![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Park Hallera ? Jakoś mi nie pasuje zupełnie na tą imprezę. Pogoria byłaby chyba dużo lepszym rozwiązaniem akurat w tym przypadku.
-------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Szkoda że mi terminy nie pasują bo bym się wybrał tylko szczerze - WOLĘ WSZELKIE IMPREZY PLENEROWE NA ZIELONEJ (ostatnie DDG to potwierdzają - mało miejsca 1 chodnik i się przejść nie da )
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 421 Dołączył: pią, 23 lis 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 893 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A gdzie Mariusz Kalaga?!
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Piknik Country robić w centrum miasta.. No chyba Ci w UM się powściekali... masakra. Zamiast zrobić coś klimatycznego albo na Pogorii albo Zielonej to czepili sie parku Hallera.
Jeden pozytyw - na pikniku na pewno nie będzie tylu widzów co na DDG, więc będzie luźniej i może normalnie się będzie dało stać i przejść a może się coś nawet uda dojrzeć na scenie chcąc spokojnie postać a nie zostać poobijanym przez ludzi. Ten post edytował kwintosz wto, 10 cze 2008 - 00:18 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
witam
temat zalozony 7 dni temu,4 odpowiedzi,3 wrogo nastawione do umiejscowienia imprezy,0 konstruktywnej krytyki.dzieci neo???forumowi hejterzy???nabijanie postów?co jest? nie trafiaja do was zadne argumenty??moze zbiore je dla was w tym poscie i wtedy przejrzycie na oczy?? wracajac do pikniku-mam nadzieje ze zjawi sie duza ilosc motorow:D to powinno byc wpisane w plan imprezy-jakies spotkanie "harlejowcow",parada po miescie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Ykhm... park Hallera ma w moim odczuciu cały jeden plus. Jest dobrze skomunikowany (w końcu to centrum). Ale jest tam zdecydowanie zbyt mało miejsca (ostatnie dni DG to potwierdzają, impreza stała się atrakcyjniejsza i już znalezienie sobie miejsca pod sceną czy przejście przez park stanowią wielkie wyzwania).
Poza tym Pogoria i Zielona mają dużo lepszy klimat i jest tam więcej miejsca. Jezioro, las. Jest przyjemniejsze otoczenie. Jeśli chcesz mogę podać więcej argumentów, te wymyśliłem tak na szybko. -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
witam
dzieki za odpowiedz-to jest sensowna krytyka. jak dla mnie glownym argumentem za Parkiem Hallera jest to owe skomunikowanie(dziwne słowo mi wyszło). Moje własne za: -lokalizacja idealna dla wszystkich mieszkańców-w koncu to centrum,gdzie przyjezdza badz odjezdza 99% komunikacji miejskiej;sytuacja kiedy ktos mieszkajacy gdziekolwiek dalej od centrum musi opuscic wczesniej koncert z racji tego ze ma do pokonania ok 20 minut na piechote zeby dojsc na autobus w centrum jest nie do pomyslenia-to sa dni miasta i robione sa z mysla o mieszkancach-wszystkich! -zabezpieczenie imprezy;pikaro wspominal kiedyś o nowych "dyrektywach"unijnych i wogole w sprawie zabezpieczania imprez masowych nie objetych biletami/co tu duzo mowic-mniej drzew,alejek,zakamarkow,mniej miejsc dla potencjalnych "smykow" chcacych nabyc nowa komorke badz portfel na drodze "dawaj albo w morde"/latwiej rozstawic kamery,latwiej zapanowac nad tlumem -braj infrastruktury w postaci parkingow moje wlasne przeciw: -miasto ostatnio odżyło troszke kulturalnie,mam do tego jeszcze wiele zastrzezen ale widac postep i swieża krew a co za tym idzie oferta takich imprez stala sie bogatsza,powiedzial bym nawet ze atrakcyjna dla kazdej grupy wiekowej wiec i ludzi pojawia sie wiecej,a park Hallera zrobił sie aktualnie za maly,moze czas wybrac inna lokalizacje-moze w tym samym parku ale w innej czesci, |
|
|
![]()
|
|
Hmm... z jednej strony masz rację. Samotny powrót z Zielonej po północy po dniach miasta mógł nieraz równać się z przeżyciami bohaterów thrillerów. Ale z drugiej strony. Ochrona w parku Hallera była w tym roku na prawdę "dziwna". Przez większość czasu było ich pełno w dwóch, trzech punktach, a reszta parku była pozbawiona ochrony.
Może moje posty sprawiły wrażenie, że jestem całkiem przeciw Hallerowi. Ale tak nie jest. To nadal całkiem fajne miejsce (gdyby je troszkę przemodelować byłoby lepsze), w którym powinny się odbywać imprezy. Ale inne miejsca też na coś zasługują i nie widzę przeszkody żeby przy sporej liczbie imprez zarówno Haller jak i Zielona miały swoje wydarzenia. Niemniej jednak na piknik country zdecydowanie bardziej pasuje mi Zielona/Pogoria. Miejsce bardziej rodzinne, "swojskie". Jakoś nie umiem przekazać o co mi dokładnie chodzi ![]() -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
KOD Peterek napisał Haller nadawałby się idealnie na jakieś alternatywne wydarzenia, koncerty jazzowe, bluesowe, występy młodych wykonawców. tego brakuje w tym miescie.kiedys z kolegą doszlismy do wniosku ze mozna by zrobic uzytek z okraglaka na zielonej na niedzielne mini-koncerty. zeby zagrala np.dabrowska orkiestra,jakis band,mlodzi wykonawcy.ale zeby to mialo charakter rodzinny-taki piknik.mogloby to trwac tak 1h-2h.ludzie na kocach, z dziecmi,oczywiscie nie ma mowy o sprzedawaniu alkoholu(we wlasnym zakresie:D ) Ten post edytował mary cha nie, 15 cze 2008 - 17:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Problemem dzisiejszej młodzieży i wielu dorosłych jest brak umiejętności czytania ze zrozumieniem i wyciągania wniosków z wypowiedzi innych.
Osobiście nie raz na forum wyrażałem swoje zdanie dt. umiejscowienia imprez w Parku Hallera, najczęściej w temacie dotyczącym DDG. Tak więc @ Mary cha polecam ten temat. Trudno aby w każdym temacie pisać w koło jedno i to samo. Ale specjalnie dla Ciebie to zrobie. Poza tym, to moja subiektywna opinia i nikt się nie musi z nią zgadzać. Zresztą o czym tu dyskutować, jak dla mnie wszystko jest bardzo proste i widoczne na pierwszy rzut oka.. Park Hallera jest za mały na takie imprezy i tyle. Jeszcze gdyby chodziło o parking przed Nemo albo Halą to jakoś by to można spróbować ale obecne miejsce jest tragiczne. Jego (Parku Hallera) jedynym plusem jest umiejscowienie w centrum i nic poza tym. To powoduje że ludzie faktycznie mają bliżej ale jest też druga strona medalu. Imprezy kończą się bardzo późno, gdy komunikacja miejska powoli przestaje funkcjonować. Podnoszenie więc argumentu, że ludzie z dzielnic położonych dalej od centrum mają ułatwione zadanie z dojazdem i powrotem, jest w ogóle oderwane od rzeczywistości a to z tego względu że autobusy i tak już do tych dzielnic albo nie jeżdżą albo jak jedzie coś to akurat ostatni autobus do którego i tak nie wsiądą wszyscy. Ludzie i tak w większości mieszkający na Mydlicach, Redenie, Gołonogu etc. wracają więc do domu z centrum na piechotę bo autobusy jeżdżą zawalone a nie do wszystkich dzielnic jest bliżej z Centrum niż z Zielonej. Ludzie, kiedy imprezy odbywały się na Zielonej narzekali na fontannę, bo przeszkadzała w oglądaniu zabierając miejsce. Ciekaw jestem co mówią teraz, jak ogródki piwne stoją tak blisko sceny zmniejszając miejsce pod sceną przeznaczoną dla stojących ludzi, masa drzew zasłaniająca widok, wąski główny deptak - na którym ledwo co da się przejść, wc zlokalizowane poza kilkoma wyjątkami dość daleko od sceny. Na DDG mimo że stałem na prawie samym końcu terenu pod sceną i tak