IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> TRANSFERY, Sezon - 2009/2010
Lui
post nie, 03 maj 2009 - 13:01
Post #1

Klub.Kibica #020

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

CYTAT
Karuzela Transferowa ruszyła

Po ostatnich meczach w PlusLidze i PlusLidze Kobiet rusza nasza Strefowa Karuzela Transferowa. W niedzielę zakończą się baraże o miejsca w I lidze kobiet i mężczyzn, wieczorem dołożymy do karuzeli ostatnie zespoły.

Jak co roku w naszym serwisie rusza Karuzela Transferowa. Jest to miejsce, w którym zbieramy wszystkie oficjalne i nieoficjalne informacje transferowe przed kolejnym sezonem dotyczące zespołów ekstraklasy i I ligi.

Karuzela Transferowa co roku wzbudza wiele emocji. Obiecujemy Wam, że nie ulegniemy prezesom klubów dzwoniącym do nas z żądaniami usunięcia nazwisk zawodników, z którymi prowadzą rozmowy - macie prawo o tym wiedzieć. Obiecujemy Wam, że skorzystamy ze wszystkich dostępnych nam źródeł informacji, żebyście jako jedni z pierwszych dowiadywali się o składach swoich drużyn na kolejny sezon.

W Karuzeli umieszczamy również niepotwierdzone jeszcze informacje. Transfery, które już się dokonały i zostały oficjalnie ogłoszone zaznaczymy wytłuszczonym drukiem. Wszelkie pozostałe informacje muszą być przez Was traktowane jako informacje nieoficjalne oraz tzw. "fakty prasowe", nawet wtedy, gdy wszyscy już wiedzą, że zawodnik na pewno przejdzie do danego klubu.

siatka.org

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]
Go to the top of the page

+Quote Post
endriu
post nie, 03 maj 2009 - 17:10
Post #2

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

Myślę, że prezesi klubów też nie ulegną, jak Wencław będzie dzwonił...
celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif

pozdr...

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
Elwyn
post pon, 04 maj 2009 - 15:55
Post #3

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 734
GG: 9653178 status gadu-gadu

Fragment wywiadu z Kasią Wysocką.

CYTAT
- Jakie są Twoje plany na najbliższy czas i na przyszły sezon ligowy?

- "Jeszcze nie mam planów na przyszły sezon. Władze klubu z Dąbrowy rozwiązały ze mną dwuletni kontrakt i jest to dla mnie dość niemiła niespodzianka. Przyznam, że nie byłam na to przygotowana, bo moja umowa miała obowiązywać do 2010 roku, dlatego też nie brałam pod uwagę zmiany barw klubowych. Większość klubów wiedziała, że obowiązują mnie jeszcze zobowiązania co do MKS-u, dlatego pewnie jeszcze nie mam żadnej propozycji gry. Liczę, że to się w niedługim czasie zmieni i znajdę nowego pracodawcę."

Ktoś wtajemniczony mógłby wyjaśnić o co tu kaman?
Rozwiązywać kontrakt z jedną z najlepszych zawodniczek w sezonie?????????
Czy jest tak, że każdy kij ma dwa końce i jest w tym też jakaś wina Kasi?
Jeśli to jest robienie miejsce dla nowej środkowej, to chyba trochę nieprzemyślane, bo Ola Liniarska grała jednak mniej... chyba, że chodzi o kasę (oszczędności?).
Szkoda, że podzieliła los trenera Popika... trener miał za dobry wynik, Kasia za dobrze grała wink.gif

Ten post edytował Elwyn pon, 04 maj 2009 - 15:58

--------------------
IPB Image
W każdym sercu naszym tkwi,
błękit nieba, czerwień krwi

Pałac Bydgoszcz!

+Quote Post
Padziu
post pon, 04 maj 2009 - 16:08
Post #4

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

Cały wywiad z Kasią

CYTAT
K. Wysocka: Jeszcze nie mam planów na przyszły sezon

W ostatniej edycji PlusLigi Kobiet Katarzyna Wysocka była wyróżniającą się zawodniczką w zespole MKS Dąbrowa Górnicza. O zakończonych rozgrywkach i planach na przyszły sezon opowiada w rozmowie ze Strefą Siatkówki.

Anna Graczyk: W zakończonym przed tygodniem sezonie PlusLigi Kobiet podobnie jak rok temu zajęłyście 5. miejsce, czy wynik ten jest dla Ciebie satysfakcjonujący?

