Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Parapety drewniane
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
vacu
Witam,

Czy ktoś się orientuję gdzie mogę dostać w DG bądź bliższych i dalszych okolicach parapety drewniane? Zjeździłem kilka punktów ale są tylko zrobione z MDF i oklejane a interesują mnie czysto drewniane - trochę szkoda jednak czasu jeździć po wszystkich salonach, może ktoś zna temat?
Z góry dzięki za wszelkie info.

Pozdrawiam.
gregol
CYTAT(vacu @ wto, 20 lis 2012 - 19:05) *
Witam,

Czy ktoś się orientuję gdzie mogę dostać w DG bądź bliższych i dalszych okolicach parapety drewniane? Zjeździłem kilka punktów ale są tylko zrobione z MDF i oklejane a interesują mnie czysto drewniane - trochę szkoda jednak czasu jeździć po wszystkich salonach, może ktoś zna temat?

Pozdrawiam.

W castoramie i leroyu kupisz. Wiem. Bo sam szukałem. A skończyło się na tym że kupiłem zwykłą deskę (10-14 mm) i z niej mam parapety. Dla mnie ekstra i dość ekonomicznie.
vacu
CYTAT(gregol @ wto, 20 lis 2012 - 20:54) *
CYTAT(vacu @ wto, 20 lis 2012 - 19:05) *
Witam,

Pozdrawiam.

W castoramie i leroyu kupisz. Wiem. Bo sam szukałem. A skończyło się na tym że kupiłem zwykłą deskę (10-14 mm) i z niej mam parapety. Dla mnie ekstra i dość ekonomicznie.

W Casto nie widziałem a koleżka powiedział, że tylko to co widać (brzydka sklejka). Zobaczę w Liroju, dzięki.

Znalazłem sam też takie coś: http://www.okno-house.pl/ Też sprawdzę.
bea1120
a tu pytałeś? Na stronce oferują meble, ale może mają też w asortymencie parapety, no i firma jest w DG.

Drewmax
vacu
CYTAT(bea1120 @ śro, 21 lis 2012 - 08:37) *
a tu pytałeś? Na stronce oferują meble, ale może mają też w asortymencie parapety, no i firma jest w DG.

Drewmax

Tak, byłem tam, niestety nie robią nic takiego (okna, drzwi itp.). Ale dzięki.
mawwm
ja parapety zamawiałem u stolarza, z klejonej sosny (nie wypacza się) wyszło 40 - 60 pln za sztukę, ale było to parę latek wstecz. Stolarz przy torach kolejowych na IX - Zapolskiej albo Stalowa
vacu
Ostatecznie zamówiłem jednak z MDF, drewniane mi odradzono, raz, że są drogie, dwa - ponoć aby się nie wypaczały i nie krzywiły muszą być grube a ja nie chcę bardzo grubych. Dzięki wszystkim za pomoc.
gregol
CYTAT(vacu @ czw, 22 lis 2012 - 18:23) *
Ostatecznie zamówiłem jednak z MDF, drewniane mi odradzono, raz, że są drogie, dwa - ponoć aby się nie wypaczały i nie krzywiły muszą być grube a ja nie chcę bardzo grubych. Dzięki wszystkim za pomoc.

A jakiej wielkości masz parapet, szerokość i głębokość? Choć jak już zamówione to po sprawie. Ale wypełnij moją ciekawość wink.gif
vacu
CYTAT(gregol @ czw, 22 lis 2012 - 23:32) *
CYTAT(vacu @ czw, 22 lis 2012 - 18:23) *

A jakiej wielkości masz parapet, szerokość i głębokość? Choć jak już zamówione to po sprawie. Ale wypełnij moją ciekawość wink.gif

Trzy sztuki: 2,70x0,28, 2 x ~1,70x0,26

Drewniany będzie jeden taki mały 0.8x0.16 ale tego jeszcze nie zamówiłem.
klondajk
Vacu zadzwon tu (32)268-61-22 świat paneli na gorze sa okna na legionów polskich nr nie pamietam ja tam zamawiałem okna plastiki i parapety drewniane
gregol
Co do paczenia drewnianego parapetu. Ten parapet, który zrobiliśmy u siebie, ma 160cm na szerokość a na głębokość blisko 30cm. Czyli spory kawałek parapetu. Jako, że cena grubych drewnianych parapetów nas nie satysfakcjonowała to kupiliśmy deskę 18mm. Kilka warstw bezbarwnego lakieru, część która wchodzi pod okno i w ścianę pomalowana takim "czarnym impregnatem".

Sam to montowałem, co było moim debiutem w montowaniu parapetów wink.gif

Wypaczenie na długości ma kilka milimetrów, ale jest raczej winą montażu, (trochę za mocno wbity klin, trochę za słabo). Pod spód trzy podpórki drewniane, bo parapet od ściany wystaje na jakieś 25cm. I po roku ani śladu odkształceń.

Dla mnie wygląda super. A jestem osobą raczej wrażliwą na detale.
vacu
CYTAT(klondajk @ pią, 23 lis 2012 - 11:59) *
Vacu zadzwon tu (32)268-61-22 świat paneli na gorze sa okna na legionów polskich nr nie pamietam ja tam zamawiałem okna plastiki i parapety drewniane

Już niestety nieaktualne, bo kupiłem z MDF ale dzięki.

CYTAT(gregol @ pią, 23 lis 2012 - 13:31) *
Co do paczenia drewnianego parapetu. Ten parapet, który zrobiliśmy u siebie, ma 160cm na szerokość a na głębokość blisko 30cm. Czyli spory kawałek parapetu. Jako, że cena grubych drewnianych parapetów nas nie satysfakcjonowała to kupiliśmy deskę 18mm. Kilka warstw bezbarwnego lakieru, część która wchodzi pod okno i w ścianę pomalowana takim "czarnym impregnatem".

Sam to montowałem, co było moim debiutem w montowaniu parapetów wink.gif

Wypaczenie na długości ma kilka milimetrów, ale jest raczej winą montażu, (trochę za mocno wbity klin, trochę za słabo). Pod spód trzy podpórki drewniane, bo parapet od ściany wystaje na jakieś 25cm. I po roku ani śladu odkształceń.

Dla mnie wygląda super. A jestem osobą raczej wrażliwą na detale.

Ja Ci nie zaprzeczę, napisałem co mi powtórzyło kilka osób. Gdybym chciał aż tak cienki to pewnie bym zaryzykował i zrobił jak ty. Ale bałem się po tym wszystkim co słyszałem zainwestować w grubszy parapet.
vacu
Post pod postem, bo nie mogę edytować, w razie czego proszę jakiegoś moda o połączenie.

W każdym razie piszę, bo chcę polecić salon Oknoplastu w Sosnowcu na 3 Maja (obok szpitala) - tam ostatecznie kupiłem parapety. Miła Pani profesjonalnie mi pomogła w dobraniu - to raz. Dwa - mimo, że parapety miały być do dwóch tygodni to były na drugi dzień po przelaniu pieniędzy smile2.gif Trzy - ponieważ akurat ekipa jechała na instalację w mojej okolicy to jeszcze dostałem transport gratis smile2.gif A po wszystkim Pani zadzowniła, zapytała czy wszystko w porządku, znaczy się nie wstydzi się tego co sprzedaje. Polecam więc za profesjonalne podejście do klienta smile2.gif Oczywiście same parapety takie jak chciałem smile2.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.