Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DG -> Cieszyn
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
kot_mruczyslaw
Drodzy właściciele "PKSów" i busików...
Czy chcielibyście zarobić trochę pieniążków?...
Tak?...
To mam propozycję: uruchomcie połączenie DG -> Cieszyn...
Tam na prawdę studiuje wiele osób z Zagłębia a problem z dojazdem jest spory...
Mamy 2 opcje PKP (około 4h jazdy) lub PKS z Katowic (z dojazdem do kato koło 3h- przy dobrym połaczeniu)...
A więc mamy lukę, która możecie zapełnić...
Czekamy...
kot_mruczyslaw
dalej czekamy...
a po upadku PKS Cieszyn nisza jest olbrzymia...
savalas
Jeżdżą przecież prywatne busiki z Katowic, niemal co godzine. Detką do Katowic z DG to 45 min max 1h15min busikiem w porywach do 2h30min jest się w Cieszynie. Niema sensu robić połączenia z DG. Już sam pks z Katowic do Cieszyna był totalnie pusty. Niewiem czemu tak w Polsce jest, że młodzież woli tłoczyć się w spelunach zamiast wyjechać sobie na piwko do Cieszyna, Żywca czy innej fajnej mieściny. Przez to połączenia PKS umierają, bo poza studentami nikt nimi nie jeździ.
kot_mruczyslaw

ostatnio w busiku do Cieszyna siedziało 26 osób (po 3na podwójnym siedzeniu) a stało 19... kilka osób zostało na przystanku ponieważ już się nie zmieścili... Takie sytuacje nie zdarzają się jedynie w godzinach szczytu, ale przez cały dzień...
niektórych pasażerów widziałam jak jechało pociągiem z DG i Będzina do Katowic aby później przesiąść się na busik... wykazuje jedynie, że popyt na przewozy jest duży... potrzeba jedynie kogoś kto się tym zajmie...
savalas
mówiłem o PKSie, busiki to wiem że są pełne, bo nimi jeżdże. Zamiast połączenia Cieszyn DG, spróbuj namówić firmę z Katowic, żeby jeździła przez DG, jakaś petycja czy coś.
Dave
Skoro te busy są tak pełne, to czemu PKS Cieszyn i inne na tej trasie padły?! dry.gif Cena za przejazd była zbliżona a o ile więcej miejsca w autobusie i wygodniej!

BUSiarstwo należy zlikwidować! angry.gif
kot_mruczyslaw
PKS upadł przez wewnętrzne konszachty i złe prowadzenie firmy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.