Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kiedy w końcu będzie można się dobrze pobawić w D.G???
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
camillo
Czekamy na jakiś dobry duży klub w naszej Dąbrowie.
marcin.p
Kiedyś było głośno, że koło Reala miała jakaś dyskoteka powstać. Wie ktos czemu to ucichło?
camillo
Bardzo mnie dziwi że w innych miastach,są fajne kluby i cieszą się dużym powodzeniem.Nawet więcej:w miejscowościach gdzie są "trzy domy na krzyż" są dyskoteki,o których chyba Dąbrowa może tylko pomarzyć,podam kilka przykładów:
Laski koło Olkusza-GALAKTYKA
Brudzowice koło Siewierza-OMEGA
Jankowice koło Pszczyny-GRANT
Krzyżanowice koło Wodzisławia Śl.-MANHATTAN (klub wypas)
Więc niech ktoś wytłumaczy co jest???
picaro
no te kluby/disco które wymieniłeś są zdaje się na wioskach, bo wszytski są "koło". A DG mimo nie których przejawów i objawów nie jest wioską tylko częścią dużej aglomeracji, w której jakoś każdy woli jechać do Sosnowca czy Katowic, gdzie jest lepsza oferta. Jedyną szansą na rozwój takich klubów była Politechnika czyli rozwój infrastruktury/usług dostosowanej pod studentów. Drugą szansą są Targi Expo, budowa holteli i imprezy na Hali Sportowej, choć wg. mnie nie jest już to czynnik tak determinujący. Ponad to brak komunkiacji nocnej czyli połączenia z aglomeracją całego Śląska i Zagłębia też nie zachęca do otwierania nocnych klubów gdyż przepływ potencjalnych klientów odbywa się tylko w jedną stronę. Tak to mniej więcej wygląda wg. mnie. Jednak nie oznacza to wcale, że nie jest to luka, którą należałoby , jak również opłacałoby się wypełnić i mam nadzieję, że w końcu się to stanie, być może też ktoś zbuduje coś "koło" DG w kieunku terenów zielnonych, choć to to mnie akurat nie inetersuje, bo wolał bym rozwój knajp w Centrum smile.gif I sam się nawet kiedyś zastanawiał jak tu wychaczyć jakiś lokal laugh.gif
Paoletta
Nasze miasto nawet się rozwija, a nawet nie ma się gdzie pobawić dry.gif . To prawda, że licho wypadamy na tle innych, o wiele gorzej rozwiniętych miast, jesli chodzi o dyskoteki. Później dziwią sie, że młodzież "hałasuje po nocach" na osielach, a daje głowę, że gdyby w końcu powstał jakis poządny klub, to zjawisko by zmalało. Może nie całkiem, ale w pewnym stopniu na pewno. No i my mielibysmy się gdzie wyszalec, a nie szukać w innych miejscach.
marcin.p
Oj Paoletta czyżbyś usiłowała usprawiedliwiać "tych co hałasują"? Mnie nigdy nie ciągnęło na dyskoteki a pod blokiem nie hałasowałem! I nie potrafię zrozumieć co jedno z drugim ma wspólnego. Przecież za wejście do dyskoteki trzeba by pewnie zapłacić, a większość "hałaśliwych" nawet "na piwo nie ma".
Paoletta
CYTAT(siara @ sob, 02 lut 2008 - 16:03) *
Oj Paoletta czyżbyś usiłowała usprawiedliwiać "tych co hałasują"? Mnie nigdy nie ciągnęło na dyskoteki a pod blokiem nie hałasowałem! I nie potrafię zrozumieć co jedno z drugim ma wspólnego. Przecież za wejście do dyskoteki trzeba by pewnie zapłacić, a większość "hałaśliwych" nawet "na piwo nie ma".

Nie, nie, ja nikogo nie uspawiedliwiam, bo wiem, że niektórym nawet pałac by w tym nie pomógł. Ale chodzi mi konkretnie o to, aby młodzież miała się gdzie podziac. A fakt, że jesli chcesz się pobawić, to najbliżej znajdziesz coś w Sosnowcu, wcale nie zachęca wink.gif A i pod tym względem, by się pewnie nic nie zmieniło, że jesli ktoś ma hałasowac, to będzie to robić, dajmy na to, wracając z dyskoteki. Wiem, że to nie zmieni wszystkiego, ale na pewno byłoby dużym udogodnieniem. Ja osobiście chętnie odwiedzałabym takie miejsce, no chyba, że zrobiła by się z niego kolejna "melinka" dry.gif , gdzie od wejścia emanuje chamstwo i bójki.
camillo
Może w nowym centrum handlowym będzie coś ciekawego.
kot_mruczyslaw
przyznaje-ostatnio częściej przebywam w Cieszynie niż w DG, ale kiedy przyjeżdżam to jest problem z miejscem gdzie można posiedzieć i wypić piwo w fajnym klimacie...
mnie osobiście brakuje miejsca gdzie co jakiś czas odbywały by się jakieś koncerty np. lokalnych kapel...
kiedyś takim miejscem było Graffiti... ale to było dawno wink.gif...
teraz jest w prawdzie Komitywa ale troszkę tam mało miejsca jak na koncerty...

niedługo mają być dni DG zdaje się że nawet w centrum w parku, ale to jest jedna taka impreza w roku... no jeszcze piknik country w wakacje... szkoda że miasto nie organizuje częściej jakiś imprez plenerowych(może są takowe ale jakoś nie zauważyłam-przypominam, że częściej jestem w Cieszynie i mogło mi coś umknąć-jeśli jest inaczej to poprawcie mnie)... wiem z doświadczenia, że organizacja takiej imprezy nie jest łatwa ale jest realna... a to przecież super promocja dla miasta i pomysł na ściągniecie do nas ludzi z innych miast... tak jak np marleyki w Będzinie ściągną ludzi z całego regionu...

a co do komunikacji nocnej to przyznaje jest FATALNA!!!...
ci którzy mieszkają w centrum albo okolicy dużych przystanków maja na prawdę szczęście... ja wracając muszę jeszcze z centrum się przesiadać i tu pojawia się problem-nie mam na co... ostatni autobus odjeżdża o 22 z minutami a potem dopiero nocny koło pierwszej w nocy... a co pomiędzy-radź sobie sam człowieku-czytaj zamów taksówkę...

a czy z okazji, że mamy uczelnię wyższą w DG jest jakiś pub studencki?...
oficjalny bądź nie, wie ktoś coś o tym?...
kwintosz
CYTAT(kot_mruczyslaw @ czw, 08 maj 2008 - 10:41) *
a czy z okazji, że mamy uczelnię wyższą w DG jest jakiś pub studencki?...
oficjalny bądź nie, wie ktoś coś o tym?...

Z racji bliskości do WSB, pub Inferno zawsze ma klientów i dużą część stanowią studenci. Bynajmniej takie odniosłem wrażenie po kilku wizytach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.