![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://shw.fotopages.com/3579734.html
Jak w temacie, prawda ze mitem jest to ze miasta naszego wojewodztwa sa szare, brude..... Fotka tak na pocieszenie tego co jest za oknem :? |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
fajnie tylko szkoda ze na razie malo tych fotek
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Bartek) http://shw.fotopages.com/3579734.html
Jak w temacie, prawda ze mitem jest to ze miasta naszego wojewodztwa sa szare, brude..... Fotka tak na pocieszenie tego co jest za oknem :? http://dami7.fotopages.com/ Nie jest moŻe szara, ale rÓŻowa teŻ nie jest... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ładne zdjecia, ale postawie na swoim ze i tak jest Ładna
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Ciekawe czy w czasie swiat Bozego Narodzenia nie bedzie szara.
Na BiPie pojawil sie przetarg na rozwieszanie dekoracji. Rozstrzygniecie w listopadzie. Ciekawe co bedzie, jak nikt sie nie zglosi, albo beda jakies protesty firm stajacych do przetargu? Nie bedzie swiatelek na czas? A moze powiesza wtedy na Wielkanoc? Kto to wie... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: nie, 27 lis 05 Nr użytkownika: 172 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
QUOTE(sylvia78)
Chyba Ci pozazdroŚciŁem. DorzucĘfotki z GoŁonoga. MoŻe admin przyklei wĄtek i pozapuszczamy trochĘfotografii z miasta. MyŚlĘŻe moglibyŚmy sprawiĆ wielkĄ frajdĘtym, ktÓrzy swoich rodzinnych stron od dawna nie widzieli. Niech by to byŁy zdjĘcia niekoniecznie tych ciekawych ulic i domkÓw. No, taki pomysŁ mi przyszedŁ do gŁowy. Nie mam nic lepszego na dzisiaj. http://golonog.buzznet.com/user/?id=1950752 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
MoŻe jakiŚ konkursik z nagrodĄ urzĄdzimy
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
NiezŁy pomysŁ;-) 8)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
to sprÓbujĘwkleic cos od sienbie, lalalala;-)
http://www.fotocommunity.com/pc/pc/mypics/...display/4166484 DĄbrowa GÓrnicza, "wydmy" sprzed dwÓch lat na Pogorii IV, dziŚ wystawaŁyby nad wodĘ, ale przed zalaniem wywiezione;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
QUOTE(Dejmon) CoŚ ode mnie:
http://dejmon-dg.buzznet.com/user he he he fotografia rodzinna??? http://dejmon-dg.buzznet.com/user/?id=1963576 Kazda fotka cieszy, bo Świat na fotografii jest inny. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To byŁo na poczĄtku czerwca tego roku. Robotnicy przywracali wtedy do Życia fontannĘw parku na Zielonej. SiedziaŁem sobie na jednej z Ławek i akurat Talkowski zajechaŁ "swojĄ" LeganzĄ, Żeby sprawdziĆ jak siĘprace posuwajĄ. KorzystajĄc z okazji uwieczniŁem moment, kiedy ŻegnaŁ siĘz jednym z robotnikÓw, choĆ biedaka trochĘuciĄŁem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dejmon, podpisz foty. My wiemy co przedstawiajĄ, choĆ sĄ problemy, ale inni nie za bardzo. A teraz skusmy siĘna cykl szkoŁy. Kto pierwszy?
|
|
|
![]()
|
|
Fotki juŻ podpisane. Nie powinno byĆ juŻ problemÓw z rozpoznaniem co przedstawiajĄ :wink:
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
a ja od bardzo dawna posiadam duzo fotek DG z lotu ptaka. Jest tam centrum , Golonog, Reden, ŁĘknice, sĄ Pogorie a takze czesc Zagorza i zamek w Bedzinie. Fotki pochodza z okresu budowy Nemo i chyba jeszcze nie oddanego do uzytku a gotowego CA.
W sumie tez od dawna mysle zeby jej gdzies wrzucic ale z tym duuuzo roboty a czasu malo ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Opublikuj dwa, trzy i poproŚ autora o zgodĘna publikacjĘreszty zdjĘĆ. Zawsze na ŻĄdanie autora moŻesz pozostaŁe, ktÓre pÓĹşniej opublikujesz, usunĄĆ
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
To siĘkomuŚ krajobraz przed oknami zmieniŁ :wink:
|
|
|
![]()
|
|
Fajnie siĘto oglĄda. Dopiero za kilkanaŚcie lat te zdjĘcia bĘdĄ miaŁy prawdziwĄ wartoŚĆ sentymentalnĄ. My jeszcze pamiĘtamy co byŁo przed Lidlem ale nastĘpni?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
GŁosujĘna
![]() gdyŻ widzĘtu przyszŁoŚĆ dla wielbŁĄdÓw, aczkolwiek cokolwiek zalanĄ... |
|
|
![]()
|
|
QUOTE(olo) Fajnie siĘto oglĄda. Dopiero za kilkanaŚcie lat te zdjĘcia bĘdĄ miaŁy prawdziwĄ wartoŚĆ sentymentalnĄ. My jeszcze pamiĘtamy co byŁo przed Lidlem ale nastĘpni?
Mnie tam ciekawi co bedzie po lidlu :) Ale faktem jest to ze Lidl radzi sobie bardzo dobrze z tego co widze po parkingu. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Heh dawniej stara piekarnia i obskÓrny bazar-teraz "piĘkny" lidl no i LOK hmm niepowiem Że wyglĄda gorzej bo widaĆ ze jest lepiej ale czy napewno budowanie hipermarketÓw to dobra droga do zagospodarowywania terenÓw DG? :wink:
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(olo) My jeszcze pamiĘtamy co byŁo przed Lidlem ale nastĘpni?
A czy pamiĘtamy, co byŁo przed tym, co byŁo przed Lidlem (czy jakmutam)? Aha, jakby co - to w moim Życiorysie byŁ taki czas, kiedy to okoŁo 5-tej rano podjeŻdŻaŁem pod "giganta" po trzydzieŚci kilka koszy pieczywa... |
|
|
![]()
|
|
No przed "Gigantem" to tam chyba byly ŁĄki czy tez drzewka owocowe
![]() Ehh pamietam jak sie stalo za chelbem w kolejce po pare godzin. Do dzis jest tam piekarnia w takim bialym budynku za lidlem. Gdy zaczynaja wypeik pieczywa i mam otwarte okno to zyc sie nie da, tak mi pachnie :) |
|
|
![]()
|
|
Tak, jakŻe cudowny jest zapach ŚwieŻego chleba roznoszĄcy siĘwieczorem:) W GoŁonogu na Gwardii Ludowej niegdyŚ byŁa milusia piekarnia, niedawno reaktywowana, ale od jakichs dwÓch lat chyba dowoŻĄ juŻ chlebek tylko ze Strzemieszyc tu, a nie piekĄ. A naŚcie lat temu staŁo siĘw kolejce dŁugimi wieczorami czekajĄc na gorĄcy chlebek, zjadŁo siĘpÓĹşniej poŁowĘzanim dotarŁo do domku;-) A w zimowe mrozy niezapomniane wraŻenia, gdy caŁy gorĄc bucha przy otwarciu drzwi:) Ale juŻ rury pieca zlikwidowane
![]() WracajĄc z rybek w okolicach przejazdu kolejowego w GoŁonogu czuc byŁo czĘsto chlebek z piekarni Karen, chyba tez juz nieczynna? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 51 Dołączył: sob, 10 gru 05 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 175 ![]() |
witam.
zapraszam do obejrzenia moich zdjĘĆ na www.dabrowa.friko.pl ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: pon, 19 gru 05 Nr użytkownika: 176 ![]() |
http://akiazom.fm.interia.pl/000_0288a.html
zima 2004->podlesie->okolice stawu. poniewaŻ zdjĘcie leŻy na darmowym serwerze, nalezy uzbroiĆ siĘw cierpliwoŚĆ :) |
|
|
![]()
|
|
A to teŻ DĄbrowa:) Jeden z zawilcÓw rosnĄcych na brzegu glinianki na Podlesiu, w runie piĘknego starego olsu. W kwietniu istne biaŁe dywany, najliczniejsze znane mi miejsce wystepowania tej roŚlinki w naszym mieŚcie ( choĆ rosna i po buczynach, ale nie w tak Ładnych i gĘstych Łanach)
http://onephoto.net/info.php3?id=221266 |
|
|
![]()
|
|
kilka fotek z lotu ptaka. Widac jak zawsze mase zieleni. Poza tym widac rowniez brak prawdziwej zwartej zabudowy miejskiej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. sorry ze kiedys chwalilem sie wielka kolekcja zdjec DG z lotu ptaka i do tej pory jej nie umiescilem. Mam tam kilkadziesiat zdjec znacznie lepszych od tych. Musze sie zmobilizowac bo jest z tym troche roboty ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Fajne fotki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
To jest ciekawe swoją drogą, że miasta zwykle o wiele ładniej wyglądają z lotu ptaka. Z poziomu pieszego nie zauważa się np., że jest tyle zieleni :) wszędzie bloki i szare budynki.
:)+--> QUOTE(:)) Poza tym widac rowniez brak prawdziwej zwartej zabudowy miejskiej[/quote]To jest właśnie ciekawe - z perspektywy 'buta' inaczej zupełnie to wygląda.
Jak masz więcej takich fotek to przyłączam się do oczekujących :) |
|
|
![]()
|
|
oki zmobilizowaliscie mnie. Jedynym problemem jest meczenie sie z powodu marnego uploadu ostatnimi czasy na moim laczu :?
Z tego powodu bede wrzucal fotki w mniejszej rozdzielczosci niecale 600x400. Posiadam rowniez wersje 2268x1540 ale takie juz sporo zajmuja. Oczywiscie jesli komus z Was zalezaloby bardzo na wiekszej wersji to postaram sie ja wrzucic. Zaluje tylko ze fotki te nie sa robione porzadna cyfrowka i wygladaja na skanowane. 1 na probe ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
1 porcja (fotki pochodza z okresu budowy Nemo)
te osrodki nad Pogoria I z pionu wygladaja jak jakies wille w bogatych krajach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
forum sie sypie - nei moge kolejnych fotek tu zamieszczac bo nie dziala [img][/img]
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
dalej sie nie da
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Fotki G - E - N - I - A - L - N - E !!!
P.S. Ale tę pierwszą, z "willami" (okolice wypływu Pogorii), mogłeś obrócić o 180 stopni, drzewa rosną do dołu :wink: |
|
|
![]()
|
|
ciesze sie ze sie podobaja :)
sprobuje znowu wrzucic tamte fotki dla ktorych wczesniej nie dzialal znacznik [img] edycja: nie wiem co jest grane z forum bo dalej nie dziala. Zadzialalo wtedy tylko dla czesci fotek i dalej sie nie da ![]() edycja2: (moze teraz zadziala) ![]() ![]() ![]() widok na DG znad Zagorza: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
dosc niedawno na google earth (maps) pojawilo sie o wiele dokladniejsze zdjecie czesci DG - niestety tylko okolice HK, Pogoria I, czesc Golonoga, Strzemieszyce i za Slawkow na wschod. Jakosc nie jest jeszcze taka jak google camp i trudno rozponac ludzi ale jest juz naprawde niezle! Mam nadzieje ze nie bedzie trzeba czekac kilka lat na aktualniejsze i dokladniejsze zdjecie centrum i Pogori IV
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() ![]() ![]() wiecej zdjec w technice HDR m in z DG i okolic tutaj HDR - DG proponuje przejrzec www - niektore foty sa naprawde genialnie -------------------- |
|
|
Guest_Michal_* |
![]()
|
Guests ![]() |
no fajnie bo to moje zdjęcia są
moge wiedzieć skąd je macie ? Michał dzygito@tlen.pl a ja od bardzo dawna posiadam duzo fotek DG z lotu ptaka. Jest tam centrum , Golonog, Reden, ŁĘknice, sĄ Pogorie a takze czesc Zagorza i zamek w Bedzinie. Fotki pochodza z okresu budowy Nemo i chyba jeszcze nie oddanego do uzytku a gotowego CA.
