![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: pią, 30 gru 11 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 4,892 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hej. Mam do was pytanie odnośnie monitoringu umieszczonego na naszych dąbrowskich skrzyżowaniach z sygnalizacją świetlną np. nowo zamontowane przy targu. Czy może ktoś się orientuje czy one nagrywają wykroczenia drogowe i przesyłają później filmiki do straży miejskiej??
Z góry dziękuje wszystkim za wpisy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
A co, na czerwonym się przejechało?
Główną funkcją tych kamer jest ponoć sterowanie światłami w zależności od natężenia ruchu, ale pewnie opcję nagrywania też mają (tak jak na przykład w katowickim tunelu pod rondem). Z tym, że nie podejrzewam, żeby SM taka wyrywna była, nawet mając taką możliwość... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: pią, 30 gru 11 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 4,892 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A no zdarzyło mi się raz przejechać na czerwonym i nie wiem czy mam się spodziewać za jakiś czas prezentu od listonosza?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to lepiej sam się zgłoś, przeproś i wyraź skruchę to może skończy się na upomnieniu
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tzw. czynny żal
![]() A tak na serio - te kamery nie mają rozdzielczości pozwalającej na rozpoznanie nr rejestracyjnego. -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Z tego co iem - a sporo czytałem - takie kamery nie mają opcji nagrywania ani rejestracji wykroczeń, czasem jest możliwość poglądu na żywo ale raczej do celów serwisowych dla ustawiaczy świateł. Z tego co czytałem to w naszym regionie tylko rybnik testuje system rejestracji wykroczeń ale tam też póki co są tylko testy, bez karania. I jest to raczej drogi gips więc myślę że PPP chwalił się na lewo i prawo jakby coś takiego u nas założyli.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Z tego co iem - a sporo czytałem - takie kamery nie mają opcji nagrywania ani rejestracji wykroczeń, czasem jest możliwość poglądu na żywo ale raczej do celów serwisowych dla ustawiaczy świateł. Z tego co czytałem to w naszym regionie tylko rybnik testuje system rejestracji wykroczeń ale tam też póki co są tylko testy, bez karania. I jest to raczej drogi gips więc myślę że PPP chwalił się na lewo i prawo jakby coś takiego u nas założyli. Ale mi ulżyło. W środę o 5 rano na czerwonym przeszedłem. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Z tego co iem - a sporo czytałem - takie kamery nie mają opcji nagrywania ani rejestracji wykroczeń, czasem jest możliwość poglądu na żywo ale raczej do celów serwisowych dla ustawiaczy świateł. Z tego co czytałem to w naszym regionie tylko rybnik testuje system rejestracji wykroczeń ale tam też póki co są tylko testy, bez karania. I jest to raczej drogi gips więc myślę że PPP chwalił się na lewo i prawo jakby coś takiego u nas założyli. Ale mi ulżyło. W środę o 5 rano na czerwonym przeszedłem. ![]() Nie ma się z czego cieszyć ktoś mógł zginąć :/ To jest jedno z tych wykroczeń, które powinny być karane najbardziej, bo jadąc na zielonym 99% kierowców jedzie "na pewniaka", czasem szybko, jak ktoś pojedzie na czerwonym to tragedia murowana. Jeszcze rozumiem "późne żółte", zwłaszcza zimą jak jest ślisko ale dla przejazdu na czerwonym nie ma usprawiedliwienia a np. kilka dni temu zdarzyło mi się pod stadionem w Będzinie, że ja miałem zielone już dobre kilka sekund a bocznej ulicy już w tym momencie wjechały dwa auta (czerwone musieli widzieć dobre kilkadziesiąt metrów przed skrzyżowaniem jak nie dalej), głupota w czystej postaci. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Z tego co iem - a sporo czytałem - takie kamery nie mają opcji nagrywania ani rejestracji wykroczeń, czasem jest możliwość poglądu na żywo ale raczej do celów serwisowych dla ustawiaczy świateł. Z tego co czytałem to w naszym regionie tylko rybnik testuje system rejestracji wykroczeń ale tam też póki co są tylko testy, bez karania. I jest to raczej drogi gips więc myślę że PPP chwalił się na lewo i prawo jakby coś takiego u nas założyli. Ale mi ulżyło. W środę o 5 rano na czerwonym przeszedłem. ![]() Nie ma się z czego cieszyć ktoś mógł zginąć :/ Mógłby kogoś rozdeptać? ![]() A tak serio - też mnie irytują przejeżdżający w opisany przez Ciebie sposób, szczególnie często widuję to na światłach przy zagórskim shellu (jadący od Zagórza) i na DK1 na Antoniowie (celują w tym zwłaszcza ciężarówki jadące w stronę Warszawy). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mógłby kogoś rozdeptać? ![]() ![]() ![]() Jak to mówią: CYTAT "Nie ma zncazeina kojnoleść ltier skadającyłch się na dane sołwo. Wanże jset tyklo to, żbey pirewsza i osatntia lteria były na soiwm mijsecu; ptzosaołe mgoą być w cakowłitym niedzłaie, a mimo to nadal nie ponwinśimy meić prombleów z pczerzytaenim tego tesktu".
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim za wypowiedzi.
Ulżyło mi. Bo sam fakt że coś takiego jak -500zł ze skromnej wypłaciny miało by zniknąć był już dla mnie nauczką. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:47 |