Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ksiazeczka Sanepidowska
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
michal_dg
Witam, chcialbym sie zapytac gdzie mozna wyrobic ksiazeczke sanepidowska? ile to kosztuje i jakie badania sie tam robi?

pozdrawiam
marcin.p
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Dąbrowie Górniczej

41-300 Dąbrowa Górnicza
ul. Szpitalna 13

Adres do korespondencji
42-500 Będzin, ul. Kościuszki 58

Tel./Fax (0 32) 267-34-25
Tel. (0 32) 267-36-57
Tel. (0 32) 360-27-48

Sekcja Ekonomiczno-Finansowa
tel. (0 32) 360-27-90

e-mail: sekretariat@pssedg.pl
www: www.sanepiddg.internetdsl.pl

Godziny urzędowania: od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 14.35

O badaniach poczytaj TUTAJ
Dave
Zgłaszasz się do Sanepidu, np. w D.G. na Szpitalną 13 (tuż obok apteki przy szpitalu od strony ul. Legionów Polskich) i bierzesz ankietę i polecenie przelewu oraz pojemnik na próbkę kału. Płacisz za badania (łącznie 3) bodajże 75 zł teraz (ja robiłem jesienią i tyle kosztowało) i przychodzisz z próbką kału i wypełnioną ankietą oraz dowodem wpłaty za badania do Sanepidu raniutko (chyba do 8:30 jakoś). Bierzesz drugi pojemniczek i na drugi dzień przychodzisz z drugą próbką i drugą "ankietą" (czy tam wnioskiem) i na 3 dzień z trzecią próbką - ostatnią, Na wynik czeka się jakoś tydzień-dwa i masz wyniki badań gotowe. Książeczkę Sanepidu kupuje się osobno i podbija ją na podstawie badań z Sanepidu chyba w Poradni Medycyny Pracy. Ot! Cała filozofia smile2.gif
Jaymz
Na dzień dzisiejszy cena badania - 90 zł - jaby ktoś był zainteresowany:)
Pantas
Ktoś wie jaka cena wszystkich badań do wydania takiej książeczki na dzień dzisiejszy?
Thomas
Witam. Mam pytanie. Posiadam już książeczkę i albo skończyła już jej się ważność lub właśnie się kończy. Chciałem zapytać czy trzeba ponownie wykonać te koszmarne badania czy wystarczy iść do lekarza ją podbić? Wizja ponownych badan niestety nie napawa mnie radością wręcz zniechęca tongue.gif dlatego pytam czy ktoś wie czy trzeba ponawiać badania ... i jakie to są koszty smile2.gif
Bartek90
Wystarczy iść do lekarza i ją przedłużyć... koszt to chyba 30 zł jeśli dobrze pamiętam smile2.gif
Thomas
No mam nadzieje ... tongue.gif Zdrowy jestem i nie ma problemów jakby te badania były innego typu to by poszło gładko ... ale jakoś ciężko mi powtarzać te badania tongue.gif
Czyli idę z książeczką oraz 30zł do lekarza pracy na Adamieckiego? xD I po herbacie? smile2.gif
A jak jest nieaktualna to też można iść? Bo nie wiem a nie chce mi się jej szukać tongue.gif Ale chyba ważna jest do końca czerwca smile2.gif Pytam zapobiegawczo smile2.gif

Pozdrawiam
Prosty
Badan na shigelle i salomenlle nie musisz wykonywac od nowa, wystarczy isc do lekarza medycyny pracy, niedawno wprowadzone przepisy smile2.gif

Jesli pojdziesz bez badan krwi czy podstawowych do danego zawodu to bedzie ona przedluzona na max rok (przynajmniej ja tak miałem). Oznajmiono mi, ze jak doniose w miare aktualne badania krwi i np. przeswietelnie pluc to moze zostac wypisana na dluzej.
Thomas
Nawet jak jest nieaktualna już?
Prosty
z tego co mi wiadomo to tak, ale lepiej isc i zapytac
Thomas
Dziękuję za info! smile2.gif
Aster
Orientuje się ktoś jak teraz wygląda cenowo wyrobienie tej książeczki? Pytam bo słyszałem, że troszeczkę podnieśli to cenowo
pikunik
Na dzien dzisiejszy badania kału kosztuja 99zl

A teraz mam do Was pytanie, czy orientujecie sie ktory lekarz w szpitalu podbija ksiazeczke za 35zl? Bo gdzies tak slyszalem, ale nie wiem do ktorego sie kierowac.
Padziu
Z tego co wiem, to w szpitalu nie przyjmuje lekarz medycyny pracy. Ja niedawno znalazłem za 50 zł na Korczaka i była to najtańsza opcja. Możesz iść na Adamieckiego czy do Mistazy ale tam badania są droższe, bodajże 60 czy 70 zł. Nie pamiętam dokładnie.
pikunik
Chcialem nadmienic ze badanie kalu za 99zl poszlo na marne, poniewaz w sanepidzie nie daja zadnej pieczatki, ze badanie zostalo wykonane, tylko otrzymujemy papierek z ktorym kierujemy sie do lekarza medycyny pracy i on wpisuje daty kiedy badanie zostalo wykonane. Rownie dobrze mozemy zrobic ksiazeczke na lewo za 50zl w ktorej lekarz z glowy wymysli owe daty, a karteczke rownie dobrze mozna zgubic smile2.gif

Pozdrawiam
zizi
Mam książeczkę sanepidowską w badaniami z 1998 r. W takim wypadku mam to uaktualnić,bo tak zrozumiałam.
Za odpowiedź z góry dziękuję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.