Katarzyna Wysocka: - "W ubiegłym sezonie byłyśmy beniaminkiem ligi i piąte miejsce było dużą niespodzianką zarówno dla drużyny jak i dla władz MKS-u. Natomiast w tym sezonie wynik, jaki osiągnęłyśmy nie był jakimś wielkim zaskoczeniem, jednak patrząc na skład i doświadczenie zespołu można było liczyć na coś więcej niż 5. miejsce."

- No właśnie, przecież przed rozpoczęciem rozgrywek specjaliści patrząc na skład personalny wróżyli Wam awans do pierwszej czwórki ligi. Jak sądzisz, co zadecydowało, że tak się jednak nie stało?

- "Można się usprawiedliwiać mówiąc, że Dąbrowa to zespół nowy i że było mało czasu na zgranie. Nie mniej jednak warto zwrócić uwagę, że pokazałyśmy kilkakrotnie, że potrafimy nawiązać walkę i wygrywać z zespołami potencjalnie lepszymi od nas, tak jak to miało miejsce w meczu przeciwko Farmutilowi Piła. Bywały jednak pojedynki gdzie oddawałyśmy przeciwnikowi punkty, jak na przykład w Kaliszu, czego konsekwencją było uplasowanie się na 5. miejscu w lidze. Myślę, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy była nierówna gra naszego zespołu na przestrzeni całego sezonu."

- Wielokrotnie w czasie trwania tegorocznych rozgrywek byłaś uznawana najlepszą zawodniczką meczu według ekspertów, a jaki to był sezon dla Ciebie? Zaliczysz go do udanych?

- "Jeśli chodzi o aspekt sportowy, to bardzo miło wspominam zakończony sezon. Dostałam szansę gry w pierwszej szóstce i myślę, że nie zawiodłam ani kibiców ani koleżanek z zespołu. Z całą pewnością mogę uznać tę edycję rozgrywek PlusLigi Kobiet za udaną i mogę życzyć sobie jeszcze wielu takich."

- Reprezentowałaś barwy MKS-u przez dwa ostatnie sezony, jak z perspektywy czasu oceniłabyś ten okres?

- "Dwa lata w dąbrowskim klubie będę wspominać bardzo miło. Cieszę się, że mogłam pokazać się z dobrej strony dlatego mogę powiedzieć, że czuję się spełniona w pracy jaką tutaj wykonałam. Oczywistym jest, że bywały wzloty i upadki, ale na tym właśnie polega sport."

- Jakie są Twoje plany na najbliższy czas i na przyszły sezon ligowy?

- "Jeszcze nie mam planów na przyszły sezon. Władze klubu z Dąbrowy rozwiązały ze mną dwuletni kontrakt i jest to dla mnie dość niemiła niespodzianka. Przyznam, że nie byłam na to przygotowana, bo moja umowa miała obowiązywać do 2010 roku, dlatego też nie brałam pod uwagę zmiany barw klubowych. Większość klubów wiedziała, że obowiązują mnie jeszcze zobowiązania co do MKS-u, dlatego pewnie jeszcze nie mam żadnej propozycji gry. Liczę, że to się w niedługim czasie zmieni i znajdę nowego pracodawcę."

- Na koniec, czego Ci życzyć?

- "Sportowcom życzy się jak najmniej kontuzji, a mnie proszę życzyć nowego klubu i udanego przyszłego sezonu."

* Z zawodniczką rozmawiała Anna Graczyk (Strefa Siatkówki)

+Quote Post
Franek8
post pon, 04 maj 2009 - 17:22
Post #5

Legitymacja #07

Nr użytkownika: 950
GG: 5994649 status gadu-gadu

hehe nie ma to jak wizja wzmocnienia składu poprzez osłabianie go
wniosek jest jeden ludzie z dużym umiejętnościami trenerskimi(pan.P) jak i siatkarskimi są wyrzucani ...
no cóż to dopiero początek
no chyba że włodarze naszego zespołu szykują mega transfer środkowej Kasi Gajgał ale czemu ma to się odbić kosztem naszej Kasi?

http://www.siatka.org/?wyniki.lp.2009.t.2
Tu można śledzić ruchy transferowe drużyn xD

Ten post edytował Franek8 pon, 04 maj 2009 - 17:25

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post pon, 04 maj 2009 - 17:56
Post #6

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Ja się tam nie znam, ale śmiech na sali ta polityka transferowa naszego klubu...

+Quote Post
mydlik
post pon, 04 maj 2009 - 21:08
Post #7

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 882

Ciekawe czy w najbliższym czasie ukaże się oficjalna informacja, odnośnie przyczyny rozwiązania umowy klubu z Kasią.
Pozbyć się najlepszej środkowej, czołowej siatkarki w historii klubu, jest bardzo dziwną decyzją szefostwa klubu dla kibiców DG.
Moim zdaniem - golem samobójczym zaczął się sezon transferowy.

