Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bieganie
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
ArtGii
Od dłuższego czasu regularnie biegam, dla zdrowia oraz aby być w formie przed testami na sędziego piłkarskiego, które już jesienią będę zaliczał. biggrin.gif
Ogólnie polecam tę formę aktywności (do tego również rowerek), ponieważ niewiele kosztuje, a utrzymuje organizm w dobrej kondycji.

Mam także pytanie - Orientuje się ktoś, czy bieżnia przy szkole sportowej na Chopina ma równe 400m ?
Jest to dla mnie istotne, przy mierzeniu czasów, podczas testu Coopera. wink.gif

Z góry dzięki i Pozdrawiam. cool.gif
Karolyfer
CYTAT(ArtGii @ wto, 17 sie 2010 - 18:05) *
Od dłuższego czasu regularnie biegam, dla zdrowia oraz aby być w formie przed testami na sędziego piłkarskiego, które już jesienią będę zaliczał. biggrin.gif
Ogólnie polecam tę formę aktywności (do tego również rowerek), ponieważ niewiele kosztuje, a utrzymuje organizm w dobrej kondycji.

Mam także pytanie - Orientuje się ktoś, czy bieżnia przy szkole sportowej na Chopina ma równe 400m ?
Jest to dla mnie istotne, przy mierzeniu czasów, podczas testu Coopera. wink.gif

Z góry dzięki i Pozdrawiam. cool.gif

Jeśli dobrze pamiętam, to 400 m jest wtedy gdy startujesz na początku prostej, a kończysz na końcu, samo pełne okrążenia ma tam 300 m. Mogę się mylić, bo ostatnio to biegałem tam w gimnazjum na 1000 m wink.gif
Szewiec
Przy biegu Coopera nie mierzy się "czasów" smile2.gif Zapewne chodzi Ci o bieg interwałowy, który będziesz zaliczał na egzaminie smile2.gif Powodzenia!
ArtGii
CYTAT(Szewiec @ śro, 18 sie 2010 - 22:26) *
Przy biegu Coopera nie mierzy się "czasów" smile2.gif Zapewne chodzi Ci o bieg interwałowy, który będziesz zaliczał na egzaminie smile2.gif Powodzenia!

Chodzi mi o mierzenie czasów każdego okrążenia, aby porównywać czy biegam jednostajnym tempem.
Poza tym muszę wiedzieć w ile mam przebiegać jedno kółko, aby w 12 minut zaliczyć minimum 2800.

Interwały też będę musiał machnąć, ale dam radę. biggrin.gif

CYTAT(Karolyfer @ śro, 18 sie 2010 - 22:05) *
Jeśli dobrze pamiętam, to 400 m jest wtedy gdy startujesz na początku prostej, a kończysz na końcu, samo pełne okrążenia ma tam 300 m. Mogę się mylić, bo ostatnio to biegałem tam w gimnazjum na 1000 m wink.gif

No właśnie też mi się wydaje, że jeden lap w tym miejscu, to 300m, ponieważ bieżnia tam to nie jest typowy owal, z jednej strony jest mocno zwężona.

Szukałem informacji w internecie, ale nic nie widzę. Są nawet wymiary boisk wpisanych w tę bieżnie, ale o jej samej nic. sad.gif
Może ktoś jednak będzie wiedział.

Pozdrawiam. smile.gif
Master
okrazenie na sp33 przy chopina ma chyba 317m , albo 330.
Pisze o tym gdzies w artykule o boiskach w dg i orlikach ewentualnie gdzies na stronie miasta, niestety nie pamietam gdzie i kiedy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.