![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: pon, 28 kwi 08 Nr użytkownika: 1,254 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Manifestacja w stolicy
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/wczoraj...skie_65967.html Co myslicie DG powinna poprzec czy po dabrowsku siedziec cicho na tylku i sie nie wychylac. chodzi mi narazie o opinie ludzi bo Podraza to niech siedzi cicho jeszcze nie czas. Na manifie bylo 100 osob ale nie smiac sie, w spisie ludnosci do narodowosci slaskiej przyznalo sie 200.000 ludzi. Teraz pomyslcie jak zrobia manife w Katosach na ktora przyjdzie 100.000 a niechby 20.000 to juz sie nie da zamilczec. ![]() ![]() Ten post edytował kwintosz pią, 09 maj 2008 - 02:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() ...nocny wysławiacz firmamentu ... ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 92 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: DG/Cieszyn Nr użytkownika: 721 Płeć: Kobieta ![]() |
myślę, że ten chleb ze smalcem wszystkich przekona...
![]() ale ostatni podpis zdjęcia wszystko podsumował: "Po godzinie 15. demonstrujący wsiedli do autokarów i odjechali na Śląsk"... trochę jak "odjechali w stronę zachodzącego słońca"... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Krótko i treściwie:
Dąbrowa nie była, nie jest i nie będzie ŚLĄSKIEM. Dąbrowa znajduje się w ZAGŁĘBIU DĄBROWSKIM i autonomia nas nie dotyczy w żadnym stopniu. Poza tym, nie ma szans na to. Nikt do tego nie dopuści. Czy dla Śląska byłoby lepiej, osobiście nie wiem. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
krajcok Dąbrowa to Zagłębie Dąbrowskie, a ZD to 100% Polska! A Polska nigdy się nie zgodzi na autonomie jakiegokolwiek regionu.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() ...nocny wysławiacz firmamentu ... ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 92 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: DG/Cieszyn Nr użytkownika: 721 Płeć: Kobieta ![]() |
oczywiście że DG nigdy nie była, nie jest i (chyba) śląskiem nie będzie...
poza tym jakby każdy region Polski domagał się autonomi to zniknęłaby ona z mapy świata... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Nie ma co podchodzić do autonomii jak do jeża. Nie chodzi tu o stworzenie Republiki Śląskiej, ale o całkiem fajną propozycję de-unitaryzacji RP.
Czego wielkim zwolennikiem jestem. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: pon, 28 kwi 08 Nr użytkownika: 1,254 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Krótko i treściwie: Dąbrowa nie była, nie jest i nie będzie ŚLĄSKIEM. E tam ![]() Dla Polski jestes Slazakiem. Zobacz do jakiego wojewodztwa przypisal Dabrowe polski Sejm. Dla Polakow dabrowiacy to Hanysy dla Hanysow Gorole. nie macie czasem dosc tego? Jak powstanie City Silesia to resztki animozji sie wycisza, tak jak w Bielsku-Bialej dlatego DG powinna dązyc do Silesi. Kijem Wisly nie zawrocisz. ![]() Poza tym, nie ma szans na to. Nikt do tego nie dopuści. Zalezy od woli ludzi na Slasku. Jak wyjda na ulice w Katosach to nikt ich nie bedzie palowal ani w wiezieniach zamykal. To nie Tybet tylko UE. Jak w Silesi wiekszosc zechce autonomi to Polska bedzie musiala ja Slaskowi dac. poza tym jakby każdy region Polski domagał się autonomi to zniknęłaby ona z mapy świata... autonomia to nie niepodleglosc patrz na Katalonie jest tylko jeden region w polsce ktory o tym mowi ![]() |
|
|
![]()
|
|
jeszcze Kaszubi coś wspominali...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Ja tak myślę, że idei autonomii Śląska to najbardziej różne oszołomy szkodzą.
Vide krajcok |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: nie, 01 kwi 07 Skąd: DG / Jaworzno / UK Nr użytkownika: 645 ![]() |
Slask przed wojna, a slask teraz to sa 2 rozne rzeczy. Ile procentowo bylo tzw. rdzennej ludnosci slaskiej kiedys, a ile teraz? Na dzien dzisiejszy, to mrzonki takie same jak przylaczenie Zaglebia do wojewodztwa Malopolskiego.
Ja jestem za jednolitym panstwem polskim, ktore daje wiecej wolnosci w dysponowaniu podatkami gminom i powiatom. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No i po co zmieniliscie tytul? Najpierw kwintosz przeniosl na Hyde Park okej moze tu lepiej pasuje, teraz wchodze i tytul tez zmieniony byla Autonomia jest Autonomi Slaska mnie to rybka ale PO CO? co to jest Korea Polnocna czy wolna Polska w Unii Europejskiej?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
jeszcze Kaszubi coś wspominali... A potem będzie jak z metropoliami - Rzeszów będzie chciał autonomii, Lublin ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dokładnie... a potem jeszcze mniejsze Czaplinek, Zbójna, Nowogród, Chybie, Skoczów itd...
a potem jeszcze mniejsze Stanisławowo, Psie Głowy, Kozie Łby, Baranie Nogi i inne BARDZO ZNANE... a jeszcze później ród Kowalskich, Malinowskich, Nowaków... ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Kim Ty jesteś Krajcok?
Śmiało sobie poczynasz z tą autonomią Śląska. Kto Cię tu zrzucił? Desantowiec z Ciebie. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
lol krajcok twoja filozofia mnie powala:
CYTAT E tam tongue.gif Dla Polski jestes Slazakiem. Zobacz do jakiego wojewodztwa przypisal Dabrowe polski Sejm. Dla Polakow dabrowiacy to Hanysy dla Hanysow Gorole. nie macie czasem dosc tego? Jak powstanie City Silesia to resztki animozji sie wycisza, tak jak w Bielsku-Bialej dlatego DG powinna dązyc do Silesi. Kijem Wisly nie zawrocisz.tongue.gif padłam i dalej turlam się ze śmiechu, ale w sumie zabawna intepretacja, to tak jakby powiedzieć : skoro jesteś pijak, a każdy pijak to złodziej to zacznij kraść bo kijem wisły nie zawrócisz ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: sob, 22 gru 07 Nr użytkownika: 982 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ten cały krajcok to chyba najsłynniejszy prowokato z GW adolf07
Chłopie jak się czujesz Ślązakiem to wypierniczaj na Śląsk i nie zawracaj nam tu swymi pseudopomysłami pupu. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: pon, 19 lis 07 Nr użytkownika: 886 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kim Ty jesteś Krajcok? Arbas to jest bardzo dobre pytanie ![]() Czy postawa Wielkopolan nie jest godna uwagi? Państwo powinno potrafić zaufać swoim obywatelom i dać więcej na niższe szczeble - PO zapowiedziało, że taki stan rzeczy będzie po woli wprowadzany (chociaż ja im nie wierze bo jaka kolwiek decentralizacja jest zła dla tzw. "Wielkich partii" ale już wykazują lepszą postawę niż PiS, który jak by mógł to by wszczepił wszystkim czipy i kontrolował każdą jednostkę (oczywiście z Warszawy). No to tyle ![]() No i jeszcze do Krajcoka słowo - nie szukaj tutaj poparcia dla autonomii bo jak już powiedziałem Zagłębie to region o silnych tradycjach patriotycznych i poparcia go nie znajdziesz - a już na pewno dla Autonoimii Ślaskiej ![]() Tendencje są takie, że kraj będzie siłą rzeczy dążył do decentralizacji - pierwszy krok już został zrobiony - Polska weszła do Unii Europejskiej - Zagłębie Dąbrowskie też w końcu dojrzeje do tego, żeby więcej o sobie samostanowić a jednocześnie przez to lepiej przysłużyć się Polsce. ![]() -------------------- www.zaglebiedabrowskie.org
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Autonomii najbardziej przeszkodził sam RAŚ, a szczególnie ten ich śmieszny "wódz", który stwierdził kiedyś, że on nie czuje się polakiem. I w ten sposób już na samym początku autonomia przepadła w oczach społeczeństwa.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Autonomii najbardziej przeszkodził sam RAŚ, a szczególnie ten ich śmieszny "wódz", który stwierdził kiedyś, że on nie czuje się polakiem. I w ten sposób już na samym początku autonomia przepadła w oczach społeczeństwa. Polakiem, Marcin, Polakiem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
Misiaki, że też Ci się chciało
![]() Leszku... może jednak "polakiem" ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:21 |