Po tej dzisiejszej przykrej informacji oczekujemy , już tylko na wszystkie pomyślne.

+Quote Post
szer
post pon, 04 maj 2009 - 22:15
Post #8

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

CYTAT
Konflikt w Dąbrowie!
Autor: Paweł Swarlik / sportowezaglebie.pl

Nikt z kibiców MKS-u nie wyobraża sobie składu dąbrowskiej ekipy bez Katarzyny Wysockiej. Niestety, sympatycy klubu będą musieli się z tym pogodzić. Z czołową środkową Plus Ligi kobiet zerwano kontrakt.

To niewiarygodne, ale prawdziwe. W przyszłym sezonie nie zobaczymy Katarzyny Wysockiej na parkiecie w dąbrowskiej hali "Centrum"! Zarząd klubu nie chce już dłużej mieć do czynienia ze środkową, która nie tylko pomogła przed rokiem w utrzymaniu dąbrowskiej ekipie, ale była także czołową postacią MKS-u w niedawno zakończonych rozgrywkach. - Jest mi bardzo przykro z tego powodu i nie mogę w to uwierzyć - przekonuje Wysocka. - Pod koniec kwietnia spotkałam się z zarządem i nie doszliśmy do porozumienia. Jest to dla mnie dziwna sytuacja, bo kontrakt mam ważny do 2010 roku. Na razie nie mogę zdradzić szczegółów, bo chcę być fair wobec zespołu. Od 31 maja będę już wolną zawodniczką i wtedy mogę ujawnić całą prawdę. Na razie niech to zostanie tajemnicą. Mam nadzieję, że znajdę nowego pracodawcę. Jest jeszcze sporo czasu do nowego sezonu, ale życie przynosi różne sytuacje i liczę się nawet z tym, że czeka mnie roczna przerwa od siatkówki - dodaje siatkarka.

Wypowiedzą Katarzyny Wysockiej kompletnie zaskoczony był prezes MKS-u, Robert Karlik. Na początku twierdził, że nie zapadły żadne decyzje. - Konkrety powinny być znane w połowie maja. Na razie nie ma żadnych decyzji, więc nie mogę powiedzieć, kto odchodzi, a kto zostaje - mówił. Gdy jednak dowiedział się, że siatkarka udzieliła wywiadu i wyjawiła odejście, nagle zmienił zdanie. - Denerwuje mnie już ta Wysocka - zdradził Karlik. - W klubie trwają rozmowy z zawodniczkami, renegocjacje kontraktów. Jest to "sprawa płynna", rozmowy toczą się po kilka razy i na razie nie mogę udzielać żadnych informacji o siatkarkach.

Jest to już kolejna niezrozumiała decyzja zarządu MKS-u Dąbrowa Górnicza. Wcześniej włodarze klubu z niewyjaśnionych przyczyn podziękowali za współpracę Wiesławowi Popikowi, który dokonał cudu i nie tylko utrzymał zespół w Plus Lidze kobiet w ubiegłym sezonie, ale zajął "za wysokie" piąte miejsce. Pozbyto się również czołowej atakującej Magdaleny Piątek, która pod koniec sezonu nabawiła się poważnej kontuzji kolana i była "bezużyteczna". Wszystkie osoby zastanawiają się o co właściwie chodzi. A jak nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o... kasę.

--------------------
33001,04

+Quote Post
Kamil_
post pon, 04 maj 2009 - 22:34
Post #9

UZYTKOWNIK

A właśnie, wie ktoś co z Madzią Piątek się dzieje?

+Quote Post
endriu
post pon, 04 maj 2009 - 22:54
Post #10

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

Nie martwcie się, od nowego sezonu w DG pojawi się tajemnicza środkowa Katarzyna Plińska z domu Świderska, to dopiero będzie jazda.
celb (7).gif celb (7).gif celb (7).gif celb (7).gif celb (7).gif
pozdr...

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
Elwyn
post pon, 04 maj 2009 - 22:59
Post #11

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 734
GG: 9653178 status gadu-gadu

CYTAT
A właśnie, wie ktoś co z Madzią Piątek się dzieje?

końcówkę sezonu (po powrocie do gry) grała w Wiśle Kraków, jakie dalej plany - nie wiem... może gdzieś w I lidze, by rozegrać pełen sezon po kontuzji, a jak dobrze pójdzie to może wtedy zobaczymy ją ponownie na parkietach ekstraklasy...

--------------------
IPB Image
W każdym sercu naszym tkwi,
błękit nieba, czerwień krwi

Pałac Bydgoszcz!

+Quote Post
Bartek90
post wto, 05 maj 2009 - 09:36
Post #12

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 910

No to jak podaje siatka.org z Ewą Matyjaszek też się już żegnamy... Za bardzo nie miała okazji pokazać swoich umiejętności w poprzednim sezonie...

+Quote Post
Prosty
post wto, 05 maj 2009 - 12:10
Post #13

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

CYTAT
Od 31 maja będę już wolną zawodniczką i wtedy mogę ujawnić całą prawdę. Na razie niech to zostanie tajemnicą.

ja czekam na ta tajemnice, chyba jak kazdy. Odnosnie skomentowania to tak jak Kamil_ i Mydlik
Co do Ewy to jej sie nie dziwie, nie moze nawet grac, ale jeszcze nie jest to pewna informacja ze odejdzie

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
Kamil_
post wto, 05 maj 2009 - 12:11
Post #14

UZYTKOWNIK

Jezu...i kto na jej miejsce? Śliwa musi mieć jakąś zmienniczkę na poziomie. No chyba, że ściągniemy młodą Wołosz z SMS'u żeby się ogrywała ;-)

+Quote Post
bonus11
post śro, 06 maj 2009 - 16:21
Post #15

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,059

CYTAT(Kamil_ @ wto, 05 maj 2009 - 11:11) *
Jezu...i kto na jej miejsce? Śliwa musi mieć jakąś zmienniczkę na poziomie. No chyba, że ściągniemy młodą Wołosz z SMS'u żeby się ogrywała ;-)

Być może przyjdzie M.Godos która mogła przyjść w zeszłym sezonie lecz klub postawił na Ewe wink.gif

+Quote Post
szer
post śro, 06 maj 2009 - 19:28
Post #16

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

CYTAT
Łowy Dąbrowy
Autor: (ps) / sportowezaglebie.pl

Po kontrowersyjnym odejściu środkowej Katarzyny Wysockiej i rezerwowej rozgrywającej Ewy Matyjaszek, działacze dąbrowskiego klubu za wszelką cenę chcą sprowadzić na ich miejsce siatkarki, które będą wzmocnieniami dla zespołu.

W Dąbrowie Górniczej od kilku lat buduje się drużynę, która ma walczyć o najwyższą stawkę. Zajęcie 5. miejsca było kolejnym etapem w rozwoju i podopiecznym Waldemara Kawki gwarantuje to grę w europejskich pucharach. Nic więc dziwnego, że w klubie z Zagłębia Dąbrowskiego już myśli się o transferowych hitach, które mają sprawić, że MKS będzie walczył w przyszłym sezonie o medale!

Pierwszą pozycją, na której brakuje klasowej zawodniczki jest środkowa bloku. Po zerwaniu kontraktu z jedną z kluczowych postaci zespołu, Katarzyną Wysocką, która miała ważną umowę do 2010 roku, działacze MKS-u muszą jak najszybciej znaleźć siatkarkę, która nie tylko ją zastąpi, ale będzie od niej lepsza. Świetną kandydatką na "wieżę" MKS-u jest Agnieszka Bednarek. Ze względu na niestabilną sytuację finansową trzeciej drużyny Plus Ligi Kobiet, Farmutilu Piła, reprezentantka kraju musi szukać sobie nowego klubu. Niestety, złowić taki skarb będzie bardzo trudno. Bednarek jest na celowniku wielu klubów, nie tylko z Polski, ale także z Rosji i Włoch. Ciekawym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie do Dąbrowy młodej środkowej Gedanii Żukowo. Maja Tokarska choć ma dopiero 18 lat, to jest bardzo utalentowana i już budzi zainteresowanie połowy zespołów PLK. Najbardziej prawdopodobnym scenariuszem będzie transfer do MKS-u doświadczonej środkowej BKS-u Aluprof Bielsko-Biała, Katarzyny Gajgał. Doświadczona siatkarka ze stażem reprezentacyjnym to byłby strzał w dziesiątkę na liście transferowej prezesa Roberta Karlika. Popularna "Lady Gaga" nie ukrywa, że znudziła jej się gra w Bielsku i szuka sobie nowego klubu, a stamtąd do Dąbrowy ma najbliżej.

Bardziej skomplikowana jest sytuacja na pozycji rozgrywającej. Pożegnano się z Ewą Matyjaszek, która od dwóch lat grzała ławę. Na przyszły sezon zostaje Magdalena Śliwa. O jej roli w drużynie zadecyduje trener Kawka, ale nie ma co ukrywać, że zespołowi przydałaby się młodsza i solidna zawodniczka na tej pozycji. Wprawdzie z klubem z Piły żegna się Milena Sadurek-Mikołajczyk, ale trudno przypuszczać, że reprezentacyjna rozgrywająca skusi się na przeprowadzkę do Dąbrowy, choć kobieta zmienną jest i nie można wykluczać żadnego scenariusza. Możliwe, że na przejście do Dąbrowy zdecyduje się była reprezentantka kraju Magdalena Godos, której pracodawca - Calisia - spadł z ligi i ma kryzys finansowy. Już przed rokiem było głośno o jej transferze do MKS-u, ale ostatecznie zdecydowano się na duet Śliwa-Matyjaszek. Czy tym razem rozmowy dojdą do skutku i w dąbrowskiej hali "Centrum" zobaczymy reprezentacyjne gwiazdy? Odpowiedź poznamy do połowy maja.

--------------------
33001,04

+Quote Post
Szczepan
post śro, 06 maj 2009 - 20:47
Post #17

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 989

Witam!!

Transfery transferami.
A że Kasi nie chcą to to sprawa trenera i klubu;
a nie kibiców, którzy nigdy nie zasiedli na ławce trerskiej.
Wysocka zagrała w 07/08 bez rewelacji.
W sezonie 08/09 "rewelka" dzięki zmianie rozgrywającej!!!!!!!!!!

Moim zdaniem:

W dupie (albo i gdzie indziej) się Wysockiej poprzewracało i myślała, że już jest WIELKA,
a tu ........ (latka, umiejętości i nie kadra).
To iż miała jeden z najlepszych sezonów w swojej karierze zawdzięcza Gwiazdkom z obrony i M. Śliwie.

Transfery dla mnie:

p. Liniarska - szuka klubu
p. Strządała - szuka klubu
p. W. Kawka - organizuje MKS, odpuszcza PLK (jako trener) i zajmuje się szkoleniem młodzieży co mu rewelacyjnie wychodzi!!!!!
p. Cieśla - zaczyna grać swoją dziwną, silną, lewą ręką

POZ.

P.S.
Przypuszczam, że przy takiej rozgrywającej każda środkowa będzie rewelacyjna - kwestia czasu i zgrania.

Ten post edytował Szczepan śro, 06 maj 2009 - 20:52

--------------------
"Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz

+Quote Post
tzndg
post czw, 07 maj 2009 - 01:07
Post #18

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,313

szanowny pany Szczepan,chyba sam nie wiesz co mowisz i w co wierzysz! Jeśli uważasz że geniusz ataków Wysockiej opiera się w większym procencie na rozegraniu,to w takim razie przypomnij mi jak grała druga środkowa i kto jej rozgrywał? Chyba ,że w zespole grały dwie rozgrywające i kiedy Kaśka zmieniała sie z libero to wtedy wchodziła inna rozgrywająca i wystawiała pani Lis gorsze piłki. Więc jeśli masz zapędy na menagera to zrób odpowiednie papiery i dopiero potem cwniakuj

+Quote Post
Szczepan
post czw, 07 maj 2009 - 02:22
Post #19

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 989

Cześć.

Na dzień dobry siądź sobie na dupie, bo każdy ma możliwość wyrazić swoją opinię na w/w forum.
Chcesz jebaj mnie, JEB ILE WEJDZIE!!! ☺☺☺
Ale i tak mam swoje zdanie , o ile się z nim nie zgadzasz, a jesteś w stanie przedstawić konkretne
argumenty dotyczące tematu to możemy podjąć dyskusję i z pewnością kilka osób się dołączy.
Będzie mam nadzieję rozmowa na poziomie i tacy sami ludzie.
Jednemu podoba się "TO" a drugiemu "TAMTO".
I tak większość z nas forumowiczów nie ma wpływu na skład, finanse itp. itd ..... MKS"u.
Dopingujemy dąbrowskie Gwiazdki i bawimy się przednio.

POZ.

--------------------
"Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz

+Quote Post
SokratesDG
post czw, 07 maj 2009 - 16:43
Post #20

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,188

MKS-owi potrzebny jest jeden transfer, którego na pewno nie będzie, więc nam kibicom pozostaje dawać na msze i żarliwie się modlić, żeby MKS utrzymał się w ekstraklasie i zabawa nadal była przednia smile2.gif

--------------------

+Quote Post

5 Stron V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:24
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza