![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() ...nocny wysławiacz firmamentu ... ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 92 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: DG/Cieszyn Nr użytkownika: 721 Płeć: Kobieta ![]() |
Drodzy właściciele "PKSów" i busików...
Czy chcielibyście zarobić trochę pieniążków?... Tak?... To mam propozycję: uruchomcie połączenie DG -> Cieszyn... Tam na prawdę studiuje wiele osób z Zagłębia a problem z dojazdem jest spory... Mamy 2 opcje PKP (około 4h jazdy) lub PKS z Katowic (z dojazdem do kato koło 3h- przy dobrym połaczeniu)... A więc mamy lukę, która możecie zapełnić... Czekamy... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() ...nocny wysławiacz firmamentu ... ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 92 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: DG/Cieszyn Nr użytkownika: 721 Płeć: Kobieta ![]() |
dalej czekamy...
a po upadku PKS Cieszyn nisza jest olbrzymia... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
Jeżdżą przecież prywatne busiki z Katowic, niemal co godzine. Detką do Katowic z DG to 45 min max 1h15min busikiem w porywach do 2h30min jest się w Cieszynie. Niema sensu robić połączenia z DG. Już sam pks z Katowic do Cieszyna był totalnie pusty. Niewiem czemu tak w Polsce jest, że młodzież woli tłoczyć się w spelunach zamiast wyjechać sobie na piwko do Cieszyna, Żywca czy innej fajnej mieściny. Przez to połączenia PKS umierają, bo poza studentami nikt nimi nie jeździ.
|
|
|
![]()
|
|
![]() ostatnio w busiku do Cieszyna siedziało 26 osób (po 3na podwójnym siedzeniu) a stało 19... kilka osób zostało na przystanku ponieważ już się nie zmieścili... Takie sytuacje nie zdarzają się jedynie w godzinach szczytu, ale przez cały dzień... niektórych pasażerów widziałam jak jechało pociągiem z DG i Będzina do Katowic aby później przesiąść się na busik... wykazuje jedynie, że popyt na przewozy jest duży... potrzeba jedynie kogoś kto się tym zajmie... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
mówiłem o PKSie, busiki to wiem że są pełne, bo nimi jeżdże. Zamiast połączenia Cieszyn DG, spróbuj namówić firmę z Katowic, żeby jeździła przez DG, jakaś petycja czy coś.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Skoro te busy są tak pełne, to czemu PKS Cieszyn i inne na tej trasie padły?!
![]() BUSiarstwo należy zlikwidować! ![]() |
|
|
![]()
|
|
PKS upadł przez wewnętrzne konszachty i złe prowadzenie firmy...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:47 |