Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: koncerty w knajpach
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
michu
czołem,

od dłuzdzego czasu (kilka lat) zauważyłem że w Dabrowie (poza Grafiti) zanika zjawisko grania przez zespoły koncertów w knajpkach. Kiedyś (10 lat temu) można było posłuchać czegoś w Chacie u brata, ale wraz z upadkiem tego lokalu (pizzeria a wcześniej disco mad.gif ) tradycja zanikła.

Niezłe imprezy dzieją sie w Sosnowcu (Nietoperz, Pod Spodem, u desmonta-chwilowo zamnkneli, ale od grudnia rusza) w Czeladzi, nie mówiąc o Katowicach.

Mamy w okolicy kilka zespołów (100 tvarzy grzybiarzy, konopians, natural mystic, black gang, skankan, ziggie- piggie), są na pewno inne. Może ktoś z właścicieli pubów czyta forum i może sie wypowiedzieć na ten temat. I ciekaw jestem zdania koleżanek i kolegów z forum.
Pozdrawiam
peyo
Rozmawiałem z chłopakami z Partii i podobno Szef myślał o podeście koncertowym (coś jak ten w Grafitti), ale - jak widać - nie ma go; szkoda, bo byłaby alternatywa dla Grafa, w którym już chyba nigdy nie będzie koncertów... Notabene to już nie powinno się nazywać Rock Pub, tylko Dicho Knajpa (z całym szacunkiem wink.gif ).
Maryhna
a ja muszę się poskarżyć...
byłam wczoraj na koncercie Maćka Maleńczuka w klubie "Komitywa". I tak:
- ledwo można przecisnąć się między krzesłami ( mógłby właściciel zadbać o odpowiednie odstępy a nie sprzedać bilety masie ludzi dla zysku którzy potem nie mają gdzie usiąść)
- zero wentylacji i klimatyzacji
- okna się nie otwierają a drzwi wejściowe musiały być szczelnie zamknięte żeby nikt niepowołany nie wszedł bez biletu
- jestem osobą palącą ale od dymu i duchoty zasłabłam i po godzinie wyszłam z koncertu / byłam wkurzona na maxa!
- mogli by chociaż zadbać o łatwe dojście do baru i do toalety, ale musieliśmy sie przeciskać a przebycie kilku metrów bez rozpychania się między kolanami ludzi siedzących graniczyło z cudem

BARDZO żałuję! wydałam łącznie 60 zł na dwa bilety i zapłaciłam za takie warunki :/

ps: tydzień lub dwa wcześniej, byłam na koncercie Wasika, ludzi było mniej, klimat ok, nie miałam zastrzeżeń a teraz to była jakaś totalna porażka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.