![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: nie, 31 lip 11 Nr użytkownika: 4,729 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() I mamy nową piekarnio-ciastkarnie na Bandrowskiego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chyba nigdy nie będą działać załączane obrazki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
fajnie, ladnie miniaturka wyglada.....skrypt dalej nie dziala na Firefoxie, Chrome i Safari....na innych boje sie sprawdzac
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: nie, 31 lip 11 Nr użytkownika: 4,729 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie znam sie na dodawaniu zdjęć, poprostu przechodziłem i spodobała mi się nazwa, cykłem zd. i tyle
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Nie wiem jak reszta, ale ja już mam dość tych pieczywo podobnych tworów z najgorszej mąki. Jakiś rok temu czytałem artykuł nt. chleba, ponoć jest trochę piekarni piekących chleb tradycyjnie niestety już wtedy była mowa, że taki chleb musi kosztować ok. 6 zł więc jest to produkt niszowy i na większą skalę już się nie da do tradycji powrócić, bo klienci są przyzwyczajeni do niższych cen ![]() Niestety w okolicy nie znam piekarni, która piecze chleb w sposób tradycyjny a szkoda, bo czasem dałbym i 10zł za dobry i pachnący bochenek. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem jak reszta, ale ja już mam dość tych pieczywo podobnych tworów z najgorszej mąki. Jakiś rok temu czytałem artykuł nt. chleba, ponoć jest trochę piekarni piekących chleb tradycyjnie niestety już wtedy była mowa, że taki chleb musi kosztować ok. 6 zł więc jest to produkt niszowy i na większą skalę już się nie da do tradycji powrócić, bo klienci są przyzwyczajeni do niższych cen ![]() Niestety w okolicy nie znam piekarni, która piecze chleb w sposób tradycyjny a szkoda, bo czasem dałbym i 10zł za dobry i pachnący bochenek. Porządny chleb to chleb z razowej mąki i takich wypieków na rynku przybywa, jak chcesz taki chlebek to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności i nie za 10 zł, jako wieloletni zjadacz razowca polecam w szczególności orkiszowy ze względu na walory odżywcze jak i smakowe. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Porządny chleb to chleb z razowej mąki i takich wypieków na rynku przybywa, jak chcesz taki chlebek to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności i nie za 10 zł, jako wieloletni zjadacz razowca polecam w szczególności orkiszowy ze względu na walory odżywcze jak i smakowe. No nie chodziło mi tu o chleb razowy ale tzw. biały chleb ale dobry. Razowego nigdy nie lubiłem więc w sumie nie wiem czy to co jest teraz na rynku jest dobre, natomiast zwykłe pieczywo jest okropne. Wiem o czym piszę, bo za dzieciaka sporo czasu spędzałem w piekarni (tradycyjnej) więc wiem jak pieczywo powinno smakować i mniej więcej znam technologię. Zdarzyło mi się też odiwedzić piekarnie współczesne i niepokoi mnie obecność worków z dziwnymi gotowymi mieszankami cholera wie czego. Kiedyś tego nie było a chleb był dobry. |
|
|
![]()
|
|
no i stało się.. dzisiaj nabyłem chleb orkiszowy, kawałek drwala i trochę osiem ziaren. Superrr
pieczywo dobre a i cena jak za taki chleb jest na razie ok. ciekawe czy się utrzyma. Ciasta też dobrze wyglądały, jutro będę próbował, a i bym zapomniał była degustacja chleba ze smalcem i ogórek, coś pysznego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No nie chodziło mi tu o chleb razowy ale tzw. biały chleb ale dobry. Razowego nigdy nie lubiłem więc w sumie nie wiem czy to co jest teraz na rynku jest dobre, natomiast zwykłe pieczywo jest okropne. Wiem jak najczęściej ludzie reaguje na myśl o razowcu wspomniałem o orkiszowym chlebie tylko dlatego że wypiek jest wyjątkowo smaczny, dostarczany prosto z serca Małopolski. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobre białe pieczywo to z mąki typu 1400 (3zł za kg). Jednak tanie nie jest.. Pocieszam się, że jeśli chodzi o białe pieczywo to nic gorszego niż to co oferuje auchan nie może być
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT jak chcesz taki chlebek to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności a gdzie dokładnie bo tez doceniam dobry chleb [prawdziwy, bez dopalaczy] czasem jak jestem gdzieś w trasie to lubię na takich wioskach kupic chleb w nadziei , ze jest robiony metodą naturalną [cokolwiek to znaczy:p] -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
powiedz mi gieniu tak szczerze, czy tylko dlatego zarejestrowałeś się na forum i założyłeś nowy wątek żeby tak bezinteresownie promować jakąś nową piekarnię? Domyślam się, że jutro kupisz te ciasta i też będą Ci bardzo smakowały i będą w bardzo dobrej cenie
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
powiedz mi gieniu tak szczerze, czy tylko dlatego zarejestrowałeś się na forum i założyłeś nowy wątek żeby tak bezinteresownie promować jakąś nową piekarnię? Domyślam się, że jutro kupisz te ciasta i też będą Ci bardzo smakowały i będą w bardzo dobrej cenie przypomniało mi się jak jakaś laska promowała pogotowie alkoholowe ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Niech mu będzie:XD przynajmniej ciekawy temat chlebka sie rozkręcił;-)
Bares to gdzie ten prawdziwy orkisz dostanę? Pewnie już wiecie , że jestem fanką zdrowej żywności i stąd moje pytania:-) nawet jeżeli korzystam z tematu powstałego jako kryptoreklama hehe -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
CYTAT jak chcesz taki chlebek to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności a gdzie dokładnie bo tez doceniam dobry chleb [prawdziwy, bez dopalaczy] czasem jak jestem gdzieś w trasie to lubię na takich wioskach kupic chleb w nadziei , ze jest robiony metodą naturalną [cokolwiek to znaczy:p] Porządny chleb to chleb z razowej mąki i takich wypieków na rynku przybywa, jak chcesz taki chlebek to bez trudu możesz go u nas nabyć w zdrowej żywności i nie za 10 zł, jako wieloletni zjadacz razowca polecam w szczególności orkiszowy ze względu na walory odżywcze jak i smakowe. Na przeciw Pogorii chociaż może bardziej adekwatne byłoby gdybym powiedział że market jest vis a vis sklepu gdyz był wczesniej -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
maly ciasta akurat takie sobie !
I powiem więcej, jestem tu nowy i to mój pierwszy wątek i post. Po Twojej ocenie chyba już ostatni ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
i właśnie to jest podejrzane. Tym bardziej, że wcześniej już mieliśmy kilku osobników co mieli 1 post, zakładali nowy wątek np. o świetnej nowej pizzerii i znikali w otchłani. Jeśli mówisz, że ciasta takie sobie to jestem w stanie uwierzyć w twoje bezinteresowne zainteresowanie tematem pieczywa i przepraszam że wrzuciłem cię do jednego wora z innymi, btw nie obrażaj się tak łatwo, jeszcze gorsze rzeczy mogą Cię tu spotkać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Na pieczywie też się nie znam tz. z jakiej mąki itp. ale w porównaniu z innymi chlebami np. z hipermarketów gdzie pieką sami nie ma porównania. Drwal i osiem ziaren naprawdę polecam
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:16 |