![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Haha a wiesz mucha że właśnie miałem pisać dziś na ten temat w jakimś temacie.. Z postów wynika że jakaś część forumowiczach śmiga na rowerkach mniej lub bardziej rekreacyjnie. Ja jestem jak najbardziej za..
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja juz umawialem sie z pulsatilla w jesieni o takiej wycieczce- jestem ABSOLUTNIE ZA!!!!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
ja juz umawialem sie z pulsatilla w jesieni o takiej wycieczce- jestem ABSOLUTNIE ZA!!!! No to pozostają dwie kwestie: 1. kiedy? (może następna sobota?) 2. gdzie? Niech zaproponuje ktoś, kto lepiej zna nasze dąbrowskie szlaki. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja niegdyś duuuużo jeździłen na rowerku ale jakieś 4 lata temu przestałem z lenistwa
![]() A mój kumpel pewnie jeszcze bardziej bo to już prawie zapalony kolarz - zrobił coś 220 km w jeden dzień na rowerze! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
proponuje tutaj przeniesc dyskusje o wyprawie :)
z terminem ja bym jeszcze poczekal az by sie cos wydeklarowalo z pogoda - tak by kolo 20 stp bylo ![]() w kwietniu przy tym globalnym ociepleniu ![]() na dzien dobry proponuje jakas lajtowa trase co by dac rade po przerwie zimowej. Ten post edytował Hator czw, 15 mar 2007 - 21:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja też bym się wybrał chętnie
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Przy ewentualnym planowaniu trasy wspomnę, ze moj ulubiony odcinek do Reckiego Lasu ( z Ząbkowic w górę przecinajac Jaskółczą), od zeszłorocznego odwiertu (niedawno o nim gdzieś wspominałem) jest ROZKOPANY. Miedzy ujeciem wody, a zbiornikami nad Reckim Lasem chyba został położony wodociąg i ciężki sprzęt totalnie zniszczył drogę
![]() ![]() P.S. A zamkneli przejazd przez jaz ![]() Trochę opadł poziom na PIV w ostatnim czasie, ok 1,5 mln m3 ubyło. |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
dopiszcie i mnie do listy.tylko prosze o jakas spokojna trase<chociaz zamierzam popracowac nad forma teraz>.
pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
QUOTE z terminem ja bym jeszcze poczekal az by sie cos wydeklarowalo z pogoda - tak by kolo 20 stp bylo w kwietniu przy tym globalnym ociepleniu powinno spokojnie byc a do tego czasu ustalimy powolutku co i jak :) Hator, to zaproponuj konkretny termin. Ale czekać na 20 stopni to nie ma sensu, bo zanim to nastąpi, to pomysł zostanie zapomniany. A może Pulsatilla niech zaproponuje trasę i punkt startowy... Ten post edytował mucha pią, 16 mar 2007 - 08:46 -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
ja proponuje pulstatille na "planowacza" trasy - przejechal juz troche - ma aktualna wiedze co i gdzie da sie przejechac, oraz co warto zobaczyc.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
No tak
![]() ![]() ![]() Ale chyba nie wziąłeś pod uwagę, że ja zazwyczaj na rowerku jestem w... wysokich gumiakach (Pawelele może zaświadczyć ![]() ![]() A moze przetestujemy planowaną z Trzebiesławic na Błędów ![]() ![]() Moze przez Zieloną skrajem zachodnim PIV do buczyn? powrót przez Sikorke. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
No ja też nie chciałbym nic dalekiego, tym bardziej ze mój rower jest trochę zdezelowany a na mnie za mały
![]() ![]() ![]() Hmm a może by tak panowie nie tylko przyroda, tylko coś więcej? Nie dałoby rady podjechać na zamek do Siewierza? ![]() ![]() ![]() A na ile czasu wycieczka by wam pasowała?? Ten post edytował kwintosz pią, 16 mar 2007 - 19:44 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
supoi pomysł, popieram siewierz, z dabrowy tylko na chwile wyjedziemy za trzebieslawicami
![]() |
|
|
![]()
|
|
ja kiedys na zamek siewierski jechalem przez zbiornik przeczycko-siewierski (od p IV) ale powiem ze jazda nad tamtym zalewem byla do bani - brak konkretnych sciezek, co chwila sie gubilem a raz wjechalem w jakies bagienko i tachalem rower na plecach stad jezeli mamy jechac na siewierz to zdala od zbiornika - trzebieslawice moga byc!!
PS ja wole trase na bledow - chyba wiecej sciezek lesnych do przejechania. no ale to zdazymy na spokojnie obgadac. pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak czy siak, trzeba to wcześniej uzgodnić.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja bym tez jechał, ale pod warunkiem że za nami będzie jechać pogotowie ratunkowe bo nie pamiętam kiedy ostatni raz na rowerze jeździłem
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że zrobicie fotorelacje! :) Ten post edytował Bartek nie, 18 mar 2007 - 14:38 |
|
|
![]()
|
|
Bartek, pogotowie raczej nikomu nie byłoby potrzebne.
