Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Play vs Konsultanci BOK
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
pawcio1979
Czy ktoś z Was ma sposób jak wytłumaczyć debilom z Biura Obsługi Klienta, że nie mają racji?

Czy mieliście/macie problem z internetem w swojej komórce z powodu braku ustawień?
kamillll
a możesz opisać swój problem?
Zibar
CYTAT(kamillll @ czw, 27 paź 2011 - 09:15) *
a możesz opisać swój problem?

On już chyba znowu przez jakiś czas nic nie opisze snf (14).gif ph34r.gif
pawcio1979
Miałem do 01.08.2011 numer prepaid w Orange, które potrafiło wysłać w smsie konfiguracyjnym ustawienia WAP, VIDEO, MMS, Internet. Patrzyłem się również w Plus/T-Mobile i oni również udostępniają ustawienie Internet. Natomiast Play wysyła tylko: WAP, VIDEO, MMS (bez ustawienia Internet). W dodatku konsultanci BOK twierdzą, że telefon powinien zostać oddany do serwisu.
Co prawda mogę samodzielnie dodać brakujące ustawienie. Ale do cholery dziwne, że 3 operatorów potrafi, a jeden nie.

Poza tym Orange ma karty SIM na których można zapisać 2 numery do 1 kontaktu. A w Play można zapisać 1 numer do 1 kontaktu. I Play ponownie twierdzi, że to wina telefonu.

Na jedno z zgłoszeń otrzymałem odpowiedź, że w ramach rekompensaty doładowane zostanie konto główne. Doładowali konto promocyjne. Jeszcze twierdzili, że wszystko jest OK. A nawet dziecko zauważy różnicę między kontem głównym i promocyjnym. Ale oczywiście nie genialni Konsultanci.
szer
Kto normalny zapisuje kontakty na karcie SIM? Kontakty zapisuje się w telefonie. I tak jest w zasadzie domyślnie poustawiane w telefonie. Więc tak, to wina Twojego telefonu, a nie karty SIM.

Co do ustawień to WAP to też internet tongue.gif. GPRS jest opisywany jako Internet, więc chodzi Ci o ustawienia GPRS. Ja nie widzę wielkiego problemu w skonfigurowaniu tego samemu, jedynie chyba tylko Ty widzisz.
kamillll
jako człowiek z Play zachęcam do zapoznania się z instrukcją obsługi telefonu.
prywatnie twierdzę że problemu nie ma.
pawcio1979
Kamilll:
Orange/T-Mobile/Plus potrafią dołączyć do auto-konfiguratora ustawienie Internet. A Play olewa to.

Orange umożliwia zapisanie 2 numerów do 1 kontaktu na karcie SIM. A Play nie. Mimo, że to jest ten sam model telefonu.

Co ma instrukcja obsługi do głupot, które podają konsultanci oraz specyfikacji operatora dotyczącą produkcji kart SIM (dla niego)??

Hipotetyczna sytuacja (dla Kamilll):
Ferrari gratis dorzuca do swoich samochodów skórę w wersji VIP.
Jaguar do żadnego modelu nie dodaje skóry.

Czy wtedy też odeślesz do instrukcji obsługi lub gwarancji?
kamillll
z grzeczności nie skomentuję. nie masz racji.
ja umiem zapisać 2 numery do 1 kontaktu i dostaję smsy konfiguracyjne do wszystkich ustawień jeśli tylko tego zapragnę. a wiesz gdzie mam telefon? uwaga...zaskakująca odpowiedź...w play smile2.gif
xMarcinx
Są różne telefony i różne telefony potrzebują albo ustawienia WAP albo Internet. Play wysyła wszystko to co musisz mieć w telefonie by działał internet i dochodziły do Ciebie MMSy. Tak jak napisał Kamil przeczytaj instrukcje obsługi, a dopiero później kogoś o coś oskarżaj. Jak masz starą karte SIM to może nie obsługiwać 2 numerów, pod jedną etykietą - jednak kto trzyma kontakty na karcie SIM? Masz Nokie 3310?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.