IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> koncerty w knajpach
michu
post czw, 23 lis 2006 - 17:13
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 239

czołem,

od dłuzdzego czasu (kilka lat) zauważyłem że w Dabrowie (poza Grafiti) zanika zjawisko grania przez zespoły koncertów w knajpkach. Kiedyś (10 lat temu) można było posłuchać czegoś w Chacie u brata, ale wraz z upadkiem tego lokalu (pizzeria a wcześniej disco mad.gif ) tradycja zanikła.

Niezłe imprezy dzieją sie w Sosnowcu (Nietoperz, Pod Spodem, u desmonta-chwilowo zamnkneli, ale od grudnia rusza) w Czeladzi, nie mówiąc o Katowicach.

Mamy w okolicy kilka zespołów (100 tvarzy grzybiarzy, konopians, natural mystic, black gang, skankan, ziggie- piggie), są na pewno inne. Może ktoś z właścicieli pubów czyta forum i może sie wypowiedzieć na ten temat. I ciekaw jestem zdania koleżanek i kolegów z forum.
Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
peyo
post czw, 23 lis 2006 - 19:24
Post #2

peyo :)

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 250

Rozmawiałem z chłopakami z Partii i podobno Szef myślał o podeście koncertowym (coś jak ten w Grafitti), ale - jak widać - nie ma go; szkoda, bo byłaby alternatywa dla Grafa, w którym już chyba nigdy nie będzie koncertów... Notabene to już nie powinno się nazywać Rock Pub, tylko Dicho Knajpa (z całym szacunkiem wink.gif ).

Ten post edytował peyo czw, 23 lis 2006 - 19:24

--------------------

+Quote Post
Maryhna
post pon, 04 lut 2008 - 18:20
Post #3

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 652
GG: 2636495 status gadu-gadu

a ja muszę się poskarżyć...
byłam wczoraj na koncercie Maćka Maleńczuka w klubie "Komitywa". I tak:
- ledwo można przecisnąć się między krzesłami ( mógłby właściciel zadbać o odpowiednie odstępy a nie sprzedać bilety masie ludzi dla zysku którzy potem nie mają gdzie usiąść)
- zero wentylacji i klimatyzacji
- okna się nie otwierają a drzwi wejściowe musiały być szczelnie zamknięte żeby nikt niepowołany nie wszedł bez biletu
- jestem osobą palącą ale od dymu i duchoty zasłabłam i po godzinie wyszłam z koncertu / byłam wkurzona na maxa!
- mogli by chociaż zadbać o łatwe dojście do baru i do toalety, ale musieliśmy sie przeciskać a przebycie kilku metrów bez rozpychania się między kolanami ludzi siedzących graniczyło z cudem

BARDZO żałuję! wydałam łącznie 60 zł na dwa bilety i zapłaciłam za takie warunki :/

ps: tydzień lub dwa wcześniej, byłam na koncercie Wasika, ludzi było mniej, klimat ok, nie miałam zastrzeżeń a teraz to była jakaś totalna porażka

--------------------
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

www.zaglebiedabrowskie.pl

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:23
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza