![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
TESKO SILESIA CITY CENTER 20.12.2006 - uważaj przy zakupie mrożonego indyka!
Kasjerka przykładając czytnik wbija z kodu 120 zł za indyka, który kosztuje 35 zł - /na etykiecie też jest 35 zł ale w kasie na paragonie policzą Ci 120 zł pod pozycją ser, którego nie kupowałeś/. Przy większych zakupach - nie zauważysz. W Biurze Obsługi klienta - rumieniec na twarzy i wyjaśnienie, że dostawca pomylił kod, a indyki ze złym kodem dalej sobie leżą w zamrażarkach, czekając na następnych klientów. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Arbas -
a czy zwracają dwukrotną wartość zawyżonej ceny ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Co do tesko-indyka - oszustwo wyszło na jaw przed zapłaceniem, ponieważ kupowałem
tylko indyka i przekręt został zdemaskowany przed zapłaceniem. Przy wózku pełnym zakupów nie zauważyłbym, niestety. Takich "metod" w supermarketach jest z pewnoscią więcej. Przydałby się ich wykaz - nam ku przestrodze. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Doświadczenie z dziś.
Jak co roku wyruszyłem "w poszukiwaniu zaginionego karpia" ![]() No niestety okazało się, że rybek nie ma, choć jest namiot ![]() Na sklepie - rybki są, ale niezywe i patroszone. Cena od 16 zł za kg za tusze bez glowy ![]() ![]() Obok łososie norweskie w cenie 10,5 zł za kg ![]() ![]() ![]() Dlaczego wydaje mi się, że postanowli pozabijać wszystkie karpie (leżały w skrzynkach całymi stosami) aby podnieść cenę ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
W dąbrowskim realu przy duzych zakupach naliczają podwójnie niektóre towary. Ja kiedyś kapnąłem sie dopiero w domu, że według paragonu kupiłem 2 proszki za - już nie pamiętam dokładnie- ok. 30zł, a kupiłem 1!!! Następnym razem już byłem wyczulony i "wyłapałem" próbę "dodania" towaru. To chyba nie przypadek, że za każdym razem coś "dokładają od siebie"!! To jest przecież OKRADANIE klienta!
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W dąbrowskim realu przy duzych zakupach naliczają podwójnie niektóre towary. Ja kiedyś kapnąłem sie dopiero w domu, że według paragonu kupiłem 2 proszki za - już nie pamiętam dokładnie- ok. 30zł, a kupiłem 1!!! Następnym razem już byłem wyczulony i "wyłapałem" próbę "dodania" towaru. To chyba nie przypadek, że za każdym razem coś "dokładają od siebie"!! To jest przecież OKRADANIE klienta! Heh takie praktyki to prawie w każdym dużym sklepie nie tylko u nas, trzeba sprawdzać! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Miałem okazję popracować w markecie, więc wiem jak to wygląda!!! Kiedyś sprawdziliśmy ceny produktów objętych promocją. I okazało się, że przed promocją bądź wyprzedażą te produkty były tańsze!! Ot takie delikatne OSZUKIWANIE!!
Ten post edytował siara nie, 14 paź 2007 - 21:06 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Temat zszedł na markety to zarzucę pewną ciekawostką, o jakiej ostatnio się dowiedziałem. Chodzi o popularne markety RTV-AGD dla idiotów i skner
![]() Pewnie dla wielu to żadna nowość ale wiem, że spora grupa ludzi jeździ włąśnie do takich marketów łudząc się, że "może sobie porównać więc dokona najlepszego wyboru". Powiem, że to g... prawda, i to nie tylko w kwestii TV ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: pią, 10 lis 06 Skąd: Mydlice North Nr użytkownika: 277 ![]() |
Temat zszedł na markety to zarzucę pewną ciekawostką, o jakiej ostatnio się dowiedziałem. Chodzi o popularne markety RTV-AGD dla idiotów i skner ![]() Pewnie dla wielu to żadna nowość ale wiem, że spora grupa ludzi jeździ włąśnie do takich marketów łudząc się, że "może sobie porównać więc dokona najlepszego wyboru". Powiem, że to g... prawda, i to nie tylko w kwestii TV ![]() Jako pracownik jednego z takich marketów (acz nie tego dla skner czy idiotów ![]() -------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Jako pracownik jednego z takich marketów (acz nie tego dla skner czy idiotów ![]() No nie wiem, może to jest patent tylko na otwarcie (ja bywam tam tylko przed otwarciem) ale historia jest wiarygodna, opowiedziana przez pracownika s..., który niejeden taki sklep otwierał... Poza tym - dla Ciebie Bartek to pewnie nic nowego - kiedy słyszę te komentarze kierowników działów na zakończenie dniówki - otwarcia sklepu (typu "tyle tandety co dziś to jeszcze nie sprzedałem", "takiego szajsu jak tym razem jeszcze nie opychaliśmy w takich ilościach" itp.) to normalnie żal mi się robi ludzi rzucających się wprost na paleciaki wyjeżdzające z towarem z magazynu krzycząc "moje, moje, moje". A takie sceny mam przyjemność ![]() pees: trochę obserwuję hipermarkety - tyle, że nie jako pracownik samego marketu a bardziej z boku - i za każdym razem coraz większe mam wrażenie, że te hiper-mega-sklepo-galerio-pasaże to jedno wielkie oszustwo i wymienianie jakiejś tam pierdółki to wręcz działanie na ich korzyść, bo wydaje się, że to jedyne "zagrożenie", które tam na nas czeka... To taka moje refleksja, niekoniecznie wszyscy muszą się z tym zgadzać ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:44 |