![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: nie, 28 wrz 08 Skąd: MDC Nr użytkownika: 1,492 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że wielu już zastanawiało się gdzie tu oddać swój zepsuty samochód, żeby było tanio szybko i profesjonalnie
![]() ![]() ![]() Napiszcie jeszcze co Wam naprawiali, żeby wszystko było jasne ![]() Ten post edytował piotrMDC nie, 28 wrz 2008 - 04:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Ja polecam serwis Fiata Szczęsny-Zjawiony. Szybko i solidnie, aczkolwiek - w końcu ASO - drogo. Choć z drugiej strony lepiej raz wydać nieco więcej niż mniej a często. Jeśli ktoś chce tanio to na Łańcuckiego ewentualnie na Sadowej.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: nie, 08 cze 08 Nr użytkownika: 1,328 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja skorzystam z tematu i poprosze o pomoc.
mam problem z autem (diesel) dokładnie problem z silnikiem, potrzebuje zrobic diagnoze a pozniej ewentualnie brac sie za naprawe. jednak wszedzie gdzie pytam słysze ze zajmuja sie benzyniakami a diesel... niestety! nie wiecie gdzie zajmuja sie silnikiem w dieselach? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Tomek proponuję poszukać: http://forum.auto.com.pl/
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
ja zdecydowanie odradzam elektryka na Łańcuckiego. Miałem z nim do czynienia 2 razy. Raz naprawa alarmu - miało trwać kilka dni a trwało kilka tygodni i skasował jak za zboże. Drugi raz nie potrafił zdiagnozować przebicia na przewodach wysokiego napięcia a za to rozregulował mi gaźnik, inst. gazową, bo jak twierdził problem tkwił w złej mieszance. W rezultacie zamiast wymienić same przewody, musiałem zapłacić jemu i drugiemu mechanikowi i gazownikowi za regulację
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
ja zdecydowanie odradzam elektryka na Łańcuckiego. Miałem z nim do czynienia 2 razy. Raz naprawa alarmu - miało trwać kilka dni a trwało kilka tygodni i skasował jak za zboże. Drugi raz nie potrafił zdiagnozować przebicia na przewodach wysokiego napięcia a za to rozregulował mi gaźnik, inst. gazową, bo jak twierdził problem tkwił w złej mieszance. W rezultacie zamiast wymienić same przewody, musiałem zapłacić jemu i drugiemu mechanikowi i gazownikowi za regulację Za to niedaleko (na Równej, jadąc od Łańcuckiego chyba 3-ci albo 4-ty dom po prawej) jest mechanik, którego ja polecam. Starszy facet tam działa, robi bardzo fajnie i tanio jednak tylko starsze auta bez nadmiaru elektroniki. Duża zaleta to fakt, że jak czegoś nie potrafi zrobić (lub nie ma narzędzi) to mówi o tym od razu a nie próbuje kombinować czego skutki mogą być opłakane (a co się niestety bardzo często zdarza). |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Do Naszych Spraw
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że wielu już zastanawiało się gdzie tu oddać swój zepsuty samochód, żeby było tanio szybko i profesjonalnie ![]() ![]() ![]() Napiszcie jeszcze co Wam naprawiali, żeby wszystko było jasne ![]() No ja mogę polecić warsztat w sosnowcu na staropogońskiej, ale zajmują się tylko mechaniką, jeśli masz coś z elektroniką to nie wiem bo sam na szczęście nie miałem z tym nigdy problemu to nie wiem gdzie dobrze robią. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 15 Dołączył: wto, 12 cze 07 Nr użytkownika: 731 Płeć: Mężczyzna GG: 2530795 Skype: misiek_staszic ![]() |
Ja za to polecam Stanpol w Gołonogu. Mają dość drogo, robią chyba tylko starsze autka, ale jak już zrobią - perfekt. Kilka razy się przekonałem, doskonale znają się na moim sprzęcie - Wartburgu, tyle mogę powiedzieć zdecydowanie. I sami proponują użyć do naprawy używane części z własnego szrotu - kiedyś kupowałem tarcze hamulcowe na przód i cena była miodzio, a tarcze grube prawie nówety.
Za to odradzam Auto-Elektronikę na Stanisława Staszica. Omijać ich szerokim łukiem. W moim Iveco Daily 35c13 uszkodzony był jeden z czujników ciśnienia na pompie (wartość ok. 60 zł) a oni przeprowadzili regenerację wszystkich wtrysków (prawie 2000 zł sama regeneracja bez robocizny), po czym kazali zapłacić, pokasowali błędy, ale bez tego czujnika auto padło po jednym dniu. Udało się odzyskać gotówkę od tych oszustów. A jeżeli chodzi o Webasto, to mają tak dużą wiedzę że to inwestycja na rok, a później całość trzeba wymieniać ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: pią, 09 mar 07 Skąd: DG-Strzemieszyce Nr użytkownika: 546 Płeć: Mężczyzna GG: 6540816 ![]() |
a ja polecam mechanika Andrzeja
![]() są szybcy (pracują w świąti piatki i niedziele), solidni a i ceny mają przystępne (można się targować) ja ktoś by chciał nr tel, to na wystarczy dać znać |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: pon, 13 lis 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 289 ![]() |
A ja polece warsztat specjalizujący się w BMW (szczerze mówiąc to nie wiem czy zajmują się tam innymi samochodami):
TobiCars ul. Wybickiego 1A (przy dużym parkingu koło dawnego tzw. "Uniwersala") Dąbrowa Górnicza tel. (0) 602-269-062 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
Poszukuję warsztatu koło salonu Skody, kolega tłumaczył mi to tak:
"no to tak: wytlumacze jak bys jechal fura od strony huty katowice w kierunku DG jedziesz, najpierw przejezdzasz pod wiaduktem, na ktorym caly czas prosto na dg, na pierwszych swiatlach na tej drodze(przed salonem skody) skrecasz w lewo(ta droga tak po skosie leci (idealnie kolo salonu skody) (Wtorek 06.01.2009 18:52) i po 100m masz skrzyzowanie i droge w lewo, tam od razu masz garaze po prawej stronie(takie duze zielone wysokie garaze i mowisz im co trzeba, lub bierzesz numer telefonu i dzwonisz" Może ktoś ma do nich numer telefonu? Ewentualnie proszę o numer telefonu do innego taniego warsztatu samochodowego, może to być coś prywatnego u jakieś mechanika przydomowego, chodzi mi tylko taniość usług. Ten post edytował Pantas pią, 09 sty 2009 - 01:35 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 33 Dołączył: pią, 09 sty 09 Nr użytkownika: 3,114 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja skorzystam z tematu i poprosze o pomoc. mam problem z autem (diesel) dokładnie problem z silnikiem, potrzebuje zrobic diagnoze a pozniej ewentualnie brac sie za naprawe. jednak wszedzie gdzie pytam słysze ze zajmuja sie benzyniakami a diesel... niestety! nie wiecie gdzie zajmuja sie silnikiem w dieselach? Proponuje mechanika na "9tym" w kierunku Łęknic jakbyś jechał od strony centrum DG. Za "Perfect Service" skręcasz w prawo na wiadukt a później w prawo i po oprawej stronie będzie szyld na domu .tam jest koleś który specjalizuje sie tylko w Dieselach. Sam mam i tam oddawałem. Szybko sprawnie i solidnie. Z ogólnych mechaników polecam tez warsztat na Tworzniu w blaszaku. Bardzo kompetentni. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
Ulica na tym Tworzniu jaka?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zapewne ul. Tworzeń
![]() |
|
|
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja polecam Elektronike na ulicy Sosnowej w Strzemieszycach ! chłopaki sie znaja na rzeczy !
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: wto, 13 lis 07 Nr użytkownika: 880 Płeć: Kobieta ![]() |
dokładnie w Strzemieszycach dobrzy fachowcy a i nawet szyld sie zgadza
"rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki a na cuda trzeba poczekać" ![]() no i lakiernictwo i blacharstwo R.D. STOSIO nie polecam w żadnym wypadku lakiernictwa czy blacharstwa w BLM Service na ul. Legionów Polskich bo paprają strasznie :/ nieporozumienie |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: nie, 27 kwi 08 Nr użytkownika: 1,253 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja polecam warsztat p. Bogumiła Cieślika przy ulicy Topolowej na Łęknicach - MAPKA. Zajmują się mechaniką, blacharstwem i lakiernictwem. Ceny mają przystępne. Wymieniałem u nich przewody hamulcowe (150 zł za wymianę) oraz tarcze i klocki hamulcowe (100 zł za wymianę). Po wymianie jazda testowa z mechanikiem celem sprawdzenia czy wszystko jest w porządku. Jestem zadowolony z ich usług.
Nie polecam natomiast "Perfect Service Zomar" przy Al. Zagłębia Dąbrowskiego. Wymieniałem u nich przegub i wkrótce potem przestały działać biegi w aucie. Za naprawę biegów, które zepsuli podczas poprzedniej wymiany przegubu, kazali sobie dodatkowo zapłacić, co mnie mocno rozczarowało i zraziło do nich. Kiedy poprosiłem o jazdę testową po naprawie biegów, facet z ich biura zaczął do szefa tego interesu rzucać hasłami, że klient nie chce zapłacić za usługę. Porażka... Ten post edytował Alpin sob, 09 maj 2009 - 11:51 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pon, 06 lip 09 Nr użytkownika: 3,380 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że wielu już zastanawiało się gdzie tu oddać swój zepsuty samochód, żeby było tanio szybko i profesjonalnie ![]() ![]() ![]() Napiszcie jeszcze co Wam naprawiali, żeby wszystko było jasne ![]() Ja polecam "Perfect Service" na Zagłębia Dąbrowskiego jeżdzę tam od lat różnymi autami i nigdy nie miałem żadnego problemu. Osobiście polecam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gdzie znajduje się dokładnie ten serwis? Gdzieś obok gazowni?
A co powiecie o warsztacie "Carfix" - www.carfix.com.pl ?? Wyglądają dość profesjonalnie... Ten post edytował Sebastian22 sob, 18 lip 2009 - 12:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
-------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: sob, 19 sty 08 Nr użytkownika: 1,046 Płeć: Mężczyzna ![]() |
odradzam warsztat na Łańcuckiego. Strasznie drogi. Robił mi hamulce i musiałem dwa razy się do niego wracać, żeby poprawił to co wcześniej spartolił.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Nie polecam natomiast "Perfect Service Zomar" przy Al. Zagłębia Dąbrowskiego. Wymieniałem u nich przegub i wkrótce potem przestały działać biegi w aucie. Za naprawę biegów, które zepsuli podczas poprzedniej wymiany przegubu, kazali sobie dodatkowo zapłacić, co mnie mocno rozczarowało i zraziło do nich. Kiedy poprosiłem o jazdę testową po naprawie biegów, facet z ich biura zaczął do szefa tego interesu rzucać hasłami, że klient nie chce zapłacić za usługę. Porażka... Ja polecam "Perfect Service" na Zagłębia Dąbrowskiego jeżdzę tam od lat różnymi autami i nigdy nie miałem żadnego problemu. Osobiście polecam Ja niestety muszę podłączyć się do Alpina. Mimo złej opinii pojechaliśmy tam z bratem z racji, że pracuje tam jego znajomek, niestety okazało się, że szef rządzi tam niepodzielnie więc jest jak jest i muszę powiedzieć, że nie polecam Perfect Service Zomar przy Al. Zagłębia. Uzasadnienie: 1) Pierwsza naprawa - wymiana rozrządu u brata. Cena taka mniej więcej jak gdzie indziej, niestety patrz pkt. 3. 2) Druga naprawa - naprawa rozrusznika u mnie + gość miał mi zrobić przegląd "okresowy". Rozrusznik jest OK natomiast na pytanie co z przeglądem koleś stwierdził "auto jest OK". Spodziewałem się jednak czegoś więcej, bo auto ma 120 tys. i nawet z książki serwisowej wynika, że to i tamto powinno iść na wymianę. Podejrzewam, że nikt poza rozrusznikiem auta nie oglądał, bo wiem, że mam olejowy "pot" koło miski i chociaż to powinni mi wskazać. Zapłaciłem więc za sam rozrusznik (robiony zresztą na Zagórzu) tyle, że w ASO nie dałbym więcej a przynajmniej faktura z ASO inaczej wygląda przy sprzedaży auta. 3) Trezcia naprawa - bratu rozpadła się pompa wody - miesiąc wcześniej robili w Zomarze rozrząd i jakoś nikt nie zauważył, w jakim tragicznym stanie jest pompa, to raz. Dwa - tym razem za rozrząd (konieczna była ponowna wymiana) wzięli 200 zł więcej. Na pytanie "Dlaczego?" szefu odpowiedział, że "nie jest murzynem żeby za darmo robić". Trzy - dwa razy policzyli za płyn chłodzący. Podsumowując: - co do jakości nie mam na razie zastrzeżeń - co do cen - zdzierają jak trza, za części liczą sobie tyle, za ile bez łaski można samemu kupić w InterCars albo i więcej, zależy od humoru, bo za tę samą usługę potrafią wziąć 50% więcj na przestrzeni miesiąca. IMHO lepiej już jechać do ASO, bo mamy pieczątkę za te same pieniądze a i z reklamacją pewnie łatwiej. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
Ja polecam,Zbyszka z ul.Swobodnej 2.Facet nie jest najtańszy ale naprawdę konkret i na temat.
