![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
Interesuje mnie tani lakiernik samochodowy, autko chce pomalować jak najmniejszym kosztem bo i tak idzie na sprzedaż.
Maska i zderzak ile te dwa elementy mogą kosztować? Mogę je wymontować samemu i zawieźć do lakiernika, ważne żeby było jak najtaniej. Dodatkowo maska i zderzak są pomalowane podkładem wstępnie, do lekkich poprawek. Jaki koszt tych dwóch elementów? Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Polecałbym lakiernika na łęknicach - bodajże ulica Topolowa, obok jest gabinet lekarski Trzeba zapytać na miejscu. Malowałem u niego dwa razy - różne auta. zawsze robota była wykonana dobrze i solidnie. Ostatnio za przednią klapę + kilka rys w Corsie zapłaciłem 300 zł.
Polecam Ten post edytował Bathurst pią, 03 lip 2009 - 08:29 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Polecałbym lakiernika na łęknicach - bodajże ulica Topolowa, obok jest gabinet lekarski Trzeba zapytać na miejscu. Malowałem u niego dwa razy - różne auta. zawsze robota była wykonana dobrze i solidnie. Ostatnio za przednią klapę + kilka rys w Corsie zapłaciłem 300 zł. Polecam a ja odradzam:D |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
W poniedziałek tam podjadę zobaczymy jak mi to wycenią.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
xMarcinx: dlaczego odradzasz? Podaj jakiś konkret.
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 31 lip 09 Nr użytkownika: 3,402 Płeć: Mężczyzna ![]() |
polecam tego lakiernika malowalem blotnik u niego w astrze super dobral kolor i szybko to zrobil bo w 2 dni wiec jestem zadowolony i polecam go innym
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
xMarcinx: dlaczego odradzasz? Podaj jakiś konkret. Ja tez odradzam, sam tam robiłem coś, kolega tez i w obu przypadkach ładnie to wyglądało tylko przy odbiorze, ale niedługo potem się okazało jak naprawdę to robią kiedy lakier zaczął pękać, choć jak na sprzedaż idzie to aż tak nie trzeba się przejmować, bo już nowy właściciel będzie miał problem, tylko że po co dziadowi dać zarobić, jak można gdzie indziej zrobić lepiej. Ten post edytował aston wto, 04 sie 2009 - 19:57 |
|
|
![]()
|
|
Aston gdzie zrobią lepiej w podobnej cenie?
Za maskę i zderzak dziadek powiedział mi 500-600 zł. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Podepnę się pod temat - ktoś coś jeszcze może polecić z okolicy? Strzemieszyce z różnych przyczyn odpadają :/ natomiast ten z Topolowej coś niepewny...
Potrzebuję zrobić odprysk po kamieniu, zrobił się przed zimą, olałem a teraz widzę już ślady rudej więc wolałbym to zrobić szybko byle dobrze, bo dla siebie, tanio być nie musi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
AUTO BOSS. NAPRAWY BLACHARSKIE, LAKIERNICZE, POWYPADKOWE. HRYNIEWIECCY H.J.
BOCZNA 34 42-530 DĄBROWA GÓRNICZA Telefon: 0322624660 Vacu wiem że tam nie jest tanio ale,podobno profesjonalnie |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
AUTO BOSS. NAPRAWY BLACHARSKIE, LAKIERNICZE, POWYPADKOWE. HRYNIEWIECCY H.J. BOCZNA 34 42-530 DĄBROWA GÓRNICZA Telefon: 0322624660 Vacu wiem że tam nie jest tanio ale,podobno profesjonalnie Dzięki camillo, podjadę i obadam. "Bubel" nie jest wielki więc różnica w cenie między tanim a drogim lakiernikiem pewnie za duża nie będzie a chcę żeby to było porządnie zrobione. [Edytka] Byłem i małe info dla zainteresowanych - zakład jest przeniesiony na Zagórze, na ul. Białostocką. W starym miejscu jest chiptuning i elektronika samochodowa teraz. Tanio to faktycznie tam nie jest, nawet bardzo nie tanio ![]() Ten post edytował vacu wto, 20 kwi 2010 - 17:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Takie coś: ![]() Wycięcie szyby - 190 Malowanie - 500 Ale wg. gościa na 90% nie uda się nie uszkodzić szyby więc jeszcze: Nowa szyba - ok. 450 Dziś byłem jeszcze na Moniuszki 1 w DG i tam z kolei na 95% szyba nie pęknie ale ceny: Malowanie - 600 Wycięcie szyby - 170 Jeszcze mała wizyta na Tysiąclecia 20 (w bramie jak MZBM) - stwierdzili, że nie trzeba całości malować, za naprawę tego bez wycinania szyby policzą ok. 150 zł. Zapytałem też o zderzak (nie dla mnie) - malowanie 350, z wymianą 450. Tak naprawdę najdokładniej obejrzeli na Tysiąclecia, odsłonili uszczelkę, pooglądali, u tych poprzednich tylko rzucili okiem z daleka i podali cenę :/ Chyba jednak zdecyduję się na ostatnią opcję, bo sporo wydatków mam na to auto (ubezpieczenie, felgi, przegląd) teraz a budżet z gumy nie jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja ostatnio robiłem z polecania w Termalak - M.J. Kamińscy w Sosnowcu-Kazimierzu - ul. Leśna 30b.
Cena była bardzo dobra a do tego profesjonalnie zrobione - wiem, że daleko ale warto. U mnie za malowanie 3 elementów gość wziął 300 ![]() |
|
|
![]()
|
|
a co powiecie o mechanice i blacharstwie na Tysiąclecia 20 właśnie co kolega wyżej pisze?
Bo autko tam w poniedziałek oddaję do remontu, rozrząd, amortyzatory, oleje itd. I zastanawiam się czy solidni goście, mechanik tam jest jeden z tego co wiem, bardzo w porządku gość, rozmawiałem z nim, wszystko obejrzał, widać, że zna się na rzeczy, blacharze też w porządku. |
|
|
![]()
|
|
mechanik tam jest jeden z tego co wiem, bardzo w porządku gość, rozmawiałem z nim, wszystko obejrzał, widać, że zna się na rzeczy, blacharze też w porządku. No ja właśnie też takie wrażenie odniosłem i chyba też go potestuję. Bo jako jedyni (szef zdaje się i lakiernik, taki łysy gość) w miarę porządnie wszystko obejrzeli zanim wydali "wyrok". Reszta to jeden rzut oka i cena. Zobaczymy jak będzie ![]() |
|
|
![]()
|
|
http://primus.flog.pl/ ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 sty 09 Nr użytkownika: 3,156 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeśli chodzi o Strzemieszyce całkowicie odradzam lakiernika koło kościoła. Lakier po 1 roku popękał Na dodatek dziwnie dużo lakieru mu wyszło. Choć się nie dziwie, bo udało mi się zobaczyć, dlaczego.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
mechanik tam jest jeden z tego co wiem, bardzo w porządku gość, rozmawiałem z nim, wszystko obejrzał, widać, że zna się na rzeczy, blacharze też w porządku. No ja właśnie też takie wrażenie odniosłem i chyba też go potestuję. Bo jako jedyni (szef zdaje się i lakiernik, taki łysy gość) w miarę porządnie wszystko obejrzeli zanim wydali "wyrok". Reszta to jeden rzut oka i cena. Zobaczymy jak będzie ![]() No i jestem po, ostatecznie zaprawiali tylko miejscowo w Dromarze ale praktycznie nic nie widać, że malowane ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
i jak po roku?
Coś nowego w temacie, nowe sprawdzone miejsca. Chodzi mi o zaprawki głębszych rys i polerowanie całości z mniejszych. Robił z Was ktoś w ostatnim czasie? Po zimie mam tyle rys na karoserii, że muszę się tym zając ![]() Swoją drogą wszystkim tym, którzy obijają, rysują inne auta na parkingach, życzę, żeby... zresztą sami się domyślą czego im życzę ![]() Ten post edytował Zibar pią, 01 kwi 2011 - 11:58 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |