![]() |
![]() |
![]()
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: wto, 11 mar 08 Skąd: z Dupy Nr użytkownika: 1,151 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam, chcialbym sie zapytac gdzie mozna wyrobic ksiazeczke sanepidowska? ile to kosztuje i jakie badania sie tam robi?
pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Dąbrowie Górniczej
41-300 Dąbrowa Górnicza ul. Szpitalna 13 Adres do korespondencji 42-500 Będzin, ul. Kościuszki 58 Tel./Fax (0 32) 267-34-25 Tel. (0 32) 267-36-57 Tel. (0 32) 360-27-48 Sekcja Ekonomiczno-Finansowa tel. (0 32) 360-27-90 e-mail: sekretariat@pssedg.pl www: www.sanepiddg.internetdsl.pl Godziny urzędowania: od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 14.35 O badaniach poczytaj TUTAJ -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgłaszasz się do Sanepidu, np. w D.G. na Szpitalną 13 (tuż obok apteki przy szpitalu od strony ul. Legionów Polskich) i bierzesz ankietę i polecenie przelewu oraz pojemnik na próbkę kału. Płacisz za badania (łącznie 3) bodajże 75 zł teraz (ja robiłem jesienią i tyle kosztowało) i przychodzisz z próbką kału i wypełnioną ankietą oraz dowodem wpłaty za badania do Sanepidu raniutko (chyba do 8:30 jakoś). Bierzesz drugi pojemniczek i na drugi dzień przychodzisz z drugą próbką i drugą "ankietą" (czy tam wnioskiem) i na 3 dzień z trzecią próbką - ostatnią, Na wynik czeka się jakoś tydzień-dwa i masz wyniki badań gotowe. Książeczkę Sanepidu kupuje się osobno i podbija ją na podstawie badań z Sanepidu chyba w Poradni Medycyny Pracy. Ot! Cała filozofia
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: śro, 29 paź 08 Nr użytkownika: 2,243 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na dzień dzisiejszy cena badania - 90 zł - jaby ktoś był zainteresowany:)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
Ktoś wie jaka cena wszystkich badań do wydania takiej książeczki na dzień dzisiejszy?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: pon, 31 maj 10 Nr użytkownika: 3,900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam. Mam pytanie. Posiadam już książeczkę i albo skończyła już jej się ważność lub właśnie się kończy. Chciałem zapytać czy trzeba ponownie wykonać te koszmarne badania czy wystarczy iść do lekarza ją podbić? Wizja ponownych badan niestety nie napawa mnie radością wręcz zniechęca
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wystarczy iść do lekarza i ją przedłużyć... koszt to chyba 30 zł jeśli dobrze pamiętam
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: pon, 31 maj 10 Nr użytkownika: 3,900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No mam nadzieje ...
![]() ![]() Czyli idę z książeczką oraz 30zł do lekarza pracy na Adamieckiego? xD I po herbacie? ![]() A jak jest nieaktualna to też można iść? Bo nie wiem a nie chce mi się jej szukać ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Ten post edytował Thomas pon, 31 maj 2010 - 18:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
Badan na shigelle i salomenlle nie musisz wykonywac od nowa, wystarczy isc do lekarza medycyny pracy, niedawno wprowadzone przepisy
![]() Jesli pojdziesz bez badan krwi czy podstawowych do danego zawodu to bedzie ona przedluzona na max rok (przynajmniej ja tak miałem). Oznajmiono mi, ze jak doniose w miare aktualne badania krwi i np. przeswietelnie pluc to moze zostac wypisana na dluzej. -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
Nawet jak jest nieaktualna już?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
z tego co mi wiadomo to tak, ale lepiej isc i zapytac
-------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za info!
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: czw, 23 wrz 10 Nr użytkownika: 4,115 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Orientuje się ktoś jak teraz wygląda cenowo wyrobienie tej książeczki? Pytam bo słyszałem, że troszeczkę podnieśli to cenowo
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 25 cze 09 Nr użytkownika: 3,369 Płeć: Mężczyzna GG: 7658648 ![]() |
Na dzien dzisiejszy badania kału kosztuja 99zl
A teraz mam do Was pytanie, czy orientujecie sie ktory lekarz w szpitalu podbija ksiazeczke za 35zl? Bo gdzies tak slyszalem, ale nie wiem do ktorego sie kierowac. |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Z tego co wiem, to w szpitalu nie przyjmuje lekarz medycyny pracy. Ja niedawno znalazłem za 50 zł na Korczaka i była to najtańsza opcja. Możesz iść na Adamieckiego czy do Mistazy ale tam badania są droższe, bodajże 60 czy 70 zł. Nie pamiętam dokładnie.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 25 cze 09 Nr użytkownika: 3,369 Płeć: Mężczyzna GG: 7658648 ![]() |
Chcialem nadmienic ze badanie kalu za 99zl poszlo na marne, poniewaz w sanepidzie nie daja zadnej pieczatki, ze badanie zostalo wykonane, tylko otrzymujemy papierek z ktorym kierujemy sie do lekarza medycyny pracy i on wpisuje daty kiedy badanie zostalo wykonane. Rownie dobrze mozemy zrobic ksiazeczke na lewo za 50zl w ktorej lekarz z glowy wymysli owe daty, a karteczke rownie dobrze mozna zgubic
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
Mam książeczkę sanepidowską w badaniami z 1998 r. W takim wypadku mam to uaktualnić,bo tak zrozumiałam.
Za odpowiedź z góry dziękuję. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:27 |