![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
Czekamy na jakiś dobry duży klub w naszej Dąbrowie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Kiedyś było głośno, że koło Reala miała jakaś dyskoteka powstać. Wie ktos czemu to ucichło?
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
Bardzo mnie dziwi że w innych miastach,są fajne kluby i cieszą się dużym powodzeniem.Nawet więcej:w miejscowościach gdzie są "trzy domy na krzyż" są dyskoteki,o których chyba Dąbrowa może tylko pomarzyć,podam kilka przykładów:
Laski koło Olkusza-GALAKTYKA Brudzowice koło Siewierza-OMEGA Jankowice koło Pszczyny-GRANT Krzyżanowice koło Wodzisławia Śl.-MANHATTAN (klub wypas) Więc niech ktoś wytłumaczy co jest??? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no te kluby/disco które wymieniłeś są zdaje się na wioskach, bo wszytski są "koło". A DG mimo nie których przejawów i objawów nie jest wioską tylko częścią dużej aglomeracji, w której jakoś każdy woli jechać do Sosnowca czy Katowic, gdzie jest lepsza oferta. Jedyną szansą na rozwój takich klubów była Politechnika czyli rozwój infrastruktury/usług dostosowanej pod studentów. Drugą szansą są Targi Expo, budowa holteli i imprezy na Hali Sportowej, choć wg. mnie nie jest już to czynnik tak determinujący. Ponad to brak komunkiacji nocnej czyli połączenia z aglomeracją całego Śląska i Zagłębia też nie zachęca do otwierania nocnych klubów gdyż przepływ potencjalnych klientów odbywa się tylko w jedną stronę. Tak to mniej więcej wygląda wg. mnie. Jednak nie oznacza to wcale, że nie jest to luka, którą należałoby , jak również opłacałoby się wypełnić i mam nadzieję, że w końcu się to stanie, być może też ktoś zbuduje coś "koło" DG w kieunku terenów zielnonych, choć to to mnie akurat nie inetersuje, bo wolał bym rozwój knajp w Centrum
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 9 Dołączył: sob, 02 lut 08 Nr użytkownika: 1,083 Płeć: Kobieta ![]() |
Nasze miasto nawet się rozwija, a nawet nie ma się gdzie pobawić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Oj Paoletta czyżbyś usiłowała usprawiedliwiać "tych co hałasują"? Mnie nigdy nie ciągnęło na dyskoteki a pod blokiem nie hałasowałem! I nie potrafię zrozumieć co jedno z drugim ma wspólnego. Przecież za wejście do dyskoteki trzeba by pewnie zapłacić, a większość "hałaśliwych" nawet "na piwo nie ma".
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 9 Dołączył: sob, 02 lut 08 Nr użytkownika: 1,083 Płeć: Kobieta ![]() |
Oj Paoletta czyżbyś usiłowała usprawiedliwiać "tych co hałasują"? Mnie nigdy nie ciągnęło na dyskoteki a pod blokiem nie hałasowałem! I nie potrafię zrozumieć co jedno z drugim ma wspólnego. Przecież za wejście do dyskoteki trzeba by pewnie zapłacić, a większość "hałaśliwych" nawet "na piwo nie ma". Nie, nie, ja nikogo nie uspawiedliwiam, bo wiem, że niektórym nawet pałac by w tym nie pomógł. Ale chodzi mi konkretnie o to, aby młodzież miała się gdzie podziac. A fakt, że jesli chcesz się pobawić, to najbliżej znajdziesz coś w Sosnowcu, wcale nie zachęca ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Może w nowym centrum handlowym będzie coś ciekawego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() ...nocny wysławiacz firmamentu ... ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 92 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: DG/Cieszyn Nr użytkownika: 721 Płeć: Kobieta ![]() |
przyznaje-ostatnio częściej przebywam w Cieszynie niż w DG, ale kiedy przyjeżdżam to jest problem z miejscem gdzie można posiedzieć i wypić piwo w fajnym klimacie...
mnie osobiście brakuje miejsca gdzie co jakiś czas odbywały by się jakieś koncerty np. lokalnych kapel... kiedyś takim miejscem było Graffiti... ale to było dawno ![]() teraz jest w prawdzie Komitywa ale troszkę tam mało miejsca jak na koncerty... niedługo mają być dni DG zdaje się że nawet w centrum w parku, ale to jest jedna taka impreza w roku... no jeszcze piknik country w wakacje... szkoda że miasto nie organizuje częściej jakiś imprez plenerowych(może są takowe ale jakoś nie zauważyłam-przypominam, że częściej jestem w Cieszynie i mogło mi coś umknąć-jeśli jest inaczej to poprawcie mnie)... wiem z doświadczenia, że organizacja takiej imprezy nie jest łatwa ale jest realna... a to przecież super promocja dla miasta i pomysł na ściągniecie do nas ludzi z innych miast... tak jak np marleyki w Będzinie ściągną ludzi z całego regionu... a co do komunikacji nocnej to przyznaje jest FATALNA!!!... ci którzy mieszkają w centrum albo okolicy dużych przystanków maja na prawdę szczęście... ja wracając muszę jeszcze z centrum się przesiadać i tu pojawia się problem-nie mam na co... ostatni autobus odjeżdża o 22 z minutami a potem dopiero nocny koło pierwszej w nocy... a co pomiędzy-radź sobie sam człowieku-czytaj zamów taksówkę... a czy z okazji, że mamy uczelnię wyższą w DG jest jakiś pub studencki?... oficjalny bądź nie, wie ktoś coś o tym?... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
a czy z okazji, że mamy uczelnię wyższą w DG jest jakiś pub studencki?... oficjalny bądź nie, wie ktoś coś o tym?... Z racji bliskości do WSB, pub Inferno zawsze ma klientów i dużą część stanowią studenci. Bynajmniej takie odniosłem wrażenie po kilku wizytach. Ten post edytował kwintosz czw, 08 maj 2008 - 14:27 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:55 |