W sumie tez od dawna mysle zeby jej gdzies wrzucic ale z tym duuuzo roboty a czasu malo ;) No i nie wiem czyjego sa autortstwa - praw nie posiadam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ojciec mi nwesa o Twoich fotach przekazal
![]() pozdr i sory za OT ale nie mam jak PMowac do "gosci" a na maila jestem za leniwy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ale Hator to nie chodzi chyba o te foty HDR, a zdaje się tak to zrozumiałeś
|
|
|
![]()
|
|
no fajnie bo to moje zdjęcia są moge wiedzieć skąd je macie ? Michał dzygito@tlen.pl :) ktos udostepnial w sieci ale to bylo kilka lat temu. Szukalem autora w necie ale nie udalo sie znalezc. Zachecam do rejestracji i wtedy podamy Twoje autorstwo. Chyba ze chcesz zeby je usunac? ![]() A moze posiadasz nowsze i rownie ciekawe fotki? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Niesamowite są te foty Michała. Zapraszam do pokazania kilku przykładowych prac na http://www.zaglebie.info/wobiektywie/
mail: foto@zaglebie.info -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@mydliczek:
no ja tu innych zdjec (no moze oprocz jednego na 1 podstronie) nie widze - wiec domyslam sie ze chodzi o te, ktore wkleilem (ze strony http://flickr.com/photos/wajanpl/) pozdr i zachecam do zwiedzania strony podanej przeze mnie - naprawde masa fajnych zdjec PS niektore moj tata zrobil i przekazal autorowi - ale nie powiem ktore ![]() -------------------- |
|
|
Guest_Gość_* |
![]()
|
Guests ![]() |
no mam troche nowych
http://www.speleo.inform.pl/sdg/kzlp/foto.htm - tu są ee no nie ma co usuwać tak tylko mnie ciekawilo jak sie zdjęcia rozprzestrzeniają :)
ktos udostepnial w sieci ale to bylo kilka lat temu. Szukalem autora w necie ale nie udalo sie znalezc. Zachecam do rejestracji i wtedy podamy Twoje autorstwo. Chyba ze chcesz zeby je usunac? ![]() A moze posiadasz nowsze i rownie ciekawe fotki? |
|
|
![]()
|
|
no mam troche nowych http://www.speleo.inform.pl/sdg/kzlp/foto.htm - tu są ee no nie ma co usuwać tak tylko mnie ciekawilo jak sie zdjęcia rozprzestrzeniają Przeszukaj sobie wątek "Strony internetowe o DG", już kiedyś tam wkleiłem link do galerii Speleoklubu i Twoich zdjęć. Całkiem spore zainteresowanie było nawet. Potem jeszcze w wątku przyrodniczym był temat Twoich zdjęć poruszany. -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 105 Dołączył: nie, 24 gru 06 Skąd: golonog Nr użytkownika: 382 ![]() |
to jak jest juz temat zdjęcia z dąbrowy
to zamiescilem kilka troche innych niz powietrzne to foty robione w dąbrowie: http://www.onephoto.net/info.php3?id=201415 http://www.onephoto.net/info.php3?id=201417 http://www.onephoto.net/info.php3?id=307897 http://www.onephoto.net/info.php3?id=116200 http://www.onephoto.net/info.php3?id=122467 http://www.onephoto.net/info.php3?id=122397 http://www.onephoto.net/info.php3?id=112124 http://www.onephoto.net/info.php3?id=111698 http://www.onephoto.net/info.php3?id=111557 http://www.onephoto.net/info.php3?id=108554 http://www.onephoto.net/info.php3?id=108028 pozdro Dzygit Przeszukaj sobie wątek "Strony internetowe o DG", już kiedyś tam wkleiłem link do galerii Speleoklubu i Twoich zdjęć. Całkiem spore zainteresowanie było nawet. Potem jeszcze w wątku przyrodniczym był temat Twoich zdjęć poruszany.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najbardziej mi sie podoba ta fota http://www.onephoto.net/info.php3?id=112124 jak z okladki jakiegos death metalowego zespołu, fajne fajne.
|
|
|
![]()
|
|
dzieki Dzygit i witamy :)
fajnie byloby zrobic kiedys fotorelacje ze wzgorza golonoskiego. Moze ktos z Was ma fajna cyfrowka bo ja przecietna i dosc juz stara. Panoramy we wszystkich kierunkach -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 105 Dołączył: nie, 24 gru 06 Skąd: golonog Nr użytkownika: 382 ![]() |
panoramy ze wzgórza .. eee tam znam lepsze sposoby
np taki jak w załaczniku .. dzieki Dzygit i witamy :)
fajnie byloby zrobic kiedys fotorelacje ze wzgorza golonoskiego. Moze ktos z Was ma fajna cyfrowka bo ja przecietna i dosc juz stara. Panoramy we wszystkich kierunkach
Załączony plik
|
|
|
![]()
|
|
Ale kolory...
No wreszcie doczekałem zdjecia pokazującego miejsce, gdzie mieszkam ![]() Co do panoram ze wzgórza to od lat mnie korci, aby dostać się na wieżę kościoła św. Antoniego, tak np w maju i przy ladnej pogodzie popstrykać w kilku kierunkach.... Ech.... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bardzo ładne fotki.....tez mam sporo z pogorii - umieszczone są na str. Pana Darka Nowaka - adres kazdy zna - tam mozna dodawac swoje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Panowie, panowie.. a może jakieś panie..
![]() ![]() Pozdrawiam -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
znam takiego jednego kolege ktory ma dostep do plotera na ktorym drukuja bilbordy
![]() Problem w tym ze to troszke "dziwny" czlowiek ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
" : ) " :
Nie od dziś wiadomo, że reklama ogłupia ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
zawsze mozna takiemu koledze oddac.....z nawiązką
![]() |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem nowe zdjęcie w dąbrowie .. jeszcze ciepłe wczoraj cyknięte
takie typowo dąbrowskie ;-) http://www.onephoto.net/info.php3?id=363824# zawsze mozna takiemu koledze oddac.....z nawiązką
![]() |
|
|
![]()
|
|
a to dorzuce jeszcze jedno
typowo dąbrowskie ... http://www.onephoto.net/info.php3?id=363919 zrobiłem nowe zdjęcie w dąbrowie .. jeszcze ciepłe wczoraj cyknięte
takie typowo dąbrowskie ;-) http://www.onephoto.net/info.php3?id=363824# |
|
|
![]()
|
|
Dodać napis "Czerwone Zagłębie", powielić i sprzedawać jako pocztowkę lub pamiątkę z 1-majowego pochodu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Pamietam wtedy ta akcje....tyle ludzi na placu przed/na pomniku.....ale udało się - pomnik ocalał. W koncu zbudowano go za pieniądze naszych rodziców - drugi pomnik w centrum - zaraz na wejsciu do parku Hallera - nie przetrwal.....ale tez go pamietam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie sie podoba, jak migawka na Discovery o komunistycznych Chinach albo Korei a to przecież Dąbrowa hehehehehe
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: FdZD Postów: 42 Dołączył: śro, 17 sty 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza/Sabadell/Barcelona Nr użytkownika: 405 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zobaczcie sobie moje wątki ze zdjęciami z Zagłębia :) Niektórzy zapewne już je widzieli na innych forach :)
kościoły neogotyckie w Dąbrowie Górniczej i Sosnowcu www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=365334 Strzemieszyce Wielkie www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=340829]http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=340829 pożar kancelarii parafialnej w Sosnowcu www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=361919 Jest jeszcze kilka ale muszę je znaleźć :) Ten post edytował Adasmos czw, 18 sty 2007 - 17:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 9 Dołączył: wto, 05 gru 06 Nr użytkownika: 356 ![]() |
To i ja dorzuce swoje 3 grosze :)
http://www.photosig.com/go/photos/view;jse...mp;forward=user Moje miasto we mgle:) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Ekstra jest to zdjęcie. A gdzie zrobione?? Okolice targowiska?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 9 Dołączył: wto, 05 gru 06 Nr użytkownika: 356 ![]() |
Blisko :) Planty przy Korczaka
|
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
http://img02.picoodle.com/img/img02/7/1/21...dem_540d6ca.jpg
moze nie do konca oddaje "miasto" ale to jest widok z mojego okna:D zgadnie ktos? |
|
|
![]()
|
|
duzo fajnych fotek autorstwa Pawloka z SSC, miedzy innymi z dachu superjednostki
http://zdzichu.fotosik.pl/albumy/304765.html -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Aaaa jakies 2 dni temu w googlach mi znalazło tą galerie zdjęć i sobie przejrzałem
![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
szer mówisz o tych fotkach z powyższego linku?
bo jak dlamnie to są jakieś takie bardzo nijakie, by nie powiedzieć że nudne, poprostu "wypstrykane" jak leci, tak jak by ktoś nowy aparat testował ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: czw, 19 lip 07 Nr użytkownika: 758 Płeć: Mężczyzna ![]() |
picaro, to moze zrób lepsze panoramy i wrzuć to chętnie obejrzymy.
znalazł się foto-pasek ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Hmmm Picaro no niezgodze się. Zdjęcia są fajne i liczą się intencje człowieka, który jes zrobił :). Potrafisz zrobić lepsze z lepszych pozycji to zapraszam do zrobienia...
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ojejwyraziłem swoją opinie, a zdjęcia sa jakie są i poprostu dla mnie "wspaniałe" nie są. I wcale nie odmawiam ani talentu, ani żadnych intencji autorowi, jakie kolwiek one były czy są. Czy potarfię robić lepsze? Tego nie wiem, bo trudno mi samemu ocenić, ale jak bede miał chiwlę to wrzuce jakieś foto gdzieś na stronkę i podam linka. Choć i tak się już ich pełno gdzieś tam pałęta po świecie. A może poprostu mi tematyka nie przypasowała, bo te bloki są paskudne więc osiedli, czy jakiegoś placu budowy to raczej nie będe fotografował, ale to co gdzieś tam mam to wrzucę. Oczywiście w tematyce DG. Bo chyba o takie foty tu chodzi. I jeszcze jedno zdanie w kwesti wyjaśnienia:Nie chodziło mi o to by krytykować te zdjęcia czy ich autora, a jedynie się zapytałem czy napewno słówko "wspaniałe" odnosi się do tych samych zdjęć, no i dodałem swoją opinię. Ale luzik
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Spoko Picaro
![]() ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
no i za to mu chwała
![]() |
|
|
![]()
|
|
Kurcze strasznie wygląda Huta Katowice na tle naszego miasta
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
fajna nawet ta wieczorna fota centrum
na tych innych huta rzeczywiście nie prezentuje sie najlepiej ale dąbrowa to miasto przemysłowe przynajmniej mamy pogorie i park zielona Ten post edytował filip13 śro, 05 gru 2007 - 18:06 -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
http://picasaweb.google.com/picaro80/
no i znalazłem dzisiaj chwilkę, pogrzebałem w fotach i jakieś 2 galerie wymęczyłem na szybko a przy okazji znalazłem na picasaweb troszkę interesujących fotek z DG ![]() |
|
|
![]()
|
|
Noooo i fotki super :)
|
|
![]()
|
|
dzięki bardzo, ale osobiście to do swoich zdjęć jestem jeszcze bardziej krytycznie nastawiony
![]() ale z tym programikiem picasa to fajna sprawa więc będę uzupełniał galerie o DG i chyba wrzucę coś fajniejszego ale to już nie z DG. |
|
|
![]()
|
|
Picasa jest bardzo dobra do zdjęć :). Sam na swoje drugie konto powrzucam inne fotki
![]() Ale naprawde mi się podobają Twoje fotki... Przyroda w DG została fajnie ujęta ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
no, rzeczywiście zgadzam sie z tobą szer, te zdjęcia fajnie ukazują dg
-------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Podobają mi się takie fotki miasta zimowe. To pierwsze, jest na prawdę fajne. Ma taki fajny klimat, który mi akurat pasuje.
Hmm a czy ktoś, może to trochę nie na temat ale nie bawi się w fotografowanie stricte przyrody dąbrowskiej? Okazy, ciekawe miejsca z punktu widzenia geografii, przyrody czy ekologii? Ten post edytował kwintosz pią, 07 gru 2007 - 00:11 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
zdjecie w dąbrowie zrobione
![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
No fajnie jeszcze by było jakbym wiedział co to.
![]() No i czy nie wciskasz mi czegoś co rośnie na każdej większej łące we wszystkich pipidówkach w kraju ![]() A zdjęcie ładne.. a może jakieś żyjątka? ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
nie no, w maliny Ciebie nie wpuszczam
![]() ![]() tak jak napisałem gatunek ściśle dąbrowski ![]() czy botanik w Warszawie, czy we Wrocławiu, o ile rozpozna gatunek po zdjęciu wiedziałby, że gdzieś w okolicach Dąbrowy zrobione. a więc ![]() ![]() ![]() fotka z maja tego roku, Garb Ząbkowicki Ten post edytował pulsatilla1214 pią, 07 gru 2007 - 18:13 |
|
|
![]()
|
|
tak właśnie wygląda wilczomlecz pstry, zwany też wilczomleczem złotym, który podobnie jak dziś jeziora miał być włączony do symboliki miasta.
odkrycie stanowisk w okolicach Dąbrowy było jedną z większych sensacji botanicznych pod koniec XX wieku w naszym kraju. zwarty zasięg gatunku sięga bowiem od południa do linii Karpat. gatunek charakterystyczny ciepłolubnych zarośli i muraw kserotermicznych |
|
|
![]()
|
|
Moja widza ogranicza się do odróżnienia róży od goździka..
![]() Czekam na zdjęcie jakiegoś ciekawego okazu dąbrowskiego - jakiegoś gada, płaza.. :) -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
jesli chodzi o wartość przyrodniczą to jedynie z płazami u nas lepiej, w gadach nic szczególnego, to co wszędzie
ale zrobić zdjęcie uciekającej żabie trudniej niż zakorzenionej roślince ![]() jak na Mokrzni kiedyś dopadnę czarną traszkę, to wrzucę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
mary cha :
czy to przypadkiem zdjęcie drzew okalających starą pogorie ? -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 51 Dołączył: sob, 10 gru 05 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 175 ![]() |
Dodałem nowe fotki na mojej stronce nowe fotki centrum nocą jakość może nie zbyt dobra ale zawsze coś.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a może dasz jakieś propozycje na nocne fotki?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Bardzo ładne foty!
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Masz więcej? Piękne
![]() Sam miałeś okazję zrobić podniebne fotki? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:57 |