tam czepiaj się do każdego posta dotyczącego niedoróbek. Zejdzie czas do Mikołaja ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: nie, 28 wrz 08 Skąd: MDC Nr użytkownika: 1,492 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nudzi Ci się? To idź teraz do wątku o budowie Pogorii i tam czepiaj się do każdego posta dotyczącego niedoróbek. Zejdzie czas do Mikołaja ![]() to nawet tam nie wchodzę ![]() naprawdę dziwie się dlaczego wszyscy są tak marudni :/ nie ważne co mają zawsze jest źle... Pewnie lepiej by było jakby nie wybudowali pogorii!! bo tu dziura tam pęknięcie, tam co innego... Zamiast się cieszyć, że wreszcie coś blisko jest, to jak zwykle tylko narzekania!! Wśród znajomych w zasadzie tylko ja nie narzekam!! najlepsze jest to, że wciąż tam chodzą, ale narzekają :/ Pewnie z Wami tu podobnie ![]() ale podobno to nasza narodowa cecha, więc co zrobić... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to nawet tam nie wchodzę ![]() naprawdę dziwie się dlaczego wszyscy są tak marudni :/ nie ważne co mają zawsze jest źle... Pewnie lepiej by było jakby nie wybudowali pogorii!! bo tu dziura tam pęknięcie, tam co innego... Zamiast się cieszyć, że wreszcie coś blisko jest, to jak zwykle tylko narzekania!! Wśród znajomych w zasadzie tylko ja nie narzekam!! najlepsze jest to, że wciąż tam chodzą, ale narzekają :/ Pewnie z Wami tu podobnie ![]() ale podobno to nasza narodowa cecha, więc co zrobić... heh zawsze tak jest że narzekają ale łażą wszyscy...ja uważam że CH jest fajne, i tyle:D a komu nie pasuje to niech idzie na "ryneczek" za PKZ ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja tez ciesze sie ze jest! Chodz nie jest to szczyt marzeń. Wieksze zakupy w Realu mozna zrobić, Empik jest, Sklep komputerowy jest , duzy sklep AGD jest, buty tez jest gdzie kupic , pralnia jest jak komus potrzebna , Kino jest , Mac jest, sklep sportowy jest,, sklepy z telefonami są , troche ciuchów tez jest. Nie trzeba juz jak cos jezdzic do Plejady czy M1. Dużo rzeczy mogło by być lepiej no ale nie narzekajmy , mysle ze na wiosne bedzie to lepiej wyglądać jak wokół sie zazieleni
![]() |
|
|
![]()
|
|
A propos ryneczku - w przejściu handel kwitnie w najlepsze, ładne pakieciki włoszczyzny na przykład sprzedają
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() KK#21 ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 356 Dołączył: pią, 21 mar 08 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 1,178 Płeć: Mężczyzna GG: 3890826 ![]() |
A propos ryneczku - w przejściu handel kwitnie w najlepsze, ładne pakieciki włoszczyzny na przykład sprzedają ![]() Jeden starszy pan który sprzedaje włoszczynę pod przejściem pracuje tam 11 lat ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: sob, 01 lis 08 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 2,293 Płeć: Kobieta GG: 8646382 ![]() |
Jeden starszy pan który sprzedaje włoszczynę pod przejściem pracuje tam 11 lat ![]() ![]() a jak ja stalam z ulotkami to sie mnie czepial ze przez nas taki syf w przejsciu... a przeciez my tego nie rzucamy na ulice... tylko ludzie to robia... ale nas sie musza czepiac :/ eh... |
|
|
![]()
|
|
![]() ...nocny wysławiacz firmamentu ... ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 92 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: DG/Cieszyn Nr użytkownika: 721 Płeć: Kobieta ![]() |
dzisiaj pierwszy raz tam poszłam i jestem zawiedziona nie dopasowaniem całego CH do klimatu miejsca w którym powstało.... w Silesii przynajmniej grafiką, nazwą alejek i kilkoma elementami architektonicznymi nawiązali do byłej kopalni i Śląska w ogóle... a tu: do Pogorii to jedynie dopasować można fontanne(nie działająca z resztą) i akwarium(morskie ciepłolubne rybki w Pogorii?)... a i tak to naciągane jest... jakoś nie pasuje mi do DG to miejsce... jakby wylądowało tam ufo do którego można wejść, zrobić zakupy za kosmiczne pieniądze i jak najszybciej uciekać, żeby nie zostać porwanym na obcą wylansowaną planetę...
|
|
|
![]()
|
|
dzisiaj pierwszy raz tam poszłam i jestem zawiedziona nie dopasowaniem całego CH do klimatu miejsca w którym powstało.... w Silesii przynajmniej grafiką, nazwą alejek i kilkoma elementami architektonicznymi nawiązali do byłej kopalni i Śląska w ogóle... a tu: do Pogorii to jedynie dopasować można fontanne(nie działająca z resztą) i akwarium(morskie ciepłolubne rybki w Pogorii?)... a i tak to naciągane jest... jakoś nie pasuje mi do DG to miejsce... jakby wylądowało tam ufo do którego można wejść, zrobić zakupy za kosmiczne pieniądze i jak najszybciej uciekać, żeby nie zostać porwanym na obcą wylansowaną planetę... Silesia podoba ci sie klimatem? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Mhm, Silesia jest dla mnie tak kiczowatym budynkiem, że nie da się tego opisać (w środku jest już lepiej). Ja na miejscu Katowiczan wstydziłbym się tego co im tam postawili. Olbrzymi, plastikowy, kolorowy potworek. Tak brzydkiego z zewnątrz w miarę nowego CH to ja jeszcze nie widziałem (no może Plaza w Sosnowcu).
-------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
Mhm, Silesia jest dla mnie tak kiczowatym budynkiem, że nie da się tego opisać (w środku jest już lepiej). Ja na miejscu Katowiczan wstydziłbym się tego co im tam postawili. Olbrzymi, plastikowy, kolorowy potworek. Tak brzydkiego z zewnątrz w miarę nowego CH to ja jeszcze nie widziałem (no może Plaza w Sosnowcu). Yep, ani SCC ani Plaza ani nawet Plejada architektonicznie nie dorównuje Pogorii:D |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja też ostatnio odwiedziłem to Centrum Handlowe - choć troszkę byłem zmuszony
![]() ![]() A jak się tak wczytuję w te wymieniane na forum usterki i do tego mam już grubszy ogląd własnym okiem to i tak się chyba cieszę, bo jak wynika z osiągnięć firmy Mayland to jest to chyba ich najlepsze CH w 2008 roku w Polsce. Przynajmniej takie teksty szły na wielkim bankiecie w PKZecie, który był zorganizowany właśnie jako zakończenie trzech wielkich projektów w 2008 roku. Tak więc współczuje mieszkańcom Słupska i Opola a z dłuższą wizytą w naszym CH (jeżeli to w ogóle możliwe w moim przypadku) poczekam do końca zimy (no chyba, że będzie bez śniegu) ![]() A wnioski z krótkie wizyty w Empiku - bardziej beznadziejny Empik widziałem tylko w Koszalinie - w obronie jednak powiem, że nie zwiedziłem ich zbyt wiele, a głównie jeżeli tam czegoś szukam to płyt CD z muzyką. W Dąbrowskim Empiku takich płyt prawie nie ma. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
W Dąbrowskim Empiku takich płyt prawie nie ma. Musze się zgodzić. Mały asortyment w naszym Empiku. Mało muzyki, mało gier... A głównie z tego powodu się cieszyłem - że wreszcie w DG będzie duży wybór muzy i gier na pieca. No ale jednak jest inaczej... -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Musicie zrozumieć ze Dąbrowa to nie jest jakies Megalopolis, zeby utrzymac sklep w którym bedzie wszystko. Ile oryginalnych gier sprzeda sie w Dąbrowie miesiecznie ?? a wogóle kto ma teraz czas na granie ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Zacznijmy od tego kto w ogóle kupuje w Empiku
![]() ![]() -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oczywiście macie rację. DG to nie metropolia, a w Empiku jest drogo. Tylko po jakiego jest taki Empik? Bo skoro
CYTAT ...to ostateczność, kiedy nigdzie indziej nie możemy znaleźć jakiejś rzeczy to jak jest szansa, że ją tu znajdziesz?CYTAT Ile oryginalnych gier sprzeda sie w Dąbrowie miesiecznie ?? a wogóle kto ma teraz czas na granie ... A jednak jakaś tam część ludzi jeździ do Katowic i kupuje w Empiku, więc dlaczego nie mieli by kupować w DG?Zresztą ogólnie to mam to gdzieś, bo ja i tak obecnie kupuje większość płyt przez internet, tylko przez chwile się zastanowiłem nad tym jaki sens ma taki EMPIK, bo zawsze wydawało mi się, że te sklepy mimo swej drożny mają sens właśnie wtedy gdy są "pod ręką" i mają ogromny wybór towaru (stąd taka duża marża), ale widocznie jest inaczej, bo zapewne ktoś to dobrze przemyślał, albo stopniowo w miarę zainteresowań klientów będą dostosowywać swój asortyment. A tym czasem ja tam szybko nie zajrzę, bo po jakiego ![]() |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
do empiku to ja przynajmniej chodzę wyłącznie po gazety bo jest niemal na 100% pewne że tam ją kupię gdyż wszystkie osiedlowe sklepiki się nie zaopatrują we wszystko
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: wto, 04 kwi 06 Skąd: DG - korzeniec Nr użytkownika: 198 GG: 105879 ![]() |
Zawsze można zamówić na empik.com i odebrać na miejscu - sam tak dzisiaj zrobiłem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Empik jest potrzebny. Można w nim, w ciepełku wypalcować książki, utłuścić płytki, pognieść czasopisma itd.
Nigdzie indziej tak nie ma, chyba ![]() Empik jak Empik. A ja pamiętam jak płyty na czarnym się kupowało, u Hipa na Mariackiej przegrywało, a teraz wszystko pod nos podstawione, jak nie w sklepie, to w necie i jeszcze kurierem, do przedpokoju dostarczą. I tak jest źle ![]() Dla mnie CH to tylko sklep i już. Duzo jest takich, ale nasz ma bajery. Przed wejściem światełka w podłodze i to na zewnątrz, w mróz świecą. Jestem pod wrażeniem ![]() pozdr... Ten post edytował endriu nie, 30 lis 2008 - 22:25 -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Musze się zgodzić. Mały asortyment w naszym Empiku. Mało muzyki, mało gier... Od jakiegoś czasu chodzą słuchy, że EMPiK zlikwiduje stoiska z muzyką ze względu na nikłe zainteresowanie klientów i kłopoty z zatrudnieniem kompetentnej obsługi. Dla mnie CH to tylko sklep i już. Duzo jest takich, ale nasz ma bajery. Przed wejściem światełka w podłodze i to na zewnątrz, w mróz świecą. Jestem pod wrażeniem ![]() Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości i podtrzymuję swoje zdanie z okresu budowy. Blaszak, jak blaszak ale ma fajną galeryjkę z kładką i placyk z fontanną. ![]() Byłem we czwartek wieczorem. Po pustych korytarzach hulał wiatr - klientów dało się policzyć na palcach rąk i nóg. Z drobiazgów to kosze na śmieci do segregowania odpadów są wielce OK. Za największy plus Pogorii uznaję otwarcie nowego widoku na centrum miasta. Nie znaliśmy Dąbrowy widzianej od tej strony Huty Bankowej. ![]() "Miejsce spotkań", "centrum dla kobiet", "nowy układ komunikacyjny" to jeden wielki marketing na miarę Goździkowej. ![]() Silesia podoba ci sie klimatem? ![]() Panowie, ale jaki klimat może być w CH ? Nawet zapachu pieniędzy już nie ma bo wszyscy płacą plastikiem. ![]() Silesia jest dla mnie tak kiczowatym budynkiem, że nie da się tego opisać (w środku jest już lepiej). Ja na miejscu Katowiczan wstydziłbym się tego co im tam postawili. Dobrze, że nie żądasz od nich popełnienia harakiri bo co by wtedy zrobili sosnowiczanie z ich doliną hipermarketów a'la Auchan. ![]() Ten post edytował bzenek pon, 01 gru 2008 - 09:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() ...nocny wysławiacz firmamentu ... ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 92 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: DG/Cieszyn Nr użytkownika: 721 Płeć: Kobieta ![]() |
nie chodzi mi o to żeby spędzać w CH całych dni(też tylko Empik mnie interesuje) tylko że mogli to zaprojektować w sposób, który nawiązywałby do historii zagłębia... jak już jestem w jakimś budynku to zwracam uwagę jak jest zaprojektowany i tyle...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
mogli to zaprojektować w sposób, który nawiązywałby do historii zagłębia... Znaczy dużą ilość czerwonych sztandarów powiesić ? ![]() Sklep to sklep. Ma być wygodnie, tanio i po drodze. Cała reszta nie interesuje takiej liczby klientów aby brać ich gusta pod uwagę. A i historia lokalna też nikogo już nie interesuje. Ten post edytował bzenek pon, 01 gru 2008 - 11:48 |
|
|
![]()
|
|
jakby sztandary wywiesili to ciekawe miny ludzie by mieli... przyznaje...
![]() |
|
|
![]()
|
|
"Dobrze, że nie żądasz od nich popełnienia harakiri bo co by wtedy zrobili sosnowiczanie z ich doliną hipermarketów a'la Auchan. fnd (2).gif "
Heh śmiejesz się, ale pomyśl o tym tak. Właściwie w samym centrum sporego miasta, które ma jakieś ambicje (przynajmniej cały czas o tym trąbi ;p), na sporej działce staje potworek ^^ To tak jakby koło Wawelu w Krakowie strzelili Reala ;D A co do nawiązań do Zagłębia... Kładka mi się na prawdę bardzo podoba ^^ Szkoda, że nie ma więcej tego typu elementów w całym CH. Tylko te nieszczęsne schody na 3-go maja... -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
Właściwie w samym centrum sporego miasta, które ma jakieś ambicje (przynajmniej cały czas o tym trąbi ;p), na sporej działce staje potworek ^^ To tak jakby koło Wawelu w Krakowie strzelili Reala ;D Heh, Kraków i Wawel akurat mają za..biste szczęście - Sheraton tuż obok Wawelu i potworkowaty hotel (nie pamiętam nazwy) naprzeciwko, po drugiej stronie Wisły. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: wto, 11 mar 08 Skąd: z Dupy Nr użytkownika: 1,151 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zapraszam - > http://nasza-klasa.pl/profile/20618123
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: pią, 04 lip 08 Nr użytkownika: 1,362 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy w pogorii jest sklep "militarny"?? wiem że w dg jest gdzieś koło cmentarza na alejach, ale gdzie dokładnie? i czy w ogóle jest sensowny czy to buda ze scyzorami??
pozdrawiam i dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy w pogorii jest sklep "militarny"?? wiem że w dg jest gdzieś koło cmentarza na alejach, ale gdzie dokładnie? i czy w ogóle jest sensowny czy to buda ze scyzorami?? pozdrawiam i dzięki ![]() w pogorii raczej nie ma, ale ten koło cmentarza mam za oknem. wygląda dosyć porządnie, jest to stacjonarny sklep internetowego http://www.sztucer.pl/ więc pewnie i oferta ta sama, dokładnie mieści się w przy 11listopada, w bloku mickiewicza1 (wejście od tyłu, od parkingu). EOT |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: śro, 10 gru 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan Nr użytkownika: 2,852 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ten na mieckiewicza to dobry sklep i w dg takich rzeczy oprócz tam chyba nie mamy
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: wto, 08 kwi 08 Nr użytkownika: 1,207 Płeć: Kobieta GG: 1413703 ![]() |
Poszukuję piosenki świątecznej,którą czasami puszczają w realu... Śpiewa ją pewien facet a razem z nim chór dzieci. Piosenka jest w języku angielskim, dość wolna, a na końcu kilku wersów zwrotki śpiewane jest słowo CHRISTMAS.
