![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Witam,Tytuł jak z Fucktu
![]() ![]() Poniżej fotki, na tylko tyle pozwoliła mi bateria w telefonie - mogłoby być tego znacznie więcej: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety limit nie pozwala wrzucić wszystkich fotek, dla chętnych album zatem:Album Ten post edytował vacu sob, 17 gru 2011 - 16:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
SM umywa rece bo jak wypisze mandaty to za nie zaplacic by musiała uczelnia, która to musi zagwarantowac miejsca parkingowe studentom. Sytuacja jak w Katowicach gdzie to UE jak i UŚ wydały kupe kasy na mandaty.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
SM umywa rece bo jak wypisze mandaty to za nie zaplacic by musiała uczelnia, która to musi zagwarantowac miejsca parkingowe studentom. Sytuacja jak w Katowicach gdzie to UE jak i UŚ wydały kupe kasy na mandaty. A ja mam to w d... Będę ich "nękał", po to płacę podatki w tym mieście żeby pracowali. Ja już w innych miastach kilkukrotnie zapłaciłem i to za znacznie mniej bezczelne wykroczenia, bo nigdy nie yło tak, że nie zostawiłem przejścia albo całkiem po chamsku wjechałem na trawnik. I nauczyło mnie to, skoro w innych miastach potrafią egzekwować przepisy to oczekuję, że tak samo będzie u nas. Uczelnia zarabia kokosy i resztę ma w d..., dlaczego market potrafi dla swoich klientów wybudować parking a uczelni parkingi ma fundować UM? [Edytka] Jeszcze inna ciekawa historia, żałuję że nie zanotowałem wtedy numerów samochodu SM - kiedyś widziałem ładną dziewczynę, która stała na środku skrzyżowania pod WSB, siedziała w aucie. Podjechał wóz SM, pogadali z nią chwilę i pojechali. Ja rozumiem, facet ma słabość do ładnej dziewczyny, ta się pewnie jeszcze uśmiechnęła, ok. mogło się skończyć na pouczeniu. Tylko dlaczego do cholery nie kazali jej odjechać?! Pojechali sobie a ona dalej blokowała przejazd... Ten post edytował vacu sob, 17 gru 2011 - 16:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zobaczymy może coś uda Ci się zdziałać , bo mnie też to denerwuje..
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Huh ostro! Dzwonić na straż miejską, najlepiej spisywać ich numery legitymacji i dane personalne i oczekiwać reakcji. Jeśli nic nie zrobią pisać skargi. Tylko to pomoże. Niestety w naszym kraju panuje przyzwolenie na takie zachowanie, a jak się zwróci uwagę to się jest wyzywanym od k**** itd ;-)
Dla D.G. wzorem powinna być SM z Katowic, tam wystarczy źle zaparkować w mieście na parę minut i już mamy blokadę na kołach. Po prostu tam wiedzą na czym kasę się zarabia:D |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Obawiam się, że większość samochodów na tych zdjęciach nie łamie przepisów parkując w ten sposób, ale część rzeczywiście zaparkowała w sposób skandaliczny i popieram Twoje zgłoszenie do SM.
Sam też chyba do nich napiszę ponieważ w Strzemieszycach na ulicy Łuszczaka ludzie parkują na ulicy na łuku drogi ... a policja jeździ tamtędy i nic. |
|
|
![]()
|
|
Huh ostro! Dzwonić na straż miejską, najlepiej spisywać ich numery legitymacji i dane personalne i oczekiwać reakcji. Jeśli nic nie zrobią pisać skargi. Tylko to pomoże. Niestety w naszym kraju panuje przyzwolenie na takie zachowanie, a jak się zwróci uwagę to się jest wyzywanym od k**** itd ;-) Dla D.G. wzorem powinna być SM z Katowic, tam wystarczy źle zaparkować w mieście na parę minut i już mamy blokadę na kołach. Po prostu tam wiedzą na czym kasę się zarabia:D Dokładnie tak zamierzam robić. Płacę podatki więc czas zacząć czegoś wymagać! Albo zlikwidować SM albo niech działa skutecznie i równo traktuje wszystkich. Co do Katowic to potwierdzam, po kilku minutach zjawia się strażnik lub policja i w najlepszym przypadku pozwalają natychmiast odjechać z pouczeniem. Znam to z autopsji. Obawiam się, że większość samochodów na tych zdjęciach nie łamie przepisów parkując w ten sposób, ale część rzeczywiście zaparkowała w sposób skandaliczny i popieram Twoje zgłoszenie do SM. Dlaczego? Parkują albo na zieleni (no może nie zawsze to już zieleń ale to dlatego, że rozjechały ją auta!), albo na chodniku (masz pozostawić 1.5m wolnego, mnie osobiście zdarzyło się mierzenie miarką przez strażnika w innym mieście, na szczęście ja w tamtym przypadku stałem przepisowo ostatecznie). Ja w takich przypadkach zdobyłem dwa mandaty więc na 100% nie stoją prawidłowo (chyba, że mówisz o autach stojących prawidłowo gdzieś przypadkowo złapanych na fotkach). |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trzymam kciuki Vacu i życzę dużo siły i samozaparcia
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego? Parkują albo na zieleni No jeśli to rzeczywiście jest zieleń miejska to przepraszam za moją wypowiedź, ja miałem całkiem inne wyobrażenie o tym pojęciu. Często parkują na poboczu drogi i nie miałem pojęcia, że za to jest mandat. Ten post edytował aston sob, 17 gru 2011 - 20:23 |
|
|
![]()
|
|
Dlaczego? Parkują albo na zieleni No jeśli to rzeczywiście jest zieleń miejska to przepraszam za moją wypowiedź, ja miałem całkiem inne wyobrażenie o tym pojęciu. Często parkują na poboczu drogi i nie miałem pojęcia, że za to jest mandat. To są okolice za PKZ, obok TP SA. To "zieleń" miejska a nie pobocze przy wiejskiej szosie albo nieużytek. Wygląda jak wygląda przez auta właśnie... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Czegoś nie rozumiem. Ktoś tam wyżej napisał, że uczelnia ma obowiązek zapewnić miejsca parkingowe?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czegoś nie rozumiem. Ktoś tam wyżej napisał, że uczelnia ma obowiązek zapewnić miejsca parkingowe? Też to dla mnie trochę dziwne - z jakie to niby prawo nakłada na uczelnie taki obowiązek i zrzuca na nią odpowiedzialność za mandat kogoś kto źle zaparkował ![]() ![]() Vacu - karny k**** i telefon do SM moim zdaniem się nie wykluczają ![]() ![]() ![]() Poza tym to wystarczyło by żeby SM zrobiła "pokazówkę" przez miesiąc w każdy weekend - wykazali by się z ilością mandatów, a jestem pewien, że więcej nikt by przez jakiś czas nie parkował. Jak by znowu zaczęli to znów "mandatowy weekend". Spokój murowany. I nie chodzi tu nawet o wysokość kary - niech to będą mandaty po 50 zł, bo nie ważna jest wysokość kary, ale to że się ją dostanie. Ten post edytował mgmisiek sob, 17 gru 2011 - 21:53 |
|
|
![]()
|
|
Nie nadinterpretacja tylko fakt, w minionym roku podczas budowy biblioteki w Karwicach UE zlikwidowało miejsca parkingowe. Studenci nie mieli gdzie parkować to parkowali gdzie popadnie. SM zaraz wystawiła mandaciki, a studenci z tymi mandacikami do dziekanatu, gdzie dostali zwroty. W tym roku UE się obudziło i już zagospodarowało dodatkowy plac na miejsca parkingowe.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie nadinterpretacja tylko fakt, w minionym roku podczas budowy biblioteki w Karwicach UE zlikwidowało miejsca parkingowe. Studenci nie mieli gdzie parkować to parkowali gdzie popadnie. SM zaraz wystawiła mandaciki, a studenci z tymi mandacikami do dziekanatu, gdzie dostali zwroty. W tym roku UE się obudziło i już zagospodarowało dodatkowy plac na miejsca parkingowe. Może to była dobra wola UE, że chciała zapłacić komuś za mandat - swoją droga ciekawe czy wystawili za to PIT 8-C dla studenta ![]() "Żadna instytucja publiczna, żaden uniwersytet nie zapewnia każdemu studentowi miejsca parkingowego. Nie jesteśmy w stanie, mając w centrum miasta zlokalizowane miasteczko akademickie, zapewnić wszystkim. Niestety ani pracownicy ani studenci nie będą zadowoleni - mówi Marcin Miga, rzecznik prasowy Uniwersytetu Opolskiego." to taki mały cytat z artykułu o walce o miejsca parkingowe na kampusie UO. Swoją droga jak ty sobie wyobrażasz, że takie np AGH w Krakowie zapewnia kilka tysięcy miejsc parkingowych, bo tylu ma studentów ( oczywiście niestacjonarnych tylko) Licząc dziennych to ze 30 tysięcy będzie. Paranoja mała |
|
|
![]()
|
|
http://primus.flog.pl/ ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 sty 09 Nr użytkownika: 3,156 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Obawiam się, że większość samochodów na tych zdjęciach nie łamie przepisów parkując w ten sposób, ale część rzeczywiście zaparkowała w sposób skandaliczny i popieram Twoje zgłoszenie do SM. Sam też chyba do nich napiszę ponieważ w Strzemieszycach na ulicy Łuszczaka ludzie parkują na ulicy na łuku drogi ... a policja jeździ tamtędy i nic. Widzę że kolega ze strzemek. Tak sie składa że mieszkam niedaleko tego zakrętu i też mnie wk.... to parkowanie. Tylko do kogo mieć pretensje ? Chyba do debili co tak zrobili drogę ( projekt). Kiedyś mogli zjechać na pobocze i nic sie nie działo a teraz nawet nie mają gdzie. Już nie wspomnę o autobusach które trzeba tam ominąć. Kanalizacja w Strzemieszycach to jedna wielka FUSZERKAAAAA. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 19 Dołączył: czw, 25 lis 10 Nr użytkownika: 4,270 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A czy WSB nie ma czasem swojego parkingu na terenach DEFUM?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
Witam,Tytuł jak z Fucktu ![]() tylko zeby nie okazało sie że to już jest klepisko a nie zieleń, a za stanie na klepisku nie da ci nikt mandatu. aston mówisz o samochodach w Strzemieszycach to powiem ci coś takiego,fakt autentyczny, na Modrzejowskiej, ulica raczej mało ruchliwa, pewnego wieczoru zaparkował kierowca swoje auto trochę na ulicy a trochę na chodniku, chodniki tam wąskie, przyjechała policja spisała i pojechała , za jakiś czas kierowca wzywany na policję, przesłuchany , sprawa trafiła do sadu, tam sędzina spytała się czy wtedy jak stal samochód ktoś przechodził,wychodzi z tego ze mozna sobie parkować auta na chodnikach jak nikt nie chodzi. o po co art 47 p.1 ust.2 kodeksu drogowego? a jeszcze jedno przypomniało, nie SM tylko znowu policja rejon targu przy poniatowskiego, krążył kiedyś radiowóz po okolicznych uliczkach, stawał co chwilę i ruszał, stawał i ruszał, tak sie powtarzało jakis czas, jak sie okazalo robili zdjęcia źle zaparkowanym pojazdom,później wezwanko na komende i mandacik albo pouczenie i teraz nie wiem czy policja bardziej skuteczniejsza czy im bardziej się chce niż SM? Ten post edytował paw74 nie, 18 gru 2011 - 11:33 |
|
|
![]()
|
|
A czy WSB nie ma czasem swojego parkingu na terenach DEFUM? Teoretycznie kiedyś gazety pisały, że tak pytanie czy ktokolwiek o tym wie bo nie ma żadnego oznakowania. Ale nawet jeśli tam ktoś pakuje to jak widać miejsc jest za mało. Zresztą nawet brak miejsca ludzi nie usprawiedliwia, to jest samo centrum miasta, 5 min. od przystanku gdzie staje prawie wszystko w DG, 10 min. od przystanku kolejowego, jak ktoś na problem z parkowaniem niech korzysta z komunikacji publicznej. paw74: ja w DG dostałem mandat od policji za stanie 2 kołami na klepisku za swoim blokiem więc wiem, że jest to ścigane tutaj. Natomiast skoro utrzymujemy SM to nie chcę nękać policji, bo ma masę innych zadań, SM w praktyce zajmuje się tylko złym parkowaniem, pytanie tylko czemu na wyrywki pomijając okolice WSB czy 3 Maja? Ten post edytował vacu nie, 18 gru 2011 - 11:40 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Co do niszczenia zieleni, nie przejrzałem zdjęć dokładnie, przyznaje się. Ale jeśli auto stoi na trawie i ją niszczy, ale jest to teren nie miejski, o ile mi wiadomo SM bez zgłoszenia właściciela terenu nie może nic zrobić.
Ale inną kwestią dla mnie bardziej prawdopodobną jest potencjalna w tym wypadku silna współpraca WSB i miasta. Nie trudno zauważyć ile razem robią imprez więc zapewne personalnie też te dwie instytucje są połączone. A dobrze wiemy, że część studentów WSB daje kasę po to aby zrobić dyplom a nie czegoś się nauczyć. Więc jeśli posypią się mandaty to oni pójdą tam gdzie im nikt mandatów nie daje. Uczelnia nie będzie kosić kasy a miasto nie będzie miało sponsora.. Podobnie jest z targiem na morcinka, gdzie dziwnym trafem nigdy SM mandatów nie wystawia... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 19 Dołączył: czw, 25 lis 10 Nr użytkownika: 4,270 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Teoretycznie kiedyś gazety pisały, że tak pytanie czy ktokolwiek o tym wie bo nie ma żadnego oznakowania."
Wydaje mi się,że jest oznakowane. Jadąc od dworca w kierunku przejazdu kolejowego stoi tablica informacyjna "Parking dla studentów WSB" lub coś podobnie brzmiącego tylko pytanie czy sami studenci są o tym fakcie poinformowani? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:01 |