![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: śro, 04 sie 10 Skąd: MDC Nr użytkownika: 4,002 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od dłuższego czasu regularnie biegam, dla zdrowia oraz aby być w formie przed testami na sędziego piłkarskiego, które już jesienią będę zaliczał.
![]() Ogólnie polecam tę formę aktywności (do tego również rowerek), ponieważ niewiele kosztuje, a utrzymuje organizm w dobrej kondycji. Mam także pytanie - Orientuje się ktoś, czy bieżnia przy szkole sportowej na Chopina ma równe 400m ? Jest to dla mnie istotne, przy mierzeniu czasów, podczas testu Coopera. ![]() Z góry dzięki i Pozdrawiam. ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: śro, 12 gru 07 Skąd: IX Nr użytkownika: 944 Płeć: Mężczyzna GG: 5855609 Tlen: zskywalker@o2.pl ![]() |
Od dłuższego czasu regularnie biegam, dla zdrowia oraz aby być w formie przed testami na sędziego piłkarskiego, które już jesienią będę zaliczał. ![]() Ogólnie polecam tę formę aktywności (do tego również rowerek), ponieważ niewiele kosztuje, a utrzymuje organizm w dobrej kondycji. Mam także pytanie - Orientuje się ktoś, czy bieżnia przy szkole sportowej na Chopina ma równe 400m ? Jest to dla mnie istotne, przy mierzeniu czasów, podczas testu Coopera. ![]() Z góry dzięki i Pozdrawiam. ![]() Jeśli dobrze pamiętam, to 400 m jest wtedy gdy startujesz na początku prostej, a kończysz na końcu, samo pełne okrążenia ma tam 300 m. Mogę się mylić, bo ostatnio to biegałem tam w gimnazjum na 1000 m ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 90 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Strzemky Nr użytkownika: 921 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przy biegu Coopera nie mierzy się "czasów"
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: śro, 04 sie 10 Skąd: MDC Nr użytkownika: 4,002 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przy biegu Coopera nie mierzy się "czasów" ![]() ![]() Chodzi mi o mierzenie czasów każdego okrążenia, aby porównywać czy biegam jednostajnym tempem. Poza tym muszę wiedzieć w ile mam przebiegać jedno kółko, aby w 12 minut zaliczyć minimum 2800. Interwały też będę musiał machnąć, ale dam radę. ![]() Jeśli dobrze pamiętam, to 400 m jest wtedy gdy startujesz na początku prostej, a kończysz na końcu, samo pełne okrążenia ma tam 300 m. Mogę się mylić, bo ostatnio to biegałem tam w gimnazjum na 1000 m ![]() No właśnie też mi się wydaje, że jeden lap w tym miejscu, to 300m, ponieważ bieżnia tam to nie jest typowy owal, z jednej strony jest mocno zwężona. Szukałem informacji w internecie, ale nic nie widzę. Są nawet wymiary boisk wpisanych w tę bieżnie, ale o jej samej nic. ![]() Może ktoś jednak będzie wiedział. Pozdrawiam. ![]() Ten post edytował ArtGii czw, 19 sie 2010 - 02:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
okrazenie na sp33 przy chopina ma chyba 317m , albo 330.
Pisze o tym gdzies w artykule o boiskach w dg i orlikach ewentualnie gdzies na stronie miasta, niestety nie pamietam gdzie i kiedy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:11 |