Wiem że wiele nie pomogłam, ale udało mi się nagrać krótki plik (212kb) na keyboardzie tej melodii którą pamiętam. Zatem proszę o jakąkolwiek pomoc! http://rapidshare.com/files/173641455/Plik...io_03_.wav.html |
|
|
![]()
|
|
Poszukuję piosenki świątecznej,którą czasami puszczają w realu... Śpiewa ją pewien facet a razem z nim chór dzieci. Piosenka jest w języku angielskim, dość wolna, a na końcu kilku wersów zwrotki śpiewane jest słowo CHRISTMAS. Wiem że wiele nie pomogłam, ale udało mi się nagrać krótki plik (212kb) na keyboardzie tej melodii którą pamiętam. Zatem proszę o jakąkolwiek pomoc! http://rapidshare.com/files/173641455/Plik...io_03_.wav.html Pliku nie da się ściągnąć (przekroczony limit), ale zaryzykuję strzał w Merry Christmas Johna Lennona: http://pl.youtube.com/watch?v=s8jw-ifqwkM -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: wto, 08 kwi 08 Nr użytkownika: 1,207 Płeć: Kobieta GG: 1413703 ![]() |
właśnie to nie jest ta piosenka z tym że jest trochę do niej podobna. Pierwsze słowa piosenki o którą mi chodzi brzmią podobnie jak początek piosenki White Christmas tylko podkładając pod melodię którą zamieściłam.
Pliku nie da się ściągnąć (przekroczony limit), ale zaryzykuję strzał w Merry Christmas Johna Lennona:http://pl.youtube.com/watch?v=s8jw-ifqwkM Proszę, oto właściwy link do tej melodii:http://odsiebie.com/pokaz/1145133---1760.html
|
|
|
![]()
|
|
A Play już otwarty...
![]() |
|
|
![]()
|
|
.Proszę, oto właściwy link do tej melodii:http://odsiebie.com/pokaz/1145133---1760.html Może coś źle robię przy ściąganiu ale ten utworek ma tylko sekundę i za nic w świecie nie można tam nic rozpoznać. ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
gadanie nie na temat za kilka godzin skasuje troche ostatnich postów!!!!
|
|
|
![]()
|
|
A ja się wczoraj dowiedziałem od jednego z robotników, którzy robią poprawki na terenie CH, że aktualnie w miejscu gdzie ma być Sphinx jest... tzw. "kanciapa" i składzik sprzętu budowlańców, i na razie nie wiadomo kiedy będzie tam coś otwarte. No, ale z drugiej strony to nic oficjalnego, więc trzeba mieć nadzieję...
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Mimo nadchodzacych Swiat nie ma jakiegos duzego tloku. Ludzi sporo, szczegolnie w weekendy, ale tak normalnie w sam raz, bez szalenstwa jakie to bywa w takim okresie.
Dawno nie bylem w starym Realu przy Katowickiej. Pewnie tam duzo ludzi i robia wieksze zakupy. W Realu w Pogoorii zgodnie z przywidywaniami nie ma tloku i nie widac wypelnionych wozkow, wlasciwie to same koszyki i po kilka produktow. Widac, ze do tego Reala wstepuje sie przy okazji, a nie jest on glownym celem. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mimo nadchodzacych Swiat nie ma jakiegos duzego tloku. Ludzi sporo, szczegolnie w weekendy, ale tak normalnie w sam raz, bez szalenstwa jakie to bywa w takim okresie. Dawno nie bylem w starym Realu przy Katowickiej. Pewnie tam duzo ludzi i robia wieksze zakupy. W Realu w Pogoorii zgodnie z przywidywaniami nie ma tloku i nie widac wypelnionych wozkow, wlasciwie to same koszyki i po kilka produktow. Widac, ze do tego Reala wstepuje sie przy okazji, a nie jest on glownym celem. No taki chyba jest zamiar tego CH....zakupy bardziej "ciuchowe" i inne a Real to przy okazji.....ale nie sądze aby na Katowickiej był ruch....sądze że jest jeszcze mniejszy niż w Pogorii... |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
CYTAT ....ale nie sądze aby na Katowickiej był ruch....sądze że jest jeszcze mniejszy niż w Pogorii... To się mylisz-ruch bardzo poważny,powiedziałbym że nawet taki jak co roku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Byłem dzisiaj w Pogorii po raz pierwszy, bardziej z musu (brak auta a piechotą mam 5 minut) niż z wielkiej chęci i powiem, że jeden plus mi się nasuwa względem tego co pisałem wcześniej przed odwiedzinami - CH wydaje się większe niż na zdjęciach czu wizualkach. Ludzi bardzo dużo ale... na pasażu, w sklepach po kilka osób ledwo. Pozostałe obserwacje (raczej in minus niestety):
- to o co mi chodziło - Empik - beznadziejny: mały, nie udało mi się znaleźć ani jednej książki o fotografii czy jakiegoś fajnego albumu, w ogóle jakiś nieład taki i mały wybór, trochę to wygląda jak większy kiosk ruchu z kilkoma książkami i grami a nie empik. - w środku market jak market - wystrój standardowy, nieciekawy, brak mi jakichś fajnych charakterystycznych detali... - nie wiem co za cymbał wymyślił te drzwi obrotowe na wejściu głównym z wyjściem szerokości półtora metra i o objętości chyba 6 osób, takie coś zapchałoby się w lidlu czy biedronce a tu mamy niemałe CH... - niestety wszystko sprawia wrażenie jakby było robione minimalnym nakładem finansowym - kilka przykładów? Na przykład napis "Pogoria" przy skwerku na ochydnych betonowych klocach, alejki tak wąskie, że trzy osoby się w szeregu nie mieszczą, dodatkowo nieoświetlone, ławeczki po ciemku niezłe, w świetle widać, że to te same kostki betonowe co przy napisie, w środku przyjrzyjcie się co jest za drzwiami ewakuacyjnymi - ja wiem, że tam nie musi być taki błysk jak tam gdzie klienci łażą ale sklep poznaje się po zapleczu tak jak właściciela mieszkania po łazience i niestety tu jest tragedia imho a parę CH widziałem "od podszewki", - o niedoróbkach typu: tu wybita dziura nie wiadomo po co, tam farba odłazi itp. nie będę się rozpisywał, to jest wszędzie tylko w pogorii mam wrażenie, że wiele z tych rzeczy już nie będzie poprawiane - co mi się też rzuciło w oczy - brak stylu. Projektant nie mógł się chyba zdecydować czy chce nawiązać do 'dębowego miasta z pojezierzem' czy do 'przemysłowej Dąbrowy z kopalniami i hutami w tle' - bo oto mamy ławeczki-pniaczki, akwarium i niby-drewienka na wewnętrznej elewacji ale już zaraz obok nad głową ciężką stalową konstrukcję a'la huta bankowa chyba ![]() Mógłbym tu się rozpisywać więcej ale nie chce mi się, poza tym już sporo po otwarciu więc co mamy to każdy widział, mnie głównie żal tego, że to takim tanim kosztem zostało postawione, po wizycie już nawet nie mówię o remoncie przejścia czy ronda ale po prostu CH - mimo szumnych zapowiedzi - sprawia wrażenie (ale i jest chyba) zrobionego z tanich materiałów, tanim kosztem, wygląda na to, że po prostu oszczędzano gdzie się da. Ktoś powie: 'ciesz się, że w ogóle coś jest' a ja odpowiem, że po prostu liczyłem na więcej i nie wiem czemu mam się cieszyć z tego, że zostałem olany. PS. Parkingu pewnie nie ocenię za szybko (może jak OBI otworzą), bo jaeśli będę mógł już jechać autem to pojadę gdzie indziej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 88 Dołączył: czw, 07 sie 08 Nr użytkownika: 1,400 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No taki chyba jest zamiar tego CH....zakupy bardziej "ciuchowe" i inne a Real to przy okazji.....ale nie sądze aby na Katowickiej był ruch....sądze że jest jeszcze mniejszy niż w Pogorii... Byłem wczoraj w Realu na Katowickiej ok. 18. Parking pełny. Sławków, Olkusz i pobliscy mieszkańcy (i nie tylko oni) ciągną tu interes. Nie opłaca się go zamykać. |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
@vacu trafnie określił pewne aspekty ale ja bym chciał poruszyć jeszcze jedną sprawę-jakość obsługi w butikach.jest na żenująco niskim poziomie,bo:
-brak zainteresowania klientem,ogólna niechęć do wykonywanych obowiązków-nie wymagam aby noszono mnie na rękach,np.ExiSport-panowie zajęci byli grą w piłkę i w d..pie mnie mieli,Scotch&Soda,H&M-spędziłęm tam po ok. 10 min.,przymierzałem ciuchy i nikt do mnie nie podszedł,dodam że było to ponad tydzień temu o godzinie 13 więc ruch był znikomy -brak wiedzy u sprzedawców-smutne ale wygląda to tak jakby wzięli ich z łapanki na ulicy tylko po to aby robili dobre wrażenie -dalej pokutuje u nas przekonanie że jeśli jesteś w adidasach,jeansach i bluzie to napewno nic nie kupisz w sklepie z drogimi koszulami,garniturami czy ogólnie ciuchami,i przyszedłeś tylko się poślinić na ich widok lub co gorsza ukraść coś |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Scotch&Soda,H&M-spędziłęm tam po ok. 10 min.,przymierzałem ciuchy i nikt do mnie nie podszedł To akurat dla mnie jest na plus, nic mnie tak nie wkurza jak to, że oglądam sobie spokojnie, wybieram a tu mi przyłazi taki/taka i podsuwa rzeczy zupełnie nie w moim stylu, co gorsza czasem oni lepiej wiedzą czego ja szukam (a raczej tak im się wydaje), wolę sam wszystko obejrzeć a sprzedawcę mieć pod ręką dopiero kiedy tego potrzebuję (np. szukam rozmiaru). BTW - z tym brakiem fachowości to chyba zawsze jest tak po otwarciu, np. w nowej części M1 zauważyłem to samo. Albo brakuje już rąk do pracy lub też stawki w nowych marketach są tak niskie, że nikt w miarę kumaty do pracy tam nie pójdzie. ![]() |
|
|
![]()
|
|
brak wiedzy u sprzedawców-smutne ale wygląda to tak jakby wzięli ich z łapanki na ulicy tylko po to aby robili dobre wrażenie Ale to już od dawna wiadomo, że coś chcesz kupić lub zrobić to musisz się sam na tym znać. brak zainteresowania klientem Dla mnie to rewelacja. Nic mnie tak nie zniechęca do zakupów jak nachalne stanie nad głową. |
|
|
![]()
|
|
Też lubie sobie samemu popatrzeć i sam zadecydować niż jakieś patrzenie na ręce jakbym miał coś ukraść, jeśli tak jest to szybko wychodzę z takiego sklepu.
|
|
|
![]()
|
|
a ja wogole nie lubie zakupow
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dla mnie dużym plusem naszej Pogorii jest to że są świeta a w Realu nie ma kolejek przy kasach, to dla mnie bardzo dziwne nowe doświadczenie bo przez lata robiąc zakupy w Auchanie oczekiwałem w mega Kolejkach.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Najwidoczniej ludzie wolą Auchan niż Real
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
Tak to prawda,kolejek nie ma specjalnych.
Mnie się Pogoria podoba,bo w d.g nie było specjalnie gdzie wyskoczyć. Cieszę się,że jest Rossman,Empik marny,ale na szczęscie ma kącik dla plastyków. Real ma też niezłe zaopatrzenie w porównaniu z innymi realami,gdzie czasami jest o wiele,wiele mniej towaru. Nie zwracam uwagi na niedociągnięcia,bo nie interesuje mnie to. Mam to,co mi jest potrzebne i jest ok ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przeglądając dziś strony www trzech CH Maylandu (Karolinka, Jantar i Pogoria) wchodząc do sekcji Wydarzenia->Aktualności stwierdzam iż niestety w naszym CH jakby najmniej się działo....chyba że to tylko lenistwo Webmastera ale nie wydaje mi się - sądze że administracja wszystkich stron jest jedna (choćby ten sam układ techniczny). Szkoda....w końcu Pogoria jest w samym Centrum i na pewno przyszło by dużo ludzi.
|
|
|
![]()
|
|
Poszukuję piosenki świątecznej,którą czasami puszczają w realu... Śpiewa ją pewien facet a razem z nim chór dzieci. Piosenka jest w języku angielskim, dość wolna, a na końcu kilku wersów zwrotki śpiewane jest słowo CHRISTMAS. ierwsze słowa piosenki o którą mi chodzi brzmią podobnie jak początek piosenki White Christmas tylko podkładając pod melodię którą zamieściłam. Zatem proszę o jakąkolwiek pomoc! Nie wiem czy nie jest już za późno ale dopiero dziś pokonałem problemy techniczne i ściągnąłem sobie ten plik w całości. ![]() PERELKADG, nagrany przez Ciebie fragment najbardziej przypomina mi Międzynarodówkę. Ale lubię takie muzyczne zagadki, więc zmobilizowałem moje dębowe ucho i przejrzałem świąteczną płytotekę. W efekcie stawiam na piosenkę, którą nagrał Bryan Adams w 1985. Jej tytuł to "Christmas Time". Utwór jest dość wolny, po angielsku, z chórkami, pojawia się "christmas" w refrenie. Podobieństwo w tekście do piosenki "White Christmas", która nagrał Bing Crosby w 1941, jest dość naciągane. Ale powiedzmy, że "Czekałem cały długi rok" ma coś wspólnego z "Marzę o świętach" ![]() Ten post edytował bzenek nie, 28 gru 2008 - 23:03 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 93 Dołączył: nie, 16 gru 07 Nr użytkownika: 952 Płeć: Mężczyzna GG: 5344968 ![]() |
Wie ktoś może do której jest czynny REAL w Pogori dzisiaj w sylwestra ??
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
Real jest czynny do 16 raczej, tak piszę na stronie reala.
http://www.real.pl/markety.php?wojewodztwo=12&market=58 A może mi ktoś powiedzieć do której jest otwarte CH Pogoria? Sklepiki na pasażu? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Do tej samej godziny co Real (16.00). Przynajmniej tak pisze na kartce wywieszonej przy wejściu do Pogorii
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: wto, 06 sty 09 Nr użytkownika: 3,106 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale w Realu w Pogorii nie ma sprzętu agd, rtv czy komputerów. Ciekawe dlaczego? Na katowickiej czy w Czeladzi takie rzeczy są. Nasuwaja mi się dwie odpowiedzi. Po pierwsze: w Pogorii jest sklep Euro i może dlatego Real nie chce robić konkurencji jego właściecielowi.
Albo ten Real jest za mały i postanowiono zrezygnować z tych artykułów. Wiadomo przecież, że to Geant miał być hipermarketem w Pogorii, a właściciel Reala (Metro AG) przejeło sklep na etapie budowy i nie mógł sam zaprojektować jego powierzchni. W każdym razie szkoda. Ostatnio chciałem kupić suszarkę do włosów, udałem się do Pogorii, wszedłem do Reala i spotkał mnie spory zawód. Musiałem pojechac na katowicką, bo na piętrze w Euro nie było nic ciekawego w rozsądnej cenie. |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy nie jest już za późno ale dopiero dziś pokonałem problemy techniczne i ściągnąłem sobie ten plik w całości. ![]() PERELKADG, nagrany przez Ciebie fragment najbardziej przypomina mi Międzynarodówkę. Ale lubię takie muzyczne zagadki, więc zmobilizowałem moje dębowe ucho i przejrzałem świąteczną płytotekę. W efekcie stawiam na piosenkę, którą nagrał Bryan Adams w 1985. Jej tytuł to "Christmas Time". Utwór jest dość wolny, po angielsku, z chórkami, pojawia się "christmas" w refrenie. Podobieństwo w tekście do piosenki "White Christmas", która nagrał Bing Crosby w 1941, jest dość naciągane. Ale powiedzmy, że "Czekałem cały długi rok" ma coś wspólnego z "Marzę o świętach" ![]() Już znam odpowiedź... Tytuł tej piosenki to po prostu "Christmas song" a wykonuje ją Gilbert O'Sullivan. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale w Realu w Pogorii nie ma sprzętu agd, rtv czy komputerów. Ciekawe dlaczego? Na katowickiej czy w Czeladzi takie rzeczy są. I co z tego, że są? Zakładam, że Real w Pogorii pełnić ma rolę głównie marketu spożywczego, w dalszej mierze chemicznego/odzieżowego itp. Raczej słusznie napisałeś drugą tezę, że: CYTAT Albo ten Real jest za mały i postanowiono zrezygnować z tych artykułów. Wszak Tesco przejęło też małe supermarkety "Leader Price" czy Carrefour dawne "Alberty". Czy to znaczy, że we wszystkich w nich mają być te same asortymenty, co w dużych marketach? :> CYTAT W Pogorii jest sklep Euro i może dlatego Real nie chce robić konkurencji jego właścicielowi. W M1 też jest Media Markt czy Praktiker i wiele innych małych sklepów chemicznych/odzieżowych, w mimo to w tamtejszym Realu jest bodaj każdy asortyment w sprzedaży! CYTAT Geant miał być hipermarketem w Pogorii, a właściciel Reala (Metro AG) przejeło sklep na etapie budowy i nie mógł sam zaprojektować jego powierzchni. No właśnie, Geant miał być hipermarketem! I w zasadzie tylko ten miał być, jako główny sklep wiodący prym, a reszta to ew. małe sklepiki uzupełniające Geanta. Coś jak Auchan. Natomiast obecna "Pogoria" to centrum handlowe, gdzie chodzi nie tyle o hipermarket, co o sklepy w całej galerii, gastronomie i rozrywkę (kino). |
|
|
![]()
|
|
A co ma:
CYTAT Geant miał być hipermarketem w Pogorii, a właściciel Reala (Metro AG) przejeło sklep na etapie budowy i nie mógł sam zaprojektować jego powierzchni. do rzeczy? Przecież to developer projektuje... Real od początku miał być takim dodatkiem. To nie miał być duży hipermarket czy coś... Główną rolę raczej mają odgrywać sklepy na pasażu, a Real jako dodatek z asortymentem spożywczym i tekstylnym/chemicznym. Dzisiaj przeszedłem się do CH Pogoria i muszę powiedzieć, że mało ludzi. Nie wiem dlaczego, ale podobało mi się to. Taki jakiś klimat spokojny był. Bez tłoku etc. Ale za to sklepy mniej zarabiają :/. W Realu ludzi było nawet, nawet. W Empiku nawet nie wiem, a w Mc'u i KFC bez kolejek; -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Heh tez wczoraj bylem w Heliosie i po 20 w CH pustki, ale fajnie.
@Norris Nie wiem co to za domysly. Przewijalo sie to nie raz, i gdybys przejrzal chociaz kilka stron watkow o Pogorii to znalazlbys odpowiedz. Sa dwa rodzaje Reali, ktore roznia sie asortymentem od "zwyklych", i naleza do tego tez nowe w Opolu i Slupsku, a takze w lodzkiej Manufakturze i na Okeciu. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 105 Dołączył: nie, 24 gru 06 Skąd: golonog Nr użytkownika: 382 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Mineło juz ponad 3 miesiące od Otwarcia CH Pogoria . Jak oceniacie to ??
Jak zmienił sie według Was ruch komunikacyjny w Centrum ? Czy jestescie zadowoleni z usług oferowanych w CH Pogoria ? Czy Pogoria odmieniła centrum DG ?? PISZCIE ![]() |
|
|
![]()
|
|
Oo po zobaczeniu zdjęcia Dzygita pomyślałem sobie "Czemu tam nie ma parkingu podziemnego !!?!".
Olbrzymie marnotrawstwo miejsca. A można było tam np. w przyszłości rozbudować samo CH. -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: czw, 08 sty 09 Nr użytkownika: 3,111 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w REALU na Sobieskiego będzie sprzęt RTV (telewizory itp) Niebawem ruszy przebudowa
Ten post edytował REALny śro, 18 lut 2009 - 16:50 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki Dzygit. Szkoda ze troche male.
Parkingi jakies ciasne i marnie oznakowane. Jak zawsze wielu parkuje jak najblizej i wzdluz tej "alejki" od tylnego wyjscia, co jeszcze pogarsza sytuacje. Wraz z budowa OBI maja przybyc jakies miejsca parkingowe, ale to chyba z kilkadziesiat, bo na OBI jest malutko miejsca. W przyszlosci mozna rozbudowac, np od kina do Przybylaka, na miejscu tych parkingow na rondku i obok. Tam moga byc 2 kondygnacje i parking podziemny. Albo i wiecej kondygnacji (kino ma wysokosc ok 3), ale to juz mniej atrakcyjne dla najemcow. Albo nad dwoma kondygnacjami handlowymi, przynajmniej jeszcze kilka biurowych ![]() Niech najpierw zmieni sie otoczenie. Niech wkoncu zostanie zburzony ten budynek i komorki na rogu. Jest niezly kontrast. A w budynku miedzy Realem, a Przybylaka juz bardzo dawno temu wymienili okna. Mogli by go zagospodarowac i zrobic elewacje. Nie podoba mi sie to jak zostal on zanizony, wraz z budynkiem dozoru, a do tego ta kreta droga. PS. A Sfinks (od Sphinxa) zlozyl wniosek o upadlosc... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 26 Dołączył: śro, 20 cze 07 Nr użytkownika: 737 Płeć: Mężczyzna GG: 4738334 Skype: nikczemnyseler ![]() |
Z mojego punktu widzenia jedynymi plusami tego centrum są Kino i KFC
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Szczególnie, że mam dość wybredny gust i pedalskich(społeczeństwo robi się coraz bardziej pedalskie a to boli) Mógłbyś objaśnić szerzej, co miałeś na myśli. Jestem ciekawy świata i chciałbym wiedzieć czy znajduję się w "pedalskiej" części społeczeństwa...Nie chcę Ci sprawiać bólu, stąd prośba. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: pią, 09 mar 07 Skąd: DG-Strzemieszyce Nr użytkownika: 546 Płeć: Mężczyzna GG: 6540816 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 26 Dołączył: śro, 20 cze 07 Nr użytkownika: 737 Płeć: Mężczyzna GG: 4738334 Skype: nikczemnyseler ![]() |
Temat nie jest o ubraniach. Po za tym każdy ma własny gust:) Dla mnie H&M, i inne tego typu sklepy są pedalskie bo lubie prostote i klasyke:) A gdzie kupie zwykłe Jeansy, bez przetarć, zagięć, przeszyć i innego badziewia? Z gromnicą szukać:)
olo Mandaryn był Dąbrowską Mekką bananowców i pedalstwa;) "[...]Na mieście mnóstwo pedałów, chociaż żaden nie jest gejem[...]" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Dla mnie H&M, i inne tego typu sklepy są pedalskie bo lubie prostote i klasyke:) olo Mandaryn był Dąbrowską Mekką bananowców i pedalstwa;) "[...]Na mieście mnóstwo pedałów, chociaż żaden nie jest gejem[...]" Moja małżonka będzie przeszczęśliwa gdy jej zakomunikuję, że jest pedałem. Tym bardziej, że to ja ją do tego nakłoniłem (i nakłaniam) polecając ciuchy z H&M. Ja sam zaś, chadzałem do mandaryna, ale pedałem raczej nie jestem. Może bardziej lesbijką, bo podobają mi się kobiety. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 88 Dołączył: czw, 07 sie 08 Nr użytkownika: 1,400 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli chodzi o szczegóły, a jestem osobą, która na to zwraca uwagę, to proponuję się przyjrzeć jak pięknie zamontowali klamkę do męskiej toalety na piętrze. Nie chcę tu być posądzany o jakieś dziwactwo, ale napewno nie robili tego fachowcy.
