IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Parapety drewniane, Gdzie kupić?
vacu
post wto, 20 lis 2012 - 20:05
Post #1

Smokin' nigga

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Witam,

Czy ktoś się orientuję gdzie mogę dostać w DG bądź bliższych i dalszych okolicach parapety drewniane? Zjeździłem kilka punktów ale są tylko zrobione z MDF i oklejane a interesują mnie czysto drewniane - trochę szkoda jednak czasu jeździć po wszystkich salonach, może ktoś zna temat?
Z góry dzięki za wszelkie info.

Pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post
gregol
post wto, 20 lis 2012 - 20:54
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,349
GG: 1309044 status gadu-gadu

CYTAT(vacu @ wto, 20 lis 2012 - 19:05) *
Witam,

Czy ktoś się orientuję gdzie mogę dostać w DG bądź bliższych i dalszych okolicach parapety drewniane? Zjeździłem kilka punktów ale są tylko zrobione z MDF i oklejane a interesują mnie czysto drewniane - trochę szkoda jednak czasu jeździć po wszystkich salonach, może ktoś zna temat?

Pozdrawiam.

W castoramie i leroyu kupisz. Wiem. Bo sam szukałem. A skończyło się na tym że kupiłem zwykłą deskę (10-14 mm) i z niej mam parapety. Dla mnie ekstra i dość ekonomicznie.

+Quote Post
vacu
post wto, 20 lis 2012 - 21:13
Post #3

Smokin' nigga

CYTAT(gregol @ wto, 20 lis 2012 - 20:54) *
CYTAT(vacu @ wto, 20 lis 2012 - 19:05) *
Witam,

Pozdrawiam.

W castoramie i leroyu kupisz. Wiem. Bo sam szukałem. A skończyło się na tym że kupiłem zwykłą deskę (10-14 mm) i z niej mam parapety. Dla mnie ekstra i dość ekonomicznie.

W Casto nie widziałem a koleżka powiedział, że tylko to co widać (brzydka sklejka). Zobaczę w Liroju, dzięki.

Znalazłem sam też takie coś: http://www.okno-house.pl/ Też sprawdzę.

+Quote Post
bea1120
post śro, 21 lis 2012 - 08:37
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,450
GG: 4130159 status gadu-gadu

a tu pytałeś? Na stronce oferują meble, ale może mają też w asortymencie parapety, no i firma jest w DG.

Drewmax

+Quote Post
vacu
post śro, 21 lis 2012 - 18:15
Post #5

Smokin' nigga

CYTAT(bea1120 @ śro, 21 lis 2012 - 08:37) *
a tu pytałeś? Na stronce oferują meble, ale może mają też w asortymencie parapety, no i firma jest w DG.

Drewmax

Tak, byłem tam, niestety nie robią nic takiego (okna, drzwi itp.). Ale dzięki.

+Quote Post
mawwm
post śro, 21 lis 2012 - 19:37
Post #6

kocham Moje Miasto

Nr użytkownika: 1,335

ja parapety zamawiałem u stolarza, z klejonej sosny (nie wypacza się) wyszło 40 - 60 pln za sztukę, ale było to parę latek wstecz. Stolarz przy torach kolejowych na IX - Zapolskiej albo Stalowa

--------------------
Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman

+Quote Post
vacu
post czw, 22 lis 2012 - 19:23
Post #7

Smokin' nigga

Ostatecznie zamówiłem jednak z MDF, drewniane mi odradzono, raz, że są drogie, dwa - ponoć aby się nie wypaczały i nie krzywiły muszą być grube a ja nie chcę bardzo grubych. Dzięki wszystkim za pomoc.

+Quote Post
gregol
post czw, 22 lis 2012 - 23:32
Post #8

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ czw, 22 lis 2012 - 18:23) *
Ostatecznie zamówiłem jednak z MDF, drewniane mi odradzono, raz, że są drogie, dwa - ponoć aby się nie wypaczały i nie krzywiły muszą być grube a ja nie chcę bardzo grubych. Dzięki wszystkim za pomoc.

A jakiej wielkości masz parapet, szerokość i głębokość? Choć jak już zamówione to po sprawie. Ale wypełnij moją ciekawość wink.gif

+Quote Post
vacu
post pią, 23 lis 2012 - 11:36
Post #9

Smokin' nigga

CYTAT(gregol @ czw, 22 lis 2012 - 23:32) *
CYTAT(vacu @ czw, 22 lis 2012 - 18:23) *

A jakiej wielkości masz parapet, szerokość i głębokość? Choć jak już zamówione to po sprawie. Ale wypełnij moją ciekawość wink.gif

Trzy sztuki: 2,70x0,28, 2 x ~1,70x0,26

Drewniany będzie jeden taki mały 0.8x0.16 ale tego jeszcze nie zamówiłem.

+Quote Post
klondajk
post pią, 23 lis 2012 - 11:59
Post #10

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,715

Vacu zadzwon tu (32)268-61-22 świat paneli na gorze sa okna na legionów polskich nr nie pamietam ja tam zamawiałem okna plastiki i parapety drewniane

+Quote Post
gregol
post pią, 23 lis 2012 - 13:31
Post #11

UZYTKOWNIK

Co do paczenia drewnianego parapetu. Ten parapet, który zrobiliśmy u siebie, ma 160cm na szerokość a na głębokość blisko 30cm. Czyli spory kawałek parapetu. Jako, że cena grubych drewnianych parapetów nas nie satysfakcjonowała to kupiliśmy deskę 18mm. Kilka warstw bezbarwnego lakieru, część która wchodzi pod okno i w ścianę pomalowana takim "czarnym impregnatem".

Sam to montowałem, co było moim debiutem w montowaniu parapetów wink.gif

Wypaczenie na długości ma kilka milimetrów, ale jest raczej winą montażu, (trochę za mocno wbity klin, trochę za słabo). Pod spód trzy podpórki drewniane, bo parapet od ściany wystaje na jakieś 25cm. I po roku ani śladu odkształceń.

Dla mnie wygląda super. A jestem osobą raczej wrażliwą na detale.

+Quote Post
vacu
post pią, 23 lis 2012 - 19:38
Post #12

Smokin' nigga

CYTAT(klondajk @ pią, 23 lis 2012 - 11:59) *
Vacu zadzwon tu (32)268-61-22 świat paneli na gorze sa okna na legionów polskich nr nie pamietam ja tam zamawiałem okna plastiki i parapety drewniane

Już niestety nieaktualne, bo kupiłem z MDF ale dzięki.

CYTAT(gregol @ pią, 23 lis 2012 - 13:31) *
Co do paczenia drewnianego parapetu. Ten parapet, który zrobiliśmy u siebie, ma 160cm na szerokość a na głębokość blisko 30cm. Czyli spory kawałek parapetu. Jako, że cena grubych drewnianych parapetów nas nie satysfakcjonowała to kupiliśmy deskę 18mm. Kilka warstw bezbarwnego lakieru, część która wchodzi pod okno i w ścianę pomalowana takim "czarnym impregnatem".

Sam to montowałem, co było moim debiutem w montowaniu parapetów wink.gif

Wypaczenie na długości ma kilka milimetrów, ale jest raczej winą montażu, (trochę za mocno wbity klin, trochę za słabo). Pod spód trzy podpórki drewniane, bo parapet od ściany wystaje na jakieś 25cm. I po roku ani śladu odkształceń.

Dla mnie wygląda super. A jestem osobą raczej wrażliwą na detale.

Ja Ci nie zaprzeczę, napisałem co mi powtórzyło kilka osób. Gdybym chciał aż tak cienki to pewnie bym zaryzykował i zrobił jak ty. Ale bałem się po tym wszystkim co słyszałem zainwestować w grubszy parapet.

+Quote Post
vacu
post czw, 29 lis 2012 - 19:43
Post #13

Smokin' nigga

Post pod postem, bo nie mogę edytować, w razie czego proszę jakiegoś moda o połączenie.

W każdym razie piszę, bo chcę polecić salon Oknoplastu w Sosnowcu na 3 Maja (obok szpitala) - tam ostatecznie kupiłem parapety. Miła Pani profesjonalnie mi pomogła w dobraniu - to raz. Dwa - mimo, że parapety miały być do dwóch tygodni to były na drugi dzień po przelaniu pieniędzy smile2.gif Trzy - ponieważ akurat ekipa jechała na instalację w mojej okolicy to jeszcze dostałem transport gratis smile2.gif A po wszystkim Pani zadzowniła, zapytała czy wszystko w porządku, znaczy się nie wstydzi się tego co sprzedaje. Polecam więc za profesjonalne podejście do klienta smile2.gif Oczywiście same parapety takie jak chciałem smile2.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:03
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza