![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kazdy wie ze nalezymy pod WKU Bedzin. Wlasnie nie dawno skonczylem studia i podjalem prace. Na glowie mam jeszcze wojsko, wiem ze musze zaniesc zaswiadczenie do WKU i od tego czasu maja 12 m-cy na powolanie na 3 mies. przeszkolenie. Chcialbym zorientowac sie jak dobieraja tych ludzi i jaka jest szansa unikniecia tegoż. Czy WKU mogloby uzwglednic ze nie mam rodzicow i sam sie utrzymuje - a strata pracy w tym przypadku wiazala by sie z zostaniem "na lodzie" ? Zaczalem studia w 2002/03 takze "amnestia" mnie nie obejmuje.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ostatnio czytałem, że teraz sięgają po starsze a "nieuregulowane" roczniki raczej ale niestety czytałem też, że nie ma powoływania się na "jedynego żywiciela..." itp.
![]() BTW - w WKU Będzin mają IMHO "niezły burdel", który chyba starali się uporządkować na początku roku ale nie do końca im się chyba udało. Ja teoretycznie załapałem się na amnestię ale wciąż (studia skończone w listopadzie '06) mam nieuregulowany stosunek, bo do lutego ciągle mnie odsyłali z kwitkiem, mówiąc, że jest bałagan i żebym próbował później. Także jest szansa, że gdzieś Twoje papiery zginą w stercie ![]() Ten post edytował vacu sob, 07 lip 2007 - 13:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak, sięgają po "nieuregulowane" roczniki ale chyba nie po studiach - bo ja jako absolwent mogę iść co najwyżej na szkolenie 3 miesięczne także korzyści ze mnie żadnej nie będą mieć. A jak sie ma to że utrzymuje się sam? Może to mieć jakiś wpływ? Czytałem gdzieś że to zależy od komendanta i jak sie z nim porozmawia i przedstawi sytuację to możliwe że mi dadzą spokój na te 12 m-cy nie pewności a potem rezerwa. Kto skończył studia a w ciągu 12 m-cy nie dostał wezwania to ma automatycznie rezerwę.
PS. W WKU B-n burdel pewno ze zwzględu na ogromny zasięg pod względem ludzi - miasta Będzin, Dąbrowa G., Zawiercie - oczywiście nie tylko same miasta ale i całe gminy.... Ten post edytował Sebastian22 sob, 07 lip 2007 - 14:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w moim przypadku wogóle nie było problemu i jestem sobie od stycznia dumnym rezerwistą, jak większość moich znajomych. Tyle, że jestem z rocznika 1980 a pierwsze studia rozpoczołem w roku 2000/2001. Ogólnie nic nie kombinowałem poza pierwszą komisją gdzie dostałem b12. Poźniej byłem w WKU tylko raz zawiść papiery jak zmieniałe studia. No i w tym roku w styczniu na wezwanie stawiłem się z dyplomem mgr. no i od razu mnie do rezerwy przenieśli. Ale znam też sprawe z relacji znajomych, którzy nie mając jeszcze dyplomu musieli się zgłość i jakieś im tam wciskali kity typu: gdzie pan chce stacjonować itp., a później zawieźli dyplom i luz. Jak automat do rezerwy. Tak więc ja bym się nie martiwł po studiach
![]() hehe ale obciach miało być rozpocząłem a nie rozpoczołem ej i dalej też są błędy ![]() |
|
|
![]()
|
|
no nic - zawioze zaswiadczenie jak dostane to sie cos dowiem....jak by co zawsze moge kombinowac.....
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Dowiedz się dowiedz, mnie w przyszłym roku to czeka (oczywiście jak wszystko pójdzie po mojej myśli
![]() ![]() Pzdr Ten post edytował kwintosz wto, 10 lip 2007 - 22:27 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmm - ja właśnie też zacząłem poważnie myśleć o wojsku, kiedy się dowiedziałem, że rozporządzenie ministra na ten rok (pieprzone PISiory!!
![]() Ja skończyłem licencjata 2 lata temu i poszedłem na inną uczelnię (UŚ) na mgr ale nie zgłaszałem tego WKU i do tej pory cisza - czy zrobił to za mnie rektor UŚ, czy o mnie zapomnieli? Może uda mi się jeszcze z tą rezerwą w ramach ukończenia studiów już 2 lata temu, ale jak nie to ja aż tak przed wojskiej nie uciekam - ponoć na tych krótszych jest nawet fajnie ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Uczelnia ma "obowiązek" poinformować WKU w ciągu określonego czasu, (2tyg chyba
![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:02 |