zostałem nieziemsko skopany przez pijanych buraków z zerowym zasobem kultury, no ale jeśli chciało się cokolwiek widzieć to innego miejsca na stanie nie było. Ja osobiście mam 195cm wzrostu, jestem młody itp. ale wolałbym nie wiedzieć jak czuły się osoby starsze ode mnie i ze wzrostem 170cm albo np. dość filigranowe dziewczyny. W końcu nie wszyscy muszą mieć ochotę skakać albo pchać się łażąc w tą i z powrotem. Na Zielonej, sceny nic nie przesłania, pod sceną jest więcej miejsca, wc stoją na obkoło głównego placu na którym skupia się 7/8 ludzi, więc jest do nich z każdego miejsca blisko i główne wejście jest ciut szersze niż alejka w parku Hallera. Jak dla mnie w każdym z tych punktów przewagę ma Park Zielona. Nie będę się spierał co do jakości zabezpieczenia bezpieczeństwa ostatnich DDG, bo niestety nie mam odpowiednich do tego umiejętności. Nie wiem, nie znam się na tym jakie są wymogi, jakie są tego koszty itp. Ale chciałbym zauważyć jako mieszkaniec miasta, że rzuciło mi się w oczy zabezpieczenie terenu pod sceną barierkami, z małą iloscią wyjść co po koncercie spowodowało 10-15 min czas oczekiwania wyjścia z tamtego terenu. Co by było gdyby coś się wydarzyło, albo była konieczna interwencja lekarska gdzieś pod sceną nie wiem. Policja i Straż Pożarna skoro koncert się odbył, widocznie nie znalazła podstaw do tego by to zabezpieczenie zakwestionować, ja jednak miałbym obawy co by się stało gdyby np. wybuchła panika. Główna alejka parku, także ma mniejszą przepustowość niż ta na Zielonej a dodatkowo zastawiona była straganami. Tak naprawdę główne siły Policji w Parku Zielona były zlokalizowane wokół głównego placu, oraz przy wejściu do parku i nieznacznie wzdłuż głównej alejki, natomiast jak to ma miejsce w przypadku Parku Hallera Policja stoi w okolicach sceny oraz na całej jego długości a nawet na większości odnóg od głównej alejki (a jest ona znacznie dłuższa) co wydaje mi się że może zwiększać nieco liczbę potrzebnych funkcjonariuszy i ochroniarzy a to z kolei zwiększa koszty. Wydaje mi się także, że umiejscowienie sił porządkowych w parku Zielona w okolicy samej sceny jest lepsze - szybkie wejście z każdej strony. Ale ciężko tak określić liczbę Policjantów i ochroniarzy potrzebną w obydwóch miejscach. I tak na prawdę jeśli chodzi o bezpieczeństwo.. Debile i kryminaliści są i będą wśród nas a miejsce w którym oni coś zrobią, ma dla nich wtedy raczej małe znaczenie, tym bardziej że większość akcji wywoływana jest pod wpływem alkoholu i najczęściej zaczyna się od zwykłej sprzeczki słownej. 3/4 ludzi wracających z Zielonej i tak szła do centrum, główną alejką i ulicą Robotniczą. A tam raczej nie zdarzały się takie rzeczy. Rok w rok tak chodziłem i nigdy mnie i moich znajomych nikt nie zaczepił. Reszta, także dużymi grupami (głównie osoby z Gołonoga) szły albo przez część parku i Pogorię albo ul Robotniczą i skręcały w ul Korzeniec. Oczywiście, chodzenie po ciemku po innych alejkach i zakamarkach parku zwiększa automatycznie niebezpieczeństwo, ale tak samo jest w Parku Hallera gdy zboczy się od głównej osi, np. w okolicach Hali. I to jest chyba największy minus parku Zielona, że ma wiele alejek w których praktycznie nie ma oświetlenia. A co do samego Pikniku Country.. po prostu to impreza typowo niemiejska tzw. plenerowa. Powinna być zlokalizowana w Parku Zielona albo na Pogorii. Lepszy klimat tam panuje dla tego typu imprez (np. innym typem takiej imprezy jest przegląd piosenek żeglarskich etc.) Ten post edytował kwintosz nie, 15 cze 2008 - 18:04 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Osobiście nie raz na forum wyrażałem swoje zdanie dt. umiejscowienia imprez w Parku Hallera, najczęściej w temacie dotyczącym DDG. Tak więc @ Mary cha polecam ten temat. Trudno aby w każdym temacie pisać w koło jedno i to samo. forum traktuje hobbystycznie i nie bede zaprzątał sobie glowy zapamietywaniem co kto powiedzial na dany temat CYTAT Ale specjalnie dla Ciebie to zrobie. nie dla mnie ale dla wszystkich uzytkownikow forum CYTAT Imprezy kończą się bardzo późno, gdy komunikacja miejska powoli przestaje funkcjonować. Podnoszenie więc argumentu, że ludzie z dzielnic położonych dalej od centrum mają ułatwione zadanie z dojazdem i powrotem, jest w ogóle oderwane od rzeczywistości a to z tego względu że autobusy i tak już do tych dzielnic albo nie jeżdżą albo jak jedzie coś to akurat ostatni autobus do którego i tak nie wsiądą wszyscy. ale zgodzisz sie ze dojscie na przystanek w 25 minut albo w 5 minut to dosc zasadnicza roznica.wiec ten argument do mnie nie trafia CYTAT Ludzie, kiedy imprezy odbywały się na Zielonej narzekali na fontannę, bo przeszkadzała w oglądaniu zabierając miejsce. Ciekaw jestem co mówią teraz, jak ogródki piwne stoją tak blisko sceny zmniejszając miejsce pod sceną przeznaczoną dla stojących ludzi, masa drzew zasłaniająca widok, wąski główny deptak - na którym ledwo co da się przejść, wc zlokalizowane poza kilkoma wyjątkami dość daleko od sceny. czesciowo sie zgadzam,ale nikt nie przewidzial takiej frekwencji w tym roku.no i nie mozna za to obwiniac organizatorow poniewaz jest to impreza FREE! btw-jestem wielkim fanem Zielonej,spedzalem tam mnostwo czasu,traktuje go jako park podmiejski-nie zwiesniaczony metrami kostki brukowej,czesciowo dziki i zaniedbany,majacy swoj klimat.jesli bedziemy organizowac tam DDG to wtedy jego wyglad sie zmieni-na gorsze.zostanie czesciowo zdewastowany a ze jest traktowany jako 2-kategoria to tak zostanie na lata.W Hallera jesli cos sie znisczy to odrazu to naprawia. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do imprez masowych na Pogori 3, nie jest obecnie możliwe aby takie imprezy się tam odbywały. Powód jest prosty, względy logistyczne, czyli m.in. brak dróg ewakuacyjnych, bark parkingów, brak komunikacji, no i sam teren. Bo ten parking wcale nie jest tak duży. A gdzie jeszcze umieścić stoiska handlowe? Gdzie miejsce na gastronomie? Oczywiście są lokale
![]() Co do Zielonej. Ok piękny teren pod fajną klimatyczną imprezę, jaką też jest owy piknik. Tylko, że jest jeden problem z roku na rok coraz mniej osób. A jeżeli zacznie padać, to w ogóle ludzie nie przyjdą. I wtedy kasa władowana w imprezę po prostu się ulatnia, wykonawcy grają dla ptaszków i drzew, handlowcy nic nie zarabiają, a ludzie narzekają, że nie ma imprez w mieście. Nie wspominając już o barku parkingów no i komunikacji. Choć z bezpieczeństwem akurat na tej imprezie nie jest tak źle. Jak jest mało ludzi to i bezpiecznie jest. Chyba proste. I tak jeszcze osobiście jako osoba pracująca przy tego typu imprezach, to dla mnie super było by na terenach zielonych. Cóż mniej pracy, więcej laby ![]() ![]() CYTAT KOD Peterek napisał Haller nadawałby się idealnie na jakieś alternatywne wydarzenia, koncerty jazzowe, bluesowe, występy młodych wykonawców. tego brakuje w tym miescie.kiedys z kolegą doszlismy do wniosku ze mozna by zrobic uzytek z okraglaka na zielonej na niedzielne mini-koncerty. zeby zagrala np.dabrowska orkiestra,jakis band,mlodzi wykonawcy.ale zeby to mialo charakter rodzinny-taki piknik.mogloby to trwac tak 1h-2h.ludzie na kocach, z dziecmi,oczywiscie nie ma mowy o sprzedawaniu alkoholu(we wlasnym zakresie:D ) Oczywiście inne imprezy powinny się odbywać, a co do okrąglaka sam na tym myślę. Może to właśnie jest miejsce na pewnego rodzaju usługi, czyli organizowanie imprez nie koniecznie przez miasto, a przez jakieś agencje. Tylko do tego potrzeba sponsorów. No i Park Hallera też jakby ma w tym względzie lepsze notowania. I co do alkoholu sprawa obecnie nie do obejścia, albo robisz miejsce do picia i jest piwo na imprezie, albo bez alko i są mandaty, rozzłoszczeni ludzie itd. Acha i jeszcze tak kwestia, że niby Park Hallera jest za mały na takie imprezy jak dni DG. Troszkę to dziwne i śmieszne. Może faktycznie scena powinna być na większym placu (może przed PKZ jak z kimś już dyskutowałem ![]() Na Zielonej też miejsca wcale niejest więcej - chyba że w krzakach. No fakt alejki są większe. Tylko, że są drzewa przy nich i jak postawisz stoiska promocyjno-handlowe, to tego miejsca już tak dużo nie ma, bo nie da się ich postawić w głąb po za alejką. Po drugie nigdy na Zielonej nie było tyle osób, co w tym roku na dniach DG. Nigdy nie stała tam tak duża scena choć podobnych rozmiarów była na zeszłym pikniku i dniach DG i to zajmuje sporo miejsca. I gwarantuje, że tam te osoby starsze nie maiły by lepiej, chyba żeby do fontanny wskoczyły. No i oczywiście bezpieczeństwo. Co tu dużo mówić, każdy wie jak jest. A Zielona jest słabo oświetlona itd. I jak wspomniał mary cha zniszczenia był by większe nie tylko wśród przedmiotów martwych, ale także drzew i innych roślin, oraz ludzi. A problem komunikacji nocnej w naszym mieście to już inna sprawa, choć związana z tego typu imprezami. Jej nie ma i już. Ale i tak łatwiej komuś przyjechać samochodem i zaparkować pod Nemo albo halą, niż na zielonej, Łatwiej załatwić taksówkę, a nawet łatwiej dojść do domu, czy to do Gołonoga, czy na Mydlice (no Łęknice są wyjątkiem), czy na Reden. No to takie moje argumenty i też oczywiście nie trzeba się z nimi zgadzać. A na koniec pytanie, kto z was był w zeszłym roku na Pikniku? i kto w ogóle z was chodzi na takie imprezy? poza Padziem, który wyraził chęć ![]() pozdro i bez złośliwej walki na racje, bo to nie ma sensu. Ja w sumie też jestem za Zieloną ![]() |
|
|
![]()
|
|
No i oficjalnie mogę poinformować, że ku uciesze chyba większości zainteresowanych forumowiczów i zgodnie z wolą ludu impreza zostaje jednak w PARKU ZIELONA
![]() oficjalne info na: www.palac.art.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziwne są decyzje Włodarzy Naszego Miasta, Piknik Country - nazwa mówi sama za siebie.
Tradycją stało się już "piknikowanie kantrowe" w Parku Zielona, ale widocznie trzeba tworzyć nową tradycję. Brawo @kwintosz, nic dodać, nic ująć! Ciekawe jakie jest zdanie Mariusza Kalagi? I GDZIE OSTATECZNIE JEST TEGOROCZNY PIKNIK? Totalna dezinformacja! Ten post edytował mawwm sob, 21 cze 2008 - 05:53 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
No przecież napisałem, że na Zielonej.
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
A na koniec pytanie, kto z was był w zeszłym roku na Pikniku? i kto w ogóle z was chodzi na takie imprezy? poza Padziem, który wyraził chęć ![]() Nie wiem czy był Padziu ale wczoraj byłem ja ![]() Zainteresowanie społeczne takie sobie. Może to wina pogody, może tradycyjnie słabego PR, może faktycznie słabej dostępności komunikacyjnej na Zielone ? W każdym razie z zaparkowaniem auta nie było problemów, a 16 jeździła pustawa. Chyba to dobrze bo taki dziki tłum jak na dniach DG zupełnie by zabił piknikowy klimat Pikniku. Park Zielona jest stworzony do takich kameralnych wydarzeń, a zogniskowanie całej imprezy wokół fontanny daje relaksacyjny efekt. Muzyka przyjemna, Korneliusz Pacuda jak zwykle niezwykle elokwentny. Może troszkę zaskoczył dobór zespółu Banda i Wanda, który dosć lekko związany jest z country. Swoją droga są w całkiem niezłej formie. Przypomnieli kilka swoich ponadczasowych hitów. Promowali też jakieś nowe przeboje ale to już nie to samo. Ludzie w pełnym przekroju wiekowym, sporo wielopokoleniowych wycieczek rodzinnych od dziadków po dzieci. Tłumu nie ma - można z wózkami pospacerować pod sceną i wokół parku. Stoliczki do konsumpcji piwa i innych frykasów w ilości wystarczającej wokół fontanny. Ze stoliczków spokojnie widać i słychać atrystów na scenie. Sporo ludzi tańczy sobie na trawnikach w rytm country. Troszkę bajerów dla dzieciaków. Można pojeździć małymi quadami, kupić baloniki, jest mała karuzela, jest największa pompowana zjeżdżalnia jaką widziałem. Sam bym pozjeżdżał ![]() Jak ktoś lubi westernowe klimaty to może sobie kupić kowbojskie kapelusze i inne gadżety. Gastronomia ofertą przebija frekwencję na Pikniku ale dzięki temu nie ma kolejek i można sobie zjeść co tam kto chce. Ochrona się kręci gęsto i często. W parku parę ekip w policyjnych radiowozach. Wszyscy znudzeni bo i żadnych wykroczeń nie zauważyłem. Ludziska walną parę piw na humorek i do żadnych scysji nie dochodzi. Może to efekt pogodnej muzyki jaką jest country, moze efekt wody szumiącej w fontannie, a może powoli w DG dorastamy do imprez masowych ? ![]() Podsumowując bardzo miłe wydarzenie do którego jak ulał pasuje nazwa Piknik. Generalnie polecam na niedzielne popołudnie dla dąbrowiaków w każdym wieku ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Zgadzam sie w calosci ze zdaniem poprzednika, tylko wydaje mi sie ze mogła by być minimalnie większa frekwencja. Ale zapewne pogoda dala troche sie we znaki.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
CYTAT Piknik Country
Anna Piątek, 2008-07-05 21:25:59 Zwykle prowadzi do Mrągowa nad jezioro Trzos, tym razem droga zaprowadziła miłośników Country do Parku Zielona w Dąbrowa Górnicza. I choć nie jest to kraina jezior prawdziwym kowbojom to nie przeszkodziło. Były konie, kapelusze i ostogi, a do tego dobra myzyka. Tak rozpoczął się 14 Międzynarodowym Pikniku Country. Materiał Video za TVS -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Część osób, zgodnie z wcześniejszymi "przebąkiwaniami" wybrała się na piknik do Parku Hallera.
Wkurzeni, że impreza odbywa się w innym miejscu wrócili do domów. Tak bywa, gdy się próbuje "tworzyć nową tradycję". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:27 |