![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Haha a wiesz mucha że właśnie miałem pisać dziś na ten temat w jakimś temacie.. Z postów wynika że jakaś część forumowiczach śmiga na rowerkach mniej lub bardziej rekreacyjnie. Ja jestem jak najbardziej za..
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja juz umawialem sie z pulsatilla w jesieni o takiej wycieczce- jestem ABSOLUTNIE ZA!!!!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
ja juz umawialem sie z pulsatilla w jesieni o takiej wycieczce- jestem ABSOLUTNIE ZA!!!! No to pozostają dwie kwestie: 1. kiedy? (może następna sobota?) 2. gdzie? Niech zaproponuje ktoś, kto lepiej zna nasze dąbrowskie szlaki. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja niegdyś duuuużo jeździłen na rowerku ale jakieś 4 lata temu przestałem z lenistwa
![]() A mój kumpel pewnie jeszcze bardziej bo to już prawie zapalony kolarz - zrobił coś 220 km w jeden dzień na rowerze! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
proponuje tutaj przeniesc dyskusje o wyprawie :)
z terminem ja bym jeszcze poczekal az by sie cos wydeklarowalo z pogoda - tak by kolo 20 stp bylo ![]() w kwietniu przy tym globalnym ociepleniu ![]() na dzien dobry proponuje jakas lajtowa trase co by dac rade po przerwie zimowej. Ten post edytował Hator czw, 15 mar 2007 - 21:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja też bym się wybrał chętnie
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Przy ewentualnym planowaniu trasy wspomnę, ze moj ulubiony odcinek do Reckiego Lasu ( z Ząbkowic w górę przecinajac Jaskółczą), od zeszłorocznego odwiertu (niedawno o nim gdzieś wspominałem) jest ROZKOPANY. Miedzy ujeciem wody, a zbiornikami nad Reckim Lasem chyba został położony wodociąg i ciężki sprzęt totalnie zniszczył drogę
![]() ![]() P.S. A zamkneli przejazd przez jaz ![]() Trochę opadł poziom na PIV w ostatnim czasie, ok 1,5 mln m3 ubyło. |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
dopiszcie i mnie do listy.tylko prosze o jakas spokojna trase<chociaz zamierzam popracowac nad forma teraz>.
pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
QUOTE z terminem ja bym jeszcze poczekal az by sie cos wydeklarowalo z pogoda - tak by kolo 20 stp bylo w kwietniu przy tym globalnym ociepleniu powinno spokojnie byc a do tego czasu ustalimy powolutku co i jak :) Hator, to zaproponuj konkretny termin. Ale czekać na 20 stopni to nie ma sensu, bo zanim to nastąpi, to pomysł zostanie zapomniany. A może Pulsatilla niech zaproponuje trasę i punkt startowy... Ten post edytował mucha pią, 16 mar 2007 - 08:46 -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
ja proponuje pulstatille na "planowacza" trasy - przejechal juz troche - ma aktualna wiedze co i gdzie da sie przejechac, oraz co warto zobaczyc.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
No tak
![]() ![]() ![]() Ale chyba nie wziąłeś pod uwagę, że ja zazwyczaj na rowerku jestem w... wysokich gumiakach (Pawelele może zaświadczyć ![]() ![]() A moze przetestujemy planowaną z Trzebiesławic na Błędów ![]() ![]() Moze przez Zieloną skrajem zachodnim PIV do buczyn? powrót przez Sikorke. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
No ja też nie chciałbym nic dalekiego, tym bardziej ze mój rower jest trochę zdezelowany a na mnie za mały
![]() ![]() ![]() Hmm a może by tak panowie nie tylko przyroda, tylko coś więcej? Nie dałoby rady podjechać na zamek do Siewierza? ![]() ![]() ![]() A na ile czasu wycieczka by wam pasowała?? Ten post edytował kwintosz pią, 16 mar 2007 - 19:44 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
supoi pomysł, popieram siewierz, z dabrowy tylko na chwile wyjedziemy za trzebieslawicami
![]() |
|
|
![]()
|
|
ja kiedys na zamek siewierski jechalem przez zbiornik przeczycko-siewierski (od p IV) ale powiem ze jazda nad tamtym zalewem byla do bani - brak konkretnych sciezek, co chwila sie gubilem a raz wjechalem w jakies bagienko i tachalem rower na plecach stad jezeli mamy jechac na siewierz to zdala od zbiornika - trzebieslawice moga byc!!
PS ja wole trase na bledow - chyba wiecej sciezek lesnych do przejechania. no ale to zdazymy na spokojnie obgadac. pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak czy siak, trzeba to wcześniej uzgodnić.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja bym tez jechał, ale pod warunkiem że za nami będzie jechać pogotowie ratunkowe bo nie pamiętam kiedy ostatni raz na rowerze jeździłem
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że zrobicie fotorelacje! :) Ten post edytował Bartek nie, 18 mar 2007 - 14:38 |
|
|
![]()
|
|
Bartek, pogotowie raczej nikomu nie byłoby potrzebne.
![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda tylko że pogoda się popsuła ![]() Proponowałbym, abyśmy panowie wspólnie doszli do jakichś wniosków. Przede wszystkim najpierw ustalili na jak długo mamy zamiar wybyć z domów? Proponowałbym ok. 4-5h. Sporo czasu by zobaczyć parę rzeczy i dojechać wszędzie sobie na spokojnie. Co o tym sądzicie? Ten post edytował kwintosz wto, 20 mar 2007 - 19:53 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
Szkoda tylko że pogoda się popsuła ![]() Proponowałbym, abyśmy panowie wspólnie doszli do jakichś wniosków. Przede wszystkim najpierw ustalili na jak długo mamy zamiar wybyć z domów? Proponowałbym ok. 4-5h. Sporo czasu by zobaczyć parę rzeczy i dojechać wszędzie sobie na spokojnie. Co o tym sądzicie? Może przede wszystkim ustalmy termin. Najbliższa sobota pasuje? 13 stopni powinno być OK. A czas - raczej 3 niż 5 godzin bym proponował. I jakieś 40-50 km do przejechania (najlepiej jakąś pętlę zamiast opcji tam-i-z-powrotem. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
ja bym wolal poczekac z tym terminem - na pewno nie marzec - predzej kwiecien - pierwsza dekada przynajmniej.
czas jazdy - zalezy gdzie (siewierz?, bledow?, moze dorotka przez zielona i wzdluz przemszy?) to tak na pol dnia MINIMUM - bo jesli to ma byc 3-4 godzina to mozna sie powloczyc przy pIV lub pI i pII - po lasach (antoniow, zabkowice) - no i wypadaloby jakis postoj zrobic - bez sensu wybyc na rower by choc zdania po drodze na spokojnie nie zamienic - przystanek - min 30-60 min musi byc! wogole to za 1 razem moga byc tutejsze tereny - ale na 2 wypad (jak dojdzie do skutku i bedzie cieplej) to proponuje Jure - ta blizsza a moze i ta dalsza (wtedy pociagiem do Zawiercia i dopiero tam startowac). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mi najbliższa sobota raczej nie bardzo
![]() ![]() Mi osobiście co do ilości czasu to obojętne, jeśli tylko mam wolne.. ważniejsze to ilość kilometrów, a w tym roku jeszcze nie jeździłem w ogóle. Najważniejsze by było ciepło i w miarę stabilna pogoda.. Ten post edytował kwintosz wto, 20 mar 2007 - 20:53 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:17 |