|
|
|
![]()
|
|
Mineło juz ponad 3 miesiące od Otwarcia CH Pogoria . Jak oceniacie to ?? Jak zmienił sie według Was ruch komunikacyjny w Centrum ? Czy jestescie zadowoleni z usług oferowanych w CH Pogoria ? Czy Pogoria odmieniła centrum DG ? Wydaje mi się, że do tej pory CH Pogoria nijak nie wpłynęła na centrum DG. ![]() PLUSY: Wbrew obawom władz i bzenka nie zwiększył się ruch aut na rondzie w centrum i na skrzyżowaniu z Sienkiewicza. Pojawił się nowy punkt widzenia centrum z kładki i oś widokowa aż do Sztygarki patrząc w górę. Ładnie zamknęła się ulica 3-maja patrząc w dół. Zamknięte do tej pory tereny kolejowo-hutnicze otworzyły się dla ludzi. Pojawiło się trochę sklepów pod nosem i kino, którego nam brakowało. Jest nadzieja na ładny park przy komisariacie. Do tej pory to była strefa melelska. MINUSY: CH Pogoria raczej nie odoniosło sukcesu frekwencyjnego - jest tam pustawo. Nawet w realu przy Katowickiej kolejki do kas są większe. Kampania tłumacząca, że to miejsce spotkań i czy centrum wymyślone dla kobiet runęła w pył. Nadzieje władz, że CH Pogoria rozwiąże problemy z parkowaniem w centrum nie spełniły się. Klienci masowo przebiegający ul. Sobieskiego na wysokości CH Pogoria powodują pewne zagrożenie. Na razie nadzieje forumowych optymistów nie spełniły się. Ruch pieszy w centrum się zwiększył ale w żaden sposób nie wpłynęło to na rozwój usług "pozapogoryjnych". Ludzie wychodzą z CH i szybko pędzą do domu - nie obchodzi ich Dąbrowa. OSOBIŚCIE: Dla mnie osobiście to udane miejsce. Mam market, aptekę, EMPiK w jednym miejscu, po drodze z roboty i zawsze tam pusto na parkingu. W realu jest stoisko ze znośnymi świezymi wędlinami, a nie tylko foliowymi. Nie tracę czasu w kolejkach, a i lody w polewie czekoladowej sobie w McDonaldzie zafunduję. ![]() W CH Pogoria (tak jak gdzie indziej) brakuje mi małego bazarku ze świeżymi owocami i warzywami w galerii. Nie wiem czemu centra handlowe czegoś takiego nie wprowadzą ? Mogliby wykosić klientów bazarom i targowiskom w okolicy, a ja zaoszczędziłbym jeszcze z kwadrans każdego dnia. ![]() Achitekturą czy atmosferą głowy sobie nie zawracam. Dla mnie taki sklep to czysta konsumpcja i oszczędność czasu. W centrum DG rozumianym jako przeciwna strona Sobieskiego z ulicą 3-maja nie byłem od kilku miesięcy. Nie ma po co. No raz byłem w Proline szybko przebiegając kładkę. ![]() Podtrzymuję swoje zdanie z okresu budowy, że CH Pogoria będzie gwoździem do trumny centrum DG. Smutne ale prawdziwe. ![]() Ten post edytował bzenek nie, 22 lut 2009 - 20:27 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: czw, 08 sty 09 Nr użytkownika: 3,111 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
to proponuję się przyjrzeć jak pięknie zamontowali klamkę do męskiej toalety na piętrze. Nie chcę tu być posądzany o jakieś dziwactwo, ale napewno nie robili tego fachowcy. Chyba ktoś czyta forum, bo klamka w toalecie jest już prawidłowo zamontowana. Inną sprawą jest to, że tak zaniedbanych i po prostu... smierdzących toalet nie widziałem w żadnym innym centrum handlowym... Bardzo przykre. PS. Na przeciwko toalety na piętrze zawisł dzisiaj wielki Regulamin Centrum Handlowego ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:49 |