IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Oszuści
eustachy_motyka
post wto, 23 gru 2003 - 17:02
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 37

Zastanawialem sie, czy umiescic swoj post tutaj, czy w hyde-parku, ale w zasadzie temat ten dotyczy naszych, dabrowskich kieszeni, wiec zamieszczam go tutaj.

Od ilus lat mam stycznosc z osobami zbierajacymi pieniadze dla chorego/samotnego/bezdomnego dziecka. Mam stycznosc... bo widze ich na ulicy, pukaja do drzwi mego domu; zreszta przeciez dobrze wiecie, bo stalo sie to juz w zasadzie plaga, ktora dotyczy nas wszystkich. Sam pracowalem jako domokrazca, ale legalnie i w pelni majestatu prawa - mialem umowe i NIE NACIAGALEM, a jedynie oferowalem usluge jednej z sieci kablowych, co jest - powtorze - legalne.

Ponizej znajduja sie linki do dwoch stron, ktore naprawde warto odwiedzic; jeden prowadzi do artykulu zamieszczonego w portalu organizacji pozarzadowych, natomiast drugi do reportazu w portalu Gazety Wyborczej. Wydaje mi sie, ze dobrze byloby przeslac te wlasnie odnosniki do swoich znajomych, zeby nie dali sie wrabiac jak swinie w uboj. Jesli natomiast ktos z czytajacych tego posta "bawi sie" w taka dzialalnosc, niech sie zreflektuje i dobrze pomysli, czy w ten sposob pomagajac _sobie_ nie wyrzadza krzywdy naprawde potrzebujacym, i czy nie moglby swojej pseudo-ofiarnosci wykorzystac jakos inaczej (jest w naszym miescie pare ogranizacji naprawde pomagajacych tym odrzuconym przez los). Pozdrawiam i zycze wszystkim wesolych, pogodnych i pokreconych swiat.

http://www.ngo.pl/wiadomosci_szczeg.asp?id=15341
http://www1.gazeta.pl/kraj/1093892,34314,1...html?as=2&ias=3
Go to the top of the page

+Quote Post
Kwasny
post wto, 23 gru 2003 - 21:45
Post #2

Echhhhhh

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 2

Nie chce mi sie czytrac artykulow, bo dopiero wszedlemna baze, ale co do podobnego tematu. Niekiedy chodza po domach ludzie naprawde , ktorzy potrzebuja nawet kromy chleba. Ok. Kiedys bylo tak, ze albo prosi o pieniadze albo cos do jedzenia. Pieniedzy w zyciu nie dalem, ale do jedzenia i owszem. Co z tego ? Wychodze na drugi dzien na klatke patrze a to wszystko do jedzenia lezy na hydrancie. No i muka. Nie wiesz teraz czy czlowiek naprawde potrzebuje czy sciemnia na kase ludzi, przez co cierpia ci najbardziej potrzebujacy. Teraz, jak ktos mi dzwoni do drzwi to nara i tyle. Zapewne wielu ludzi juz sie tak przejechalo !!!!!!!!

+Quote Post
pozdrawiam
post śro, 24 gru 2003 - 01:24
Post #3

jasiek

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 3

No ja tez pare razy daŁem ludziskom cos do Żarcia --- no i znalazŁem moje dary na pÓŁpietrze

+Quote Post
rafi
post pią, 26 gru 2003 - 22:07
Post #4

Rafi

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 15

No ja chyba mialem wiecej szczecia. Jedzenia, ktore dalem kilkukrotnie dzieciakom chodzacym po bloku nie spotkalem pozniej na mojej drodze, choc to o niczym nie swiadczy.
Kasy zadnym wolontariuszom nie daje (no chyba, ze kolo zbiera na bronka - przynajmniej szczery jest). Raz do roku wyskakuje z drobnych na WOSP, bo jest to akcja naglosniona i przez to trudno o przekrety. Czasami tez wysle sesemesa na jakas fundacje typu "Nie jestes Sam" biggrin.gif i tyle... kolesi z puszkami w przejsciu podziemnym omijam szerokim lukiem...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:45
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza