![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 22 Dołączył: wto, 25 paź 11 Nr użytkownika: 4,830 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy ktoś z Was ma sposób jak wytłumaczyć debilom z Biura Obsługi Klienta, że nie mają racji?
Czy mieliście/macie problem z internetem w swojej komórce z powodu braku ustawień? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a możesz opisać swój problem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a możesz opisać swój problem? On już chyba znowu przez jakiś czas nic nie opisze ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 22 Dołączył: wto, 25 paź 11 Nr użytkownika: 4,830 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Miałem do 01.08.2011 numer prepaid w Orange, które potrafiło wysłać w smsie konfiguracyjnym ustawienia WAP, VIDEO, MMS, Internet. Patrzyłem się również w Plus/T-Mobile i oni również udostępniają ustawienie Internet. Natomiast Play wysyła tylko: WAP, VIDEO, MMS (bez ustawienia Internet). W dodatku konsultanci BOK twierdzą, że telefon powinien zostać oddany do serwisu.
Co prawda mogę samodzielnie dodać brakujące ustawienie. Ale do cholery dziwne, że 3 operatorów potrafi, a jeden nie. Poza tym Orange ma karty SIM na których można zapisać 2 numery do 1 kontaktu. A w Play można zapisać 1 numer do 1 kontaktu. I Play ponownie twierdzi, że to wina telefonu. Na jedno z zgłoszeń otrzymałem odpowiedź, że w ramach rekompensaty doładowane zostanie konto główne. Doładowali konto promocyjne. Jeszcze twierdzili, że wszystko jest OK. A nawet dziecko zauważy różnicę między kontem głównym i promocyjnym. Ale oczywiście nie genialni Konsultanci. Ten post edytował pawcio1979 czw, 27 paź 2011 - 12:10 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Kto normalny zapisuje kontakty na karcie SIM? Kontakty zapisuje się w telefonie. I tak jest w zasadzie domyślnie poustawiane w telefonie. Więc tak, to wina Twojego telefonu, a nie karty SIM.
Co do ustawień to WAP to też internet ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jako człowiek z Play zachęcam do zapoznania się z instrukcją obsługi telefonu.
prywatnie twierdzę że problemu nie ma. |
|
|
![]()
|
|
Kamilll:
Orange/T-Mobile/Plus potrafią dołączyć do auto-konfiguratora ustawienie Internet. A Play olewa to. Orange umożliwia zapisanie 2 numerów do 1 kontaktu na karcie SIM. A Play nie. Mimo, że to jest ten sam model telefonu. Co ma instrukcja obsługi do głupot, które podają konsultanci oraz specyfikacji operatora dotyczącą produkcji kart SIM (dla niego)?? Hipotetyczna sytuacja (dla Kamilll): Ferrari gratis dorzuca do swoich samochodów skórę w wersji VIP. Jaguar do żadnego modelu nie dodaje skóry. Czy wtedy też odeślesz do instrukcji obsługi lub gwarancji? Ten post edytował pawcio1979 czw, 27 paź 2011 - 13:58 |
|
|
![]()
|
|
z grzeczności nie skomentuję. nie masz racji.
ja umiem zapisać 2 numery do 1 kontaktu i dostaję smsy konfiguracyjne do wszystkich ustawień jeśli tylko tego zapragnę. a wiesz gdzie mam telefon? uwaga...zaskakująca odpowiedź...w play ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Są różne telefony i różne telefony potrzebują albo ustawienia WAP albo Internet. Play wysyła wszystko to co musisz mieć w telefonie by działał internet i dochodziły do Ciebie MMSy. Tak jak napisał Kamil przeczytaj instrukcje obsługi, a dopiero później kogoś o coś oskarżaj. Jak masz starą karte SIM to może nie obsługiwać 2 numerów, pod jedną etykietą - jednak kto trzyma kontakty na karcie SIM? Masz Nokie 3310?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:25 |