![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Witam,
Czy ktoś się orientuję gdzie mogę dostać w DG bądź bliższych i dalszych okolicach parapety drewniane? Zjeździłem kilka punktów ale są tylko zrobione z MDF i oklejane a interesują mnie czysto drewniane - trochę szkoda jednak czasu jeździć po wszystkich salonach, może ktoś zna temat? Z góry dzięki za wszelkie info. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Witam, Czy ktoś się orientuję gdzie mogę dostać w DG bądź bliższych i dalszych okolicach parapety drewniane? Zjeździłem kilka punktów ale są tylko zrobione z MDF i oklejane a interesują mnie czysto drewniane - trochę szkoda jednak czasu jeździć po wszystkich salonach, może ktoś zna temat? Z góry dzięki za wszelkie info. Pozdrawiam. W castoramie i leroyu kupisz. Wiem. Bo sam szukałem. A skończyło się na tym że kupiłem zwykłą deskę (10-14 mm) i z niej mam parapety. Dla mnie ekstra i dość ekonomicznie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Witam, Czy ktoś się orientuję gdzie mogę dostać w DG bądź bliższych i dalszych okolicach parapety drewniane? Zjeździłem kilka punktów ale są tylko zrobione z MDF i oklejane a interesują mnie czysto drewniane - trochę szkoda jednak czasu jeździć po wszystkich salonach, może ktoś zna temat? Z góry dzięki za wszelkie info. Pozdrawiam. W castoramie i leroyu kupisz. Wiem. Bo sam szukałem. A skończyło się na tym że kupiłem zwykłą deskę (10-14 mm) i z niej mam parapety. Dla mnie ekstra i dość ekonomicznie. W Casto nie widziałem a koleżka powiedział, że tylko to co widać (brzydka sklejka). Zobaczę w Liroju, dzięki. Znalazłem sam też takie coś: http://www.okno-house.pl/ Też sprawdzę. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 126 Dołączył: czw, 11 wrz 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,450 Płeć: Kobieta GG: 4130159 ![]() |
a tu pytałeś? Na stronce oferują meble, ale może mają też w asortymencie parapety, no i firma jest w DG.
Drewmax |
|
|
![]()
|
|
a tu pytałeś? Na stronce oferują meble, ale może mają też w asortymencie parapety, no i firma jest w DG. Drewmax Tak, byłem tam, niestety nie robią nic takiego (okna, drzwi itp.). Ale dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja parapety zamawiałem u stolarza, z klejonej sosny (nie wypacza się) wyszło 40 - 60 pln za sztukę, ale było to parę latek wstecz. Stolarz przy torach kolejowych na IX - Zapolskiej albo Stalowa
-------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
Ostatecznie zamówiłem jednak z MDF, drewniane mi odradzono, raz, że są drogie, dwa - ponoć aby się nie wypaczały i nie krzywiły muszą być grube a ja nie chcę bardzo grubych. Dzięki wszystkim za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Ostatecznie zamówiłem jednak z MDF, drewniane mi odradzono, raz, że są drogie, dwa - ponoć aby się nie wypaczały i nie krzywiły muszą być grube a ja nie chcę bardzo grubych. Dzięki wszystkim za pomoc. A jakiej wielkości masz parapet, szerokość i głębokość? Choć jak już zamówione to po sprawie. Ale wypełnij moją ciekawość ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ostatecznie zamówiłem jednak z MDF, drewniane mi odradzono, raz, że są drogie, dwa - ponoć aby się nie wypaczały i nie krzywiły muszą być grube a ja nie chcę bardzo grubych. Dzięki wszystkim za pomoc. A jakiej wielkości masz parapet, szerokość i głębokość? Choć jak już zamówione to po sprawie. Ale wypełnij moją ciekawość ![]() Trzy sztuki: 2,70x0,28, 2 x ~1,70x0,26 Drewniany będzie jeden taki mały 0.8x0.16 ale tego jeszcze nie zamówiłem. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: pon, 18 lip 11 Nr użytkownika: 4,715 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Vacu zadzwon tu (32)268-61-22 świat paneli na gorze sa okna na legionów polskich nr nie pamietam ja tam zamawiałem okna plastiki i parapety drewniane
|
|
|
![]()
|
|
Co do paczenia drewnianego parapetu. Ten parapet, który zrobiliśmy u siebie, ma 160cm na szerokość a na głębokość blisko 30cm. Czyli spory kawałek parapetu. Jako, że cena grubych drewnianych parapetów nas nie satysfakcjonowała to kupiliśmy deskę 18mm. Kilka warstw bezbarwnego lakieru, część która wchodzi pod okno i w ścianę pomalowana takim "czarnym impregnatem".
Sam to montowałem, co było moim debiutem w montowaniu parapetów ![]() Wypaczenie na długości ma kilka milimetrów, ale jest raczej winą montażu, (trochę za mocno wbity klin, trochę za słabo). Pod spód trzy podpórki drewniane, bo parapet od ściany wystaje na jakieś 25cm. I po roku ani śladu odkształceń. Dla mnie wygląda super. A jestem osobą raczej wrażliwą na detale. |
|
|
![]()
|
|
Vacu zadzwon tu (32)268-61-22 świat paneli na gorze sa okna na legionów polskich nr nie pamietam ja tam zamawiałem okna plastiki i parapety drewniane Już niestety nieaktualne, bo kupiłem z MDF ale dzięki. Co do paczenia drewnianego parapetu. Ten parapet, który zrobiliśmy u siebie, ma 160cm na szerokość a na głębokość blisko 30cm. Czyli spory kawałek parapetu. Jako, że cena grubych drewnianych parapetów nas nie satysfakcjonowała to kupiliśmy deskę 18mm. Kilka warstw bezbarwnego lakieru, część która wchodzi pod okno i w ścianę pomalowana takim "czarnym impregnatem". Sam to montowałem, co było moim debiutem w montowaniu parapetów ![]() Wypaczenie na długości ma kilka milimetrów, ale jest raczej winą montażu, (trochę za mocno wbity klin, trochę za słabo). Pod spód trzy podpórki drewniane, bo parapet od ściany wystaje na jakieś 25cm. I po roku ani śladu odkształceń. Dla mnie wygląda super. A jestem osobą raczej wrażliwą na detale. Ja Ci nie zaprzeczę, napisałem co mi powtórzyło kilka osób. Gdybym chciał aż tak cienki to pewnie bym zaryzykował i zrobił jak ty. Ale bałem się po tym wszystkim co słyszałem zainwestować w grubszy parapet. |
|
|
![]()
|
|
Post pod postem, bo nie mogę edytować, w razie czego proszę jakiegoś moda o połączenie.
W każdym razie piszę, bo chcę polecić salon Oknoplastu w Sosnowcu na 3 Maja (obok szpitala) - tam ostatecznie kupiłem parapety. Miła Pani profesjonalnie mi pomogła w dobraniu - to raz. Dwa - mimo, że parapety miały być do dwóch tygodni to były na drugi dzień po przelaniu pieniędzy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:03 |