|
|
|
![]()
|
|
A ja zapytam o jedną sprawę - jest raczej zbieżna z tematem - ktoś się może orientuje czy gdzieś w DG bądź najbliższej okolicy ma Techa2 (komp serwisowy do aut GM) i potrafi się nim posługiwać? Oczywiście poza ASO, bo mam pierdółkę do zrobienia (dokładnie chodzi o zakodowanie pilota po wymianie baterii) a oni sobie liczą masę kasy za samo podpięcie...
Ten post edytował vacu pon, 05 paź 2009 - 20:38 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 98 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,438 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pią, 06 lis 09 Nr użytkownika: 3,540 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam. Zdecydowanie wszystkim odradzam warsztat Zomar Perfect Service na Al.Zagłębia Dąbrowskiego. Partacze i zdziercy niemiłosierni! Po pierwsze wymieniali mi tarcze i klocki hamulcowe, a kiedy zdjąłem koło w domu żeby zobaczyć jak to zrobili, okazało się, że połamali mi szpilki! Pojechałem im to powiedzieć to oczywiście facet z biura wszystkiego się wyparł, a ewidentnie miałem te szpilki wcześniej! Druga sprawa odpowietrzali mi układ chłodzenia i urwali odpowietrznik, a w zamian coś w tą dziurę wsadzili żeby go zatkać! Oczywiście gostek twierdzi, że to nie oni, kłamie w żywe oczy! Trzecia sprawa, ustawiali zbieżność kół - po 2 dniach samochód zaczęło lekko ściągać na prawo, pojechałem powiedziałem co się dzieje, niby sprawdzili i powiedzieli, że opona jest już zjechana z jednej strony, bo nie było zbieżności. Wydało mi się to dziwne, bo z miesiąc przed tym wymieniałem opony! Sprawdziłem to sam w domu, weszłem do kanału i okazało się, że nie dokręcili śrub po ustawieniu zbieżności! Normalnie masakra ten warsztat, a ten gostek z biura to już porażka całkowita! Jak się ktoś nie zna to wciśnie mu wszystko co powie, a jak coś się znasz to nie chce z Tobą rozmawiać. Ewidentnie ich wina, spartaczyli każda robotę jaka tam robiłem i według nich to nie oni są winni! A kasy sobie za ta partaninę liczą kosmiczna!!! ODRADZAM KAŻDEMU TEN WARSZTAT! OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!! Pozdrawiam!!!
|
|
|
![]()
|
|
Ja polecam warsztat Pana Snopka na ulicy Hutników 3 (bodajże) robiłem tam autko jakiś rok temu co prawda, ale wszystko ładnie podsumowane na kartce, co ile kosztowało co zostało zrobione i co najważniejsze robota wykonana dobrze i faktycznie to o co prosiłem zostało wykonane.
Kontakt z klientem bardzo dobry - telefoniczny. Teraz dzwoniłem, żeby się umówić na wtorek, Pan zapytał się o zakres prac, powiedział, że można przyjechać, wpisał mnie na listę, wraz z numerem telefonu marką i rocznikiem samochodu. Bardzo konkretni ludzie ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 09 cze 08 Nr użytkownika: 1,333 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja polece warsztat specjalizujący się w BMW (szczerze mówiąc to nie wiem czy zajmują się tam innymi samochodami): TobiCars ul. Wybickiego 1A (przy dużym parkingu koło dawnego tzw. "Uniwersala") Dąbrowa Górnicza tel. (0) 602-269-062 Jak BMW to tylko w TobiCars. Polecam, byłem 2 czy 3 razy ,szybko, sprawnie - cena? warto, choćby było pare groszy drożej niz u konkurencji. Nie polecam warsztatu na mydlicach(obok magneti marelli, Glas-mont), kapcie wymienia ale naprawy, drogo i metodą prób i błedów - TobiCars naprawa 30zł - koledzy z opisywanego warsztatu proponowali 100zł. (Tobi dokonał naprawy w 15min z zegarkiem w ręku) Ten post edytował crabro czw, 12 lis 2009 - 23:33 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: wto, 05 maj 09 Nr użytkownika: 3,309 Płeć: Mężczyzna GG: 4339982 ![]() |
witam
korzystajac z tematu chciałem zapytac:) Potrzebuje wymienic uszczelke pod głowica w opelu astra 1 1,6 16v. robił moze ktos cos podobnego? i jakie warsztat moze polecic bo nie chce trafic na partacza. Co sadzice o aso opla rokicki. cena takeij naprawy 1300pln w aso pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 142 Dołączył: nie, 27 sty 08 Nr użytkownika: 1,059 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobry warsztat jest na Staszicu ul.Poprzeczna (na samym koncu ulicy po prawej stronie)
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Co sadzice o aso opla rokicki. cena takeij naprawy 1300pln w aso pozdrawiam Nie polecam. Co prawda jakości prac niczego nie mogę zarzucić ale ceny biorą z kosmosu. Też mam astrę (H) i zawsze porównuję sobie ceny np. ze Środuli i od Rokickiego i np. za wymianę wyświetlacza BID-->GID na środuli powiedzieli mi 300 pln a u Rokickiego ponad 500 pln. Różnica jak dla mnie spora :/ Poza tym jeszcze jest u Rokickiego ten "przemiły" pan z przyklejonym do ust tekstem: "Możemy to zrobić ale nie damy na to gwarancji", dla mnie po takim tekście warsztat jest spalony. Ale jeśli masz astrę F to nie wiem czy ci się opłaca robić to w ASO, parę warsztatów już tu forumowicze polecili, brat jeździ do jakiegoś mechanika w Strzemieszycach i jest zadowolony (z tego co mówił to jedzie się Strzemieszycką jak do SaintGobain i za drugim przejazdem druga w lewo, chyba ul. Puszkina 6 ale brat nie jest pewny. PS. Zapraszam ==> http://astraklub.pl/ |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: wto, 04 kwi 06 Skąd: DG - korzeniec Nr użytkownika: 198 GG: 105879 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja polecam,Zbyszka z ul.Swobodnej 2.Facet nie jest najtańszy ale naprawdę konkret i na temat. Ja też go polecam - przez kilka lat opiekował się moją omegą, oprócz tego serwisuje inne auta z mojej rodziny - zawsze wszystko było zrobione dobrze i szybko. To jakiś wiekszy warsztat czy tylko ktoś robi to prywatnie bardziej? Nie widziałem nigdzie ogłoszenia a jak dobry to warto by mieć. A co sądzicie o warsztacie mieszczącym się z tyłu "baraków" przy szkole dla dzieci niedowidzących? Wjazd od Al. Zagłębia Dąbrowskiego.....w bliskim sąsiedztwie (po drugiej stronie) Miejskiego Zarządu Dróg i Mostów...?? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: wto, 04 kwi 06 Skąd: DG - korzeniec Nr użytkownika: 198 GG: 105879 ![]() |
Ma garaż z podnośnikami na 2 samochody, zwykle robi wszystko sam - pracuje tam na pełny etat - co do ogłoszeń - chyba po prostu ma tylu klientów, że nie ogłasza się.
|
|
|
![]()
|
|
Ma garaż z podnośnikami na 2 samochody, zwykle robi wszystko sam - pracuje tam na pełny etat - co do ogłoszeń - chyba po prostu ma tylu klientów, że nie ogłasza się. i robi wszystkie marki? mechanike glownie mi chodzi no i silnik.....to pewno trzeba z niezlym wyprzedzeniem "sie zamowic"..... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: wto, 05 maj 09 Nr użytkownika: 3,309 Płeć: Mężczyzna GG: 4339982 ![]() |
pan na swobodnej 2 polecił mi kup nowego silnika lub kapiatalke tego co mam za 5tys ;o nawet nie zagladajac pod maske samochodu
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
robi wszystkie marki. fanSte - ja akurat takiego zachowania nie zauważyłem, raczej odwrotne - jeśli nie było dokładnie wiadomo co się dzieje to za każdym razem był bardzo dociekliwy w czasie poszukiwań usterki.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: wto, 20 lut 07 Nr użytkownika: 485 ![]() |
a który warsztat polecacie jeżeli chodzi o wymianę tłumika? chodzi mi o kompletny układ wydechowy.
|
|
|
![]()
|
|
Za Aqua Parkiem na górze Snopek 322620047.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: wto, 20 lut 07 Nr użytkownika: 485 ![]() |
a czy jest tam możliwość zakupu tłumika?bo zależy mi żeby na miejscu kupić i wymienić aby nie było później niespodzianek że nie do tego modelu czy pojemności kupiłem:)
|
|
|
![]()
|
|
Na miejscu jako tako sklepu nie ma, ale jak chcesz to oni części Ci zamówią/zakupią, tak żeby pasowały.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 35 Dołączył: pią, 05 mar 10 Nr użytkownika: 3,748 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
Jako, że miałem do czynienia już z różnymi mechanikami, to co nieco mogę napisać. CarFix za PEC'em - Jak dla mnie to w miarę ok. Szef jest dosyć rozmowny i można w miarę rzeczowo pogadać. Za to panowie mechanicy to mają już swój świat i z tymi trzeba umieć rozmawiać albo się wyjdzie z warsztatu zdegustowanym. Generalnie nie są zbyt mili i rozmowni. Z tym, że nie idziemy do mechanika pogadać... Niby tak, dlatego jeśli już o fachowości, to nie jest źle, ale mogło być lepiej. Podam tylko ostatni przykład, kiedy to w mojej Astrze zrąbała się wakupompa przy alternatorze. Panowie w miarę sprawnie zlokalizowali usterkę, po czym jegomość Szef stwierdził, że do wymiany jest WAKU i po paru telefonach oznajmił mi iż pompy szukać mam sobie sam... ![]() Po tej jak że miłej informacji postanowiłem wybrać się do sprawdzonego mechanika... "Mój" sprawdzony mechanik wykręcił alternator z WAKU i oznajmił mi, że jest nieszczelność pomiędzy waku a alternatorem. Odesłał mnie do regeneracji (na Zagórzu). Oczywiście zakup nowej/używanej WAKU nic by tu nie dał. Ot pieniądze w błoto wyrzucone (min. 150zł). Za wymianę wział mi raptem 30 zł + koszty regeneracji. Dodam, że wcześniej miał robiony rozrząd (silnik ISUZU, więc skomplikowany), łatanie głowicy silnika (oczywiście odesłane do fachowca) i kilka innych napraw. Generalnie na tą chwilę zdecydowanie mogę polecić: "Mechanika Pojazdowa" Marcin Barcik ul. Brzozowicka 13 Będzin. tel jak by ktoś był zainteresowany 604844856. Oczywiście nie gwarantuje, że robi wszystko dobrze ![]() ![]() Polecić mogę jeszcze Perfect Service w Strzemieszycach - ul. Hotelowa 23. W prawdzie robiłem tam niewiele, ale goście sprawiali wrażenie bardzo rzeczowych. Szczególnie jeśli chodzi o elektronikę/elektrykę. Jedyny mankament, że nie są tani. Gość sobie liczy i to słono. Ja robiłem tam akurat zamek centralny + jakieś lampki (mniej ważne). Było jeszcze kilku mechaników, ale nie będę się rozpisywał, bo niewiele u nich robiłem, a same naprawy raczej do skomplikowanych nie należały więc nie jest to miarodajny wyznacznik jakości. Ps. Dodał bym tu jeszcze mechanika zajmującego się CB, centralnymi, alarmami itp. Na Podlesiu. Ul. Długa 37 - Armar. Mają tam też sklep. Robiłem u nich radio i mechanizm od zamka centralnego. Wydają się sensowni.. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
W tym zestawieniu brakuje jeszcze pana Naczyńskiego.Jeśli chodzi o elektrykę i wszystko co związane z prądem w samochodzie to polecam tylko ten warsztat.
ul. Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego 14 Dąbrowa Górnicza Telefon: (032) 261-21-92 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Masz na myśli "Pana Stówkę" - ta ksywa dużo mówi o tym ile bierze za robotę. Ja kiedyś pojechałem do niego z zepsutym alternatorem i powiedział, że on "3-pinowych nie naprawia" (cokolwiek to znaczy) i odesłał mnie z kwitkiem. Choć słyszałem o nim faktycznie wiele dobrego, ale do tanich nie należy
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ja kiedyś pojechałem do niego z zepsutym alternatorem i powiedział, że on "3-pinowych nie naprawia" (cokolwiek to znaczy) i odesłał mnie z kwitkiem. To w sumie dobrze o nim świadczy, że od razu przyznaje, że czegoś nie robi - a nie dłubie we wszystkim, byleby tylko jakąś kasę wyciągnąć. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak chodzi o tego pana:)Ale myślę że cena u niego świadczy o jakości wykonywanych usług.Wole zapłacić raz więcej i mieć wszystko ok.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: śro, 07 kwi 10 Nr użytkownika: 3,808 Płeć: Kobieta ![]() |
W Dąbrowie nie znam niestety żadnego mechanika, wszyscy moi znajomi od lat jeżdżą do Będzina-Łagiszy, do p. Józefa (to jest chyba ulica Pokoju). Szybko, tanio i solidnie, zawsze wszystko było ok. A na dodatek można skorzystać z diagnostyki komputerowej.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: czw, 08 kwi 10 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 3,809 Płeć: Mężczyzna GG: 9890372 ![]() |
Czy zna ktoś dobrego wulkanizatora na terenie Dąbrowy Górniczej??
|
|
|
![]()
|
|
Gramex czy coś takiego koło targu na rogu koło stacji BP przy skrzyżowaniu.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: czw, 29 sty 09 Nr użytkownika: 3,169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W sobote napewno jest otwarta wulkanizacja koło podlesia Łach, a w tygodniu chyba do 17.00 ale teaz mi sie zdaje to na Cedlera w straym uniwersalu tam napewno są do 18.
|
|
|
![]()
|
|
W sobote napewno jest otwarta wulkanizacja koło podlesia Łach, a w tygodniu chyba do 17.00 ale teaz mi sie zdaje to na Cedlera w straym uniwersalu tam napewno są do 18. Dzięki, obadam ![]() Natomiast potrzebny mi jeszcze serwis klimatyzacji, ktoś mi polecił "BOSS" na Sobieskiego (w budynku Huty Bankowej) - ktoś coś może o nich powiedzieć? Ten post edytował vacu pią, 16 kwi 2010 - 19:50 |
|
|
![]()
|
|
Najlepsi tutaj w tym temacie
![]() Nie wiecie ile kosztuje u wulkanizatora wymiana wentyla w kole? I czy trzeba wyważać potem koło? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Nie wiecie ile kosztuje u wulkanizatora wymiana wentyla w kole? I czy trzeba wyważać potem koło? Przy okazji wymiany opon płaciłem chyba 5 zł za sztukę - bo rozumiem, że chodzi Ci o całość, a nie o wkręcany środek. Wyważanie będzie konieczne, bo tego nie da się zrobić bez zdjęcia opony z tego, co słyszałem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja ostatecznie byłem u p. Roberta z Auto-Gum, to jest obok Hyundaia na 11 listopada - polecam, bardzo miły i konkretny człowiek. Założenie gum na alufelgi z założeniem zaworków, wyważeniem i założeniem kół na auto kosztowało mnie 50 zł za komplet. Oprócz gum robi też "eksploatacyjne" sprawy typu hamulce, amortyzatory, zawieszenie itp. Jeszcze raz polecam, czynne do 18 w tygodniu i 8-14 w soboty.
[Edytka] I co ważne - na razie tam nie ma kolejek, pozostali "gumiarze" odprawili mnie dziś z kwitkiem tylko tam udało mi się "dopchać" ![]() CYTAT Wyważanie będzie konieczne, bo tego nie da się zrobić bez zdjęcia opony z tego, co słyszałem. Z tego co widziałem to faktycznie tak jest, bo zaworek się wyciąga od środka, trzeba więc ściągnąć oponę. Ten post edytował vacu sob, 17 kwi 2010 - 19:57 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: czw, 08 kwi 10 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 3,809 Płeć: Mężczyzna GG: 9890372 ![]() |
Ja też za jedną sztukę wentyla płaciłem 5zł, opony wymieniałem na Staszicu w białej hali przy drodze tylko tam nie było kolejki :-), 40 zł za wymianę, 10 zł za wywarzanie plus 10 za wentyle.
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o 2 wentyle z wyważeniem skoro to konieczne.
Ile mnie to wyniesie? Rozumiem, że podjeżdżam autkiem i zdjęcie kół jest w cenie? ![]() 20 zł za taką operację czy 40 zł? |
|
|
![]()
|
|
Masz na myśli "Pana Stówkę" - ta ksywa dużo mówi o tym ile bierze za robotę. Ja kiedyś pojechałem do niego z zepsutym alternatorem i powiedział, że on "3-pinowych nie naprawia" (cokolwiek to znaczy) i odesłał mnie z kwitkiem. Choć słyszałem o nim faktycznie wiele dobrego, ale do tanich nie należy Alternatory i rozruszniki to tylko na Zagórzu.Nie jest zbyt drogo i praktycznie w miarę możliwości robią na miejscu. |
|
|
![]()
|
|
Ile mnie to wyniesie? Rozumiem, że podjeżdżam autkiem i zdjęcie kół jest w cenie? ![]() Zdjęcie kół jest w cenie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: śro, 21 kwi 10 Nr użytkownika: 3,833 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Podłączając się do rozmowy ja z czystym sumieniem mogę polecić warsztat CarFix (za PEC-em) z Dąbrowy Górniczej. To prawda, że mechanicy mają "swój świat" jak napisał poprzednik, jednak mnie podoba się to jak rzeczowo podchodzą do klienta no i jak ładny mają warsztat z poczekalnią i nawet darmowym HotSpotem WiFi
![]() Naprawiam tam samochody i wymieniam opony (swój i żony) od ponad 2 lat i jeszcze się nie zawiodłem na nich (może dlatego że to Toyoty i się nie psują zbytnio ![]() Zalety: - ładny, duży warsztat (fotki na www.carfix.com.pl) - stała obecność szefa/właściciela który zna się na rzeczy - dobrzy mechanicy Wady: - trudny kontakt z mechanikami - słuchają tylko szefa - nie pracują w soboty, a w tygodniu jedynie do 17-tej ![]() Ten post edytował asder śro, 21 kwi 2010 - 22:53 |
|
|
![]()
|
|
To prawda, że mechanicy mają "swój świat"...
Podobno ilu mechaników tyle opinii ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Mam bardzo poważny problem z Mazdą 323F BA. Autko przecieka do środka na podłogę po postoju, po deszczu.
Zabrałem się za to i rozebrałem całą podłogę, wyciągnąłem ją i wysuszyłem całość, ale po deszczu woda dostaje się do środka, nie mam pojęcia skąd się bierze, szyba jak świecę latarką z kabiny z przodu wygląda na szczelną, ściągnąłem przednią kratkę w podszybiu, tam też nic nie poprzytykane, chociaż mało co tam widać, nawet jak poświeciłem latarką to kanałów głębiej ściekowych nie widać. Bardzo proszę pomóżcie, a jak nie to powiedzcie do kogo się udać, żeby to naprawił, zapłacę i postawię jeszcze flaszkę za naprawienie tego, bo jeżdżę już miesiąc bez podłogi a usterki znaleźć się nie da. Musiałbym chyba rozbierać całą deskę rozdzielczą i te gumy pod pedałami, żeby zobaczyć co się dzieje, a to już nie jest taka prosta sprawa. Woda głównie ścieka na miejscu kierowcy, ale w miejscu dla pasażera też się pojawia. Kto na Śląsku czegoś takiego się podejmie? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
Muszę ustawić zbieżność w mojej Viki. Gdzie mogę to zrobić (DG i okolice), ile to trwa i jaki koszt?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja robiłem ostatnio w tym serwisie obok plejady bo nigdzie w dg nie mogli założyć na moje koła urządzeń...
płciłem 60,00 zł. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: wto, 13 lis 07 Nr użytkownika: 880 Płeć: Kobieta ![]() |
STANOWCZO NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!
WARSZTAT NA STASZICU - UL.HARCERSKA - MECHANIKA POJAZDOWA,BLACHARSTWO,LAKIERNICTWO naprawa blacharska (najechanie na tył) trwała od 20.04.2010r do dnia 25.08.2010r i się nie zakończyła pomyślnie - poprostu zabrałam stamtąd samochód bo to już trwało stanowczo za długo - Pan Andrzej spartolił robotę narażając Mnie na 1350zł dodatkowych opłat części (które zepsuł) poprostu porażka - facet oglądał blacharstwo chyba tylko na filmach :/ nie posiada nawet żadnych kompletnych narzędzi do takowych napraw :/ |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: czw, 02 wrz 10 Nr użytkownika: 4,073 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam
A co powiecie na temat warsztatu na Laskich w DG. Prowadzi to facet na prywatnej posesji. Chyba Damian. Pozdr Ten post edytował Dąbrowiak czw, 02 wrz 2010 - 09:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jezeli ktos szuka dobrego i taniego blacharza to polecam
Termalak Adres: Leśna 30b, 41-215 Sosnowiec Tel.: (32) 296-88-72 Fax: (32) 296-88-72 rok temu mialem stluczke, naprawa jej (u kilku blacharzy) wyceniana byla na 1500 zl, w Termalaku autko naprawilem za 1100 zl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jezeli ktos szuka dobrego i taniego blacharza to polecam Termalak Adres: Leśna 30b, 41-215 Sosnowiec Tel.: (32) 296-88-72 Fax: (32) 296-88-72 rok temu mialem stluczke, naprawa jej (u kilku blacharzy) wyceniana byla na 1500 zl, w Termalaku autko naprawilem za 1100 zl Również polecam - tanio i dobrze ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: czw, 02 wrz 10 Nr użytkownika: 4,073 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Witam A co powiecie na temat warsztatu na Laskich w DG. Prowadzi to facet na prywatnej posesji. Chyba Damian. Pozdr Ponawiam pytanie. z opinii słyszałem że dobry, mi nie pomógł. postawił złą diagnozę i chciał mi sprzedać jakieś części. ja oczytany na forum mojego auta nie chciałem uwierzyć i szukałem dalej. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: śro, 21 lip 10 Nr użytkownika: 3,980 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Polecam warsztat u chłopaków koło orlenu na Legionów Polskich (Chyba HorseCars). Robiłem tam i swoją astre, teraz robię i vectre i nie mam zastrzeżeń co do ich roboty. Z cenami można się dogadać itp. Kolega wymieniał tam silnik i też nie miał zastrzeżeń.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: wto, 28 wrz 10 Nr użytkownika: 4,122 Płeć: Kobieta ![]() |
Witam.
Czy mieliście kiedyś do czynienia z warsztatem Auto VAG przy ulicy granicznej? (po przeciwnej stronie ulicy UM). Jestem tam umówiona na przegląd samochodu i jestem ciekawa czy Wy macie jakieś zdanie na temat tego mechanika. Zdecydowanie odradzam warsztat samochodowy na Łęknicach (Łęknice 43) u Pana Artura Pietraszewskiego. Niby jest tani, ale nie dotrzymuje terminów i ja jeździłam tam trzy razy do poprawy, a i tak nie poprawił :/ Polecam natomiast zakład zajmujący się m.in. naprawą alternatorów i rozruszników w Zagórzu. Zakład nazywa się Elektromotor i znajduje się na tzw. łąkach (ul.Br.Mieroszewskich), taki wysoki czerwono żółty budynek. Robią szybko i dobrze. |
|
|
![]()
|
|
Witam. Czy mieliście kiedyś do czynienia z warsztatem Auto VAG przy ulicy granicznej? (po przeciwnej stronie ulicy UM). Jestem tam umówiona na przegląd samochodu i jestem ciekawa czy Wy macie jakieś zdanie na temat tego mechanika. Zdecydowanie odradzam warsztat samochodowy na Łęknicach (Łęknice 43) u Pana Artura Pietraszewskiego. Niby jest tani, ale nie dotrzymuje terminów i ja jeździłam tam trzy razy do poprawy, a i tak nie poprawił :/ Polecam natomiast zakład zajmujący się m.in. naprawą alternatorów i rozruszników w Zagórzu. Zakład nazywa się Elektromotor i znajduje się na tzw. łąkach (ul.Br.Mieroszewskich), taki wysoki czerwono żółty budynek. Robią szybko i dobrze. Ja tylko dokonywałem tam przeglądu, czyszczenia oraz napełniania klimatyzacji. Z usługi jestem zadowolony. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: wto, 28 wrz 10 Nr użytkownika: 4,122 Płeć: Kobieta ![]() |
no cóż...szkoda, że tak mało osób wyraziło swoje zdanie na temat ww mechanika, jutro przekonam się sama czy warto, czy też nie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A może ktoś już był w warsztacie Twój Elektromechanik na Wróblewskiego 56?
Jest nowy, ceny ma niezłe ale nie wiem jak z profesjonalizmem ![]() Może ktoś już był i coś może powiedzieć? |
|
|
![]()
|
|
Ja ostatnio byłem w Auto-Moto Zieliński.
Szum pod maską. Szybka diagnoza - łożyska w alternatorze. Auto oddałem w poniedziałek rano, a we wtorek przed południem odebrałem. Demontaż/montaż alternatora + regeneracja (tylko łożyska, Zagórze) = 150zł. Szkoda tylko, że Pan mechanik nie zwrócił uwagi na sparciały i w jednym miejscu dziurawy pasek od alternatora... Może to tylko przypadek, bo wszyscy znajomi go chwalą. Ten post edytował Reaper śro, 27 paź 2010 - 21:48 |
|
|
![]()
|
|
A może ktoś już był w warsztacie Twój Elektromechanik na Wróblewskiego 56? Jest nowy, ceny ma niezłe ale nie wiem jak z profesjonalizmem ![]() Może ktoś już był i coś może powiedzieć? No to sam sprawdziłem ![]() Ogólnie ok - wymiana oleju i filtrów powietrza i paliwa w dieslu to koszt 70zł, czas pracy 2h. Umówiłem się na konkretną godzinę, zostawiłem auto i po 2h do odbioru. Nic tam większego na razie nie robiłem. |
|
|
![]()
|
|
Szukam jakiegoś warsztatu do poprawienia instalacji radia - w tej chwili zasilanie ma tylko po włączeniu zapłonu, po przekręceniu kluczyka nawet podtrzymania nie ma (reset ustawień). Przypuszczam, że to banał i 10 minut roboty, ale sam w tym nie mam ochoty dłubać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja audio robiłem a firmie Armar na ul. Długiej (w domkach). Ten problem o którym piszesz (ja miałem to samo w VW) to prawdopodobnie tylko zmiana podłączenia dwóch kabli
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, zajrzę tam - blisko mam
![]() Też podejrzewam, że to właśnie dwa kabelki (czyli zasilanie zamiast spod stacyjki bezpośrednio z + i podtrzymanie), ale jak mam szukać, zastanawiać się - a potem popalić bezpieczniki ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 89 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 905 Płeć: Mężczyzna GG: 9925585 Tlen: micael89 ![]() |
Może ktoś wie, gdzie podepnę swoje autko w Dąbrowie pod kompa. Pytam bo wiem ze nie wszedzie sie tym zajmują a nie mam czasu jezdzic od jednego do drugiegomechanika i pytać. Odpada ASO oczywiscie:)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Byłem ostatnio u p. Cieślika na Łęknicach i mogę polecić. Szybko, sprawnie i tanio
![]() |
|
|
![]()
|
|
Może ktoś wie, gdzie podepnę swoje autko w Dąbrowie pod kompa. Pytam bo wiem ze nie wszedzie sie tym zajmują a nie mam czasu jezdzic od jednego do drugiegomechanika i pytać. Odpada ASO oczywiscie:) Jaka marka/model? Jeżeli dobrze trafisz to może i u mnie się uda za piwo ![]() Ten post edytował vacu śro, 01 gru 2010 - 15:59 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
a co powiecie na zakład MONZA na Majewskiego w Strzemieszycach? albo chłopaków na Puszkina?
na Puszkina dobrzy są w VW i skodach i pokrewnych, choć chyba kazde auto zrobia jesli chodzi o mechanikę, co do elektroniki to warsztat na Sosnowej, fajnie też robia na terenie byłej kopalni , zbieżność fajnie ustawiają na roździeńskiego na stacji kontroli pojazdów JP alternatory , rozruszniki itp. to faktycznie najlepiej w Zagórzu na łąkach, ostatnio czekałem 1 godz. na rozrusznik(40zł robota + części) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 89 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 905 Płeć: Mężczyzna GG: 9925585 Tlen: micael89 ![]() |
Może ktoś wie, gdzie podepnę swoje autko w Dąbrowie pod kompa. Pytam bo wiem ze nie wszedzie sie tym zajmują a nie mam czasu jezdzic od jednego do drugiegomechanika i pytać. Odpada ASO oczywiscie:) Ponawiam:) Byłem u dwóch niestety nie uporali sie i nie zczytali nic;(( jeszcze jakieś propozycje:(? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: pon, 18 lip 11 Nr użytkownika: 4,715 Płeć: Mężczyzna ![]() |
polecam serwis przy kopalni Paryż (stary Zawadzki) rewelacyjni mechanicy solidna firma i nawet da sie ceny troche ponegocjowac za turbine do Chryslera Voyagera dąłem u nich (oczywiscie regenerowana) 1200zł a jak szukałem gdzies indziej ceny spiewali od 1500zł :/
P.H.U. Bargieł-Braders ul.Perla 10 Dąbrowa Górnicza |
|
|
![]()
|
|
Ja mam pytanie z innej beczki - czy ktoś korzystał z usług detailingowych w S-Plus w Katowicach Dąbrówce? Ew. może ktoś może polecić jakiś serwis oferujący takie usługi bliżej? Chodzi o polerkę lakieru plus szczegółowe mycie zewnątrz i wewnątrz, woskowanie itd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie też interesuje ten zakład jednak usługi dotyczące wyłącznie wnętrza, polerkę i mycie produkatami Meguiars robię sam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Znacie może jakiś sensowny zakład gdzie można podjechać z autem przed kupnem żeby go sprawdzić? Nie mam żadnego "znajomego i zaufanego" mechanika, dlatego pytam tutaj
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Polecam zakład Ciopińskich.... od lat jeżdzę tam z każdą naprawą i w sumie zawsze jestem bardzo zadowolona.
kiedy kupiłam nowe auto, marki Toyota tamtejszy serwis przez 3 lata ładował mnie w balona. jak wreszcie skończyła mi się gwarancja od razu pojechałam do nich i wreszcie auto zaczęło jeżdzić jak się należy. Ale serwis Toyoty to w ogóle osobna historia- koszmar po prostu. niemniej warsztat panów Ciopińskich polecam... skręca się w tą ulicę obok McDonalda i do końca. wymieniam tam olej , klocki, tarcze, sprzęgło ...nawet koło dwumasowe. trochę aut mam więc wiem co piszę:-) I nie zdzierają...hehe przynajmniej nie za bardzo:p -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 67 Dołączył: czw, 29 sty 09 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 3,166 Płeć: Mężczyzna GG: 5084868 ![]() |
Znacie może jakiś sensowny zakład gdzie można podjechać z autem przed kupnem żeby go sprawdzić? Nie mam żadnego "znajomego i zaufanego" mechanika, dlatego pytam tutaj ![]() Podjedź do pociana tego koło urzędu pracy.. wprawdzie ostatnio byłem tam w celu ustawienia zbiezności... ale jak najbardziej ok... zmierzą Ci geometrie, to chyba najważniejsze... w razie pytać zadzwoń sobie wcześniej i dopytaj czy sprawdzają tak autka i ile to kosztuje.. Stacja sie nazywa Pocian 3 (stacja kontroli pojazdów), -------------------- Pozdrawiam
Arkade |
|
|
![]()
|
|
Podjedź do pociana tego koło urzędu pracy.. wprawdzie ostatnio byłem tam w celu ustawienia zbiezności... ale jak najbardziej ok... zmierzą Ci geometrie, to chyba najważniejsze... w razie pytać zadzwoń sobie wcześniej i dopytaj czy sprawdzają tak autka i ile to kosztuje.. Stacja sie nazywa Pocian 3 (stacja kontroli pojazdów), Jeżeli chodzi o pociana to ja bym raczej wybrał stację na laskach (za górką w gołonogu). Byłem kilka razy koło UP i za każdym razem mam wrażenie, że ten facet tam jakiś dziwny jest ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 98 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,438 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli chodzi o pociana to ja bym raczej wybrał stację na laskach (za górką w gołonogu). Byłem kilka razy koło UP i za każdym razem mam wrażenie, że ten facet tam jakiś dziwny jest ![]() ![]() ![]() ![]() Ja od lat jeżdżę na przeglądy rejestracyjne do Pociana na ul.Laski - u nich sprawa wygląda tak, że jak się jest ich klientem - można okazać pieczątki w dowodzie rejestracyjnym - to każde auto można sprawdzić za darmo. Nawet jak naprawiałem hamulce z tyłu to podjechałem do nich, żeby kontrolnie sprawdzić siłe hamulca ręcznego i nie było z tym kłopotu.Rzetelni mechanicy, bardzo wymagający. Ja jestem zadowolony i polecam. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 126 Dołączył: czw, 11 wrz 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,450 Płeć: Kobieta GG: 4130159 ![]() |
to i ja coś dorzucę do ogródka, moją rozklekotaną (wiem, zła pani) cliówkę reanimuję na Gwardii Ludowej 24 (Gołonóg) przy drodze na hutę
- termin naprawy szybki (zależy co padło) - ceny przystępne - jeśli część kosztuje drożej to dzwonią i konsultują z klientem Mechanika Samochodowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: pon, 18 lip 11 Nr użytkownika: 4,715 Płeć: Mężczyzna ![]() |
miło byłem ostatnio zaskoczony w sklepie motorycacyjnym koło sztygarki (w strone BORUSZEWSKIEGO jak sie jedzie po lewej stronie sklepik) mobila 10w40 maja po 14,40 z beczki za litr inne oleje tez widze maja w przystepnych cenach mam od nich wizytówke wiec podam tel.262-37-74 adres.Legionów Polskich 20
polecam bo jak byłem ta jakos poczatkiem roku ceny mieli kosmiczne a teraz nagla taka zmiana ![]() |
|
|
![]()
|
|
miło byłem ostatnio zaskoczony w sklepie motorycacyjnym koło sztygarki (w strone BORUSZEWSKIEGO jak sie jedzie po lewej stronie sklepik) mobila 10w40 maja po 14,40 z beczki za litr inne oleje tez widze maja w przystepnych cenach mam od nich wizytówke wiec podam tel.262-37-74 adres.Legionów Polskich 20 polecam bo jak byłem ta jakos poczatkiem roku ceny mieli kosmiczne a teraz nagla taka zmiana ![]() kolejna próba nieudolnej reklamy. nie mogłeś napisać że polecasz swój sklep itp? lepiej by to wyglądało. btw. ja nie polecam beczkowego oleju w ogóle - niezależnie od marki. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
btw. ja nie polecam beczkowego oleju w ogóle - niezależnie od marki. ja również, tylko w butelkach motul do kamillll nie reklamuje swojego sklepu bo tam nawet nie pracuje ![]() ![]() odnosnie oleji z beczek to sie zgodze ze sie ich nie poleca ale jesli nie wiesz z jakiego zrudła jest brane ja wiem skad oni biora olej i polecam w 100% beczkowy dzieci poczytac troche trzeba na internecie jesli was cos interesuje i chcecie wiedziec wiecej o danej firmie czy marce ![]() http://www.distributorlocator.exxonmobil.c...ator/index.aspx polecam stronke ![]() ![]() Ten post edytował klondajk pią, 21 paź 2011 - 14:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:07 |