![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda tylko że pogoda się popsuła ![]() Proponowałbym, abyśmy panowie wspólnie doszli do jakichś wniosków. Przede wszystkim najpierw ustalili na jak długo mamy zamiar wybyć z domów? Proponowałbym ok. 4-5h. Sporo czasu by zobaczyć parę rzeczy i dojechać wszędzie sobie na spokojnie. Co o tym sądzicie? Ten post edytował kwintosz wto, 20 mar 2007 - 19:53 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
Szkoda tylko że pogoda się popsuła ![]() Proponowałbym, abyśmy panowie wspólnie doszli do jakichś wniosków. Przede wszystkim najpierw ustalili na jak długo mamy zamiar wybyć z domów? Proponowałbym ok. 4-5h. Sporo czasu by zobaczyć parę rzeczy i dojechać wszędzie sobie na spokojnie. Co o tym sądzicie? Może przede wszystkim ustalmy termin. Najbliższa sobota pasuje? 13 stopni powinno być OK. A czas - raczej 3 niż 5 godzin bym proponował. I jakieś 40-50 km do przejechania (najlepiej jakąś pętlę zamiast opcji tam-i-z-powrotem. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
ja bym wolal poczekac z tym terminem - na pewno nie marzec - predzej kwiecien - pierwsza dekada przynajmniej.
czas jazdy - zalezy gdzie (siewierz?, bledow?, moze dorotka przez zielona i wzdluz przemszy?) to tak na pol dnia MINIMUM - bo jesli to ma byc 3-4 godzina to mozna sie powloczyc przy pIV lub pI i pII - po lasach (antoniow, zabkowice) - no i wypadaloby jakis postoj zrobic - bez sensu wybyc na rower by choc zdania po drodze na spokojnie nie zamienic - przystanek - min 30-60 min musi byc! wogole to za 1 razem moga byc tutejsze tereny - ale na 2 wypad (jak dojdzie do skutku i bedzie cieplej) to proponuje Jure - ta blizsza a moze i ta dalsza (wtedy pociagiem do Zawiercia i dopiero tam startowac). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mi najbliższa sobota raczej nie bardzo
![]() ![]() Mi osobiście co do ilości czasu to obojętne, jeśli tylko mam wolne.. ważniejsze to ilość kilometrów, a w tym roku jeszcze nie jeździłem w ogóle. Najważniejsze by było ciepło i w miarę stabilna pogoda.. Ten post edytował kwintosz wto, 20 mar 2007 - 20:53 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
OK, niech będzie kwiecień, ale ustalmy już jakiś wstępny termin. Jak będzie zimno to przesuniemy.
-------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
7 (sob) lub 8 IV (nd) o ile to nie sa swieta.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
to wlasnie sa swieta
![]() |
|
|
![]()
|
|
no to moze tydzien po tych swietach bo mozliwe ze pierwsze dwa tyg osobiscie nie bede mogl
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 54 Dołączył: wto, 07 lis 06 Nr użytkownika: 265 ![]() |
Jak tylko doprowadze rower do jako takiego stanu to chętnie bym się dołączył.
-------------------- .
|
|
|
![]()
|
|
![]() U mnie tylne zębatki do wymiany, zdarte. W zeszłym roku wymieniłem łańcuch (był dłuższy 5 cm od nowego ![]() ![]() Tylny hamulec w rozsypce.. ![]() ![]() ![]() ![]() Ale da sie jeździć... ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
czy temat zmartwychwstanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jestem jak najbardziej za, byle ustalić jakiś fajny termin tak aby jak największej liczbie osób chętnych pasował.
Co prawda mnie ostatnio trochę pies poturbował, ale myślę że dam rade jechać ![]() ![]() Myślę że trochę by się nas mogło zebrać. Może w weekend w przyszłym tygodniu? -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
Juz nawet mam sprawne tylne hamulce
![]() ![]() Moze przeprowadzimy chrzest nowo oznakowanej czarnej trasy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Czyżby nie było chętnych?? Przed awarią forum, tyle osób odpisało..
Ja przed sesją lub podczas sesji chętnie bym się rozerwał, to jeśli tylko termin będzie mi pasował to zjawie się na pewno. Co do trasy to myślę że jakoś by się wybrało demokratycznie.. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
ja to moge pośmigać po górach (Żar, Szczyrk, Myślenice)
asfaltowe wyprawy mnie nie rajcują, nie mam ochoty wąchać spalin i uważac, żeby jakiś idiota mnie nie rozjechał |
|
|
![]()
|
|
ja też na wąchanie spalin nie mam ochoty i choc spedzam wiele czasu na rowerze w DG a nie w górach, tras nieasfaltowych, niezadymionych, a nawet ze sporymi deniwelacjami, znam pod dostatkiem
![]() Poza tym w górach ostatnio czesciej mozna trafić na ryczącego, smierdzącego quada, nowy gatunek ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:52 |